İKV hikayem (2006) ve bir ince sitem!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
xWAVEx
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

İKV hikayem (2006) ve bir ince sitem!

Mesaj gönderen xWAVEx »

Öncelikle herkese merhabalar, oyunu 2012 yılından beri oynamama rağmen son zamanlar muhtemelen bir çok eski oyuncu gibi hasret gideresim geldi. Bu süreçte İstanbul Kıyamet Vakti'ne daha önce hiç bakmadığım gözle baktım. Günlerdir ''Kuzgun ve Yolcu'' adlı YouTube kanalının sahibi olan arkadaşın videolarını izliyorum, onun oyuna olan ilgisi beni de meraklandırdı. Daha önce muhtemelen yaşımın küçük olmasından dolayı oyunun hikayesini hiç merak etmemiştim. Kuzgun ve Yolcu kanalındaki arkadaşın videolarında görevleri sonuna kadar okuması ve bunu izleyenlerine anlatmasıyla birlikte İstanbul Kıyamet Vakti'ne bir kez daha aşık oldum. Sinema bölümü mezunu olarak söylüyorum, şu oyunun hikayeleri derlense toplansa yüksek prodüksiyonlu manyak bir film serisi ortaya çıkar.

Neyse, 9 yaşında Mynet'te pişti oynarken İKV reklamını görüp oyuna başladım, çocukluk aklı ''Kuklacı'' kelimesi kulağıma komik geldiği için karakterimi bu sunucuda oluşturup oyuna başladım. Bu arada yıl 2006, yalanım varsa iki gözüm önüme aksın dün gibi aklımda oyuna başladığım karakterin tipi ve nicki. Şu yazıları yazarken gözlerim doluyor.

Yaş küçük, karakteri kasamıyorum, hayatımda ilk defa böyle bir oyun oynuyorum. İri fare diye 1 hafta boyunca normal fare kesmiştim. Zor bela 29 olduk, o dönem hatırlayanlar bilir, karakterin statülerini manuel, el ile dağıtırdık. Ben rastgele basmışım tabii, 15 level adamı zor kesiyordum. O dönem mükemmel dostluklar edindim işte. Kuklacı'dakiler bilir Hayhitler vardı, gel dedi sana yeni karakter açalım. Bu arada kendisi Diyarbakırlı ben İzmirliyim, o 30 küsur yaşında ben 10 yaşındayım ama bir an olsun başından savmadı her şekilde yardımcı oldu yaklaşık 5 sene 6 sene birlikte kesintisiz oynadık oyunu.

Benim karakterin adı BeRoN'du, o dönem ÇıLGıNBiBeRoN vardı bi dönem oyun yöneticiliği falanda yapmıştı diye hatırlıyorum, çok güzel adamdı. Onun nickini ''ÇıLGıNBeRoN'' diye okuyup benim karakterin nickini BeRoN koymuştum. 1 yıl sonra falan anladım, nickini bile yanlış araklamışız adamın :D

Her neyse Hayhitler bana abilik yapıyor, bende de ne kardeş var ne abi ne de abla, benimsedim adamı. Bu arada onlarda 2-3 kardeş vardiyalı oynuyorlar, sabahtan geceye kadar Kuklacı'nın Seçilmişi'nin ordaki Kalsedon madeninde yatıyorlar, dizmişler full Meteor seti parçalıyorlar ortalığı ben de Çarşı set dizme derdindeyim tek başıma :D

Bana açtırdı yeni karakteri, malum diğeriyle 15 level adamı zor kesiyorduk bende de kendisine hayranlık var karakterin nickini BeRoNxhitler koydum. Biz karakteri bi kastık, ben oyunu da öğrendim. Taaak, hevesim kursağımda kaldı. Bizim hesaplar ban yedi, sebepte ''Irkçılık'' ula dedim Irkçılık ne demek, gittim babama sordum öyle öğrendim sözde ama tam da anlamadım. Bi girdim oyuna Bülent abiyle (Hayhitler) bulduk birbirimizi abi dedim benim diğer hesap ban yedi, o da dedi ki benimki de yedi. Neyse biz gittik dedik ki bizim bi klanımız olsun, adı da lider olsun. Ben nickimi liderxBeRoN koydum o da liderxadar koydu başladık kasmaya. Sağ olsun ÇıLGıNBibeRoN eski karakterin banını açıp içindeki eşyaları yeni karakterime aktarmamı sağladı. Ben 29 oldum, itemleri dizmişim fişşşek gibiyim. Forumda en iyi savaşçı kim anketi yapılıyor, arada benimde nick var tüyler diken diken.

