Mümkün fakat fazlasıyla riskli bir iş. Yenilik gelmeyen oyundan böyle bir şey beklemeyin, imkansız.Sinyor yazdı:Eski Meran'da adım atacak yer yoktu yoğunluk azalınca herkes Eminönü'ne gitmeye başladı oyuna canlılık getirmek amacıyla sunucu birleştirme imkanı var mıdır acaba yazılımsal olarak anlayan arkadaşlar böyle bir şey mümkün mü bir fikri olan var mı ?
Meran
Re: Meran
İKV
2008 - 2018
Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
2008 - 2018
Bildiğim kadarı ile aktarayım:NaudiR yazdı:Mümkün fakat fazlasıyla riskli bir iş. Yenilik gelmeyen oyundan böyle bir şey beklemeyin, imkansız.Sinyor yazdı:Eski Meran'da adım atacak yer yoktu yoğunluk azalınca herkes Eminönü'ne gitmeye başladı oyuna canlılık getirmek amacıyla sunucu birleştirme imkanı var mıdır acaba yazılımsal olarak anlayan arkadaşlar böyle bir şey mümkün mü bir fikri olan var mı ?
Her sunucunun kendisine özel veritabanı var. Yani Meran sunucusunun veritabanı farklı, Eminönü sunucusunun veritabanı farklı. Doğal olarak da tüm hesaplar ve karakterler de farklı veritabanlarında tutulmuş oluyor. Her hesabın ve her karakterin kendisine özel kimlik numarası (id) vardır. Eminönü sunucusu ile Meran'ı birleştirdiklerinde bunlar büyük ihtimalle çakışacaktır. Çakışmayı geçtim, aynı isime sahip karakterler de olacaktır. Sadece bu değil. Oyunda tutulan tüm loglar da aktarılacak diğer sunucuya. Loncasından tut, klan üyelerine kadar. Bir çok veri var yani. Sancakla, Meran'ı birleştirirken Meran'ı örneğin en son kimlik numarasından devam ettirtebilirler ona göre düzenlerler, aynı lonca adına ya da karakter ismine sahip kişiler içinde bir sistem yazarlar loncanın ya da karakterin açılma tarihine göre denetler ve geç açılmış karaktere ya da loncaya yeni isim bulunması için uyarı verebilir. Yani uğraş gerektiren bir iş. Hiç sanmıyorum böyle bir şey yapacaklarını.
Fakat sistem böyle işlemiyor olabilir belki bunu önceden ayrıntılı düşünüp önlem almış olabilirler.
İKV
2008 - 2018
2008 - 2018
Katılmakla beraber. Mynet hesaplarını sobee hesaplarına taşıdığımız dönemdeki gibi herkese tek üyelik için bu hak verilebilir diye düşünüyorum.NaudiR yazdı:NaudiR yazdı: Bildiğim kadarı ile aktarayım:
Her sunucunun kendisine özel veritabanı var. Yani Meran sunucusunun veritabanı farklı, Eminönü sunucusunun veritabanı farklı. Doğal olarak da tüm hesaplar ve karakterler de farklı veritabanlarında tutulmuş oluyor. Her hesabın ve her karakterin kendisine özel kimlik numarası (id) vardır. Eminönü sunucusu ile Meran'ı birleştirdiklerinde bunlar büyük ihtimalle çakışacaktır. Çakışmayı geçtim, aynı isime sahip karakterler de olacaktır. Sadece bu değil. Oyunda tutulan tüm loglar da aktarılacak diğer sunucuya. Loncasından tut, klan üyelerine kadar. Bir çok veri var yani. Sancakla, Meran'ı birleştirirken Meran'ı örneğin en son kimlik numarasından devam ettirtebilirler ona göre düzenlerler, aynı lonca adına ya da karakter ismine sahip kişiler içinde bir sistem yazarlar loncanın ya da karakterin açılma tarihine göre denetler ve geç açılmış karaktere ya da loncaya yeni isim bulunması için uyarı verebilir. Yani uğraş gerektiren bir iş. Hiç sanmıyorum böyle bir şey yapacaklarını.
Fakat sistem böyle işlemiyor olabilir belki bunu önceden ayrıntılı düşünüp önlem almış olabilirler.
- Sinyor
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: SenSiyeGeL
turans yazdı:Katılmakla beraber. Mynet hesaplarını sobee hesaplarına taşıdığımız dönemdeki gibi herkese tek üyelik için bu hak verilebilir diye düşünüyorum.NaudiR yazdı:NaudiR yazdı: Bildiğim kadarı ile aktarayım:
Yani böyle bir şey mümkün yalnız biraz zor demek istiyorsunuz değil mi ?
''Kadim Meran'ın ruhu elbet bir gün can bulacaktır ve herkes evine geri dönecektir.''
EMİNÖNÜ
*SenSiyeGeL*
SARIZENCİ
EMİNÖNÜ
*SenSiyeGeL*
SARIZENCİ
Aslında o kadarda büyük zorluğu yok elbette bazı sıkıntılar çıkabilir fakat uğraşırlarsa üstesinden gelirler elbet.İlk önce şu yeni oyunun açılması gerekiyor.Oraya ayırdıkları zamanı biraz kısaltıp buraya vakit ayırmaya başladıkları zaman belki bir birleşme gelebilir...
.....
Söylediklerimden kimse alınmasın ama şu bir gerçek ki, ilk sunucum olan Meran Sunucusunda +20 yaş üzeri oyuncu sayısından daha çok küçükler vardı. Genel olarak çok küfür ve hırsızlıkları ile meşhur olan sunucuyu bir kaç grup harap ettiği ap açık belli.
Şahsım olarak 2008 yılında ilk sunucum olarak başlayıp, 2012 yılındı artık olan olaylardan bıkkınlık geldiğinden dolayı karakterimi taşıdım.
Gerisi Allah kerim..
Şahsım olarak 2008 yılında ilk sunucum olarak başlayıp, 2012 yılındı artık olan olaylardan bıkkınlık geldiğinden dolayı karakterimi taşıdım.
Gerisi Allah kerim..
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
- Sinyor
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: SenSiyeGeL
Esadullah yazdı:Söylediklerimden kimse alınmasın ama şu bir gerçek ki, ilk sunucum olan Meran Sunucusunda +20 yaş üzeri oyuncu sayısından daha çok küçükler vardı. Genel olarak çok küfür ve hırsızlıkları ile meşhur olan sunucuyu bir kaç grup harap ettiği ap açık belli.
Gerisi Allah kerim..
Meran genellikle öyle şu an bir kaç lonca çözüm üretmeye çalışıyor. Lakin birleşme kesinlikle gerekli sunucu ölü durumda akşam sadece 2 saat aktif.
''Kadim Meran'ın ruhu elbet bir gün can bulacaktır ve herkes evine geri dönecektir.''
EMİNÖNÜ
*SenSiyeGeL*
SARIZENCİ
EMİNÖNÜ
*SenSiyeGeL*
SARIZENCİ