Hol Bölgesi Kritik Hata Çözümü

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
DADASS
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Asker O Şimdi

Re: Hol Bölgesi Kritik Hata Çözümü

Mesaj gönderen DADASS »

0LIVERA yazdı: 30 Tem 2020 16:33
yüklenen dds'lerden bahsediyor zaten oyun dds'lerden oluşuyor dağ taş ova npcer karakterler holde'ki her kaya zaten 1 dds ve hepsinin numarasıda var.

bahsi geçen dds dosyaları objelerin texture ''doku'' kaplamaları oluyor, oyun dds'lerden oluşmuyor GR2 Yani modellerden oluşuyor sende gayet başarılı bir şekilde sallamışsın sana burada uzun uzun anlatırdım da neyse iyi bayramlar ''dds'' kardeş ;)

GBM-0 Teknik Servis Adlı arkadaşı Çekemeyen Anten taksın Şahsını tanımıyorum adam başarılı ağlamanın lüzumu yok.
Kullanıcı avatarı
highvoltaj
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen highvoltaj »

çok güzel saçmalamış ':) ':) ':)

Bir Kaç Dosya değişimi ve silimi ile zaten kritik hata basitce çözülüyor bu kadar uğraşmasına gerek yoktu zaten çözümde bulamamış şöyle böyle yapın demiş

not: Direcx 12 yani windows 10'da oyunu tam ekran oynayamıyorsunuz direcx 9'u aktif etmeden sebebi microsoft'un direcx 9'mu oda neya şu bizim yıllar önce yaptığımız grafik denetleyicisimi onu kullananmı kaldı kaldırın çok isteyen özellik olarak açar dediği bir şeydir.

Holde Çok takılan ve kritik hatadan bıkan var ise ve çok uğraşmak istemiyor ise güzel bir win xp isosu ile sanal sunucu kurup 3 gb ram verip çift çekirdek ile çokta akıcı güzel bir şekilde istediği çözünürlülükte oynar ayrıca.
İnan sana diyecek çok şey varda bu forum kuralları yetersiz kalıyor onun için sadece bunları söyliyim.Öncelikle adam video göstermiş ve kanıtlamış bizzat şahsımda deniyerek test ettim onu bırak oyunun akışını bile gözle görülür şekilde degiştirdi.Göz göre göre yalancılık ve aşagılama ezikliginin göstergesi.Adam göstermiş marifetini ve sorunu halletmiş önünde kaynak kodları olmadıgı halde ve sen kalkmış 2020 yılında sanal makine kur xp çalıştır diyorsun ve çözümünün adamdan daha iyi oldugunu söylüyorsun buradada kalmayıp birde adamı kötülüyorsun sen ve senin gibiler yüzünden bu oyun bu halde.Adamın daha 3 boyutlu nesenelerden haberi yok oyun sadece nesnelerin üzerindeki kaplamalardan oluştugunu düşünüyorsun ve ısrar ediyorsun :') .Sen bildigini zannedip birşey bilmeyenlerdesin.
SOBEE'S GAMERS ARE NOT FREEDOM.BUT NİCE DAYS İS NEAR.TYRANNY WİLL DOWN B-)
Kullanıcı avatarı
napcan066
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak
Lonca: Yok Oluş

Mesaj gönderen napcan066 »

zorsavas5 yazdı: 30 Tem 2020 16:15 https://youtu.be/ZZXgBNdfPa0

Arkadaş gerçekten çok güzel bir anlatım ile gayet basit bir çözüm yöntemi sunmuş. Denk gelmeyenlerin bilgisine.
çok güzel saçmalamış ':) ':) ':)

kendince bir şeyler bulduğunu sanmış alakasız şeyleri alakalı gibi bir mantık kurup sallamışta sallamış.
yüklenen dds'lerden bahsediyor zaten oyun dds'lerden oluşuyor dağ taş ova npcer karakterler holde'ki her kaya zaten 1 dds ve hepsinin numarasıda var.

Win xp Hol Sıfır Hata
Win 7 Hol Sıfır Hata
Win 8.1 Hol Ara Sıra
Win 10 Hol Ağır Hata

Direcx 9 = xp ve win 7
Direcx 10= win 7 win 8.1
Direcx 11= Win 7 Win 8.1
Direcx 12= Yalnızca Win 10

Bir Kaç Dosya değişimi ve silimi ile zaten kritik hata basitce çözülüyor bu kadar uğraşmasına gerek yoktu zaten çözümde bulamamış şöyle böyle yapın demiş

not: Direcx 12 yani windows 10'da oyunu tam ekran oynayamıyorsunuz direcx 9'u aktif etmeden sebebi microsoft'un direcx 9'mu oda neya şu bizim yıllar önce yaptığımız grafik denetleyicisimi onu kullananmı kaldı kaldırın çok isteyen özellik olarak açar dediği bir şeydir.

