Oyun kasması sebepleri [İÇERİ]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
vahdet
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Üstadlar

Re: Oyun kasması sebepleri [İÇERİ]

Mesaj gönderen vahdet »

psyDUCK yazdı:
vahdet yazdı: Ping ne demek
Ping, bilgisayarınızdan gönderilen bir paketin karşı sunucuya ulaşma süresidir. Mesela karakterinle bir yere tıkladın. Bilgisayarın onu bir veriye dönüştürüyor ve İKV'nin sunucusuna paket olarak gönderiyor senin bu isteğini. Karşı sunucuda bu isteğini onaylıyor ve senin karakterin oraya doğru harekete geçiyor. Ping 20 olunca 20 milisaniyede bu paket gönderiliyor , onaylanıyor ve karakterin 20 ms ' de harekete geçiyor. Ping 150 olunca bu işlem 150 ms' de gönderiliyor, onaylanıyor ve dolayısıyla oyunda gecikme yaşanıyor. Ping sorunu bizim sunucumuzda olduğu gibi İKV 'nin sunucusunda da meydana gelebilir. Ping değerim 150 civarı olunca FPS değerim 20 lere düşüyor. Ping değerim 15 olunca FPS 70 civarında oluyor. Sonuçta bize gelen görüntü, elimizdeki asa ya da attığımız büyü bir veri paketi. Gecikmeler yaşanınca , paket göderme işi , onaylama işi gecikince bize sağlam bir görüntü gelmiyor,takılmalar oluyor..
FPS ' nin düşüklüğü sadece pingle alakalı da değil tabii ki. Bilgisayarın donanımıyla da alakalı. Ama benim gibi bir gün çok iyi oynarken , ikinci gün takılmalar, görüntünün pixel pixel gelmesi gibi problemler yaşıyorsanız sorunun kaynağı ping'dir. Ama yok ben hiç bi zaman, hiç bir internetten bu oyunu takılmadan oynayamadım diyorsanız sorununuz donanımsaldır.

Vayy bee GM gibi açıklama yaptım :mrgreen:
Aynen gm gibisin. Sağol birşey daha öğrendim. Bu ping değerine nerden bakabiliriz.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön