Tarihçe
İlk olarak İstanbul kod adıyla Şubat 2004'te başı Mevlüt Dinç olan 7 kişilik bir ekiple geliştirilmeye başlanmıştır. 5 Nisan 2005'de alfa testlerine başlanmış ve 25 Aralık 2006'da herkese açık beta test sürecine girmiştir. 1 Nisan 2007 tarihinde ise tam sürüme geçmiştir. Tam sürüme geçmesinin ardında 4 büyük genişleme paketi yayınlanmıştır.
Oyunun ilk genişleme paketi olan Meteor Bölgesi 1 Ekim 2007'de yayınlandı. İkinci genişleme paketi Derindeki Sır ise 13 Mayıs 2009'da yayınlanmıştır. Üçüncü genişleme paketi ve Özel Sürümü 11 Haziran 2010'da yayınlanan Grup Bölgeleri'dir ve iki tane grup bölgesi içerir. Bu bölgeler Sığınaklar ve Migrat' bölgeleridir. Üç büyük genişleme paketinin yanında zaman zaman ufak güncellemelerle yenilikler yapılmıştır. Bu güncellemeler içerisinde 17 Kasım 2008'de yayınlanan ve Klan Savaşları dönemini öne çıkaran Er Meydanı güncelleme paketi, 20 Ocak 2010'da oyun hikaye örgüsünde önemli bir yeri olan Hidra güncelleme paketidir.
Bu aralıkta İKV'nin 2 sürümü daha çıkmıştır. (Yeraltı ve Derindeki Sır)
Sobee tarafından dördüncü genişleme paketi Çemberlitaş 5 Aralık 2010 tarihinde GameX oyun fuarında duyuruldu. Duyurunun ardından oyuncuların merakını gidermek amacıyla Sobee tarafından oyunun tanıtım videoları ve zaman zaman yeni paketle ilgili bazı bilgiler paylaşıldı. Yeni genişleme paketi Çemberlitaş 06 Ağustos 2011 Tarihinde hem indirilebilir içerik hem de içeriğinde onlarca güzel özelliği barındıran İKV Çemberlitaş Özel Sürüm Kutu ile tüm oyunseverlerin beğenisine sunuldu. Gamex 2011'de Lonca Sistemi, 25 Haziran 2012'de Lonca bölgesi olan Topkapı Sarayı yayımlandı.
Beşinci genişleme paketi Arz ve Lodos 25 Aralık 2012 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Sürümün kapalı testlerine çekiliş ile belirlenmiş oyuncular da kabul edilmiştir.Beraberinde Tılsım Sistemi adı verilen ve oynanışı değiştiren ve geliştiren bir sistem ile Büyük Hol adında bir bölge getirmiştir.
İstanbul Kıyamet Vakti'nin şuan bir tane Plus Paket sahiplerinin girebileceği sunucu dâhil olmak üzere 8 tane sunucusu vardır. Sobee Genel Müdürü Mevlüt Dinç'in basın toplantısında açıkladığına göre 1,000,000'u aşkın çevrimiçi oyuncusu vardır.
NERDE O ESKİ GÜNLER?
Re: NERDE O ESKİ GÜNLER?
1.000.000 ?
Yönetimin şu an ki tavrından dolayı o sayı çooook düştü. Şu oyuna günde giren 1000 kişi varsa yönetim bence şükretmeli. Oyuna güncelleme gelmezse bu sayı daha da düşer.
WesTSooN
Bunun tek sorumlusu oyunu TTNET'e satan Mevlut Dinç ve oyunla ilgilenmeyen TTNET'tir.
- Vezirx27
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: <LIL>
mstfmrt yazdı:Bunun tek sorumlusu oyunu TTNET'e satan Mevlut Dinç ve oyunla ilgilenmeyen TTNET'tir.
Bilgin olmadan kendince böyle suçlamalarda bulunmanı anlamıyorum !
Eğer birazda olsa okuduysan, dinlediysen ve öğrendiysen Mevlüt Dinç'in hangi amaçla İKV'yi TTNET ile ortak sözleşme kurduğunu anlarsın.
Defalarca sosyal medya üzerinden bu konuşmaları forum kanallarında paylaştım, oyunculara vermiş olduğu mesajları gösterdim ve her konuşmamızda İKV camiasını ve oyuncularını özlediğini belirtiyordu, emin olun ki sonunun böyle olacağını bilseydi en başından bu işe kalkışmazdı, her şeyin daha iyi olması içindi !
- DuMaNisTT
- Dış Şehir Gezgini

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Talebe-i Tevarih
Teker teker saydım 2009 yer altı ilk geldiği hafta 780.000 oyuncu vardı ve sunucular doluydu oyundan atıyordu.
Şuan isesadece Meranda toplasan günde 120 kişi giriyor girmiyor yani aşağı yukarı :ugeek:
Şuan isesadece Meranda toplasan günde 120 kişi giriyor girmiyor yani aşağı yukarı :ugeek:
- TabipYarbay
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Meran
- Lonca: Kabile
Mazi'de kaldi o eski gunler
anlam veremiyorum su ikv oyuncularina kimisi eskiyi mumla ariyor kimiside yenilik neden gelmiyor diye dizlerine vuruyor
Carpie Diem
- Kabile
- Arzuhalci'nin Adamı

- Lonca: Kabile
Eskiler guzeldi be 
Dünyada En Büyük kabadayılık EFENDİLİKTİR .
AHMET ÖZ
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆TETİKÇİ ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ÖLÜM
Ne Zaman ?
Nerde ?
Nasıl ?
AHMET ÖZ
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆TETİKÇİ ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
ÖLÜM
Ne Zaman ?
Nerde ?
Nasıl ?
- GastroMagic
- İri Fare Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Never Say Never
TTNET gibi işi gücü para olan bir şirket sence oyunu geliştirmek için para mı harcar yoksa insanları mı sömürür? En baştan belliydi bence ne kadar yokluk olsada iddaya girerim sadece Mevlüt abi ve ekibi güncellemeyi tek başına çoktan yazardı.
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı

- Sunucu: Eminönü
- Lonca: ...
O Çemberlitaş'ın ilk geldiği zamanlar, Yeraltı zamanları Eminönü'ye plussuzlar giremiyordu doluluktan. Az isyan etmemiştik doluluk nedenle
- Barbarosxhizir
- Tılsım Tanığı

- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Vuslatt