bu durum devam ederse bende bırakıcam sanırım arada bir eşle dostla giriyoruz Allah'tan cevre var oda olmasa hiç oynayamıcazda neyse semiha ve gaffardan iyi kötü herhangi bir item hala atmadı valla geçirdiğim vakte yazık bilgisayarda belkide bırakmak en iyisidir.KingxReaper yazdı:Aynen öyle zamanla kalıplaşıyor.ve buda bir çok kişiyi oyundan soğutuyor.zaten eski oyunculardan kimse kalmadı.ben 2 senedir oyunu bıraktım.hiçte pişman değilim.
Suçlular gene biziz
Re: Suçlular gene biziz
- KingxReaper
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
Aynen insanları oyuncak haline getirildi. o kadar gb attılarki artık oyuncular gb atan makinelere döndüSmoke23 yazdı:bu durum devam ederse bende bırakıcam sanırım arada bir eşle dostla giriyoruz Allah'tan cevre var oda olmasa hiç oynayamıcazda neyse semiha ve gaffardan iyi kötü herhangi bir item hala atmadı valla geçirdiğim vakte yazık bilgisayarda belkide bırakmak en iyisidir.KingxReaper yazdı:Aynen öyle zamanla kalıplaşıyor.ve buda bir çok kişiyi oyundan soğutuyor.zaten eski oyunculardan kimse kalmadı.ben 2 senedir oyunu bıraktım.hiçte pişman değilim.
Merhaba , tüm yorumlarınızı okudum . Genel olarak söylemek gerekirse , ben hep 2+2+2 sistemi ile girmeyi sevmişimdir . Ne yazık ki genel olarak girilen sistem bu değil ... Bunu da burada sadece dile getirerek kim değiştirebilir ? Halbuki açsam böyle bir konu onlarca satır sebep sunarım.Ama eminim 2 +2+2 sistemi ile girince yüzde yüz şaheser düşecek diye bir kural çıksa bile yine 4 m1 gaffara giden olcak . Ama buna bakarak oyunun bittiğini söyleyemek doğru olmaz.
Öncelikle karşınızdaki insanları eleştirirken biraz da empati yapmasını bilin . Şimdi siz m1 i olmadığı için gaffara girmekten yakınan bütün arkadaşlar öncelikle unutmayın sizi gruba alan kişi yüzde 99 ihtimal gruba girmek için o m1 i üretti asasını veyahut baska bir şaheserini üretti tamam mı . Sıfırdan başalayan bir kişinin bir m1 üretmesi bir ayını alır. Ve bir ay o tılsım için büyük holde veya başka yerde süründükten sonra ne demelerini bekliyorsunuz kardeş ben zorluğunu çektim sen çekme ben ettim sen etme
deyip yeni başlayan insanları baş tacı mı etsinler
Biraz gerçekçi olun . Bu oyunun döngüsü var olan kişilerin oyundaki devamlılığı ile mümkündür. Siz bir tılsımı üretemeyince oyunu bırakma duruma geldiniz diye bu oyun bitmez . Asıl sizinle aynı sorunla karşılaştıktan sonra çabalayıp o tılsımı üreten insanlar ile devam eder .Şu oyunda üretimi sağlanan en güzel materyal tılsımdır be al üret bir kıyamet asa gibi mi 59 gelsede kullan 89 gelsede kullan niye çünki seviyesi yok. seviye 1 de kullanıyor 49 da değil mi ? Bu güne kadar kaç tane online oyunu bitirdiniz de bir tılsımı kanıt yapıp oyunun bittiğine inanıyorsunuz ?
Birazcık kendinize güvenin 4 tane meteroit 1 ile gaffara girmenin saçma olduğunu düşünüyorsunuz ki bende bu fikirdeyim . Ama karşınızdaki insan o kapasiteye sahip değil ise burada üstün olanın kendiniz olduğunu fark edemediniz mi ? Siz o bölgeye girseniz bile o kişi ile anlaşamazsınız. Eğer girmek istediğiniz guruplarda sizin ile aynı düşünceye sahip insanlar yoksa hazırcı olmayın ve siz bir grup kurun. O gruba gelicek insanların ful olmasını beklemeyin en iyisi sizin gibi olsun .
Bir arkadaşımız demiş oyun yeniden başlamalıymış çünkü birileri eksik itemi olan kişileri çemberliye götürmüyormuş . Bu günki imkanlar ile gaffara gidemeyen arkadaşım öyle birşey olsa nasıl gidecek merak ettim doğrusu. Siz hiç ilk gaffarın nasıl kesildiğini düşündünüz mü ? Bunu ilk kesenlerin grubunda kim vardı o zaman ? Kimsede ne gaffar beyden düşen bir ceket vardı ne o kıyamet asalar parlatılabiliyordu ne meteroit 1 vardı nede topkapıda satılan shen karakürk iksir vardı . O günlerde biz emek verdik çemberlitaşa ve edindiğimiz tecrübeye siz sahip olsaydınız bugün beni daha iyi anlardınız ...
http://www.izlesene.com/video/gaffar-part-2/5074333#
http://www.izlesene.com/video/gaffar-part-3/5090675
Öncelikle karşınızdaki insanları eleştirirken biraz da empati yapmasını bilin . Şimdi siz m1 i olmadığı için gaffara girmekten yakınan bütün arkadaşlar öncelikle unutmayın sizi gruba alan kişi yüzde 99 ihtimal gruba girmek için o m1 i üretti asasını veyahut baska bir şaheserini üretti tamam mı . Sıfırdan başalayan bir kişinin bir m1 üretmesi bir ayını alır. Ve bir ay o tılsım için büyük holde veya başka yerde süründükten sonra ne demelerini bekliyorsunuz kardeş ben zorluğunu çektim sen çekme ben ettim sen etme
Birazcık kendinize güvenin 4 tane meteroit 1 ile gaffara girmenin saçma olduğunu düşünüyorsunuz ki bende bu fikirdeyim . Ama karşınızdaki insan o kapasiteye sahip değil ise burada üstün olanın kendiniz olduğunu fark edemediniz mi ? Siz o bölgeye girseniz bile o kişi ile anlaşamazsınız. Eğer girmek istediğiniz guruplarda sizin ile aynı düşünceye sahip insanlar yoksa hazırcı olmayın ve siz bir grup kurun. O gruba gelicek insanların ful olmasını beklemeyin en iyisi sizin gibi olsun .
Bir arkadaşımız demiş oyun yeniden başlamalıymış çünkü birileri eksik itemi olan kişileri çemberliye götürmüyormuş . Bu günki imkanlar ile gaffara gidemeyen arkadaşım öyle birşey olsa nasıl gidecek merak ettim doğrusu. Siz hiç ilk gaffarın nasıl kesildiğini düşündünüz mü ? Bunu ilk kesenlerin grubunda kim vardı o zaman ? Kimsede ne gaffar beyden düşen bir ceket vardı ne o kıyamet asalar parlatılabiliyordu ne meteroit 1 vardı nede topkapıda satılan shen karakürk iksir vardı . O günlerde biz emek verdik çemberlitaşa ve edindiğimiz tecrübeye siz sahip olsaydınız bugün beni daha iyi anlardınız ...
COSMOS
Sizin iyi niyetli biri olduğunuzu biliyorum oyundanda siz beni tanımasanızda ben sizi tanıyorum yardım sever bi insansınız şimdi asıl soruna gelirsek tabiki herkes ilk başta üretebildiğini yapabildiğini ypamalı şuan bende m1 var ve 1700 fiziğim var zaten şimdi benim düşüncem söyle benden yola cıkarak ben bu gruba alınmıyorsam yeni başlayan ve tecrübesiz bi kesim oyuncu ''ölsün'' mü ? Bumu sistem hol sanki çok mu güzel kardeşim birbirimizi kandırmayalım oraya gidiyosun benim sıram buraya gidiyorsun benim sıram ha git kes bi hele 2 satır küfür yersin tehditler onun ardı sıra ''Seni raydan geçirmicem olum...'' gibi ...sSuVaRI yazdı:Merhaba , tüm yorumlarınızı okudum . Genel olarak söylemek gerekirse , ben hep 2+2+2 sistemi ile girmeyi sevmişimdir . Ne yazık ki genel olarak girilen sistem bu değil ... Bunu da burada sadece dile getirerek kim değiştirebilir ? Halbuki açsam böyle bir konu onlarca satır sebep sunarım.Ama eminim 2 +2+2 sistemi ile girince yüzde yüz şaheser düşecek diye bir kural çıksa bile yine 4 m1 gaffara giden olcak . Ama buna bakarak oyunun bittiğini söyleyemek doğru olmaz.
Öncelikle karşınızdaki insanları eleştirirken biraz da empati yapmasını bilin . Şimdi siz m1 i olmadığı için gaffara girmekten yakınan bütün arkadaşlar öncelikle unutmayın sizi gruba alan kişi yüzde 99 ihtimal gruba girmek için o m1 i üretti asasını veyahut baska bir şaheserini üretti tamam mı . Sıfırdan başalayan bir kişinin bir m1 üretmesi bir ayını alır. Ve bir ay o tılsım için büyük holde veya başka yerde süründükten sonra ne demelerini bekliyorsunuz kardeş ben zorluğunu çektim sen çekme ben ettim sen etmedeyip yeni başlayan insanları baş tacı mı etsinler
Biraz gerçekçi olun . Bu oyunun döngüsü var olan kişilerin oyundaki devamlılığı ile mümkündür. Siz bir tılsımı üretemeyince oyunu bırakma duruma geldiniz diye bu oyun bitmez . Asıl sizinle aynı sorunla karşılaştıktan sonra çabalayıp o tılsımı üreten insanlar ile devam eder .Şu oyunda üretimi sağlanan en güzel materyal tılsımdır be al üret bir kıyamet asa gibi mi 59 gelsede kullan 89 gelsede kullan niye çünki seviyesi yok. seviye 1 de kullanıyor 49 da değil mi ? Bu güne kadar kaç tane online oyunu bitirdiniz de bir tılsımı kanıt yapıp oyunun bittiğine inanıyorsunuz ?
Smoke23 yazdı:Sizin iyi niyetli biri olduğunuzu biliyorum oyundanda siz beni tanımasanızda ben sizi tanıyorum yardım sever bi insansınız şimdi asıl soruna gelirsek tabiki herkes ilk başta üretebildiğini yapabildiğini ypamalı şuan bende m1 var ve 1700 fiziğim var zaten şimdi benim düşüncem söyle benden yola cıkarak ben bu gruba alınmıyorsam yeni başlayan ve tecrübesiz bi kesim oyuncu ''ölsün'' mü ? Bumu sistem hol sanki çok mu güzel kardeşim birbirimizi kandırmayalım oraya gidiyosun benim sıram buraya gidiyorsun benim sıram ha git kes bi hele 2 satır küfür yersin tehditler onun ardı sıra ''Seni raydan geçirmicem olum...'' gibi ...sSuVaRI yazdı:Merhaba , tüm yorumlarınızı okudum . Genel olarak söylemek gerekirse , ben hep 2+2+2 sistemi ile girmeyi sevmişimdir . Ne yazık ki genel olarak girilen sistem bu değil ... Bunu da burada sadece dile getirerek kim değiştirebilir ? Halbuki açsam böyle bir konu onlarca satır sebep sunarım.Ama eminim 2 +2+2 sistemi ile girince yüzde yüz şaheser düşecek diye bir kural çıksa bile yine 4 m1 gaffara giden olcak . Ama buna bakarak oyunun bittiğini söyleyemek doğru olmaz.
Öncelikle karşınızdaki insanları eleştirirken biraz da empati yapmasını bilin . Şimdi siz m1 i olmadığı için gaffara girmekten yakınan bütün arkadaşlar öncelikle unutmayın sizi gruba alan kişi yüzde 99 ihtimal gruba girmek için o m1 i üretti asasını veyahut baska bir şaheserini üretti tamam mı . Sıfırdan başalayan bir kişinin bir m1 üretmesi bir ayını alır. Ve bir ay o tılsım için büyük holde veya başka yerde süründükten sonra ne demelerini bekliyorsunuz kardeş ben zorluğunu çektim sen çekme ben ettim sen etmedeyip yeni başlayan insanları baş tacı mı etsinler
EDİT: bende buradan diyorum ki EĞER kalmışsa 1400 1800 fizik arası büyücü kardeşim gelin çekinmeyin cember önü bu gruba giricek egosuz bir savaşçı ve şifacı varsa girelim milletin kibri ve egosuyla ugrasmadan güzel bir bölge atalım TEŞKİLAT çemberli taş önüne çekinmeden gelebilrsiniz.
http://i.hizliresim.com/A0GlDQ.pngSmoke23 yazdı:
Sizin iyi niyetli biri olduğunuzu biliyorum oyundanda siz beni tanımasanızda ben sizi tanıyorum yardım sever bi insansınız şimdi asıl soruna gelirsek tabiki herkes ilk başta üretebildiğini yapabildiğini ypamalı şuan bende m1 var ve 1700 fiziğim var zaten şimdi benim düşüncem söyle benden yola cıkarak ben bu gruba alınmıyorsam yeni başlayan ve tecrübesiz bi kesim oyuncu ''ölsün'' mü ? Bumu sistem hol sanki çok mu güzel kardeşim birbirimizi kandırmayalım oraya gidiyosun benim sıram buraya gidiyorsun benim sıram ha git kes bi hele 2 satır küfür yersin tehditler onun ardı sıra ''Seni raydan geçirmicem olum...'' gibi ...
Başka bir konuda karakterinin resmini görünce tipinden kim olduğunu çıkardım şimdi
Bölgeye de gittik seninle nasıl bir grupla kaç dakikada kestiğimiz de açık bu insanlar seni alsalar kesmeden çıkmazlar ama herkes fiziğini sorarken karakterinin görüntüsüdür amaçları üzerinde gaffardan bir ceket veyahut asa var mı bu neden böyle çünki genel kanı sende böyle bir şey yoksa tecrübesizsindir ya içeride yarı yolsa bırakırsın yada sana laf anlatmakla uraşırlar falan filan... Genel kanı böyle yeni başlayan arkadaşlar çemberlitaş için kıyamet asa basarak başlıyor ve fizikleri ortalama 1800-2000 civarına çıkıyor bu da adam ararken görüntü yönünden seni arkada bırakıyor. En azından itemi önemli değil 1 tane ceket olsa üzerinde biraz daha fazla tercih edilirsin.
Bu oyunu oynarken her zaman yaptığın şeyi iyi kavramaya çalış ben tılsımlarımın yüzde 90 nını saat kulesini kullanmadan ürettim istersen neler ürettiğimi gösteririm oyunda . Saat kulesinde kavga oluyor haklısın ama hol sadece orası değil belkide oradan daha fazla getirisi olan yapabileceğin şeyler vardır. Ki şu an xenotim 4.5 5m salgı 3-3.5m iken gidipde o kavgalı insanların çok olduğu yerde uğraşmanın anlamı da yok.
COSMOS
İzniniz olmadan fotoğrafınızı kullandım kusura bakmayın ancak sansürledim isimleri normalde yapmam ama bir tane adam aşırı zorladı beni m1 siz asasız gaffar kesilmezmiş kanıt mahiyetinde onu sundum şimdi çok haklısınız ben zaten oyuna yeniden başladım holde akrep ve örümceklerden salgı ve peptit kasılabilir evet zaten suan kıyamet asa üretmeye niyetim var biraz daha para kasıp ama oyundan tanıdıklar bosuna üretme düşürsün diyorlar 1.5 sene önce Allah sizi inandırsın günde 6 7 kere gaffara giderdik aynı suan benim şekil (kıyafet item bakımından) bir arkadaş vardı onunla aramızda bi rekabet vardı hep onunla girerdik ona düşerdi bana düşmezdi bi zaman sonra artık hiç bi şekilde düşmeyince ayar olup bıraktım simdi oyuna döndüm ortam cok değişmiş empati kurunca evet böyle asasız ceketsiz bakınca sanki hiç girmemiş gibi gözüküyor ama sizden az girmedim gaffara ne kadar bu oyuna para yatırılmasına karsıda dursam mecburen plus almak zorundayım şans için ve loncaya girecem gireceğim loncadada ct artırıcı var bakalım o zamanda düşmesse yavaştan üretmeye baslarım artık.sSuVaRI yazdı:http://i.hizliresim.com/A0GlDQ.pngSmoke23 yazdı:
Sizin iyi niyetli biri olduğunuzu biliyorum oyundanda siz beni tanımasanızda ben sizi tanıyorum yardım sever bi insansınız şimdi asıl soruna gelirsek tabiki herkes ilk başta üretebildiğini yapabildiğini ypamalı şuan bende m1 var ve 1700 fiziğim var zaten şimdi benim düşüncem söyle benden yola cıkarak ben bu gruba alınmıyorsam yeni başlayan ve tecrübesiz bi kesim oyuncu ''ölsün'' mü ? Bumu sistem hol sanki çok mu güzel kardeşim birbirimizi kandırmayalım oraya gidiyosun benim sıram buraya gidiyorsun benim sıram ha git kes bi hele 2 satır küfür yersin tehditler onun ardı sıra ''Seni raydan geçirmicem olum...'' gibi ...
Başka bir konuda karakterinin resmini görünce tipinden kim olduğunu çıkardım şimdi![]()
Bölgeye de gittik seninle nasıl bir grupla kaç dakikada kestiğimiz de açık bu insanlar seni alsalar kesmeden çıkmazlar ama herkes fiziğini sorarken karakterinin görüntüsüdür amaçları üzerinde gaffardan bir ceket veyahut asa var mı bu neden böyle çünki genel kanı sende böyle bir şey yoksa tecrübesizsindir ya içeride yarı yolsa bırakırsın yada sana laf anlatmakla uraşırlar falan filan... Genel kanı böyle yeni başlayan arkadaşlar çemberlitaş için kıyamet asa basarak başlıyor ve fizikleri ortalama 1800-2000 civarına çıkıyor bu da adam ararken görüntü yönünden seni arkada bırakıyor. En azından itemi önemli değil 1 tane ceket olsa üzerinde biraz daha fazla tercih edilirsin.
Bu oyunu oynarken her zaman yaptığın şeyi iyi kavramaya çalış ben tılsımlarımın yüzde 90 nını saat kulesini kullanmadan ürettim istersen neler ürettiğimi gösteririm oyunda . Saat kulesinde kavga oluyor haklısın ama hol sadece orası değil belkide oradan daha fazla getirisi olan yapabileceğin şeyler vardır. Ki şu an xenotim 4.5 5m salgı 3-3.5m iken gidipde o kavgalı insanların çok olduğu yerde uğraşmanın anlamı da yok.
Ve şimdi tekrar soruyorum tüm önyargılardan arınıp doğru bir şekilde konudaki yazıya baktığımızda yeni başlayan oyunculara yapılan bu aşağılama hor görme sizcede oyuncu sayısında ki düşüşe sebep değilmidir parayla sıgınak migrat götürmeler falan ben oyunu bıraktığımda böyle değildi oyun.
Oyunda istediğin zaman pirint alıp paylaşabilirsin hiç önemli değil benim için.Smoke23 yazdı:
Ve şimdi tekrar soruyorum tüm önyargılardan arınıp doğru bir şekilde konudaki yazıya baktığımızda yeni başlayan oyunculara yapılan bu aşağılama hor görme sizcede oyuncu sayısında ki düşüşe sebep değilmidir parayla sıgınak migrat götürmeler falan ben oyunu bıraktığımda böyle değildi oyun.