Holde Çok takılan ve kritik hatadan bıkan var ise ve çok uğraşmak istemiyor ise güzel bir win xp isosu ile sanal sunucu kurup 3 gb ram verip çift çekirdek ile çokta akıcı güzel bir şekilde istediği çözünürlülükte oynar ayrıca.
Boş yapma, sende yapta görek
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Rüyamda bu adamın developer olarak forumda olduğunu gördüm.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
ejedrogl
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen ejedrogl »

TOLGARDA yazdı: 01 Ağu 2020 12:26 Rüyamda bu adamın developer olarak forumda olduğunu gördüm.
Keşke...
Kullanıcı avatarı
BLueMASTER
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Histeri

Mesaj gönderen BLueMASTER »

zorsavas5 yazdı: 30 Tem 2020 16:15 https://youtu.be/ZZXgBNdfPa0

Arkadaş gerçekten çok güzel bir anlatım ile gayet basit bir çözüm yöntemi sunmuş. Denk gelmeyenlerin bilgisine.
Aga zaten burda bahsettiğin olay çok daha fazla zahmetli bir iş. Programla sanal bilgisayar kurup içine Windows 7 kurmak için bayağı bir zahmet gerekiyor. Ben bahsettiğin olayı iş hayatımda kullanan bir insanım. En basitinden bilgisayara sıfırdan format atmaktan daha zahmetli bir iş. Adamın anlatımı gayet kısa ve pratik bence ayrıca mantıklı.
Resim
Kullanıcı avatarı
highvoltaj
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen highvoltaj »

BLueMASTER yazdı: 01 Ağu 2020 16:13 Aga zaten burda bahsettiğin olay çok daha fazla zahmetli bir iş. Programla sanal bilgisayar kurup içine Windows 7 kurmak için bayağı bir zahmet gerekiyor. Ben bahsettiğin olayı iş hayatımda kullanan bir insanım. En basitinden bilgisayara sıfırdan format atmaktan daha zahmetli bir iş. Adamın anlatımı gayet kısa ve pratik bence ayrıca mantıklı.
Bu gibi insanlara laf anlatamazsın.Kimsenin farketmedigi durum her ne kadar window10 ile çalışan bir makineye win xp 7 kurmak gibi bir durumu ele aldıgımızda kaynak kullanımı ve işlemciden çekirdeleri ayırmanız gerekmektedir.Bu durumda boş yere giden işlem kapasitesi adam sadece 2 bitlik degelerle oynayarak sorunsuz bir çözüm ulaştırmış bunlara laf anlamazsın boşver.0LIVERA sen sanal makine kur bilgisayarına devam et. B-)
SOBEE'S GAMERS ARE NOT FREEDOM.BUT NİCE DAYS İS NEAR.TYRANNY WİLL DOWN B-)
Kullanıcı avatarı
squall51
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen squall51 »

sanal makine kurduğunuzda diyelimki 4 gb ramınız var 2gb sisteme ayırsanız kalanı sanala verseniz yine aynı oluyor oyun zaten 2gb den fazlasını kaldırmıyor ayarlamaya gerek kalmıyor diyelimki 8 gb ramınız var 2gb sistem yer 2gb sanal windows a ayırsanız sistemin ramınının yarısını kullanmanız demektir buda sistemi yorar ki unutmamanız gereken husus sanal sistemler 256mb video belleği(ram) nin üstüne geçemez fiziksel ekran kartı sanal sistemlerde çalışmaz yani yine oyunda kasılmalar olacak ve normal windowsun ötesine geçemiyecek sadece ram sorununa çözüm bulmuş olacaksınız kullanış olarakda pekçok yönden kullanışsız önerilmez sanal sistemler bu soruna çözüm olamaz yönetimin ram fix li istanbul exe yi launcher den güncellenir şekilde oyuna eklemesi olaya el atması en uygunudur
Kullanıcı avatarı
OZHANBEY
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Özgürlük İçin Savaş

Mesaj gönderen OZHANBEY »

TOLGARDA yazdı: 01 Ağu 2020 12:26 Rüyamda bu adamın developer olarak forumda olduğunu gördüm.
Şakamı yoksa gerçektenmi gördünmü 😁
🏹 ÖZHANBEY
💉 DrÖZHAN
🔪 ÖZHAN
Hiçkimse göründüğü kadar iyi , anlatıldığı kadar kötü değildir... ;)
Kullanıcı avatarı
JigZaguLa
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Trakya Paşaeli Cemiyeti

Mesaj gönderen JigZaguLa »

GBM-0 Teknik Servis arkadaşımız bu hareketiyle sadece hol problemine çözüm bulmamış ayrıca oyunda ki tüm kritik hatalara da çözüm getirmiş.
Oyuna girerken e-posta/şifre yazdığımız giriş ekranında ki gecikme dahil, hol bölgesinde her adımda aldığımız kritik hata ( daha önce bir çok kez arkadaşıma şifremi verdim ve karakteri o çıkardı holden ), Karaköy'de banka önünde yoğunluktan dolayı aldığımız kritik hata, oyunda kasa, çanta, yetenek penceresi gibi arayüzlerin açılmasıyla alınan kritik hataların hepsinin önüne geçmiştir bu hareket. Büyücüm ile holde (özellikle maden ocağında) oyuna girer girmez hata alıyorken şimdi aralıksız tam 3 saat holde gezmediğim yer kalmadı. Oyun resmen yağ gibi akıyor. Dediğim gibi bana göre kritik hata tedavülden kalkmıştır.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön