Yorumuna Saygı duyuyorum.Serinplay yazdı:Bahsettiğimiz dizide geçmeyen hikaye veya yaratık , bilim adamı , karakter , uzaylı var mı ki ? İstersen bunu başka oyunlara da uyarlayabilirsin.Çünkü Doctor Who'da herşey var.
Bu konuyu açmamdaki nedenlerden biri İKV tanıtımında yapılan slogan:
%100 Türk yapımı ve kendine has olan tarihi ve konusu
gibi bir atıfta bulunmanı beğenmedim.Tamam benzetmeleri paylaş ama İKV'nin hikayesinin bütününü okuyup hikaye örgüsünü anlamadan bu tür benzetmelerle oyunun sanki tamamen alıntıymış gibi olduğunu bu kadar basitçe ima edemezsin.
Paylaşım güzel ama amaç kötü.
Şöyle bişey eklemek istiyorum inan ben İkv yi oynarken görevlerin hepsini okurdum çünkü sürükleci bi tarafı vardı kendimce oyundan zevk almam için hiç bir şeyi kaçırmam lazım diyordum ve noktası noktasına okumaya çalışıyordum. Film geniş bir konu üzerine çekilmiş buna katılıyorum ama kurgu'da benziyor Tarihi akışta benziyor tıpa tıp aynı demiyorum.
mesela http://www.istanbuloyun.com/History.aspx bu linkteki hikayelere bir göz at ve sonra doktor who da 1. ve 2. sezonu izle. aralarındaki bagı anlarsın Ya inanırmısın filmdeki GBM-X'i öldürüyorlar inceliyorlar robotun kalbinde ERG yongası benzeri bişey var. yanlış hatırlamıyorsam 2. sezonun 8. bölümünde Saatle ilgili bir bölüm var ikvde Tiktaklar görevindeki anlatımın aynısı. Mesela solucanın kullandığı bazuka o dahil filmde aynı karakter tarafından kullanılıyor.
Tamam harita filmden esinlenmemiş (çemberlitaş haric). Ben bir tartışma konusu açtım sende bunu derinleştirirsin o zaman bana katılacagına eminim.
Ve dedigim gibi burdaki amacım ifşa değildir.
Bilin istedim o kadar burdan bi kazancım olmayacak veya bana kötü yorum yaptınız diyede boyum kısalmayacak tüm samimiyetimle birşey paylaşmak istedim o kadar.
Zaman ayırdığınız için Tekrar Teşekkür ediyorum.