Retaliation-YollugTigin-IıIıIYaMaNIıIıI Günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi
Sunucu: Eminönü

Re: YaMaN-Retaliation Günlüğü

Mesaj gönderen Retaliation »

-Yeni Umut Işığı-

"Bu,sen misin?"

Yolculuk sırasında gözlerim sürekli dalgındı.Sanki ruhum başka dünyadaydı.Bedenim ise Büyü Bozan adamı takipteydi.Kendime geldiğimde Eminönü'ne varmıştık bile.Eminönü'ne gelene kadar hiçbir şey hatırlamıyorum.Buraya metafizik güçlerle geldiğimden yanaydım.Büyü Bozan kolumu dürterek
"Haydi,limana gidiyoruz." dedi.Bir eve gelmiştik.Kapının tokmağını ağır ağır çaldı.Kapıyı sakalları ağırmış,karnına kadar uzanan,derviş emsali bir dede açmıştı.Bizi içeri buyur etmişti.Bu dede,büyü bozanın ustasıymış.Tüm olanları anlattı.Onlar kendi aralarında konuşurken benim gözüm bir sağa bir sola sallanan saatteydi.Kafamın içinde tik tak sesleri vardı.Usta dede bana ne yapacağını anlattı ve bir iki hususta ikaz etti.Büyüleri sözleri okudu.Ruhum katılaşmıştı.Bedenim hemen yere yığıldı.Fısıltıların sesi başladı kafamda.Azdan çoğa doğru artıyorlardı.Ruhum katılaşmıştı.Bedenim yerde kıvranırken ruhum yine ayrı bir alemdeydi.Sisin içinde bulmuştum kendimi.Kalın,garip bir ses sisin arkasından seslendi:

- Koruyucu sen misin?
- Anlamadım ben mi?
Sisin içinden gözleri belli olmaya başlamıştı.Kırmızı hiddetli gözler.Fakat sinirli değil şüpheci ve arayışlı bakıyordu.Gözleriyle üstten bana bakıyordu."Beni hatırlamıyor musun?"
- Hayır,hiçbir şey hatırlamıyorum!
- Sen kentle bütünleştin koruyucu.İkisiyle de.Ama artık vazgeçer gibisin?(!)
- Bak,bana ne olduğunu bile...

Artık o kırmızı gözler yoktu.Sis kayboldu.Yerde yine aşina olduğum ve Latince diyebildiğim yazıdan türler vardı.Sütunlar,taşlar...Daha sonra ise uyandım.Dede bana olumsuz yönde başını salladı."Evladım,sana yapılan büyüyü çözebilmenin tek yolu üzerindeki şeylerin dilini bilmek.Tılsım ve efsunların etkisini kaldırmak için bir şey istenir.İşte burada bu dili bilmemiz gerekir.Benden geçti artık öğrenemem ancak çağımız da cehalet çağı.Bu dili bilen biri lazım bize.Üzerindeki büyülerden sadece bir tanesini bozabildim.Kendine dikkat etmelisin evladım.Çok tuhaf görünüyorsun ve davranıyorsun.Hiçbir şey de hatırlamıyorsun."Dede haklıydı.İki ustanın da elini öperek kendi davama tek başıma devam ediyordum.Fakat bana bilgin biri gerekliydi.Bu dil neydi,Latince mi?Kim bilebilirdi?Aklıma Agah Bey geldi ancak o kördü.Tabi ya...Eminönü'nde en fazla kitaba kim sahipti?Necmi Bey...O,bu dili bilebilirdi.Kesinlikle ona gitmeliydim.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Karadan Görünen Dalgalar-

Yaman iskeleye vardığında Yasemin'i keyfi yerinde bulmadı.Kutulardan birine sırtını vermiş saçını düzeltiyordu.Yaman'ın O'nda en çok hoşlandığı şeyleri saçları...Yaman yaklaşarak selam verdi.Yasemin'in keyifsiz ifadesi selamı alınca şaşkın bir tebessüme dönüştü.

- Merhaba Sevgili Arkadaşım.Yine çok sessizsiniz.Bunca olaya rağmen nasıl sessiz kalıyorsunuz?
Yaman kafasını ve kollarını kaldırarak "Bilemiyorum" dedi.
- Işık meselesini hallettim.Gizit'in tüm masraflarını ödedim ve onlar da bu olayı unutmaya karar verdiler.Gördüğüm kadarıyla sizden biraz korkmuşlar.Yeni operasyon yapamazlar artık.Işık narin ses tonunu gülümseyerek noktaladı.Yaman ihtişamına kapıldı bu güzel hanımefendinin.Arkadaki dalga sesi bir fon müziği gibiydi ve o gözler...Deniz mavisi gözleri...Yaman teknesiyle seyahate çıkmış balıkçı emsali o dalga gözlerde tufana yakalanmıştı.10 dakika kadar sessizlik oldu.Göz teması yerini şiddetle gıcırdayan iskeleye bıraktı.İkisi de iskeleye bakıyordu.
- Siz nasılsınız dostum?Düşünceli gördüm sizi?
Hafif bir iç çekiş ile birlikte,esprili bir cevap verdi nefer"Kıyamet keyifsizliği"
Yasemin yanıt üzerine hafifçe tebessüm ederek devam etti.Bugün deniz sakin.Sakin olduğunda deniz,iskele hafif hafif gıcırdar.Sıkıntılarım uzaklaşır.
Yasemin denizden ve dalgalardan bahsederken Yaman hayran gözlerle ve tebessümle ona bakmaktadır.Yasemin konuşurken bir ara hiddetlenir.Yaman meraklı ve hafif endişeli bir bakışla devam etmesini söyler.
- Devam edilecek bir şey var mı?Deniz öfkelendiğinde,iskele sallanır,hava soğur,huzur bulduğum bu yer artık beni istemez.Ve ben de öfkelenirim.Yasemin son cümlesinden sonra biraz nefesini tutup sakinleşir.Gülümser,neferin gözlerine bakarak konuşmasına devam eder."Benimle alıp veremediği olan her musibet,böyle günlerde saklanmalı..."
Nefer de sakinleşti ve gülümsedi.
- Canınızı sıkan her ne ise sevgili dostum,bugün denizin onu tedavi edeceği gün.Sadece köprünün en ucuna yürüyün ve sesleri dinleyin.

Resim

Yasemin'in yanından ayrıldıktan sonra Galata Köprüsüne gitti.Elini kaldırdı ve Yasemin'i selamladı.Yasemin de elini kaldırarak selamı aldı.Bu keyif verici dakikalar,İdris'in yakarışlarıyla son buldu.

- Çel hele uşağum.Başum derttedur.
- Hayrola İdris Ağabey?
- Sivru ada diye yer keşfetmuşsunuz.Ha orayu ziyaret ederukene takam parçalandu.Koca yaratuklar üstüma atuldu zor kaçtum adadan.Senun deduğun o dev çomodo var ya haçen o benum takayu yedu yuttu.En çok da rahmetlu babamun verduğu bir pusula varidu ona üzüldum.Midesinde duraydur o cüzelim pusula da.Oluru da leşunu sererusen bir deşuver işçembesunu da bak bakayum pusulam duray mudur?
- Hemen ilgilenirim Ağabey.

Ağabeyi ile çevrelediği Dev Komodo'ya saldıramaya başladı nefer.Ağabeyi elektrik şokları ile yaratığa vuruyor,nefer ise sert vuruş ve ağır vuruş yapıyordu.Element büyüye direnci az olan Komodo,derisini sertleştirdi.Yaralarını rejenerasyon ile iyileştirmeye başlıyordu yavaşça.Neferin vurdukları artık işlemiyordu adeta.Ağabeyi şokları indirerek yaratığın iyileşmesini engelliyordu.Birkaç dakika sonra Dev Komodo pes etti ve ağır bedeni yere çöktü.Yaman baltasını tüm gücüyle yukarı kaldırdı ve hayvanın karnını parçaladı.Midede bir şey parıldıyordu.Bu pusulaydı.Ayrıca dikkatini çeken Dev Komodo dişini de söktü.

Yaman kanı pusulayı terziden aldığı bez parçası ile sildi.Kullanılabilirliğini test etti.Hala çalışıyordu.Bu ilginçti...Köprüden yorgun argın çıktı.İdris,neferin elinde parlayan pusulayı görünce horon tepmeye başladı.

- Uşağum senun çibisu gelmedu buralara.Al bak bu da senun.Tepe tepe kullan.

İdris Yaman'a yeni bir silah vermişti.Bir tür Cellat satırı.Üstünde Demirci Rüstem'in imzası vardı.Onun tarafından efsunlanmış olduğunu anladı.Artık baltasıyla vedalaşma vaktiydi.Yeni silahı ona oranla oldukça güçlüydü.Eminönü'nde işi bittikten sonra Meteor Bölgesi'ne doğru yola koyuldu.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Beyazlar ve Maviler-

Nefer telefonu aldı,numaraları çevirdi.

