Kolayca emek hırsızlığına müsait bir oyunu oynamaktayız (yani kalanlar). Bu durumda diğer emek harcayan neferlere haksızlık olmuyor mu?
Aylar önce sistemde ciddi açıklar olduğunu, delil ve kapatma yöntemleriyle beraber hem desteğe hem de forum üzerinden GM'ye ilettim. Lakin hiçbiri çözülmemiş. Bu durumda da gerçekten güvensiz bir ortam oluşuyor. Yani açıkçası benim gidip maden toplayasım emek sarfedesim gelmiyor çünkü çok kolay bir şekilde# zarar vermek isteyen insanlar emek hırsızlığı yaparak (bkz bono kopyalama) benim verdiğim emeği değersiz hale getirebilir.
Bunu göstermek amacıyla, Beyazköşk'te "Nöbetçi" isminde bir karakter yerleştirdim. Kendisi "İyi oyunlar neferler" diyor ve bankacı etrafında yürüyerek nöbet tutuyor (macro değil, networkü taklit eden 10 dakikada hazırlanabilir bir script). Açığın büyüklüğünü denemek için şunları da yaptırdım:
- Path üzerinde belirlenen noktalara gitme
- Maden toplama
- Savaşma
- Belirlenen yollarla görev teslimi, karakter seviyesi atlama vs.
- Yetenek dağılımı
Umarım bu hareket dikkat çeker ve bir an önce bu haksızlığa yer verebilecek sorunlar üzerine çalışma yapılıp çözüm sağlanır. Buradaki script sadece temiz amaçlı bir örnek