Oyun Bakımı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
AgahEfendi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: Oyun Bakımı

Mesaj gönderen AgahEfendi »

Furkaaaaann yazdı: 30 Oca 2018 18:28
AgahEfendi yazdı: 30 Oca 2018 18:21
Niko34 yazdı: 30 Oca 2018 17:57
OZHANBEY yazdı: 30 Oca 2018 17:53
Niko34 yazdı: 30 Oca 2018 12:46 Allah'ım bu günleri bana gösterdiğin için sonsuz teşekkürler. Oyun akıyor maşallah. Ellerinize sağlık.
Hangi sunucu ?
Eminönü. Yüzde90 verim aldım. Slotlar hızlanmış olmasa farkı daha fazla göreceğiz de slotlar yine cok hızlı. Sanırım sunucu bakımı yaparken birisi slotları hızlandır tuşuna basmış yanlışlıkla :)
Slotların yavaş olması sunucudaki lag ile alakalıdır.Bu yüzden hafif laglı zamanlarda kenan felan iyi atılır.Sunucu ne kadar hızlı ise slotlarda o kadar hızlı hareket eder ve tepki verir.
Alakası yok
Bu slotların hızları datalarda bellidir.Sunucu bakımı ile herhangi bir dosya güncellendi mi ki değişsin ? Farklı bir bilgin varsa duymak isterim.
Kullanıcı avatarı
SPIEGLEIN
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Sunucu: Eminönü
Lonca: Kök Tengri
Discord: met00

Mesaj gönderen SPIEGLEIN »

AgahEfendi yazdı: 30 Oca 2018 13:50
SPIEGLEIN yazdı: 30 Oca 2018 12:21
Nerull yazdı: 30 Oca 2018 12:19
SPIEGLEIN yazdı: 30 Oca 2018 12:13
Nerull yazdı: 30 Oca 2018 12:11 Eminönü ve Teşkilat sunucuları açıldı. Beyaz Köşk ve Kuklacı sunucularını da açmak üzere hazırlanıyoruz.
Böyle şeyler yaptıktan sonra veya yapmadan önce,tam olarak ne için çalışma olduğunu,ne yapılcağı hakkında bilgi verseniz ?
Duyuruda bakım ve iyileştirme çalışması olduğu yazıyor SPIEGLEIN. Oynanış deneyimini iyileştirmek üzere yapılıyor.
Benim merak ettiğim tam olarak şu

Bakım ve iyileştirme

Oynamış olduğumuz sunucuya bakım yaptınız iyileştime olarak oyun içi bir şeyler yapılıyor mu peki ?
Adam cevap vermiş işte hala saçma sorular soruyon. :unamused:
Öncelikle dostum

Bu bakımlarda oyun içerinde ne gibi iyleştirmeler yapılıyor ben bunu soruyorum.
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Furkaaaaann
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Furkaaaaann »

AgahEfendi yazdı: 30 Oca 2018 18:44
Furkaaaaann yazdı: 30 Oca 2018 18:28
AgahEfendi yazdı: 30 Oca 2018 18:21
Niko34 yazdı: 30 Oca 2018 17:57
OZHANBEY yazdı: 30 Oca 2018 17:53

Hangi sunucu ?
Eminönü. Yüzde90 verim aldım. Slotlar hızlanmış olmasa farkı daha fazla göreceğiz de slotlar yine cok hızlı. Sanırım sunucu bakımı yaparken birisi slotları hızlandır tuşuna basmış yanlışlıkla :)
Slotların yavaş olması sunucudaki lag ile alakalıdır.Bu yüzden hafif laglı zamanlarda kenan felan iyi atılır.Sunucu ne kadar hızlı ise slotlarda o kadar hızlı hareket eder ve tepki verir.
Alakası yok
Bu slotların hızları datalarda bellidir.Sunucu bakımı ile herhangi bir dosya güncellendi mi ki değişsin ? Farklı bir bilgin varsa duymak isterim.
Oyunu aktif olarak oynayan biri değilsin heralde slotların hızları sürekli hızlanıp artıyor ben hiç bir zaman bi dosya güncellendikten sonra slotların hızında değişim görmedim bence sorunun neyden kaynaklandığını yönetim bile bilmiyor.
AgahEfendi
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen AgahEfendi »

Furkaaaaann yazdı: 30 Oca 2018 19:09
Oyunu aktif olarak oynayan biri değilsin heralde slotların hızları sürekli hızlanıp artıyor ben hiç bir zaman bi dosya güncellendikten sonra slotların hızında değişim görmedim bence sorunun neyden kaynaklandığını yönetim bile bilmiyor.
Sen şimdi bırak oyunu oynamıyorsun bilmem neyi.Pek tabi biliyoruz biz o slotların nasıl hızlarının değiştiğini.Sen oyundaki bir karakterin belli bir hız değerine sahip olduğunu bilmiyorsun sanırım.Oyuna eklenen hareketli bir cisme bir hız değeri verilir ve ona göre hareket eder.Bu değer güncelleme olmadıkça değişmez.Yani bu değer 100 ise her zaman o cisim 100 hızda ilerler.Peki hiçbir dosya değişmiyorsa gün içinde bu slotların hızı nasıl değişiyor ? İşte oyunu pek aktif oynamayan ben yaptığım gözlemle bunun o karakterlerin sunucuya geç giden tepkilerinden kaynaklandığını düşünüyorum.Sen ileri tıkladığında karakterin ne zaman harekete geçiyorsa o kadar sürede sunucuya bir veri gönderip cevap alıyorsun demektir.Yüzlerce kez kenan attık.Ne zaman oyun akıcı olduysa slotlar hızlandı.Ne zaman oyunda 2,3 saniye gecikme olduysa slotlar yavaşladı.Sen alakası yok diyorsun o zaman öne bir şey sürmelisin.Ben gözlemledim ve gözlemime göre lag olduğunda slotlar daha geç tepki veriyor ve yavaş hareket ediyorlar.Lag olmadığında uçuyorlar.Yönetim zaten bilmez devler gayet iyi biliyorlar.Sunucuda akıcılık sağlanırsa belki belli yaratıkların hızlarını güncelleyebilirler ama şöyle bir durum var.Bu bölgeler siz y2 ile çevirip kesin diye tasarlanmadı.Yani o yüzden slotlar hızlı çeviremiyoruz derseniz adamlarda derki alın bi tane tank girin bölgeye.Veya raylardaki yaratıklar ya çemberci olursun ya tanklı gidersin yada y2 ile çevirmeden düz koşu kesersin.Seçenek çok o yüzden bu slot hızları konusunda ne yaparlar bilemem.
Kullanıcı avatarı
FiratCakiroglu
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen FiratCakiroglu »

Az evvel Eminönü sunucusunda savaşçımla ile kısa klan savaşında durumu test ettim.Yağ gibi akıyor karakter.Geri atma , menzil dışı vs. sorunlarla karşılaşmadım.Çok beğendim.
Eline sağlık olsun geliştiricilerin.
Resim
Resim
Resim
Resim
ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

asgsdga yazdı: 30 Oca 2018 16:55
Nerull yazdı: 30 Oca 2018 16:16
Namüsait bir zamanda tezahür edilen suallere teşrif edemiyorum. Filhakika böyle suallere en doğru cevabı, vakti geldiğinde bizzatihi paylaşmaktan mesut ve bahtiyar olacağım.
hahahahaha
:')
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
Furkaaaaann
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen Furkaaaaann »

AgahEfendi yazdı: 30 Oca 2018 19:19
Furkaaaaann yazdı: 30 Oca 2018 19:09
Sen şimdi bırak oyunu oynamıyorsun bilmem neyi.Pek tabi biliyoruz biz o slotların nasıl hızlarının değiştiğini.Sen oyundaki bir karakterin belli bir hız değerine sahip olduğunu bilmiyorsun sanırım.Oyuna eklenen hareketli bir cisme bir hız değeri verilir ve ona göre hareket eder.Bu değer güncelleme olmadıkça değişmez.Yani bu değer 100 ise her zaman o cisim 100 hızda ilerler.Peki hiçbir dosya değişmiyorsa gün içinde bu slotların hızı nasıl değişiyor ? İşte oyunu pek aktif oynamayan ben yaptığım gözlemle bunun o karakterlerin sunucuya geç giden tepkilerinden kaynaklandığını düşünüyorum.Sen ileri tıkladığında karakterin ne zaman harekete geçiyorsa o kadar sürede sunucuya bir veri gönderip cevap alıyorsun demektir.Yüzlerce kez kenan attık.Ne zaman oyun akıcı olduysa slotlar hızlandı.Ne zaman oyunda 2,3 saniye gecikme olduysa slotlar yavaşladı.Sen alakası yok diyorsun o zaman öne bir şey sürmelisin.Ben gözlemledim ve gözlemime göre lag olduğunda slotlar daha geç tepki veriyor ve yavaş hareket ediyorlar.Lag olmadığında uçuyorlar.Yönetim zaten bilmez devler gayet iyi biliyorlar.Sunucuda akıcılık sağlanırsa belki belli yaratıkların hızlarını güncelleyebilirler ama şöyle bir durum var.Bu bölgeler siz y2 ile çevirip kesin diye tasarlanmadı.Yani o yüzden slotlar hızlı çeviremiyoruz derseniz adamlarda derki alın bi tane tank girin bölgeye.Veya raylardaki yaratıklar ya çemberci olursun ya tanklı gidersin yada y2 ile çevirmeden düz koşu kesersin.Seçenek çok o yüzden bu slot hızları konusunda ne yaparlar bilemem.
O dediğin hız değerini değiştirildi diye güncelleme dosyası gelmez oyuna sabah güncellemesinde otomatik olarak değişir sen anlamazsın bile o hız değerini değiştirdiklerini. Bence sorun farklı birşeyden kaynaklanıyor 1.5 yıldır sürekli slotlar hızlanıp artıyor. Yönetim sorunun ne olduğunu bile bilmiyor diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Bubyo
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Eski Yeni

Mesaj gönderen Bubyo »

Grup bölgelerinin dolu olma sorunu çözülmüş mü?
Şifacı ve Büyücü Meditasyon yeteneği aynı olmasına rağmen 1 puan iken neden şifacılara %5 kudret yenilenmesi sağlarken büyücülere %100'den fazla yenilenme sağlıyor??

Mutluluk neydi?
Kullanıcı avatarı
Bubyo
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Eski Yeni

Mesaj gönderen Bubyo »

Bubyo yazdı: 30 Oca 2018 21:03 Grup bölgelerinin dolu olma sorunu çözülmüş mü?
hala devam ediyor.
Şifacı ve Büyücü Meditasyon yeteneği aynı olmasına rağmen 1 puan iken neden şifacılara %5 kudret yenilenmesi sağlarken büyücülere %100'den fazla yenilenme sağlıyor??

Mutluluk neydi?
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

Klan savaşında depar atan savaşcılar bir anda yanımda bitmiyordu. Bunu gözlemledim.

Ben bakım tamamlanınca Stuart kesen grupta birisi öldüğünde, bu kesime sonradan dahil olan kişinin o ölen kişiyi canlı değil de ölü olarak göreceğini düşünüyordum. Umarım açıklayıcı olmuştur bu yazdığım. :)
ölüm tatlı bir hayal oldu artık

“Genel Etkileşim” sayfasına dön