Eminönü sunucusunda bütün bonolarım silinmiş
- highvoltaj
- İskele Babası
Re: Eminönü sunucusunda bütün bonolarım silinmiş
Paradan 6 sıfır atılsın belediye seçimlerinde reyim nihat dayıyadır.
SOBEE'S GAMERS ARE NOT FREEDOM.BUT NİCE DAYS İS NEAR.TYRANNY WİLL DOWN 
- Lexoqe
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Lord Of Light
Arkadaşlar merhaba. Karaköy geldi ben oyunun bıraktım. Elimde tılsım ve maden vardı. Gaffardan düşen o hidrojenler var ya? Onları ben zamanında bedavaya veriyordum
hani x’ten düşen erg var ya? İsteyene veriyordum. Kasamda 200 karman çorban madenler olmuş sana tane 5-10 bono. E peki 350m olan 4 tane m1 tılsımım ne kadar olmuş. 5 trilyon. Ya zamanında ürettiğim buz 1-3 ? 100 katı olmuş. Şimdi 120 trilyon param nereden geliyor anladınız mı? Kuklacıda oynadım eminönine geldim. 2 tarafta ticaret yaptım. Yani kopyayı benim yapmış olduğuma dair bir kanıt olmadan nasıl benim emeğimi silerler? Neye dayanarak?
Ayrıca alt+f4 ile oyundan çıkmayınız diyorlar ya. Onun bir alakası yok. Bonolarım 2 haftadan fazla durdu. O gün silindi. Geri sarılsa verdiklerin geri gelmez miydi? Bunlar saçmalık, sanimiyetsizlik. Hırsızlık yapan kopyacılarla beraber yönetimdir. Ben akçe çekerken realde o parayı kazanmak için bir yerlerimi yırtıyorum.
Ayrıca alt+f4 ile oyundan çıkmayınız diyorlar ya. Onun bir alakası yok. Bonolarım 2 haftadan fazla durdu. O gün silindi. Geri sarılsa verdiklerin geri gelmez miydi? Bunlar saçmalık, sanimiyetsizlik. Hırsızlık yapan kopyacılarla beraber yönetimdir. Ben akçe çekerken realde o parayı kazanmak için bir yerlerimi yırtıyorum.
- Lexoqe
- Sahaf Yardımcısı
Arkadaşlara olayı anlattığın için teşekkür ederim.BURNOUT yazdı: ↑07 Nis 2020 18:30 Arkadaşı tanımam kopya yapmış yapmamış bilemem ama yorum yazanlar neyin kafasını yaşamış anlayamadım. M1 700bono met 2 3 2500bono met3 2000bono kons 1 3 2000bono toplam 7200bono eder. Şu an 10büyücüden 5inde olan tılsımlar bunlar. Yanında ürettikleri itemleride eklerseniz herkesin sahip olduğu bir bono miktarı. 11bin bonoyla şaşkınlık içinde bakanlar silkelenip düşünsünler diye belirtiyorum. Şu an çağrı 3 tılsımı satıyorum 80t istiyorum 70t teklif eden oldu mesela 7000bono yapar kendi bonolarımda var e o zaman şimdi nasıl olacak şimdi çağrı 3 sattığım için kopyacı mı olacağım envanterimde 10bin bonodan fazla olacağı için? Met23 met3 kons1ü olan herkes kopyacıdır o zaman. Def23 dikkat3 zihintoplama3 tılsımı olanlar kopyacıdır o zaman. Halley ceket 1500bono ceket reçetesi 1500bono halley Asa1500 bono Halley zırh 1500bono üretenlerin hepsi kopyacıdır o zaman. Oğuz ceket zırh kılıç üretenler kopyacıdır o zaman. Adam derdini anlatmış sizin kafalar pırıl pırıl kendinizce yargı dağıtıyorsunuz. Az mantık az zeka azıcık matematik.
- IIASiLKANII
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
Katılıyorum.TOLGARDA yazdı: ↑08 Nis 2020 02:47 Bu sorunun gerçek çözümü rastgele insanların bonosunu silmek değil. Artık oyundaki bonolar da tamamen geri alınamaz. Bu durumda bazı kullanıcılar maalesef ki mağdur olacak ama bu mağduriyet tüm kişilerin tüm varlığını kaybetmesi şeklinde olmamalı. Kopyayı yapanların ceza almasını herkes kabul eder ancak piyasanın düzeltilmesi lazım. Örnek veriyorum herkesin parası 10 kat düşürülür 10t olan materyalin değeri 1t'ye düşer az da olsa denge tutturulmuş olur ama burada büyük bir acımasızlık yapılmış.