Meteor Bölgesi eklentisi geldi, 1 GB falandı diye hatırlıyorum, zip dosya halindeydi. Bilgisayardan çok anlamıyorum, 1 haftada anca indirdim genişleme paketini. Bülent abi Gamecam'den Meteor Bölgesi videosu çekip YouTube'a yüklüyor, ben eriyorum. O 1 hafta bana 1 yıl gibi geldi, oyuna bir girdim eller ayaklar titriyor, Dün gibi aklımda bi girdim oyuna benim karakter Bankacı'nın az gerisinde, dedim nerede bu Meteor girişi, komutanın ordan gel dediler. Bastım deparı koştum komutana daha sonra da pek ekstrem bir olay olmadı, buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim.

Şimdi gelelim asıl konuya, arkadaş bu Meteor Bölgesi eklentisi muhtemelen en uzun süre kalan eklentiydi, bu dönem oyuna para yatırıp 1 şey alabiliyordunuz o da ''Plus Paket'' yanlış hatırlamıyorsam 12 TL falandı. Ama o Eminönü sokakları, Meteor Bölgesi daima kalabalıktı, çılgınlar gibi yıllarca oynadık bu oyunu bir gram sıkılmadım, bir kere olsun bıkmadım. Ne zaman Derindeki Sır eklentisi geldi, oyuncular yavaş yavaş gitmeye başladı, ben de onlardan biriyim. 44-45 levela kastıktan sonra yıllarca girmedim oyuna.

Şimdi parayla abuk subuk bi ton şey alabiliyoruz, bi ton eklenti ve mekanlar gelmiş neden eski ivme yok? Grafik bizim için önemli değil ancak yeni oyuncular için önemli olabilir, o zaman oyuna yatırım yapılsın, genişleme paketi gelmesin oyunun hataları, eksikleri giderilsin. Geçen baktım herkes akçe alıp oyuna destek olmaya çalışmış helal olsun hepinize, ancak bu paralar gerçekten oyuna mı gidiyor? Eskiden kalabalıktan giremediğim Kuklacı sunucusu şimdi tenha, bankacının önünde toplanıp artist artist oturan tipler yok, her yer bomboş. İllaki bir kalabalık var ama onlar oyunun merkezinde değil. Oyuna yeni başlayan adam bomboş bir ortam görüyor.

Siz yetkililerden beklediğimiz, bu oyunun grafiklerini vs. önemseden hala oynayacak çok büyük bir kitle var, lütfen şu oyuna bir yatırım yapın, sorunları düzeltin, ilgilenin.

Hayhitler'in Meteor Bölgesi videosu: https://www.youtube.com/watch?v=G8szEbsovBw
1 Aralık 2007'de yüklediğim slaytımsı IKV anılarım: https://www.youtube.com/watch?v=lJQl6tIanMU

liderxBeRoN (Kuklacı)
liderxBeRoN
Kullanıcı avatarı
Sora
Kobra Takipçisi
Kobra Takipçisi
Sunucu: Beyaz Köşk

Re: İKV hikayem (2006) ve bir ince sitem!

Mesaj gönderen Sora »

Güzel bir tesadüf oldu. Demek hayhitler meteor videosunu yükleyen sensin.

Meteor ve Sivri Ada yeni geldiğinde bilgisayara oyunu yüklememe izin vermiyorlardı. Ben de o videoyu meraklı meraklı izlediğimi hatırlıyorum. Görünce duygulandım bi miktar :D

Not: Şimdi yaş 21
Konularım

İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu

Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme

Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV

Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
Kullanıcı avatarı
xWAVEx
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen xWAVEx »

Sora yazdı: 09 Haz 2020 21:51 Güzel bir tesadüf oldu. Demek hayhitler meteor videosunu yükleyen sensin.

Meteor ve Sivri Ada yeni geldiğinde bilgisayara oyunu yüklememe izin vermiyorlardı. Ben de o videoyu meraklı meraklı izlediğimi hatırlıyorum. Görünce duygulandım bi miktar :D

Not: Şimdi yaş 21
Ah bee sorma, ben 1 hafta indirmeyi beceremeyince kıyamayıp benim için video çekip MSN'den göndermişti. Arkadaki müziği de ben söylemiştim ona.

