Selam ,
Bu oynu oynayan insan evet sen suçlu sensin benim biziz hepimiziz yaklaşık bir bir buçuk sene sonra tekrar oyuna döndüm ismimi falan söylemek istemiyorum ancak oyunun ilk oyuncularından biriyim ben başladığımda komutanın yukarsındaki arz sancagına doğru kurt adamlar vardı o dönem kurt baskını dönemi olarak geçiyordu neyse burda belirtmek istediğim ''Ben eskiyim'' artistliği yapmaktan ziyade oyunun zaman içinde geçirdiği değişiklikleri gözlemlediğimi ve buradan sonra ki yazacağım yazıyı tamemen gözlemlerim sonucu size aktarıyorum.
İlk başlarda oynadığım zaman çoğu insan beni oynarken gördüğünde bu ne biçim oyun grafikleri çok kötü gibi şeyler söylüyordu ama bana güzel gelmekteydi bunu oyunun Türk yapımcılar tarafından yapılması beni çok etkilemişti ve hikayelerini okumuştum ki oyna tekrar döndüğüm için içime değişik bir tutku doldu ve tekrar okuma istediği duydum.Oyunun senaryosu , tarihçesi üzerinde çok düşünüşmüş resmen küçük bir kitap gibidir çoğu kişi okumaz bilmez çemberlitaş da kestiği gaffarın eskiden çok iyi bir insan olduğunu vs vs . önceleri oyunda bir yardımlaşma vardı philatonos görevini yapanlar hemen bırakmıyordu oynamayı bir sonraki görev grubuna yardım ederdi o dönemler çok güzeldi cok büyük arz lodos savaşları yapılırdı youtube'da bir video vardı ancak hala dururmu bilmiyorum gerçekten o dönemler harikaydı sonra 39 level ve meteor bölgesi geldi herkes karakterini güçlendirme telaşına düştü bir süre arz lodos kavgası hafifledi ancak 39 levelde rayına oturunca (bir süre sonra) tekrar oyuncular küçük çaplı savaşlar yapmaya başladı.49 level gelen yeraltından sonra tekrar tatlı bir telaş görevler hikayede okudugumuz şeylerin oyunda canlı canlı görme mutluluğu hidralar , meran oyunun altın cağı yaşanıyordu resmen uzun bir süre oylece kaldı ve tekrar sıkılan oyuncular arz , lodos kapısmaları yapmaya basladılar nitekim kendini ticarete kaptıran bazı oyuncularda çeşitli şeylerin peşine düşmüş kp kasma , parayla satma vb. sürekli ticaret mantığıyla bence ki oyunu gerçek anlamda yaşayamadan menfaat peşinde koşturup durdular.Bu sırada ben ve bir kaç arkadaşım sürekli arz lodos kapısmalarını tetikleyerek küçük çaplı savaşlar başlatırdık.Ne de olsa oyunun tadı tuzu ve gerçek eğlence bence burada (en azından tarihçe ve hikayeyi okumuşsanız ve neden arz değil neden lodos veyahut tam tersi bunu bilerek seçiminizi yapmışsanız)bir süre sonra oyuncular sıkılmaya başladı ve artık yeni seviyeler yeni bölgeler gelmiyecek mi diye isyan fırtınası başladı gerek oyunda gerek forumlarda.Ardından çok demesek de hatrı sayılır bi oyuncunun oynu bıraktığını gözlemlediğimi söylebilirim.Bir süre sonra bölgeler duyruldu yeni görevler yeni senaryolar oyna eklendi (eskiden meclis olarak kullanılan sığınak simdi kenan isimli bir kişi tarafından alıkonulmuştu) bu beni gerçekten heyecanlandırdı ve bu oyun artık yürür dedim.Yine oyuna canlılık getiren bu bölgeler tatlı bir telaşıda peşinde getirmişti herkes grup kurmak için klanlardan oyuncu arıyordu ve oyunu bırakan bir kesim tekrar oyuna döndü.Sonra çemberlitaş cıktı bu bölge diğer bölgelere nazaran daha disiplinli taktiksel ve beceri (tecrübe) isteyen bir bölgeydi ilk başlarda gmbx savaşçılar (max)ile kesilmeye çalısılsada sonradan metorit'in zırh kırma özelliğini keşfeden oyuncular gene 4 büyücü ile girmeye başladılar.Buralara kadar bir şey yok lonca sistemi oyuna eklendi falan her şey güzel gidiyordu oyunda gene bir canlılık söz konusuydu bende bu sıralar eskiden beri tanıdıgım abilerim, kardeşlerim ,arkadaşlarım ile oynamya devam ettim ,ettim ama sığınak ve migratta olan şansım cemberlitaşda beni yalnız bırakmıştı yüzlerce kez girilip bitirilen bölgeden özellikle gaffar ve semiha'dan bana iyi kötü hiç bir eşya çıkmaması[/u] ve tatlı bir güç yarışının oldugu bu zamanlarda başkasına ikişer ikişer düşen eşyaların bana düşmemesi(çemberlitaş yağma artıcı ile bile) beni oyundan çok soğutmuştu bunun bir oyun hatası olduğunu düşünmeye başlamıştım bir süre sonra verdiğim emeğin gerek maddi gerek manevi bana geri dönmemesi sonucu itabariyle oyunu bırakma kararı aldım.
Bir buçuk sene sonra arkadaşlarımın yoğun ısrarı ile oyuna tekrar döndüm ve gördüğüm manzara beni şoke etti.Oyun değişik kuruluşlara satılmış ''Ahmet Avcı'' GM görevini bırakıp ''Zula'' isimli bir oyuna geçmiş ki Ahmet kardeşimi suçlamıyorum burada ne yaşandığı hakkında en ufak bir bilgim yok.Oyun oyanayan kişi sayısında çok büyük düşüşler olmuş ve bunun nedeninin ne olduğunu düşünmeye başladım.''Üç gün oyunda bulunmam bunun nedeninin gene biz oyuncular olduğunu anlamam için yetti.''
Neden biz oyuncular ? Birincisi menfaat düşüncesi gereğinden çok yükselmiş , tılsımlar çıkmış insanlar 360 milyon değerindeki bu tılsımın sende olmadığı için gruba almaması zar zor ürettikten sonra sende olsa bile fizik bilginin yetmemesi (1750fizik?) ki bu hırs ve kibir duygusuyla bürünmüş oyuncuların çıkardığı saçma ve bir o kadar aptal bir kuraldır.En az +2000 fizik ve met1 isteyen bu oyuncular bu oyunu gömen , bitiren, tetiği çeken , üstüne son toprağı atan kişilerdir.Tabi ki + 2000 fizikssel büyü ve met1 ile kesilince cok daha hızlı gidiliyor bu bölgeye ancak dün şahit olduğum kadarıyla beni ''beğenemeyen'' bir grup oyuncu tam bir saat o ''KRİTERLERE'' uyan bir oyuncu aradı öylece bekledi eğer benle girseydi ki grubun tamamlanması için son kişi lazımdı beklediği sürede iki kere tamamlanabilecek bu bölgede , oyuna gene oyuncular tarafından getirlien bu aptal ve bir o kadar saçma kural yüzünden bir saat boş boş beklediler.
Şaşırmama neden olan bir başka konu ise sığınak gibi kolay bir bölgede bile Y2 isimli bir pahalı bir tılsım olan tılsım istenmesi bu konuyu yazmama beni sürükleyen en büyük neden oldu.Şimdi bir oyuncu düşünün oyuna yeni başlamış iyi kötü bir şekilde suan bir yerlere gelmiş ki yardımlaşmanın muhabbetin bitmiş olduğu bu dönemlerde onca zorluk içinde bir yerlere gelmiş bir oyuncu y2si yok diye kenana alınmıyor vay efendim işte olay bu.
DÖNGÜ bitmiştir , bu sürec mesela gerçek hayattaki besin döngüsüne baktığımızda zincirin en büyük halkası olan doğumu burdan cıkartırsanız bu BESİN döngüsü sağlanamaz ve nesil hayat kurur gider BİTER.Siz biz bizler bunu bitirdik , doğumu bitirdik yeni başlayan bir oyuncu oyuncu gene bi kesim oyuncular tarafından konmuş saçma kurallar yüzünden OYUNU OYNAYAMIYOR, hoş yeni başlamasa bile beğenilmediği için oynama hakkı verilmeyen benim gibilerde varken BU OYUNDA Kİ OYUNCU SAYISININ NEDEN BU KADAR DÜŞTÜĞÜNDEN HAYIFLANMAK NE KADAR DOĞRU ? Sorarım size yeni başlayan bir oyuncu oyunu OYNATMAMANIZ yüzünden evet sizin yüzünüzden bu oyunu oynayamıyorsa DEVAMLILIK NASIL SAĞLANACAK ?
Şu oyundan tek beklentim suan umuyorum ki bir o kadarda gerçekleşmesi zor gözüksede oyunun hikayesi/senaryosu tamamlansında bari KUKLACI yı görelim.
Ve bu oyunun katilleri sizleri tebrik ediyorum çok iyi bir şey becerdiniz bir zaman sonra emin olun ki bir zaman sonra oyunu oynayan o cok beklediğiniz +2000 met1 li fizikği bulursunuz /nah...
Suçlular gene biziz
- KingxReaper
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
Re: Suçlular gene biziz
Kelimesi kelimesine doğru bende 2 sene önce bıraktım şuan item isimlerini dahi hatırlamıyorum
aynen öyle dediğiniz gibi.Keşke şu oyuna bi yaş sınırı koymak mümkün olsa.yada belli bi zeka testiyle oyuna alınsın.çünkü bu kadar gerizekalı adamı uğraşsan toplayamazsın 
- Yahuseyn
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Arzın Çocukları
Ağzına Diline Ellerine Sağlık.Oyunun Bitme Sebebinin Yeniliğin Gelmemesi Değilde Bizler Olduğunu Çok Guzel anlattın /Alkış
Gecen gun oynadigim oyun patch atarken int cafede bi giriyim bakiyim durum ne dedim yemin ediyorum oynamayi unutmusum bi 3 4 dk kamera acisiyla ugrastim sonra meteor lodos sancakta 3 kisi ws atiyolardi yanlarindan gecerken lag girdi evet 4 kisi yan yana olunca oyun donuyo saka gibi
ben oyunu su topkapi sarayi geldigi gun biraktim sonra tilsimlar falan filan gelmis heralde arada girip baktim 15 20 bin vuran buyuculer vs vs iyice dengesizlik bas gostermis oyunda. Son olarak soylemek istedigim bisey var 2000 fizik arti met 1 li adam niye cemberlitasa girsin adam zaten full ihtiyaci olan adamlari alinda ise yarasin bari ak
auril & DoubleLift
- XxxChesTeRxxX
- Bab-ı Ali Muhafızı
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: ...
Oyundakilerin kafası basmıyorki anlasınlarAuril yazdı:Gecen gun oynadigim oyun patch atarken int cafede bi giriyim bakiyim durum ne dedim yemin ediyorum oynamayi unutmusum bi 3 4 dk kamera acisiyla ugrastim sonra meteor lodos sancakta 3 kisi ws atiyolardi yanlarindan gecerken lag girdi evet 4 kisi yan yana olunca oyun donuyo saka gibiben oyunu su topkapi sarayi geldigi gun biraktim sonra tilsimlar falan filan gelmis heralde arada girip baktim 15 20 bin vuran buyuculer vs vs iyice dengesizlik bas gostermis oyunda. Son olarak soylemek istedigim bisey var 2000 fizik arti met 1 li adam niye cemberlitasa girsin adam zaten full ihtiyaci olan adamlari alinda ise yarasin bari ak
Arkadaşa tamamen katılıyorum. Hicbir zaman oyunu tılsım , item v.s için harcamadım . Sunucuda parayla bölge gotureni ararsın hayatta kimseden bölge için para almam bunu buraya şov içinde yazmiyorum. Kenana 4savasci 1 sifaci girdigimi biliyorum.2 3 dk geç cikmak sorun değil . Ama kenani kesince o gruptaki arkadaşların "Kardeşim Teşekkürler" veya "Sagolasin" demesi benim için tek mutluluktur.Şunu soyliyim eğer oyunda bi başarı bir süreklilik isteniyorsa oyuncu kitlesinin çoğalması ŞART ! Zaten oyuncu olmazsa Yeni Bölgede olmaz Arkadaşlar.
Rüzgarın artistliği , fırtına başlayana kadardır !
< Anadolu Fırtınaları >
< Anadolu Fırtınaları >
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa arkadaşlar bir arkadaşın dediği gibi evet zaten +2000 fizik adam neden girsin ya işte giren giriyor elektirik fullemek için falan ama yani oturup adam gibi düşününce bu oyunun sürekliliğini ve oyuncuların oynama hakkını resmen elinden alıyorsunuz ne olur dostum 5 dk geç çıksan ölürmüsün oyun bitmiş valla ona yanıyorum bu oyun için büyük umutlarım vardı başından beri oynuyorum yazımdada dediğim gibi en azından bari bölge gelsede şu hikayeyi tamamlasalar hem bırakanlar belki geri döner son bir çırpınış olsun bu yönetim tarafından zaten ellerinde ki son koz da bu.
Kelimesi kelimesine doğru bir analiz.Bende 3 yıldır oynamıyordum yanlış hatırlamıyorsam en son çemberlitaş geldiğinde bırakmıştım 1.5 ay kadar önce geri döndüm oyuna grup bölgelerine hiç bir şekilde almıyorlar y2 yahut m1 tılsımın yoksa.Eskiden oynayan arkadaşlar sağolsunlar m1 ve y2 tılsım verdiler oynayayım diye iyi dedim oyundan zevk alıcaz grup bölgesi atarız biraz.Hemen bi büyücü kastım 49 level yaptım azat tek item dizdik üstümüzü ama y2 tılsım var.Gittim mısır çarşısına y2 yansıtıyorum kenana y2 arayanlara.Hasar sordular 600 dedim gelme dediler nedenini sorduğumda ise 600 elektrik hasar işimize yaramaz sen o y2 tılsımını sat kıyafet üret dediler.Moral bozmadım çemberlitaş giderim dedim onda da aynı tepki ile karşılaştım.O gün anladım zaten oyunun son viraja yaklaştığını.Son güncellemeyi çıkararak bu virajı alacaklar ya da sonu hüsran olacak.Benim tek beklediğim yeni güncelleme ve Kuklacıyı görmek.Umarım onu düzgün bir şekilde çıkarırlar ve oyun eskisi gibi kalabalık olur en azından.Yalnız şu bir gerçek bu oyuna yeni başlayan adam oyuna devam etmez bu katı sistem varken.Tılsım sistemi getirmek oyunun sonunu hazırlamış oldu.
Yakup neden Yusuf ile imtihan edilmişti ? Çünkü Yakup en çok Yusuf'u sevmişti. "Ve kişi daima en çok sevdiği ile imtihan edilir..."
Ama Keşke bir Yakup kadar sevseydim, ve bir Yusuf kadar sevilseydim...
GOKTURK HANTURK KIZILTURK
2007
Ama Keşke bir Yakup kadar sevseydim, ve bir Yusuf kadar sevilseydim...
GOKTURK HANTURK KIZILTURK
2007
Her cümlene katılıyorum.Oyunu topkapı geldikten 3 gün sonra bıraktım.2 3 ay oluyor döneli ve dediklerin tamamı tamamına doğru.Ama bunların hepsinin suçlusu biz değiliz.Çemberlitaşta ki hayvanların gücü bile diyor ki en aşağı 2000 hasar.Ben bir kez stuart denedim grupta +2000 yokken.Arkadaşımın sifacisi ile girdim girdigime pişman oldum.Kalfayı kesemiyorlar 2 den fazla PARABELLUM diyor.Aygıtları kesiyoruz makinada ölüp kavga ederek çıkıyoruz.Şu silik bir yapıdaki yönetim ekibi belki bu dengeyi ayarlasa bu kadar sıkıntı olmazdı.Bekleyip göreceğiz ne olacak ne bitecek.Kissless mi uyanır? Karaköy mü gelir, tren garı mı açılır? Kuklacı eminönüne mı saldırır?

Mustafa Kemal ATATÜRK!
KOKTURK yazdı:Kelimesi kelimesine doğru bir analiz.Bende 3 yıldır oynamıyordum yanlış hatırlamıyorsam en son çemberlitaş geldiğinde bırakmıştım 1.5 ay kadar önce geri döndüm oyuna grup bölgelerine hiç bir şekilde almıyorlar y2 yahut m1 tılsımın yoksa.Eskiden oynayan arkadaşlar sağolsunlar m1 ve y2 tılsım verdiler oynayayım diye iyi dedim oyundan zevk alıcaz grup bölgesi atarız biraz.Hemen bi büyücü kastım 49 level yaptım azat tek item dizdik üstümüzü ama y2 tılsım var.Gittim mısır çarşısına y2 yansıtıyorum kenana y2 arayanlara.Hasar sordular 600 dedim gelme dediler nedenini sorduğumda ise 600 elektrik hasar işimize yaramaz sen o y2 tılsımını sat kıyafet üret dediler.Moral bozmadım çemberlitaş giderim dedim onda da aynı tepki ile karşılaştım.O gün anladım zaten oyunun son viraja yaklaştığını.Son güncellemeyi çıkararak bu virajı alacaklar ya da sonu hüsran olacak.Benim tek beklediğim yeni güncelleme ve Kuklacıyı görmek.Umarım onu düzgün bir şekilde çıkarırlar ve oyun eskisi gibi kalabalık olur en azından.Yalnız şu bir gerçek bu oyuna yeni başlayan adam oyuna devam etmez bu katı sistem varken.Tılsım sistemi getirmek oyunun sonunu hazırlamış oldu.
Aynen oyle kardeşim bitirildi oyun sistemi ya senin hasarın biraz azmış almamaları gene büyük ....nelikte benim cember için diziğim 1750 küsur ve met1 ''var'' beğenmiyor artistler adamdaki kibire bak hasarın az diyor bu oyun bitmiştir arkadaş para veren saftır dahada bir şey olmaz bu oyundan.
Dostum bide +2000 siz nasıl olmuyor 2000 şartmı 1700 yetmiyormu sahsen tanıdıklarla arada bir girdiğim oluyor slotlar hep bende adamın 2300 fiziği var slotlar resmen bende hep ama grupta 1 tane +2000 olmalı evet ama sen bütün grubu +2000 istiyosun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dostum.
En son Smoke23 tarafından 19 Oca 2015 13:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.