İstanbul Kıyamet Vakti RYO Nedir?
Daha öncede bulunmuş olduğum bir çok forumda oynadığımız sistemin aynısını İKV için düşündüm. RYO'nun anlamı Rol Yapma Oyunudur. Genellikle birçoğunuz bunu RPG (Role Playing Game) olarak biliyor. Fakat durum burada biraz farklı. Bu oyunu forum üzerinden oynayacağız. Herkes kendi karakterini yaratıp hikayenin devamını getirecek. Tabi belirli kurallar çerçevesinde.
Nasıl Oynanır?
Karakter Yaratma Şablonuna uygun bir şekilde karakterinizi yarattıktan sonra oyuncuların hikaye zincirini devam ettirebilecek nitelikte eylemlerinizi hikayeleyici bir şekilde konuya mesaj olarak yazarak oyunu oynayabilirsiniz.
Örnek Oyun Metni
Karakter: Ahmet
Halime teyzeyle biraz konuştuktan sonra Mısır Çarşısı'na gittim. Aktar Şevket bana işime yarayacak bir kaç iksir hediye etti. Ardından eski dostum Savaş'ın yanına gittim. Onunla da biraz lafladıktan sonra Komutan'a yardımıma ihtiyacım olup olmadığını sordum. Bana iri kertenkelelerin şu sıralar çok fazla olduğunu söyledi ve 20 adet kesmemi rica etti. Bende görevi başarıyla tamamlayıp Çınar Altı'nda Hamit Pehlivan'ın bol köpüklü kahvesini içtim ve dinlenmeye koyuldum.
Halime teyzeyle biraz konuştuktan sonra Mısır Çarşısı'na gittim. Aktar Şevket bana işime yarayacak bir kaç iksir hediye etti. Ardından eski dostum Savaş'ın yanına gittim. Onunla da biraz lafladıktan sonra Komutan'a yardımıma ihtiyacım olup olmadığını sordum. Bana iri kertenkelelerin şu sıralar çok fazla olduğunu söyledi ve 20 adet kesmemi rica etti. Bende görevi başarıyla tamamlayıp Çınar Altı'nda Hamit Pehlivan'ın bol köpüklü kahvesini içtim ve dinlenmeye koyuldum.
Daha Gerçekçi Bir Oyun Deneyimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Arkadaşlar oyunun amacından sapmamak için lütfen gerçekçi olmaya özen gösterelim. Örnek olarak yazdığınız hikaye metni içerisinde birisiyle savaş vs. gibi eylemlerde bulunuyorsanız yenilmez birisi olmadığınızı unutmayın ve bazen kaybettiğinizi, yaralandığınızı da dile getirin.
Ayrıca sadece sizden önceki yazılan mesajın devamı niteliğinde değilde daha önce yazılmış ve devamı getirilebilmesi mümkün olan hikaye metinlerinide dikkate alarak oyunu oynayın.
Asla oyun dışı, konu dışı cümleler kurmayın demiyorum fakat bunlara gerçekçilik açısından mümkün olduğunca az yer verin.
Ayrıca sadece sizden önceki yazılan mesajın devamı niteliğinde değilde daha önce yazılmış ve devamı getirilebilmesi mümkün olan hikaye metinlerinide dikkate alarak oyunu oynayın.
Asla oyun dışı, konu dışı cümleler kurmayın demiyorum fakat bunlara gerçekçilik açısından mümkün olduğunca az yer verin.
Kurallar
Olay örgüsünü rahatsız edici, alaycı, ahlaksız ve ırkçı ifadelerle süsleyip oyunun dengesini bozmayın.
Kesinlikle şahsa veya bir topluluğa karşı kaba davranmayın.
Tartışmalara yol açabilecek davranışlar ve mesajlar yöneticiye rapor edilecektir.
Kesinlikle şahsa veya bir topluluğa karşı kaba davranmayın.
Tartışmalara yol açabilecek davranışlar ve mesajlar yöneticiye rapor edilecektir.
Detaylar
Karakter isminizi isterseniz Sora, EfsunkarMEHMET gibi takma isimlerden oluşturabilirsiniz. Bunun dışında Ali, Veli, Mehmet gibi gerçek isimlerde kullanabilirsiniz.
Normal İstanbul Kıyamet Vakti'nin hikaye ve görev örgüsüne göre ilerlemeye özen göstermeliyiz.
Herkes aynı metin kalıplarını kullanmasın. Birisi kertenkele kestiğini dile getiriyosa bütün kullanıcıların aynı şeyi dolaylı yoldan olsa bile tek tek yazmasına gerek yok.
Özgün olun.
Eğlenin.
Normal İstanbul Kıyamet Vakti'nin hikaye ve görev örgüsüne göre ilerlemeye özen göstermeliyiz.
Herkes aynı metin kalıplarını kullanmasın. Birisi kertenkele kestiğini dile getiriyosa bütün kullanıcıların aynı şeyi dolaylı yoldan olsa bile tek tek yazmasına gerek yok.
Özgün olun.
Eğlenin.
Karakter Yaratma Şablonu
Karakter İsmi:
Kısaca dış görünüş:
Kısaca zihinsel özellikler:
Oyunda belirli bir ilerleme kaydettikten sonra LONCA ve KLAN gibi sistemleride hikaye metinlerinize dahil edebilirsiniz.
Kısaca dış görünüş:
Kısaca zihinsel özellikler:
Oyunda belirli bir ilerleme kaydettikten sonra LONCA ve KLAN gibi sistemleride hikaye metinlerinize dahil edebilirsiniz.
Benim Karakterim
Karakter İsmi: Sora
Karakter Sınıfı: Savaşçı
Kısaca dış görünüş: Uzun Saç, Kahverengi Göz Rengi, Uzun Boy
Kısaca zihinsel özellikler: Yardımsever, Neşeli
Karakter Sınıfı: Savaşçı
Kısaca dış görünüş: Uzun Saç, Kahverengi Göz Rengi, Uzun Boy
Kısaca zihinsel özellikler: Yardımsever, Neşeli