Öncelikle eskiden yardımsever insanların çokluğu kadar birinden birşey rica ederken verilen emeğin kıymetini bilen kişiler de çoktu . Ne zaman ki karşısındakinin iyi niyetini suistimal etmeler başladı o zaman iyi insanlar birer birer azaldı.
Sen oyunu bırakmadan önce nasıl bir çevren vardı bilmiyorum ama bu oyunda yeni başlayanlar hiçbir zaman sığnak migratta kolay yer edinemedi ve burası için örnek vermek gerekirse buralarda en fazla parasına götürülen savaşçı karakterinden başlıyayım.Bir savaşçının çemberlitaştan bir kıyafeti eksikse ve oraya gitme imkanı yoksa elinde bir alternatif yol var fakat sığnak migrattan elde edebileceği şeyler için oraya giremediği zaman elde etmesi imkansız. Bu da parasına götürmeler başlamadan önce çok sıkıntılı bir durumdu. Birçok konu açıldı savaşçıların sığnağa alınmaması vs. üzerine ve en sonunda sığnak migrattan düşen takılar fuarda para ilen satılmaya başladı. Son yapılan fuarda mesela ben gittim fuara dedim takı alcam şöyle böyle bana ufak bir kart verdiler üzernde sığnak migrattan düşen takı isimleri var istediğini işaretliyorsun sunucu adı karakterinin adını yazıyorsun üstüne de bir 20 tl bayılıyorsun anında karakter oyundan düşürüyor tak aaa çantada bi yüzük varmış
Çemberlitaşa para ile götürmelere örnek vermek gerekirse kendimden başlayayım, videosunu da paylaşmıştım meteroit tılsımlarının çemberlitaşda çok iyi işe yaradığını anladığımda tanıdık tanımadık kim olursa olsun çemberlitaşa götürdüm ve hiçbir talebimde olmadı içeride de ne sordularsa cevapladım. Aradan 2 hafta geçti benim karakter oyuna girer girmez daha klan bölgede item yansıtmalar ile konuşma penceresi dolmadan abi çemberliye gidelim mi ,sen olmayınca almıyorlar abi bir tur gel, abi benim görev var yazıları ile dolmaya başladı. Hatta bazı full arkadaşlar ezik karterlerine geçip oyuna yeni başlamış gibi yaparak gaffar görevlerini bana yaptırmışlar sonradan farkına vardım
Oyunumuz güzel bir oyun yeni başlayan arkadaşlar için zor bir oyun emek isteyen bir oyun ama emin olun dağ gibi görünen oyundaki miktarlar siz oyunu çok ciddiye almadan eğlenerek oynadığınız zaman çok kolay elde edinilebilen bir oyun.
COSMOS
Bu oyunu diğer online oyunlardan ayıran özellik benim için türk yapımı olması ve yardımlaşma muhabbetin olması idi.Ne bileyim mesela silkroad oynuna bakalım ''Taxi'' diye bir durum var orda para veriyorsun adama bir miktar su kadar saat/dakika seni kasıyor.İkvde bu yoktu önceden bu ortam hep korundu başından beri misal 29 levelken phili görev grupları kalkardı labirent basından 2 3 grup gidilirdi 1. görev grubu yapınca görevi benim oldu diyip oyundan cıkmıyordu bekliyordu o 3. gruba kadar orada.Aynı şekilde 39 levelken dev ana cevriye sultan karakürk gibi bosslardada aynı durum geçerliydi hatta ve hatta kadime kadar bu yardımlaşma muhabbet olayı hep korundu ama şuan görüyoruz ki bazı değerler yitirilmiş baştata dediğim gibi ikv yi bu büyük camiayı diğer oyunlardan ayıran en büyük unsur bu yardımlaşma ve muhabbet ortamıydı , şuan bu ortadan kalktığına göre diğer oyunlardan kendisini ayıracak bir özel durumda kalmamıstır benim için.