IKV Geliştiricilerine(!) Oyunculardan Geri Bildirim

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Ostankino
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Ittihat Ve Terakki

Re: IKV Geliştiricilerine(!) Oyunculardan Geri Bildirim

Mesaj gönderen Ostankino »

aydineray yazdı: 15 Mar 2020 02:39 İlk geri bildirimi oluşturarak başlayayım.

Sırf bu sorunu çözebilmek için, tersine mühendislik konusunda çok bilgim olmasa da bir şeyler yapıp istemciyi daha açık hale getirmeye çalıştım. Hani belki sunucu yine IKV'de olup istemciyi özgür bir şekilde daha güzel hale getirebiliriz diye düşündüm. Lakin ağ paketlerini ve IKV'nin UPX paketleyicisinden çıkarmanın ötesine geçemedim. Ağ paketleri yardımıyla temel işlemleri taklit edebiliyorum (giriş yap, karaktere git, X noktasına git, Y mesajını yaz gibi (ki bu da bir güvenlik açığı, bugbounty bulunmamasına rağmen destek üzerinden bilgi verdim ama herhangi bir dönüş yapmadılar) lakin sistemdeki trafiğin çok eski bir yönteme dayalı olması işleri çok daha zor hale getirdi. Gönül isterdi ki, tamamen özgür yazılım olarak istemciyi yeniden yazıp herkesle paylaşabileyim, diğer geliştiriciler de destek verebilseydi veya oyuncuların geri bildirimleri yine oyuncu olan diğer geliştiriciler tarafından hızlıca yapılabilseydi.
Merhaba,

Destek ekibin'de oldugum siralar Ag paketleri uzerin'den manuel gonderilen veriler ile istemci tarafli (Orn: Isinlanma, item satin alma, satma) mudehalede bulunulabildigini kesfetmistim. Bu acigi birincil agizdan yillar once Nerull'a bizzat iletmistim. Demek ki hala kapatilmamis. Bu acigin sadece istemci tarafini etkiliyor olmasindan dolayi (sadece sizde etkili oluyor, serverda islenmiyor veya keydedilmiyor) ugrasmadiklarini dusunuyorum.

Iyi forumlar.
Senior Software Engineer
Kullanıcı avatarı
aydineray
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Türk Harekat Timi

Mesaj gönderen aydineray »

Ostankino yazdı: 24 Mar 2020 14:59
aydineray yazdı: 15 Mar 2020 02:39 İlk geri bildirimi oluşturarak başlayayım.

Sırf bu sorunu çözebilmek için, tersine mühendislik konusunda çok bilgim olmasa da bir şeyler yapıp istemciyi daha açık hale getirmeye çalıştım. Hani belki sunucu yine IKV'de olup istemciyi özgür bir şekilde daha güzel hale getirebiliriz diye düşündüm. Lakin ağ paketlerini ve IKV'nin UPX paketleyicisinden çıkarmanın ötesine geçemedim. Ağ paketleri yardımıyla temel işlemleri taklit edebiliyorum (giriş yap, karaktere git, X noktasına git, Y mesajını yaz gibi (ki bu da bir güvenlik açığı, bugbounty bulunmamasına rağmen destek üzerinden bilgi verdim ama herhangi bir dönüş yapmadılar) lakin sistemdeki trafiğin çok eski bir yönteme dayalı olması işleri çok daha zor hale getirdi. Gönül isterdi ki, tamamen özgür yazılım olarak istemciyi yeniden yazıp herkesle paylaşabileyim, diğer geliştiriciler de destek verebilseydi veya oyuncuların geri bildirimleri yine oyuncu olan diğer geliştiriciler tarafından hızlıca yapılabilseydi.
Merhaba,

Destek ekibin'de oldugum siralar Ag paketleri uzerin'den manuel gonderilen veriler ile istemci tarafli (Orn: Isinlanma, item satin alma, satma) mudehalede bulunulabildigini kesfetmistim. Bu acigi birincil agizdan yillar once Nerull'a bizzat iletmistim. Demek ki hala kapatilmamis. Bu acigin sadece istemci tarafini etkiliyor olmasindan dolayi (sadece sizde etkili oluyor, serverda islenmiyor veya keydedilmiyor) ugrasmadiklarini dusunuyorum.

Iyi forumlar.
Merhaba,

Maalesef durum çok daha vahim. Şuan çok kolay bir şekilde basit bir Python script ile tanımlı path üzerinden yürütüp maden çekme / saldırma işlemleri yapılabiliyor. Sadece client-side değil server-side etki ediyor. (scripti çalıştırmıyorum sadece açığı tespit etmek için yazılmıştı)

Bu soruna dikkat çekmek amaçlı akşam, bankacı önünde otomatik "İyi oyunlar neferler!" diyecek ve bankacının önünde yavaşça tur atacak şekilde bir karakter koyacağım (macro değil, network'ü taklit eden python'da yazılmış bir client). Aylar önce bu durumu destek üzerinden ilettim hatta forumdan da GM'ye ilettim lakin kapatmakla uğraşmadılar. Emek hırsızlığına bu kadar açık olan bir ortamda da diğer neferlerin emek sarfetmesi haksızlık. Umarım bu hareket banlayıp geçiştirmek yerine dikkate alınır...
Beyazköşk: Raun, Raunn, Raunxşifa, Bagatur

Eminönü: Raun

Projeler: IKVNefer (Durduruldu) - IKVNefer Mobil (Durduruldu)
Kullanıcı avatarı
AhiEvran
Sancak Beyi
Sancak Beyi
Sunucu: Anka
Lonca: Free

Mesaj gönderen AhiEvran »

AhiEvran yazdı: 24 Mar 2020 20:24 Merhabalar;

Öncelikle İKV Destek ekibi olarak amacımızın sizlere iyi bir oyun deneyimi yaşatmak olduğunu bilmenizi isteriz.

Geliştirici ekibimizin buradan önerilerinizi değerlendirmemiz mümkün değil. Bu gibi düşüncelerinizin toplandığı ve sizlerin bu gibi fikir ve önerilerini sunabileceği, doğrudan geliştirici ekibe iletip notlarının arasında yer almasını sağlayabileceği bir alan zaten mevcut: o da İletişim Destek Formu > Görüş ve Öneriler başlığı altında bildirimde bulunarak iletebilirsiniz.

İyi forumlar dilerim.
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!

Doğru Ceza İtiraz Formu Nasıl Doldurulur Tıkla.!

Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön