Yeni Bolge ile ilgili En Büyük İpucu !

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Ostankino
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Ittihat Ve Terakki

Re: Yeni Bolge ile ilgili En Büyük İpucu !

Mesaj gönderen Ostankino »

Üzgünüm ama orası yıllardan beri olan bir yer. Ayrıca görünen yerin aslında tamamen 2d bir kaplama olduğunu düşünüyorum.
Senior Software Engineer
Kullanıcı avatarı
resp0nse
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen resp0nse »

Whxper yazdı: 10 Tem 2017 10:10
resp0nse yazdı: 09 Tem 2017 22:46 10 yıldır olan bi yerin güncelleme ile alakası olduğunu sanmıyorum
Hikaye 10 yıl önceden tasarlanıyor burası neden tasarlanmasın?
Güncelleme ile gelecek yeri 10 sene önce açığa çıkarmazlar bana göre.Bu zamana kadar yapılan güncellemelerdeki tecrübeme dayanarak söylüyorum
2006-2016
İstanbul Kıyamet Vakti Neferi
Kullanıcı avatarı
Whxper
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Sonsuzluk ve Birgün

Mesaj gönderen Whxper »

resp0nse yazdı: 10 Tem 2017 13:49
Whxper yazdı: 10 Tem 2017 10:10
resp0nse yazdı: 09 Tem 2017 22:46 10 yıldır olan bi yerin güncelleme ile alakası olduğunu sanmıyorum
Hikaye 10 yıl önceden tasarlanıyor burası neden tasarlanmasın?
Güncelleme ile gelecek yeri 10 sene önce açığa çıkarmazlar bana göre.Bu zamana kadar yapılan güncellemelerdeki tecrübeme dayanarak söylüyorum
Hocam belki de o zamanlarda yaptıkları o yere bakıp burayı da getirebiliriz diyip tasarlamaya başlamış olabilirler sonradan.
Kullanıcı avatarı
saglam
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Sancak
Lonca: Hamidiye

Mesaj gönderen saglam »

TOLGA yazdı: 09 Tem 2017 23:51
HollyShit yazdı: 09 Tem 2017 23:06 Bu iki boyutlu bir fotoğraf. Yani oranın bir kaplama olduğu düşünülebilir. Eğer 3D olsaydı, evet kalan bölge burası diyebilirdik.
Hol bölgesine gider ve Ruh Taşı'nın arkasında kalan duvardan dökülen taş yığınlarına bir göz atarsan dışarıya düşen kısmının 3D duvarın içerisinde kalan kısmının da 2D olduğunu görebilirsin. Bunu sadece söylemek istedim kaldı ki ilk iletideki görsel de ne gerçekçi ne de oranın geleceği varsayım doğrudur.
Kısacası orası ne Karaköy'dür ne de daha sonra gelebilecek bir güncelleme diye düşünüyorum.
bolgenin gelmesini geçtim ama orasının Karaköy olması gerekiyor çünkü galata köprüsünün öbür ucunda Karaköy vardı oyunun tarihçesinde de geçiyor.patlamayla bağlantı kopuyor falan filan
Sahira

Stodig

drNOVALGİN
Kullanıcı avatarı
Thrashmetal
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Thrashmetal »

Serinplay yazdı: 09 Tem 2017 23:36
Esadullah yazdı: 09 Tem 2017 23:24 @Serinplay, oyun hikayesinde Karaköy nerede geçiyor? ve nasıl geçiyor tam olarak?
Karaköy fare-adamlara bırakılmış bir bölge.Burada holde gördüğümüz Gizitli fare-adamların büyük bir oluşumu meydana gelmiş olabilir.Gizitliler bu geçen yıllarda sayılarını arttırmıştır.Onlar zaten sayıca çok olanın söz sahibi olduğuna inanıyorlar.Oyunda yeni yeni gördüğümüz Gizitliler Karaköy'de yine karşımıza çıkacaktır diye düşünüyorum.Çünkü şu ana kadar oyunda pek yer almasalarda Nerull'un Perihan mesaji ile bir şeylere dikkat çekilmek istendi.Perihan Hanım'ında öldüğü , köprüde olan patlamadan sonra fare-adamlar ve insanlar bir daha barış yapmadılar.Üstelik bu patlamada Gizit klanı lideri de ölmüştür.Tarihçedeki yerlerine göre oyunda pek yer almadılar.Büyük hol ile beraber gelen Gizitli fareadamlarda oldukça güçlüler ve bir işler çevirdikleri belli.Belki intikam peşindeler.Şu an net hatırlamıyorum yanlış bilgi vermek istemem ama şimdilik söyleyebileceğim bağlantılar bunlar :relaxed:
Ben de bu sözlerine ekleme yapmak isterim ki kuklacı'nın ve selami kelaynak'ın orada olduğu iddia edilen yer
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen TOLGA »

saglam yazdı: 10 Tem 2017 14:30
TOLGA yazdı: 09 Tem 2017 23:51
HollyShit yazdı: 09 Tem 2017 23:06 Bu iki boyutlu bir fotoğraf. Yani oranın bir kaplama olduğu düşünülebilir. Eğer 3D olsaydı, evet kalan bölge burası diyebilirdik.
Hol bölgesine gider ve Ruh Taşı'nın arkasında kalan duvardan dökülen taş yığınlarına bir göz atarsan dışarıya düşen kısmının 3D duvarın içerisinde kalan kısmının da 2D olduğunu görebilirsin. Bunu sadece söylemek istedim kaldı ki ilk iletideki görsel de ne gerçekçi ne de oranın geleceği varsayım doğrudur.
Kısacası orası ne Karaköy'dür ne de daha sonra gelebilecek bir güncelleme diye düşünüyorum.
bolgenin gelmesini geçtim ama orasının Karaköy olması gerekiyor çünkü galata köprüsünün öbür ucunda Karaköy vardı oyunun tarihçesinde de geçiyor.patlamayla bağlantı kopuyor falan filan
Oyun hikayesine ve gerçek İstanbul'a göre orası Karaköy olabilir ama görsele göre öyle değildir dostum. Ben daha çok 2D tasarımın oyun içinde de bulunduğu belirtmeye çalıştım.
Kullanıcı avatarı
showmaster
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen showmaster »

Kardo ipucu felan değil bildiğin tüm bobini bulmuşsun
Tebrikler başarıların devamını dilerim
Kullanıcı avatarı
noctiluca
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Son Kaptan

Mesaj gönderen noctiluca »

Beni hala anlayamayan arkadaslar var tekrar acıklamak istiyorum, meteor bölgesi ilk çıkarken oradaki çukur gözüküyordu ancak tabela sonradan eklendi veya Garın ordakı ucagın orda topkapıya geçiş için drenajdı sanırım yanlıs hatırlamıyorsam, o sokak da vardı ama sag tıklayıp bir yere gidilmiyordu duvarın arkasına bir ray eklediler raya sag tıklayıp topkapıya girmeye başladık. O görselle bağlantılı birşey bekliyorum dolayısıyla ben diyorum ki adamlar hayrına oraya o sekilde bir 3d cizim yerlestırmezler hadi 2 boyutlu resim olsun sizi kırmayayım, eğer oyunla bağlantısı yoksa boş bırakılır o bolge çunku bir oyunu programı yaparken minimum boyutta yapmaya herkes ozen gosterir. örneğin eminönü binaları A4 kağıdı ıncelıgındedır sadece dısarıdan bına gıbı gozukur ustlerı bıle açıktır iç kısmı boştur. Dolayısıyla denizin diğer tarafına büyük boyutlu bir çizim eklemeleri onların aleyhine olacaktır. Oyun için gerekli ki ekleme yapılmış :slightly_smiling_face:

Saygılar..
Resim
IKV Maden Haritalari Yazilimi: incele (250 kez indirildi)

IKV VIDEOLARI ICIN TIKLA!
Kullanıcı avatarı
Ostankino
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Ittihat Ve Terakki

Mesaj gönderen Ostankino »

2D bir texture kaplama. Hadi bizde seni kırmayalım 3D olsun. Oyunun hızlı çalışması ve motorun nesneleri hızlı bir şekilde render etmesi, oyunu kasmaması için kullanılmayan bir bölgeyi önceden eklemeleri saçma. Bir oyun ve yazılımda en önemli husus performanstır. Şimdi niye adamlar gidemediğin, sadece görebildiğin bir yeri (o yerde onlarca 3D model olduğunu varsayalım) 3D nesneler ekleyip, oyunun performansını düşürsün? Meteor örneğin çok saçma.
Senior Software Engineer
Kullanıcı avatarı
noctiluca
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Son Kaptan

Mesaj gönderen noctiluca »

Ostankino yazdı: 10 Tem 2017 17:01 2D bir texture kaplama. Hadi bizde seni kırmayalım 3D olsun. Oyunun hızlı çalışması ve motorun nesneleri hızlı bir şekilde render etmesi, oyunu kasmaması için kullanılmayan bir bölgeyi önceden eklemeleri saçma. Bir oyun ve yazılımda en önemli husus performanstır. Şimdi niye adamlar gidemediğin, sadece görebildiğin bir yeri (o yerde onlarca 3D model olduğunu varsayalım) 3D nesneler ekleyip, oyunun performansını düşürsün? Meteor örneğin çok saçma.
Ben de senin dedigini diyorum adam neden oyunu boş yere yavaşlatsın kı? 3D diyorum cunku farklı acılardan aynı resım gozukmuyor buyur resmın sag ustundeki 2 boyutlu mu gozukuyor ?

Resim
Resim
IKV Maden Haritalari Yazilimi: incele (250 kez indirildi)

IKV VIDEOLARI ICIN TIKLA!

“Genel Etkileşim” sayfasına dön