İlaveten, bu durumlarda tercih edilen yöntemlerden biri de, bononun harcanılmasına, piyasadan yavaşça kalkmasına vesile olabilecek, herhangi kişiye özel bir itemin, bir npc'de sergilenmesidir.Örnek vermek gerekirse, akçelerle alınan kırmızı kıyafetler gibi, farklı desen kıyafetler tanesi belirli bir bonodan satışa sunulabilir.Sınırlandırmıyorum, ilgili kısma birçok ürün konulabilir hatta fiyatları yüksek tutulabilir ama almaya değecek itemlerin yer alması lazım.
Gerçekten emeği ile birşeyler yapmaya çalışan belirli bir oyuncu kitlesi mevcut, en azından buna inanmak istiyorum.Bonoların tamamı ile kaldırılması acımasızlık olur biraz.Sistemin, oyunculara zarar vermeden, piyasayı düzeltmesi gerekir.Zira sırf bu sebepten dolayı oyunu bırakacak veya ara vereceklerin sayısı bir hayli olabilir.
Şuan ki mevcut koşulları değerlendirince, ne yazık ki çeşitli sebeplerden ötürü görevini sağlıklı birşekilde yapamayan yönetimden, bu tarz istekleri neticelendirmesini beklemenin hayal perestlik olarak düşündüğünüzü biliyorum, haklısınız da ancak üzülerek söylüyorum İKV oyuncuları ,bu süreci daha da kötü hale getirecek.Piyasanın koşullarından etkilenip, normal ticaretini yapmaya çabalayan emektar arkadaşlarım üzerine alınmasın lütfen.
Bahsettiğim, bu süreci daha da mahfedecek kişiler, gözünü hırs bürümüş kâr olayını arşâ çıkaran zavallılardır.
Hal böyle olunca, birşeylerin olmasını sadece ve sadece yönetimden bekleyebilirsiniz.Ufacık bir umudunuz her zaman bir köşede kalsın.
Kopya sebebi ile mağdur olan oyuncu arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum elbet bu günlerde geçecektir.
Ey Türk,
Titre ve Kendine Dön!
Üstte mavi gök çökmedikçe,
Altta yağız yer delinmedikçe,
Kim bozabilir senin ilini ve töreni!..
Titre ve Kendine Dön!
Üstte mavi gök çökmedikçe,
Altta yağız yer delinmedikçe,
Kim bozabilir senin ilini ve töreni!..
Bilge Kağan
Beyazköşk ASİLKAN/ASİLBEY/ECEL
Eminönü VOLUNTARY
Eminönü VOLUNTARY
- SikayetVar
- Antrepo Bekçisi
- Lonca: Raiders of Anatolia
Karakterimde seneler önceden kalma 30 küsür bono var bozduramıyorum öylesine duruyor maden var aktaramıyorum çünkü neye göre ceza verdiklerini anlamadım. Ticaret yapmıyorum. Daha doğrusu oyuna girmiyorum piyangoya blok yememek için.
Son günlerde bir çok kişiden 'bono kaybı' konusunda duyumlar almaya başladı. Bu bilinçli mi, yoksa tevafuk eseri mi bilemiyoruz. Velakin dediğin şekilde yapılırsa hakkıyla bono kazananlar; Mesela materyal satarak bono biriktiren stokçu madenciler çok büyük bir zarar görecek? Şahsen bonolarım yok velakin yine de bu uygulamaya karşıyım.TOLGARDA yazdı: ↑08 Nis 2020 02:47 Bu sorunun gerçek çözümü rastgele insanların bonosunu silmek değil. Artık oyundaki bonolar da tamamen geri alınamaz. Bu durumda bazı kullanıcılar maalesef ki mağdur olacak ama bu mağduriyet tüm kişilerin tüm varlığını kaybetmesi şeklinde olmamalı. Kopyayı yapanların ceza almasını herkes kabul eder ancak piyasanın düzeltilmesi lazım. Örnek veriyorum herkesin parası 10 kat düşürülür 10t olan materyalin değeri 1t'ye düşer az da olsa denge tutturulmuş olur ama burada büyük bir acımasızlık yapılmış.
Eski sunucumun çoğu beni bilir, yıllardır stok yapıyorum hemde şuan 2 karakter ile! Velakin kopya durumu olduktan sonra kasa karakteri eski sunucuda bırakıp Meran'a şahsi karakterler ile gittim. Benim yıllarca verdiğim emekleri, kopyacılar yüzünden heder edemem. Bu nedenle kopya olayı bitmeden o iki karaktere girmiyorum, hatta karakter sigortası dahi yüklemişim!
Bonoların tamamiyen kaldırılması bu şekilde değil de, yönetminin daha istetif ve mantıklı bir yol ile kaldırma işlemlerini yapabilir.
