Oyun kasması sebepleri [İÇERİ]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
essizlordd
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: H A N

Oyun kasması sebepleri [İÇERİ]

Mesaj gönderen essizlordd »

Windows 7 Home Premium Servise pack 1
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00ghz 2.00 ghz
RAM: 4,00
Sitem türü : 64 bit işletim sistemi
-----------------------------------------
Ekran kartı : AMD Readon HD 6500 Series
BELLEK : 2807
Geçerli Görünüm Modu : 1440 x 900 (32bit) (60Hz)

BU ŞEKİLDE METEORDA VB. YERLERDE DOLU DEĞİLKEN KASMAK YOK FPS 60 70 ARASI AMA BİR ANCA 10 15 KİŞİ OLUNCA BİLE BİRDEN FPS İNANILMAZ DÜŞÜYOR VE KASMAYA BAŞLIYOR YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI ?
ıIGRaYTECHIı.ıIBLUETECHIı .Graytechh. Graytechhh.
İsimleri Haricinde Karakterim Yoktur... Benzer İsimde Altında '' H Ü R '' Yazmayan Karakterlerin Vereceği Rahatsızlığı Kabul Etmem.
Kullanıcı avatarı
HaNdSoMe
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Sunucu: Teşkilat

Re: Oyun kasması sebepleri [İÇERİ]

Mesaj gönderen HaNdSoMe »

İşlemcin yetersiz kalıyor eski model olduğundan.
xXHaNdSoMeXx-İkvteamhandsome
Kullanıcı avatarı
sniper94
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen sniper94 »

işlemciye alakalı olacağını sanmıyorum amd phenom x4 3.0 işlemcim var ve aynı durum bendede özellikle klan savaşlarında oluyor. İnternet hızıyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Burak8154
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Burak8154 »

sniper94 yazdı:işlemciye alakalı olacağını sanmıyorum amd phenom x4 3.0 işlemcim var ve aynı durum bendede özellikle klan savaşlarında oluyor. İnternet hızıyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.
AMD Athlon II x 4 620 işlemci ile hiç sıkıntısız oynuyordum. Bence en önemli etken ekran kartı ve de güncel oyun programları.
Bir Gün Herkes Bunun "OYUN" Olduğunu Anlayacak!....
Kullanıcı avatarı
psyDUCK
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen psyDUCK »

Sorun tamamen ping'in yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bir gün mükemmel bi şekilde oyun oynuyorum. 1080p film izler gibi... Ertesi gün karakter sık sık geri tepiyor. Takıla takıla gidiyorum. Ping 30 ' dan fazla olunca oyunda takılmalar , gecikmeler oluyor.
Yeni forum hesabım : XXX
vahdet
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Lonca: Üstadlar

Mesaj gönderen vahdet »

psyDUCK yazdı:Sorun tamamen ping'in yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bir gün mükemmel bi şekilde oyun oynuyorum. 1080p film izler gibi... Ertesi gün karakter sık sık geri tepiyor. Takıla takıla gidiyorum. Ping 30 ' dan fazla olunca oyunda takılmalar , gecikmeler oluyor.
Ping ne demek
Kullanıcı avatarı
IIIxYeNiCeRixIII
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen IIIxYeNiCeRixIII »

vahdet yazdı:
psyDUCK yazdı:Sorun tamamen ping'in yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bir gün mükemmel bi şekilde oyun oynuyorum. 1080p film izler gibi... Ertesi gün karakter sık sık geri tepiyor. Takıla takıla gidiyorum. Ping 30 ' dan fazla olunca oyunda takılmalar , gecikmeler oluyor.
Ping ne demek
Bildiğim kadarıyla internetle pc arasındaki internet gecikme durumunu belirten terim. Ping internet hattına bağlıdır. Ping yüksekse takıla takıla oynanır düşük ise fazla takılmadan akıcı oynanır
Kullanıcı avatarı
GWYNBLEIDD
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Hicret

Mesaj gönderen GWYNBLEIDD »

FPS donanımsal bir terimdir. Donanımsal kasma ile ping'in hiç bir alakası yok arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
EYUNAL
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen EYUNAL »

GWYNBLEIDD yazdı:FPS donanımsal bir terimdir. Donanımsal kasma ile ping'in hiç bir alakası yok arkadaşlar.
Mustafa'nın dediği kesinlikle doğrudur
Kasmalara gelirsek bana kalırsa tamamen oyunun optimize olmamasından kaynaklanıyor
Kullanıcı avatarı
psyDUCK
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen psyDUCK »

vahdet yazdı: Ping ne demek
Ping, bilgisayarınızdan gönderilen bir paketin karşı sunucuya ulaşma süresidir. Mesela karakterinle bir yere tıkladın. Bilgisayarın onu bir veriye dönüştürüyor ve İKV'nin sunucusuna paket olarak gönderiyor senin bu isteğini. Karşı sunucuda bu isteğini onaylıyor ve senin karakterin oraya doğru harekete geçiyor. Ping 20 olunca 20 milisaniyede bu paket gönderiliyor , onaylanıyor ve karakterin 20 ms ' de harekete geçiyor. Ping 150 olunca bu işlem 150 ms' de gönderiliyor, onaylanıyor ve dolayısıyla oyunda gecikme yaşanıyor. Ping sorunu bizim sunucumuzda olduğu gibi İKV 'nin sunucusunda da meydana gelebilir. Ping değerim 150 civarı olunca FPS değerim 20 lere düşüyor. Ping değerim 15 olunca FPS 70 civarında oluyor. Sonuçta bize gelen görüntü, elimizdeki asa ya da attığımız büyü bir veri paketi. Gecikmeler yaşanınca , paket göderme işi , onaylama işi gecikince bize sağlam bir görüntü gelmiyor,takılmalar oluyor..
FPS ' nin düşüklüğü sadece pingle alakalı da değil tabii ki. Bilgisayarın donanımıyla da alakalı. Ama benim gibi bir gün çok iyi oynarken , ikinci gün takılmalar, görüntünün pixel pixel gelmesi gibi problemler yaşıyorsanız sorunun kaynağı ping'dir. Ama yok ben hiç bi zaman, hiç bir internetten bu oyunu takılmadan oynayamadım diyorsanız sorununuz donanımsaldır.

Vayy bee GM gibi açıklama yaptım :mrgreen:
Yeni forum hesabım : XXX

“Genel Etkileşim” sayfasına dön