İKV & DOCTOR WHO

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
painfth
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Re: İKV & DOCTOR WHO

Mesaj gönderen painfth »

Serinplay yazdı:Bahsettiğimiz dizide geçmeyen hikaye veya yaratık , bilim adamı , karakter , uzaylı var mı ki ? İstersen bunu başka oyunlara da uyarlayabilirsin.Çünkü Doctor Who'da herşey var.
Bu konuyu açmamdaki nedenlerden biri İKV tanıtımında yapılan slogan:
%100 Türk yapımı ve kendine has olan tarihi ve konusu

gibi bir atıfta bulunmanı beğenmedim.Tamam benzetmeleri paylaş ama İKV'nin hikayesinin bütününü okuyup hikaye örgüsünü anlamadan bu tür benzetmelerle oyunun sanki tamamen alıntıymış gibi olduğunu bu kadar basitçe ima edemezsin.

Paylaşım güzel ama amaç kötü.
Yorumuna Saygı duyuyorum.
Şöyle bişey eklemek istiyorum inan ben İkv yi oynarken görevlerin hepsini okurdum çünkü sürükleci bi tarafı vardı kendimce oyundan zevk almam için hiç bir şeyi kaçırmam lazım diyordum ve noktası noktasına okumaya çalışıyordum. Film geniş bir konu üzerine çekilmiş buna katılıyorum ama kurgu'da benziyor Tarihi akışta benziyor tıpa tıp aynı demiyorum.
mesela http://www.istanbuloyun.com/History.aspx bu linkteki hikayelere bir göz at ve sonra doktor who da 1. ve 2. sezonu izle. aralarındaki bagı anlarsın Ya inanırmısın filmdeki GBM-X'i öldürüyorlar inceliyorlar robotun kalbinde ERG yongası benzeri bişey var. yanlış hatırlamıyorsam 2. sezonun 8. bölümünde Saatle ilgili bir bölüm var ikvde Tiktaklar görevindeki anlatımın aynısı. Mesela solucanın kullandığı bazuka o dahil filmde aynı karakter tarafından kullanılıyor.
Tamam harita filmden esinlenmemiş (çemberlitaş haric). Ben bir tartışma konusu açtım sende bunu derinleştirirsin o zaman bana katılacagına eminim.
Ve dedigim gibi burdaki amacım ifşa değildir.
Bilin istedim o kadar burdan bi kazancım olmayacak veya bana kötü yorum yaptınız diyede boyum kısalmayacak tüm samimiyetimle birşey paylaşmak istedim o kadar.

Zaman ayırdığınız için Tekrar Teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
pankuscagiz
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ölümden Sonra
Discord: mitwelt

Mesaj gönderen pankuscagiz »

gerçekten şahane bir çalışma olmuş, eline emeğine sağlık diyorum. çok çok garip :=) tahminlerini de bekliyorum, oyunun devamında yani? :D ;) ;) tekrardan tebrik ederim, gerçekten çok başarılı
Sadece
Kutay

Ahi Evran'a selamlar

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerin Norm Düzenlemesi Şimdi Değilse Ne Zaman?
muvaffak
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen muvaffak »

Sırf kötü yorumlara binaen yazmak istedim. Başarılı bir tespit sonuçta Doktor Who ikvden daha eski ve çoğu film ve diziye ilham vermiş bir dizidir.

Bilakis MARVEL ve DC nin evrenlerine ve karakterlerine bakın. Ne kadarda benziyorlar değil mi? Biz yinede izliyoruz. Çünkü DC Flash adlı kahramanı çok iyi işlerken MARVEL Kaptan Amerika'yı daha iyi işlemiş.

Örümcek Adamı bile aralarında paylaşamamışlar. Neticede MARVEL aldı onu ama ikiside bundan ekmek yedi. Burada da anlatmak istediğim biz farkedelim bunlar güzel şeyler ama herkes herkesten bir şeyler esinlenir ve yapar. Bu çok doğal bunları bulmak da bize düşüyor. Sonuçta bir sonraki seviye ya da bölge geldiğinde her şeyi biliyor olurduk ve daha bi hayranlık duyuyor olurduk :D
Kullanıcı avatarı
Soylu2009
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Soylu2009 »

Konuyu açarken keşke biraz daha düşünseymişsin.

Taşkanatlar Gargoyle denilen ve yağmur suyunu çatıdan dışarı atmak için kullanılan heykellerden esinlenerek yapılmıştır.Heykeller genellikle IKV de gördüğümüz taşkanatlara benzer yapıda.

Kurt adam konusuna değinmiyorum bile.

Dev ana dediğin karakter Abzorbaloff diye bi yaratık , IKV deki dev ana karakteriyle uzaktan yakından alakası yok.IKV deki dev ana ele başı gibi bir görevdeyken abzorbaloff insanları ''Abzorb'' eden bi yaratık.Zaten sona doğru gerçek tipi ortaya çıkıyor.

Kalfayı benzettiğin karakter Büyücü veya ona benzer birşey değil.Vahşi Batı kovboyunun robotlaştırılmış hali.(Frankeinstein ve Kovboyu birleştirdiklerinde ortaya çıkan şey olduğunu karakteri tasarlayanlar resmi olarak açıkladı.)

IKV karakterlerini benzsettiğin doktorlardan bahsetmek bile istemiyorum :D

Laboratuvar robotları da günümüzün fabrika robotlarından esinlenerek yapılmış , örnek istiyorsan taşıma bandı sistemiyle çalışan araba fabrikalarının fotoğraflarına bakabilirsin.

GBM-X i benzettiğin karakter ''Cyberman'' ve GBM-X ten çok Star Wars taki ''C3PO'' ve Iron man kırmasına benziyor.O yüzden sanırım bulanık olduğu bir fotoyu kullanmışsın.İçinden yonga (Devre) çıkması konusundada robotun içinden devre çıkmasına şaşırmana anlam veremedim.

Çemberlitaş haritasınında temsili verdiğin fotoğrafla alakası yok.Daha çok Terminator deki makinelerin üssüne benziyor.

Jandarma ise gaz maskesi takan bir asker.Bunu nasıl Doctor Who ya bağladın anlamadım.

Dev akrepler ve Dev örümceklere de Doctor Who dan alıntı demişsin.İkiside çağlar boyu mitolojilerde sözü geçen şeyler.İlk kullanan Doctor Who değildi anlıycağın.

İhanetin beklenmiycek kişilerden falan gelmesine ''Plot twist'' denir.Çoğu kurguda vardır.İstihbarat subayı da bunlardan biri.

M2.5 gözlük Robokop un Vizörünün derlenmiş hali.

Solucanı benzettiğin tipe ağzı ve kafa yapısı yüzünden daha çok ''Predator'' çakması denebilir ve solucanla pek alakası yok.

Robotların aynı cümleyi tekrarlamaları da çok sık karşına çıkabilecek bişey eğer çok bilim kurgu izliyorsan.

Doctor Who çok geniş bir hikayeyi kaplıyor ve adamlar zaten çok fazla şey işlediler dizide 50 sene boyunca.Ve senin sandığının aksine çoğu zaman Doctor Who alıntı yapıyor.Ve adamlar zaten bunu açıklamadan çekinmiyorlar.

Tek gözüme batan benzerlik Karabasanlar oldu.Tasarımının alıntı yapılmış olmasına ihtimal verdiğim tek tasarım o.
Bende Doctor Who izledim ve hikayesinin aynı olması gibi bir saçmalığı söylemiş olmana inanmıyorum cidden :)

''Vay anasını be yıllarca bizi keklemişler'' diye yargıya düşücek olan forum sakinlerinin gönlünü rahatlatmak için bildiklerimi sundum.
Soyluxfighter - Soyluxlaurel Soyluxallianz Soyluxrescue
Kullanıcı avatarı
painfth
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen painfth »

Soylu2009 yazdı:Konuyu açarken keşke biraz daha düşünseymişsin.

Taşkanatlar Gargoyle denilen ve yağmur suyunu çatıdan dışarı atmak için kullanılan heykellerden esinlenerek yapılmıştır.Heykeller genellikle IKV de gördüğümüz taşkanatlara benzer yapıda.

Kurt adam konusuna değinmiyorum bile.

Dev ana dediğin karakter Abzorbaloff diye bi yaratık , IKV deki dev ana karakteriyle uzaktan yakından alakası yok.IKV deki dev ana ele başı gibi bir görevdeyken abzorbaloff insanları ''Abzorb'' eden bi yaratık.Zaten sona doğru gerçek tipi ortaya çıkıyor.

Kalfayı benzettiğin karakter Büyücü veya ona benzer birşey değil.Vahşi Batı kovboyunun robotlaştırılmış hali.(Frankeinstein ve Kovboyu birleştirdiklerinde ortaya çıkan şey olduğunu karakteri tasarlayanlar resmi olarak açıkladı.)

IKV karakterlerini benzsettiğin doktorlardan bahsetmek bile istemiyorum :D

Laboratuvar robotları da günümüzün fabrika robotlarından esinlenerek yapılmış , örnek istiyorsan taşıma bandı sistemiyle çalışan araba fabrikalarının fotoğraflarına bakabilirsin.

GBM-X i benzettiğin karakter ''Cyberman'' ve GBM-X ten çok Star Wars taki ''C3PO'' ve Iron man kırmasına benziyor.O yüzden sanırım bulanık olduğu bir fotoyu kullanmışsın.İçinden yonga (Devre) çıkması konusundada robotun içinden devre çıkmasına şaşırmana anlam veremedim.

Çemberlitaş haritasınında temsili verdiğin fotoğrafla alakası yok.Daha çok Terminator deki makinelerin üssüne benziyor.

Jandarma ise gaz maskesi takan bir asker.Bunu nasıl Doctor Who ya bağladın anlamadım.

Dev akrepler ve Dev örümceklere de Doctor Who dan alıntı demişsin.İkiside çağlar boyu mitolojilerde sözü geçen şeyler.İlk kullanan Doctor Who değildi anlıycağın.

İhanetin beklenmiycek kişilerden falan gelmesine ''Plot twist'' denir.Çoğu kurguda vardır.İstihbarat subayı da bunlardan biri.

M2.5 gözlük Robokop un Vizörünün derlenmiş hali.

Solucanı benzettiğin tipe ağzı ve kafa yapısı yüzünden daha çok ''Predator'' çakması denebilir ve solucanla pek alakası yok.

Robotların aynı cümleyi tekrarlamaları da çok sık karşına çıkabilecek bişey eğer çok bilim kurgu izliyorsan.

Doctor Who çok geniş bir hikayeyi kaplıyor ve adamlar zaten çok fazla şey işlediler dizide 50 sene boyunca.Ve senin sandığının aksine çoğu zaman Doctor Who alıntı yapıyor.Ve adamlar zaten bunu açıklamadan çekinmiyorlar.

Tek gözüme batan benzerlik Karabasanlar oldu.Tasarımının alıntı yapılmış olmasına ihtimal verdiğim tek tasarım o.
Bende Doctor Who izledim ve hikayesinin aynı olması gibi bir saçmalığı söylemiş olmana inanmıyorum cidden :)

''Vay anasını be yıllarca bizi keklemişler'' diye yargıya düşücek olan forum sakinlerinin gönlünü rahatlatmak için bildiklerimi sundum.

Dostum Doktor whoda taşkanatlar ve liderleri var taşkanat ile ilgili attıgım 2. resime dikkat edersen ondeki bronz benzeri arkadakiler ise bana göre taşkanat bu birincisi.

Kurtadama deginmemişsin bende es geçiyorum
ama esir kurtadama yinede bi bak

Dev ana konusuna gelelim Direk olarak algılama çalışırsan baştan kaybedersin. Yani titanic'i izlerken olaya gemici gözüyle bakma içindeki duyguyu ara gemici gözüyle bakarsan Gemi finalde batıyor dersin Sap gibi ortada kalırsın. Benim gördüğüm ve hayal gücümün ikv'de gördügü hali devana.

Kalfa konusu O resimde Doktor whodan haberin olsun nerden biliyosun ikvde robot olmadıgını. bak benide çocuklastırdın
Vede Burdan sana bi :evil: icon'u ebeveynlerin Sana hiç terbiye vermemiş.

o gordugun robot makinalar doktor who nun Cyberman bolumunde one cıkıyor ve insanları robotlastırıyor ve o makinaların oyunda stuart ile baglanıtsı filmde ise aynı şekilde baglantısnın olması raslantı degildir herhalde.

ben doktor who nun sahibi değilim kalkıp sana demiyorum doktor who başka bir yerden alıntı yapmamış. ama ikv den alıntı yaptıgını anlatmaya çalışmıyorsundur umarım. 10 yıllık bi oyun sonucta.

Bulanık foto demissin ben o fotoyu bulanık oldugu için degil ordaki yazıdan bir sonuca varırsın diye düşünmüştüm (Yanlışım bu olmuş Ne bileyim Ayıkma sorunun oldugunu)

Taarruzlara yorum yapmamışşsın bakıyorum (fazla yorma soğanını, taarruzları Doktor whodan başka bi yerde göremezsin)
Ve son birşey bu kadar benzerlik raslantı değildir, bana göre.

Cemyılmazın dediği gibi
Adamın biri istanbula bakar Nazım hikmet olur Adına ne şiirler yazar.
Adamın biri istanbula bakar Ulan istanbul senmi buyuksun benmi der.

Yani Yorumuna yinede saygı duyuyorum senin bakış açın ben bu konuyu açarken iyice düşündüm. Seninde Benim Konuma Saygı duyman Gerekir. Yorum yapacaksan bile edebinle uslubunla yapacaksın ben bu konuyu açarken kimseyi aşşagılamaya çalışmadım.

Vayy anasını be yıllarca bizi keklemişler Diyen insanlar Seninn bu yorumunla gönül rahatlıgına erişmedi. Çünkü gönülleri hiç dara girmedi. Ben bunu paylaştım diye sanmıyorumki adamlar oyunu bırakıp Sobee Studyonun onune gidip Protesto edeler.

Yani Senin için diyorum: fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Hee de geç
Kullanıcı avatarı
painfth
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen painfth »

Birde Şöyle bişey var Şimdi baktımda Star wars dedigin film 1977 li bir film iron man dedign film 2000li yıllarda çekildi ilk çizimi 1965 te falan yapılmış doktor who'nun(1963) Cybermen için bunlardan esinlenmesi Sana göre Normal ama Bana Göre Çok saçma be.
Kullanıcı avatarı
Soylu2009
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Cyberman in Star Wars ve Iron man kırması bişeye benzediğini söyledim , onlardan esinlenilmiş demedim.Üstelik insan boyunda.

Dev ananın tek özelliği dev ve şişko olması , senin gösterdiğin Abzorbaloff insan boyunda ve sadece şişko.

IKV deki Kalfa ve Çıraklar zamanında Gaffarla birlikte Beyaz Köşkten kaçan beyaz büyücülerdir , başlarındaki B.B bu anlama geliyor.Oyunda robot olmaları gibi bişey söz konusu değil.

Bronz ve taşkanatlarla yine ne kastettiğini anlamadım , dediğim gibi onlar Gargoyle.Doctor Who dakilerde gargoyle a benziyor.

Ve gördüğün gibi yine yazmadan önce düşünmen gerekmiş.

Taarruzlar Genç bilgililer tarafından yapılan güvenlik robotlarıyken Dalekler 1000 yıllık Kaled-Thals savaşından sonra Kaled ırkının nükleer savaştan aşırı etkilenmesi sonucu Davros adlı bilimadamı tarafından yapılan tank-makine benzeri bir yapıyla tekrar hayata döndürülmesidir.

Buyur yazdım ama sen yinede ''olurmu öyle şey taarruzların gözü Daleklerinkiyle aynı ve Yan Yan Yan diyolar'' diyebilirsin.

Ben senin konunu ilk gördüğümde gözüme çarpan şey:
''Bu konuyu açmamdaki nedenlerden biri İKV tanıtımında yapılan slogan:
%100 Türk yapımı ve kendine has olan tarihi ve konusu'' sözündü.

İnsanları yanlış bilgilendirip kendine has benzetmelerinle çoğumuzun çok değer verdiği ve beğendiği bu oyuna saygısızlık etmiş oluyorsun.
Bu yüzden konunu yanıtladım.
Kullanıcı avatarı
Soylu2009
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Son birşey daha , Migratın hikayede İstanbuldaki eski bizanslarla alakası olduğu yazıyor.Junonu benzettiğin kişiyle alakası yok , Eski Roma imparatorluğundaki Kraliçe Juno dan esinlenerek yapılmış.Migratta ki her yaratığın (Evocati,Centurion vs)
Roma ordusundaki askerlerin adları olduğunuda göz önüne alırsak Junonun doctor who çakması olduğu da senin kendine has benzetmelerinden biri :D

Edit : Cyberman ilk kez 1966 da 10. Gezegen (The Tenth Planet) isimli bölümde görülmüştür.
Kullanıcı avatarı
painfth
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen painfth »

Soylu2009 yazdı:Son birşey daha , Migratın hikayede İstanbuldaki eski bizanslarla alakası olduğu yazıyor.Junonu benzettiğin kişiyle alakası yok , Eski Roma imparatorluğundaki Kraliçe Juno dan esinlenerek yapılmış.Migratta ki her yaratığın (Evocati,Centurion vs)
Roma ordusundaki askerlerin adları olduğunuda göz önüne alırsak Junonun doctor who çakması olduğu da senin kendine has benzetmelerinden biri :D

Edit : Cyberman ilk kez 1966 da 10. Gezegen (The Tenth Planet) isimli bölümde görülmüştür.
Kaç yaşındasın bilmiyorum benden büyük veya küçük farketmez ama senden ricam. o kadar araştırma yapıyorlar bir insan beyinsiz kaç yıl yaşar diye. sen o araştırma merkezine bi ugra Canlı örnek görsünler.
Kardeş Ayıkmıyormusun anlamadım. Ben sana %100 aynısı demiyorum eger %100 aynısı olsaydı BBC tehlif hakları adına İKV nin anasını aglatırdı. Senin inad ettigin şey Tıpa tıp benzemesi olsun istiyorsun. saçma sapan açıklamalar yapıyorsun. sen şimdi ne istiyorusun onu anlamadım ben demiyorum ikv Doktor who nun bir ürünü sadece diyorumki oradan esinlenmiş.

Esinlenmek : esinlenmek, ilham almak, üretime geçmek için motive olmak.

anlamını taşımaktadır. Umarım şimdi anlamışsındır. Sanmıyorum ama gövdenin üzerinde agrılık taşıyorsun

“Genel Etkileşim” sayfasına dön