- Alo...?
Alo?Ben de aramanı bekliyordum.Bu lanet medeniyet bizden kat kat üstün.O bölgeye yolldağımız ajanların neredeyse tamamı öldü.Beyaz olanları yaptıkları baskınlarla,çok büyük sorunlar çıkarıyorlar.En agresifleri onlar.Biri,beş adamımıza bedel.Adamlarını topla ve beyaz olanların üzerine bir operasyon düzenle.Elini çabuk tut,sakın ölme.İşin bittiğinde beni ara.

Bir değişiklik yaparak Ruh Taşlarına kullanmadan Labirent'i tercih etti.Yolda giderken yerde birini gördü.Adamın üstü başı kan içindeydi ve panik halindeydi.Adam bağırdı:

- .*Kim var orada?Yaklaşma.Seni Se sen onlardan değilsin.Sen teşkilattansın değil mi?Şükürler olsun!
- Evet?Siz kimsiniz?Burada ne oldu?
- Altı kişiydik.Yılanlardan ve şu garip makinelerden saklanarak ilerliyorduk.Sonra o geldi.Tek başınaydı.Yılana benziyordu.Bembeyaz bir yılana.Tek başına birkaç saniye içinde arkadaşlarımı paramparça etti.
- Sana yardım edeyim.
Adam karnındaki yarayı gösterdi."Edemezsin!Ama Sahafı tanırsın.Sahaf Necmi'ye şöyle söyle.Aydınoğlu aradığını bulmuş de ona."Bir süre sonra adam nefessiz kalır.

Resim

Yaman Sstanss'a vardı.Ekip oradaydı.Beyaz olan Meranlar,Anıtların oradaydı.Küçük bir baskınla Beyaz olanları yok edildi.Yaman telefona giderek görevi tamamladığını bildirdi.Telefondaki ses hala memnun değildi.Hala öfke vardı içinde:

- Buz büyücüleriyle ilgilenmeden asıl hedefe yönelemeyeceğiz.Derhal gerekeni yap.

Tekrar Sstanss'a geldi.Buz büyücülerini öldürmek zordu.Bir yöntem belirlediler.Yaman direncini kullanarak büyücüleri kışkırtacak ve üstünde tutacak,ağabeyi ise büyücüleri öldürecekti.Bu yöntemle Sstans'taki Buz Büyücülerini en alttan en üstündekilere kadar yok ettiler.Yaman en üst yapıda iken,daha önce gördüğü büyük Yılanı gördü.Anlamıştı ki sıra artık ondaydı fakat talimat almadan bir şey yapmayacaktı.Telefona giderek olanları anlattı.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün sırf Sığınaklardaydım.4-5 tur attım ve oyundan çıktım.Loncaya yeni gelenler oldu,biraz tanıtımda bulundum.Oyun hayatında yoğunluk geçiriyorum diyebilirim.Neyse haydi başlayalım.

Forumda dün konu açan,bizim sunucuda oynayan Nebukadnazar adlı oyuncuya pm attım.Loncadakilerden de ricada bulunarak Sığınaklara gittik.2 tur onlarla attım.'2 turda da Motorin'den iksirleri aldım.
Resim

Resim

Buğra'nın ricası ile bir hatıra pozu aldık.Fotoğrafın aynısını -paylaşırsa- ilerleyen vakitlerde Buğra'da da bulabilirsiniz. :)
Resim

Son olarak forumdan tanıdığımız YankeeGoHome ile muhabbet ettim.Arz olup olmamda tavsiyelerde bulundu.Ayrıca CorleonexSANTA ile de Sığınaklara girdim.Forumdan birileri ile vakit geçirmek gerçekten çok keyifli. :)
Resim

Günün Sözü:
Barış, her şeyi hazmeden mutluluktur. -Victor Hugo

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazıda görüşmek dileğiyle esen kal!
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Bilgi Köşesi(Bilgi Şöleni)

Hidrojen Peroksit

- Formulü H2O2'dir.

- Fiziksel özellikleri suya benzer.

- Saf halde yanıcı ve tehlikelidir.

- Işıkta patlayarak bozulur.

- Kararsız bir madde olduğu için çözücü olarak kullanışlı değildir.

Kullanım Alanları

- %30'luk sulu çözeltisi yükseltgenme işleminde kullanılır.

- Tıpta mikrop öldürücü olarak kullanılır.

- Yağlı boya kablolarının temizliğinde kullanılır.

- Renk giderici olarak kullanılır.

- Roketlerde Oksijen kaynağı olarak kullanılır.

Resim
Resim
Resim
corleone77
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Lodos
Lonca: Sonu Gelmez

Mesaj gönderen corleone77 »

Sıkı takipçilerinden biriyim başarılarının devamını bekliyorum :D
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

corleone77 yazdı:Sıkı takipçilerinden biriyim başarılarının devamını bekliyorum :D
Teşekkür ederim. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Yeni Umut Işığı-

Merak sever Adam

Necmi Bey'e varıp durumu anlattığımda dalga geçtiğimi sandı.Kendisi aksi biriydi.Onu inandırmak için elimden gelen her şeyi yaptım.Sonunda sinirlendim.Kolundan tutarak dükkanın içine girdik.Biraz kabaca olmuştu fakat bunu yapmalıydım.Ceketimi yukarı sıvazladım.

- Ben göremesem de arkamda dövmeler olacak.
Necmi Bey eliyle gözlüğünü düzeltti.Bunlar Latince'ye ve bir başka dile benziyor.Latince'nin birazını tercüme edebilirim.
- Peki ya ne yapacağım?
- Hımmm.Fakat birini sana yönlendirebilirim.Kitap alıcılarımdan biri Latince ve birkaç dili bilen biridir.Kendisi macera sever bir meraklıdır.İşte adresi burada.Necmi Bey bir kartın arkasına adres yazıp bana uzattı.

Resim

Neyse ki adres Eminönü içerisindeydi.Adreste çınar altı yazılıydı.Çınar altı/Hamit'in kahvesinden sağa...Çınar altına varmıştım.Elimdeki kağıda baktım ve sonra Çınar altı tabelasına.Bir bayan yanıma yaklaşarak sordu.

- Ne istiyorsun?
- Ben bu adresi arıyordum.Doğru mu acaba?
- Evet.Arzuhalci'yi neden arıyorsun?Mesele çıkarmaya gelmedin umarım?Kadın pardesüsünü sıyırarak belindeki çifteyi gösterdi.
- Hayır hayır.Sadece küçük bir tercüme işimiz var.Beni buraya Sahaf Necmi Bey yolladı.
- Peki geç bakalım.Ancak gözüm üzerinde haberin olsun!

Bir kadına oranla fazla erkek gibiydi.Güzel bir kadındı.Belki de Kıyamet'ten sonra böyle bir şeye bürünmüştü,her neyse...Denilen adrese vardım.Şapkalı,ince bıyıklı,gözlüklü ve uzun boylu biri vardı ve de bir bayan.Adama yaklaşarak sordum.

- Arzuhalci Bey sizler misiniz?
- Buyurun benim?
- Bana Latince ve diğer eski dilleri bilen biri lazımdı ve beni,size yönlendirdiler.
- Kim?
- Sahaf Necmi Bey.
- Hımm,tamam.Size nasıl yardımcı olabilirim?
Arkamı döndüm ve ceketimi yukarı sıvazladım.Arzuhalci şaşırmıştı.
- Bunlar ne antik dövmeler.Güzel dokunuşlar.Motifler de çok güzel...

Arzuhalci'ye başımdan geçen her şeyi anlattım.Hiçbir şeyi hatırlamadığımı.Arzuhalci tüm sırtımı ve dövmeleri görmek isteğini belirtti.Kabul ettim.Saatler boyunca araştırma yaptı.

- Çok garip dostum.Sırf Latince'ye odaklanmaktan öbür dile odaklanamadım.Diğer dil de tanıdık bir dil.Eski Sümerce-Mısırca karışık bir dil..Yazı kısmını sona bırakırsak şu motiflerden başlamak isterim.Birkaç günlük vaktin var değil mi?
- Evet.Bu şeyi çözebilmek için birkaç günden fazlasını veririm.
Arzuhalci gülümsedi."Güzel,tüm kitaplığımı devirerek,kaynaklarla bu şeyi çözeceğiz.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Bir Kadim Uygarlığın Sonu...-

- Alo?
- Alo?Yaptığımız araştırmalar sonunda,büyük kaldenin üstünde bir liderleri olduğunu fark ettik.Bu topluluğun birbirlerine olan bağlılığı göz önüne alındığında lideri yok etmek harika bir fikir değil mi?Sende ne istediğimi tahmin edersin?Ben karışıklık çıkarmak için birkaç grubu çevreye yayacağım.Ödülün büyük olacak.

