İKV hikayem (2006) ve bir ince sitem!
Re: İKV hikayem (2006) ve bir ince sitem!
Dostlar, 3 yıl önce YouTube üzerinden Bülent abi(Hayhitler)'in videosuna attığım yorumun altına 6 ay önce bir mesaj gelmiş. Yıllardır kendisini sosyal medyada arıyordum bulamıyordum. Yorumda bilgilerimizi aldık az önce beni aradı konuştuk, inanın çok farklı duygular yav yazarak anlatılmaz.
liderxBeRoN
- benibanladilar
- Teşkilat Neferi
Güzel günlerdi.
Bende diyordum acaba o senelerde oynayan oyuncular nerelerde napıyor.
Bende o zamanlar eminönü'de oynuyordum kubiş nickli bir şifacı ile.
daha sonrada Xxkubixx vardı,meteor bölgesi ilk çıktığında ilk girenlerden biriydim.
Hatta sivri adada ki kemik kafaları gördüğümde inanılmaz şaşırmıştım
daha sonrada Xxkubixx vardı,meteor bölgesi ilk çıktığında ilk girenlerden biriydim.
Hatta sivri adada ki kemik kafaları gördüğümde inanılmaz şaşırmıştım
- 07jamesbond
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
Çok güzel anılar bunlar. Özellikle video'nun olmasına da bayıldım. Ancak hiç genişleme paketi almamasından yakınmışsınız. Bence oyunun sürekli devam edebilmesi için yenilik alması gerek. Düşünsenize, o zamandan bu yana hiçbir yenilik paketi gelmediğini. 13 yıl boyunca sadece Meteor Bölgesi; Kurt Adam Mağarası, Çeteci Mağarası, Arz Kalesi, Yeni Bab-ı Ali... Yani sıkıcı olmaz mıydı? Ya da Derindeki Sır paketi geldikten sonra hiç güncelleme almadığını düşünün. Sadece Yeraltı bölgesi. Herkes çoktandır 49'uncu seviyeye ulaşmış. Düşünsenize, 10 yıldan fazla bir süredir sadece Derindeki Sır paketi olacak. Herkesin üzeri Yücelen, Fevzi Bey ve diğer element hasarlı itemlerle donatılmış olacak. Oyun bir yerden sonra bayacak. Sonra grup bölgeleri geldi. Daha önce ne görülmüş ne duyulmuş. Sığınaklar ve Migrat'tan sonra ise Çemberlitaş geldi. Çemberlitaş büyük bir yenilikti. Üstümüzü komple ''şaheser'' eşyalarla dizebiliyorduk. Sonra Büyük Hol geldi ve tılsımlar çıktı. Büyük Hol'den sonra 6 yıl kadar hiçbir yenilik almadı oyun. En uzun süre eklendi almadığı yıllar 2012-2018 yılları idi. Peki 2017'lere doğru ne oldu biliyor musunuz? Asıl birçok kişi burada oyunu bıraktı. Sonra getirdiler Karaköy'ü. Yeni bir seviye, yeni bölge, yeni eşyalar, yeni yaratıklar ve yeni hikâyeler. O oyunu bırakanların birçoğu geri döndü. Yıllarca bırakmış olanlar bile Karaköy merakından geri döndü. Ha sonra gene bırakan oldu tabii ama o yenilik paketiyle oyun bir anda canlandı. Geçmişe hasret duymanız ve o dönemler için ''Keşke hiç yenilik almasaydı'' demeniz tamamen geçmişe olan hasretinizdendir. Çemberlitaş geldiği zaman ''Oyunu bitirdiler'' diyenler şimdi Çemberlitaş'ın geldiği yılları özlediler. Bu arada yeniliğin gelmesini istemeyenler de genelde bir önceki düzende üstünü tamamen dizmiş, olabileceği kadar güçlenmiş ve yeni bölge ile bir daha uğraşmak zorunda kalmasından kaynaklı diye düşünüyorum.
-
- İri Fare Avcısı
Karaköy eklenti paketini beğenmiş mi?xWAVEx yazdı: ↑11 Haz 2020 13:02 Dostlar, 3 yıl önce YouTube üzerinden Bülent abi(Hayhitler)'in videosuna attığım yorumun altına 6 ay önce bir mesaj gelmiş. Yıllardır kendisini sosyal medyada arıyordum bulamıyordum. Yorumda bilgilerimizi aldık az önce beni aradı konuştuk, inanın çok farklı duygular yav yazarak anlatılmaz.
Farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışsınız, aslında benim kast etmek istediğim nokta biraz daha farklı. Genişleme paketi gelsin tabii ki, meteor bölgesi çıktığında heyecandan ölüyorduk biz, ama meteor bölgesi eklentisi oyun kötü giderken hadi biraz heyecan yaratalım diye gelmedi. Oyun zaten kalabalıktı, ilgi vardı, meteor bölgesi ile daha da şahlandı. Şuanda böyle bir durum söz konusu değil, oyun bitmiş diyebilirim. Eskiden kalabalıktan Agah'ı bulamazdık, aklına gelen her levelda her görevi gruplaşarak yapabilirdin, çünkü o görevi yapan onlarca adam vardı. Philotheos görevini yapmak için labirent girişinden 4-5 grup yola çıkardık sıra sıra her grubun görevini yapardık. Şimdi neden böyle değil? Oyun eski diye mi? Metin2'de eski bir oyun ama hala aynı aktiflikte devam ediyor. Knight Online'da aynı şekilde devam ediyor. Bu oyunlara yeni haritalar gelse de sistem öyle güzel kurulmuş ki oyuncuların bir çoğu oyunun merkez noktalarında vakit geçiriyorlar. İKV'de güncelleme geliyor, oyunun merkezi olan Eminönü bomboş kalıyor. Bu yeni oyuncuları psikolojik anlamda olumsuz etkileyen bir durum, haa bu oyun bomboş oynayan yok ben de çıkayım mantığına bürünüyor insan. Bu yüzden farklı sistemler getirilerek görevi, işi gücü olmayan oyuncuları Eminönü'nde banka önünde tutmak gerekiyor tıpkı eskisi gibi. Eskiden tüm ticaret banka önünde dönerdi birinden bir şey alacaksan gel banka önüne derdik orada muazzam bir kalabalık olurdu gidince konuştuğunuz adamı bile bulamazdınız. Değinmek istediğim nokta şu, belli başlı sistemsel ve grafiksel hatalar varken yeni bölgeler getirmenin, buna vakit harcamanın manası yok. Oyun şu haliyle yeni oyuncu çekemez, anca eskiler geri döner hedefte bu olmamalı bence.07jamesbond yazdı: ↑12 Haz 2020 13:30 Çok güzel anılar bunlar. Özellikle video'nun olmasına da bayıldım. Ancak hiç genişleme paketi almamasından yakınmışsınız. Bence oyunun sürekli devam edebilmesi için yenilik alması gerek. Düşünsenize, o zamandan bu yana hiçbir yenilik paketi gelmediğini. 13 yıl boyunca sadece Meteor Bölgesi; Kurt Adam Mağarası, Çeteci Mağarası, Arz Kalesi, Yeni Bab-ı Ali... Yani sıkıcı olmaz mıydı? Ya da Derindeki Sır paketi geldikten sonra hiç güncelleme almadığını düşünün. Sadece Yeraltı bölgesi. Herkes çoktandır 49'uncu seviyeye ulaşmış. Düşünsenize, 10 yıldan fazla bir süredir sadece Derindeki Sır paketi olacak. Herkesin üzeri Yücelen, Fevzi Bey ve diğer element hasarlı itemlerle donatılmış olacak. Oyun bir yerden sonra bayacak. Sonra grup bölgeleri geldi. Daha önce ne görülmüş ne duyulmuş. Sığınaklar ve Migrat'tan sonra ise Çemberlitaş geldi. Çemberlitaş büyük bir yenilikti. Üstümüzü komple ''şaheser'' eşyalarla dizebiliyorduk. Sonra Büyük Hol geldi ve tılsımlar çıktı. Büyük Hol'den sonra 6 yıl kadar hiçbir yenilik almadı oyun. En uzun süre eklendi almadığı yıllar 2012-2018 yılları idi. Peki 2017'lere doğru ne oldu biliyor musunuz? Asıl birçok kişi burada oyunu bıraktı. Sonra getirdiler Karaköy'ü. Yeni bir seviye, yeni bölge, yeni eşyalar, yeni yaratıklar ve yeni hikâyeler. O oyunu bırakanların birçoğu geri döndü. Yıllarca bırakmış olanlar bile Karaköy merakından geri döndü. Ha sonra gene bırakan oldu tabii ama o yenilik paketiyle oyun bir anda canlandı. Geçmişe hasret duymanız ve o dönemler için ''Keşke hiç yenilik almasaydı'' demeniz tamamen geçmişe olan hasretinizdendir. Çemberlitaş geldiği zaman ''Oyunu bitirdiler'' diyenler şimdi Çemberlitaş'ın geldiği yılları özlediler. Bu arada yeniliğin gelmesini istemeyenler de genelde bir önceki düzende üstünü tamamen dizmiş, olabileceği kadar güçlenmiş ve yeni bölge ile bir daha uğraşmak zorunda kalmasından kaynaklı diye düşünüyorum.
liderxBeRoN
Karakterlerini tamamen silmiş, o da hasret gidermek için iki dolaşıp çıkıyormuş. Sanırım Karaköy'ü deneyimlememiş o konulara pek fazla girmedimLothardori yazdı: ↑12 Haz 2020 17:07Karaköy eklenti paketini beğenmiş mi?xWAVEx yazdı: ↑11 Haz 2020 13:02 Dostlar, 3 yıl önce YouTube üzerinden Bülent abi(Hayhitler)'in videosuna attığım yorumun altına 6 ay önce bir mesaj gelmiş. Yıllardır kendisini sosyal medyada arıyordum bulamıyordum. Yorumda bilgilerimizi aldık az önce beni aradı konuştuk, inanın çok farklı duygular yav yazarak anlatılmaz.
liderxBeRoN
- turkneferi
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Benim de Eminönü sunucusunda ilk tanıştığım arkadaşım napakxgeldi daha sonra Heliumcu (Halil ibrahim)'in şuan ne yaptığını merak ediyorum hiç reelde birbirimize ulaşacak bir bilgi vermemiştik bilmeden bir gün son kez konuştuk ve çıktık bir daha göremedim ikisinide ama bu pandemi sürecinde başka bir tanıdığım ile karşılaştım eski günleri yad ettik çok güzel oldu.benibanladilar yazdı: ↑11 Haz 2020 18:35 Güzel günlerdi.
Hatta sivri adada ki kemik kafaları gördüğümde inanılmaz şaşırmıştım![]()
Vay be Hayhitler Bülent abi. Unutmuşum vallahi. Meteor Bölgesi gelirken test grubundaydı sanırım. Bana bin yemin ettirerek bir kaç fotoğraf atmıştı MSN'den. Çıldırmıştım görünce ulan ne güzel ya diye.
İsmini hatırlıyorum senin, ben de kuklacıya ilk başlayanlardanım. 2009 yazında sahte link ile çaldırmıştım hesabımı.
İsmim daredev'di büyücü. Hatırlar mısın bilemiyorum. Örümceklerde sabahlaya sabahlaya ilk komet merlin kolyeyi ben düşürmüştüm sunucuda
Üstüm full komet merlinken çaldırmıştım. Çalan kişi ne yaptı hala merak ediyorum yıllarca geri dönmedim oyuna. Hala özlüyorum o charımı yalan yok.
Üzücü ki şimdi sadece oyun oynamak için olan insanlar var. Bir dostluk abilik hiçbir şey yok. Hırsızlık dolandırıcılık diz boyu.
Söylenecek çok söz var yönetiminden güncellemesine oyuncularına ama çare yok maalesef...
İsmini hatırlıyorum senin, ben de kuklacıya ilk başlayanlardanım. 2009 yazında sahte link ile çaldırmıştım hesabımı.
İsmim daredev'di büyücü. Hatırlar mısın bilemiyorum. Örümceklerde sabahlaya sabahlaya ilk komet merlin kolyeyi ben düşürmüştüm sunucuda
Üstüm full komet merlinken çaldırmıştım. Çalan kişi ne yaptı hala merak ediyorum yıllarca geri dönmedim oyuna. Hala özlüyorum o charımı yalan yok.
Üzücü ki şimdi sadece oyun oynamak için olan insanlar var. Bir dostluk abilik hiçbir şey yok. Hırsızlık dolandırıcılık diz boyu.
Söylenecek çok söz var yönetiminden güncellemesine oyuncularına ama çare yok maalesef...
Dostum anımsıyorum sanki senin nicki de, gerçekten eşsiz günlerdi anlatılmaz yaşanır. Hala burada onlarca kişi toplanabiliyorsak hepimiz aynı hisleri taşıyoruz demektir.daredev yazdı: ↑14 Haz 2020 03:33 Vay be Hayhitler Bülent abi. Unutmuşum vallahi. Meteor Bölgesi gelirken test grubundaydı sanırım. Bana bin yemin ettirerek bir kaç fotoğraf atmıştı MSN'den. Çıldırmıştım görünce ulan ne güzel ya diye.
İsmim daredev'di büyücü. Hatırlar mısın bilemiyorum. Örümceklerde sabahlaya sabahlaya ilk komet merlin kolyeyi ben düşürmüştüm sunucuda![]()
liderxBeRoN
Hayhitlerden selamlar