Bir öneri olarak şöyle diyebilirim: Karakterde 1T para miktarını ortadan kaldırıp artık sadece sayılan değil de, yazımsal olarakta içerik geçilebilir. Mesela 1T'den sonra para miktar; 1T 2B 313 yazılabilir? T'den sonra ML, K veya KT gelebilir?
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
Konuya 4-5 adet cevap vermişsiniz ama ne demek istediğiniz veya amacınız hiçbirinde belli değil hatta yok. İnsanlar sıkıntılarını paylaşıyor sulandıracaksanız kendi başlığını açın lütfen.highvoltaj yazdı: ↑08 Nis 2020 03:21 Paradan 6 sıfır atılsın belediye seçimlerinde reyim nihat dayıyadır.
Ayrıca her para kazanana kopyacı demekten bıkmadınız. 1500 bonoya Halley ceket reçetesi satılıyor sunucumda. üretimiyle 3000 bono tutuyor. Adamın kasasında 4 adet ceket parası var totalde, sunucuyu sırtlamış diyorsunuz. Senelerdir oynayıp bu paraları yapamayanlar arkadaşı kıskanacaklarına kendileri için bir kafa patlatsınlar. 2 aydır oynuyorum 5.000 bono param var, al sat yaparak günde 700 bonodan fazla para kazanıyorum. İstemeden 40 bono kopyaladım bir kere oyun geri sarınca, kopya parayı hemen yere attım korkumdan. Ona rağmen her alışverişte kopya bono mu aldım acaba diye tereddüte düşüp karakterim için endişeleniyorum ama yapacak bir şey var mı? Yok. 1 t' lik alışverişi nakit yapacak var mı? yok. O zaman insanların emeğine yazık olmaya devam edecek.
Derdini anlıyorum ilk mağdur benim bu konuda
22 bn bonom gitti bu bonolarim nasıl denir cok kolay 5 alaşım 1 t
2 karakter ile iflis kesiyordum günde 10 20 alaşım kasiyordum
Olan oldu
Evde kal İkv halkı
Sunucu değiştir İkv halkı
Değiştirirken yanında değerli eşya olmasın

22 bn bonom gitti bu bonolarim nasıl denir cok kolay 5 alaşım 1 t
2 karakter ile iflis kesiyordum günde 10 20 alaşım kasiyordum
Olan oldu
Evde kal İkv halkı
Sunucu değiştir İkv halkı
Değiştirirken yanında değerli eşya olmasın
- Lexoqe
- Sahaf Yardımcısı
Boşuna aynı şeyleri tekrarlıyoruz. Oyundakiler diyorum ki bonom silinmiş, alışırsın diyorlar. PM geliyor " sende kopya yap çıkar zararınız" diye. Yani şu samimiyette ki yönetici ve oyuncularla daha nereye kadar ilerler ki ?
- highvoltaj
- İskele Babası
Zamanında örs yapamayacak neferlere bak sen duy bunları nerull duy adamlar tevazudan oyun oynuyorlar isteseler yeni bir oyun açacak para kopyalamışlar hala diyorsunuzki biz suçsusuz bonomu verin.Ah bir zwartan olacaktı degil 1t çantanızda 10 binle dolaşacak adamlarsınız.Akdedex yazdı: ↑11 Nis 2020 14:49Konuya 4-5 adet cevap vermişsiniz ama ne demek istediğiniz veya amacınız hiçbirinde belli değil hatta yok. İnsanlar sıkıntılarını paylaşıyor sulandıracaksanız kendi başlığını açın lütfen.highvoltaj yazdı: ↑08 Nis 2020 03:21 Paradan 6 sıfır atılsın belediye seçimlerinde reyim nihat dayıyadır.
Ayrıca her para kazanana kopyacı demekten bıkmadınız. 1500 bonoya Halley ceket reçetesi satılıyor sunucumda. üretimiyle 3000 bono tutuyor. Adamın kasasında 4 adet ceket parası var totalde, sunucuyu sırtlamış diyorsunuz. Senelerdir oynayıp bu paraları yapamayanlar arkadaşı kıskanacaklarına kendileri için bir kafa patlatsınlar. 2 aydır oynuyorum 5.000 bono param var, al sat yaparak günde 700 bonodan fazla para kazanıyorum. İstemeden 40 bono kopyaladım bir kere oyun geri sarınca, kopya parayı hemen yere attım korkumdan. Ona rağmen her alışverişte kopya bono mu aldım acaba diye tereddüte düşüp karakterim için endişeleniyorum ama yapacak bir şey var mı? Yok. 1 t' lik alışverişi nakit yapacak var mı? yok. O zaman insanların emeğine yazık olmaya devam edecek.
SOBEE'S GAMERS ARE NOT FREEDOM.BUT NİCE DAYS İS NEAR.TYRANNY WİLL DOWN