Bu videoda da birlikte kalsedona oturmuşuz yine, gece saat bilmem kaç, gizli gizli oyuna giriyorum o dönem. :') https://www.youtube.com/watch?v=ZoHFfuzq-AM

Dostum bu arada, oyun tarihçesiyle alakalı konularını keyifle okudum, ellerine sağlık :)
liderxBeRoN
Kullanıcı avatarı
Boludanoyuncu
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Boludanoyuncu »

29 seviye zamanında oynamıyordum fakat o eski günlerde oynamışım gibi hissetim. Kripraz madeninin acayip pahalı olduğu zamanlar ;) O:-)
Kullanıcı avatarı
Milliyet
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen Milliyet »

Merhaba,
Ne yıllardı amaa oyunda büyüdük çok güzel dostluklar kurduk ... Saygı her zaman ön planda oldu o zamanlar .
mckerem, ÇılgınBiberon, kanunname,Vincexcarter,BODRUMLUCAPKIN,WeDneS,KankaXUAsman, CARIZMA,Mrdz,extacyy ,BebeRuhi,EmiRxKaaN,LaStSiN,GORSOMAN,Willdone,pashabjk ve ben sabah :)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ASKERİ
Lothardori
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen Lothardori »

Videoların duruyor olması çok iyi ya
Kullanıcı avatarı
xWAVEx
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen xWAVEx »

Milliyet yazdı: 10 Haz 2020 23:22 Merhaba,
Ne yıllardı amaa oyunda büyüdük çok güzel dostluklar kurduk ... Saygı her zaman ön planda oldu o zamanlar .
mckerem, ÇılgınBiberon, kanunname,Vincexcarter,BODRUMLUCAPKIN,WeDneS,KankaXUAsman, CARIZMA,Mrdz,extacyy ,BebeRuhi,EmiRxKaaN,LaStSiN,GORSOMAN,Willdone,pashabjk ve ben sabah :)
Kesinlikle, tanımadığımız adamlara itemleri verirdik hesaptan hesaba aktarmak için, çok ilginç geliyor, ekstrem bir olay gibi geliyor şuan. Şu yazdığın nickleri okudukça bile hüzünleniyorum vallahi. Cansınız dostlar.
liderxBeRoN
Kullanıcı avatarı
xWAVEx
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen xWAVEx »

Boludanoyuncu yazdı: 10 Haz 2020 22:33 29 seviye zamanında oynamıyordum fakat o eski günlerde oynamışım gibi hissetim. Kripraz madeninin acayip pahalı olduğu zamanlar ;) O:-)
Keyifle okuduysan ne mutlu bana, okunmaz diye daha bir çok şeyi yazmadım ama inan o günlere geri dönüp tekrar o heyecanı o dostlukları yaşamak için bir çok şeyden vazgeçebilirim. Kripraz en baba maden zaten, 1 kripraza veya 2 açık pembe ametiste 1 meteor item alınıyordu. Full meteor dizdin mi yakıp yıkıyorsun zaten ortalığı. 1 açık pembe ametiste de 1 çarşı item alırdık ahhh, ahhh.
liderxBeRoN
Kullanıcı avatarı
Boludanoyuncu
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Boludanoyuncu »

xWAVEx yazdı: 11 Haz 2020 03:05
Göster
Boludanoyuncu yazdı: 10 Haz 2020 22:33 29 seviye zamanında oynamıyordum fakat o eski günlerde oynamışım gibi hissetim. Kripraz madeninin acayip pahalı olduğu zamanlar ;) O:-)
Keyifle okuduysan ne mutlu bana, okunmaz diye daha bir çok şeyi yazmadım ama inan o günlere geri dönüp tekrar o heyecanı o dostlukları yaşamak için bir çok şeyden vazgeçebilirim
.Kripraz en baba maden zaten, 1 kripraza veya 2 açık pembe ametiste 1 meteor item alınıyordu. Full meteor dizdin mi yakıp yıkıyorsun zaten ortalığı. 1 açık pembe ametiste de 1 çarşı item alırdık ahhh, ahhh.
Bir zamanlar kripraz 1 ₺ olucak gibi espriler varmış forumda :') .Neden o kadar pahalıydı ki ?
Kullanıcı avatarı
xWAVEx
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen xWAVEx »

Boludanoyuncu yazdı: 11 Haz 2020 11:19
xWAVEx yazdı: 11 Haz 2020 03:05
Göster
Keyifle okuduysan ne mutlu bana, okunmaz diye daha bir çok şeyi yazmadım ama inan o günlere geri dönüp tekrar o heyecanı o dostlukları yaşamak için bir çok şeyden vazgeçebilirim
.Kripraz en baba maden zaten, 1 kripraza veya 2 açık pembe ametiste 1 meteor item alınıyordu. Full meteor dizdin mi yakıp yıkıyorsun zaten ortalığı. 1 açık pembe ametiste de 1 çarşı item alırdık ahhh, ahhh.
Bir zamanlar kripraz 1 ₺ olucak gibi espriler varmış forumda :') .Neden o kadar pahalıydı ki ?
Vallahi nedenini çok fazla hatırlamıyorum kripraz ve açık pembe ametist en değerli madenlerdendi muhtemelen meteor tipi itemlerin üretiminde bu madenler kullanılıyor olabilir yine aynı dönemdi en değerli itemler bunlardı.
liderxBeRoN

“Genel Etkileşim” sayfasına dön