Yaman Ruh taşından geçti.Ekip zaten hazırdı.Sstanss'ın en tepesine gittiler.Telefondaki sesin de dediği gibi karşılık çıkartan ekipler vardı.İfliss olarak öğrendikleri bu yaratık baya heybetliydi.Saldırılara başlamışlardı.Yaman tanklık yapıyor,kışkırtıyor ve hiddet topluyordu.Yaratık belli bir süreçten sonra bağırdı "Fareler gibi ölün!"

Kimse ne olduğunu anlamadı.Sonra Retaliation kafasını yukarı kaldırdığında bir siyah bulut onlara yaklaşıyordu.Kutup Rüzgarı yeteneğini kullanarak gruptakileri kurtardı.Belli bir zaman sonra yaratık bu sefer bağırdı."Senin Kudretin benim..."Hemen iksirlerini içip devam ettiler.Yaratık son anlarını yaşarken,bir süre sonra gökten getirdiği dev bir buz ile,kendi kendisini öldürdü.

Resim

- Görevi tamamladın.Ancak işler hala karışık durumda.Bir süre bizle ilişkin olduğunu gizlemeliyiz.Ödül paketini bankacıya postaladım.Şimdi kapatmalıyım.

Temkinli şekilde Bankacı'ya gitti nefer.Bankacı bir paket uzatarak

İsimsiz biri size bir paket yolladı.İmzanızı şuraya atıyorsunuz.
Yaman kağıdı imzaladıktan sonra Bankacı gülümseyerek:
- Hayırlı olsun.

Yaman'ın Meranlar ile ilgili davası henüz bitmiş sayılmazdı.Aklına Aydınoğlu geldi.Koşarak Sahaf Necmi'ye gitti ve yaşadıklarını anlattı.Sahaf Necmi'nin benzi attı ve gözleri nemlendi:

- Yazık oldu Aydınoğlu'na.Dağ gibi delikanlı idi.Çevresi genişti.Çok şey öğretmiştim ona.Babasından fazla yaşar sanmıştım.Onu infaz edenleri bulmayı saplantı yapmıştı.Yerin dibinde ne buldu da,bana söylemeni istedi?Artık bir şey yapabilmek için çok geç.Yazık oldu.

Yaman olayın derinin merak etmişti.Aydınoğlu'nun babası kimdi?Bunu öğrenebilmenin tek yolu Eminönü'ndeki mezarlığa gitmekti.

Mezarlığı bulmuştu.Tahmin ettiği mezarlıktı.Çünkü annesi ve babası da bu mezarlıkta yatıyordu genç neferin.Mezar taşlarının birinde Beyaz Köşk döneminin ilk sürgünü,Aydın Çelebili'nin anısına" yazıyordu.Yaman çok şaşırmıştı ve de üzülmüştü.Gerçekten yazık olmuştu Aydınoğlu'na.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Hidralar!-

Yaman Meteor Bölgesi'ne geçmişken İstihbarat Subayı onu durdurdu.

- Acil bir durum var.Yer altında akreplerin sonunda olan güç kalkanları için birkaç adam gönderdik.Ne yazık ki kendilerinden haber alamıyoruz.Basit nedenlerden ölecek birileri değillerdi.Oraya gitmelisin!
- Anlaşıldı Efendim!

Yer altına doğru giderken yolda Domuzu posterini gördü,Domuzun bir kampanyasını.Yeraltına inince ona da uğradı.Domuz Yamanı karşıladı:

- Hoş geldin dostum.Kampanyam için Gümüş Akrep zehrine ihtiyacım var.Mağarada Kara Cinleri görmeyene kadar devam et.Bolca akrep göreceksin.Bana zehirlerinden yarım litre tedarik edersen çok sevinirim.Toplayınca gecikmeden Topal'a götür.

Yaman çağırdığı destekle Akrepleri öldürdü ve zehri Topal'a götürdü.

- O ölümcül yaratıklarla baş edebildin demek.Ver zehri ben hemen buzhaneye koyayım.

Daha sonra nefer Ruh Taşını kullanarak Subay'ın dediği bölgeye gitti.Cihazı kullanarak kalkanın arkasına geçmişti.Çok büyük bir meydan görmüştü.Biraz daha ilerlediğinde yeşil,üç başlı bir yaratık gördü.Korkmuştu.Yerde kanlar vardı ve de bir paket.Paket kanlıydı.Yaman deparlayarak paketi aldı ve Ruh taşına giderek durumu bildirmek için yola koyuldu.
Resim

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön