Açıklar Ne Zaman Kapatılacak?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kilitli
Kullanıcı avatarı
aydineray
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Türk Harekat Timi

Açıklar Ne Zaman Kapatılacak?

Mesaj gönderen aydineray »

Merhaba,

Kolayca emek hırsızlığına müsait bir oyunu oynamaktayız (yani kalanlar). Bu durumda diğer emek harcayan neferlere haksızlık olmuyor mu?

Aylar önce sistemde ciddi açıklar olduğunu, delil ve kapatma yöntemleriyle beraber hem desteğe hem de forum üzerinden GM'ye ilettim. Lakin hiçbiri çözülmemiş. Bu durumda da gerçekten güvensiz bir ortam oluşuyor. Yani açıkçası benim gidip maden toplayasım emek sarfedesim gelmiyor çünkü çok kolay bir şekilde# zarar vermek isteyen insanlar emek hırsızlığı yaparak (bkz bono kopyalama) benim verdiğim emeği değersiz hale getirebilir.

Bunu göstermek amacıyla, Beyazköşk'te "Nöbetçi" isminde bir karakter yerleştirdim. Kendisi "İyi oyunlar neferler" diyor ve bankacı etrafında yürüyerek nöbet tutuyor (macro değil, networkü taklit eden 10 dakikada hazırlanabilir bir script). Açığın büyüklüğünü denemek için şunları da yaptırdım:
  • Path üzerinde belirlenen noktalara gitme
  • Maden toplama
  • Savaşma
  • Belirlenen yollarla görev teslimi, karakter seviyesi atlama vs.
  • Yetenek dağılımı
Yani bir oyuncuyu çok rahat taklit edip 3-4 günde 59 olmak mümkün hatta bunları grup bölgelerine sokmak...

Umarım bu hareket dikkat çeker ve bir an önce bu haksızlığa yer verebilecek sorunlar üzerine çalışma yapılıp çözüm sağlanır. Buradaki script sadece temiz amaçlı bir örnek
Beyazköşk: Raun, Raunn, Raunxşifa, Bagatur

Eminönü: Raun

Projeler: IKVNefer (Durduruldu) - IKVNefer Mobil (Durduruldu)
Kullanıcı avatarı
aydineray
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Re: Açıklar Ne Zaman Kapatılacak?

Umarım karakteri banlamak yerine sorunlara ve çözümlere odaklanılır.

Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
aydineray
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Yeni oyuncuların (tanıdığı olmayan) hiçbiri gaffar'ı geçip son bölgeye ulaşamıyor. Çünkü grup bulamıyor. Aslında grup bölgelerine girip yeni oyuncunun bu görevini yapacak şekilde (diğer 4 karakteri yönetecek otomatik bir sistem) bu yapıyı kullanarak bir uygulama yazılabilir. Yönetim bu konuda yeni oyunculara destek olmuyor ama belki birileri onları kurtarır :(

Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

O yüzden bonosuz yeni bir sunucu istedik aslında kolaya kaçmak gibi ama şu durumda yapılacak en yakın şey bence bu.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
aydineray
Cin Avcısı
Cin Avcısı

KraToSs yazdı: 24 Mar 2020 20:01 O yüzden bonosuz yeni bir sunucu istedik aslında kolaya kaçmak gibi ama şu durumda yapılacak en yakın şey bence bu.
Maalesef dediğin gibi, yukardaki açıklardan ötürü yeni sunucu da kurtarmayacak :(

Kullanıcı avatarı
AhiEvran
Sancak Beyi
Sancak Beyi
Sunucu: Anka
Lonca: Free

Mesaj gönderen AhiEvran »

Merhabalar;

Öncelikle İKV Destek ekibi olarak amacımızın sizlere iyi bir oyun deneyimi yaşatmak olduğunu bilmenizi isteriz.

Geliştirici ekibimizin buradan önerilerinizi değerlendirmemiz mümkün değil. Bu gibi düşüncelerinizin toplandığı ve sizlerin bu gibi fikir ve önerilerini sunabileceği, doğrudan geliştirici ekibe iletip notlarının arasında yer almasını sağlayabileceği bir alan zaten mevcut: o da İletişim Destek Formu > Görüş ve Öneriler başlığı altında bildirimde bulunarak iletebilirsiniz.

İyi forumlar dilerim.
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!

Doğru Ceza İtiraz Formu Nasıl Doldurulur Tıkla.!

Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön