Kadim hidra ile gelen sunucudaki rezaletler beni son derece rahatsız ediyor..
Ve de insanların birbirini çekememezliği..Kıskançlığı.. Çirkeflikleri...
Herşey beni bu oyundan bir adım daha uzaklaştırdı. İnsanlar oyuna stres atmak için girer değil mi? Evet öyle ama ben nedense oyuna girdiğimde sinir küpü oluyorum.. Neden mi? Çünkü yaratık kesmekten çok,insanlarla savaşmaktan çok aktiflik süremde insanlarla tartışmaya giriyorum. Çoğu zaman da bu tartışmayı ben değil karşıdaki kişi başlatıyor. Elimden geldiği kadar tartışmalardan uzak olmaya çalışıyorum. Ama mutlaka biri ya bana ya klanıma,loncama laf atıyor.. Sizlere bugün gerçekleşen bir olayı anlatmak istiyorum. Arzlar olarak bu akşam saat 22.00de arz sancakta toplanıp Kadim hidrayı kesmeye karar verdik. yaklaşık 20 kişilik bir grupla yola çıktık. Kadim hidraya geldiğimizde Lodoslar 2 kez kadim hidrayı kesmiş, 3.ye kesmeye uğraşıyorlardı. Biz arzlar olarak "siz 2 kere kesmişsiniz gelin bir de biz deniyelim" dedik. ama lodoslar her zaman olduğu gibi çoğunluktaydı. Arzlar sabırlı olun arzlar biz bi kere deniyelim arzlar durun arzlar müdahale etmeyin.. gibi pm üstüne pm attılar.. Lodoslar çok kalabalıktı. Biz de bizim yardımımıza ihtiyaçları yoktur deyip bir köşede oturup izlemeye başladık. Hemen ordan bir grup insan bakın rowları görüyo musunuz oturuyorlar oysa biz onların görevine yardım etmiştik diyorlar. Bakın arkadaşlar bazı lodoslar bizim loncamızı çekemiyor ve her fırsatta bize çamur atmaya çalışıyorlar bu bariz bir gerçek. Nedeni ise Arzlardan kadim hidra görevini yapan sadece 6kişilik bir row grubunun olmasıdır. Ki biz o akşam kadim hidraya 3 lodos grubu,1 arz grubu gittik. İlk önce lodoslar bize yardım ettiler. görevimiz oldu. daha sonra 3 kere daha lodoslara kestik kadim hidrayı. Yani bizim görevimizin olduğu gece bize yardım eden tüm lodosların görevi olmuştu. Gel gelelim bu geceye..
Lodosların ne oturuyorsunuz öyle yardım etsenize demeleri üstüne biz arzlar olarak tam destek verdik ve 15 dakika içinde kadim hidranın canını 20lere getirmeye başardık. Daha sonra deprem oldu bir çok kişi öldü. Arzlardan ölen sayısı 2-3 kişiyi geçmez. Neyse sonuç olarak bu görev olmadı bu sefer de lodoslar "arzlar işi berbat etti hep onların yüzünden dalmayıp otursalardı ne karışıyorlar ki,ulan bu arzların hepsi aynı" gibisinden hakaretler.. Anlıyacağınız ne yaptıysak yaranamadık.
Kadim hidrayı keserken de bölgeden Delizybk(ataxzeybek) adlı kişi bölgeden saçma sapan bir tartışmayı açtı. neymiş dışarda artislenirsiniz kadim hidraya gelince lodosların kucağına atlarsınız falan.. Biz o gece lodoslardan yardım da istemedik sadece geri çekilin bir de biz denemek istiyoruz dedik. Peki sorarım size bunun dediği laf laf mıdır şimdi?
Demiştim ya hani elimden geldiği kadar tartışmalara girmemeye çalışıyorum lakin mutlaka bir zat tartışma açıp bütün moralleri alt üst ediyor.. Alın işte size en somut örnek..
Ata loncası hakkında da şunu söylemek istiyorum ki hiç bir zaman genelleme yapmadım atalar şudur budur demedim. Loncadaki bir kişinin suçunu tüm loncaya mal etmedim. Oysaki Ataxzeybek adlı üyeniz her fırsatta row loncası şöyledir böyledir diyip genelleme yaparak konuşuyor. Ki gerçekten dediği olumsuz bir davranışı herhangi bir üyemiz yapsa bile bu üyemizin hatası tüm loncaya bal edilemez. Ataxzeybek adlı kişi kendini oyuna gerçekten çok kaptırmış ki bir oyun için insanların annesine bacısına küfredecek kadar alçalmış.. 3 günlük susturmasının sebebi de Rowxloser'a özelden ettiği ağır küfürledir.. Ata loncası içinde sevdiğim kişiler var. Ataxögeday,Ataxdevrankaptan gibi. Artık ipler kopmuş olsa bile sırf loncanız düşman lonca konumuna gelmiş olsa bile ben size asla iftira atmadım,atmam da.. Çirkeflik bana göre değil.. İçinizdeki bazı çürükleri temizlerseniz de çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum.. O kişiler sizin büyümenize hayli engel olacağı mağlum..
Foruma giriyorum benim hakkımda açılmış ayrı bir tartışma konusu..
ben yorum yazıyorum o yorum yazıyor 10 15 sayfayı geçen hakaretler,iftiralar,yok yalan söylüyorsun al sana kanıt,ispatlamaya çalışmalar falan...
Bu ortam beni çok baydı arkadaşlar..
Uzun süredir dayanmaya çalışıyorum ama artık gücüm kalmadı.
Bir oyun için insan insanın ailesine küfretmemeli.
Bir oyun için insanlar insanlıktan çıkmamalı.
Bir oyun için birbirine iftira atmamalı...
Eskiden ne güzeldi be...
Arzmış lodosmuş umrumuzda değil..
Gece 4lere kadar komutanda oturup sohbet ederdik arzıyla lodosuyla..
Şimdi ise karşı klana karşı müthiş bir kin duyuluyor bu neden biz kan davalı mıyız?
Ne yapmamızı istiyorsunuz biz de mi karşı klana geçelim?
Herkes bir klanda toplanırsa karşı klanda kimse kalmaz ise kiminle atacaksınız em'leri?
Ya da dışarda sadece muhafız kesmekten bıkmayacak mısınız?
İsmeti'i kestik diye tüm lodoslar bize düşman oldu var mı böyle bir şey..
Kadime her gittiğimizde bir pm geliyor. "Nasıl ismeti kesmeye benzemiyormuş değil mi?"
Bunun yüzünden olsa gerek nara atıp kadimi kaçırmaya çalışanlar.. Yalan yere ölüp kadimi kesmeyi güçleştirenler..
Arkadaşlar yazım size uzun gelebilir birçoğunuz üşenip okumayacaksınız bile..
Ben şimdi sadete geleyim..
Bana göre bir oyun herşeyden önce eğlence için oynanmalı.
İnsanlar oyuna eğlenmek için girmeli,stres küpü olmak için değil..
Başka oyunların forumuna bakın var mı böyle konular: x kp açı,y küfürbaz, z çarımı çaldı,a dolandırıcı, bilmem ne bilmem ne.. ben baktım YOK. çoğu oyunun forumunda insanlar birbirlerinden yardım etmek için konu açıyorlar, efendim şu görev nasıl yapıyor? haritadaki şu bölgeyi bulamadım nerededir acaba?
Bana göre bir oyunun forumunda bu tür konular olması gerekir. Ama biz o kadar aşmışız ki kendimizi tartışmalara o kadar adapte olmuşuz ki yahu forumu böyle konularla kirletmeyin ! ezik! gibi yorumlar yaparak konuyu açanları bin pişman ediyoruz.
Ben bu oyunun stresli ortamından bıktım.. Ve uzun bir süre oyuna girmiyicem. Dilerim ki bilgisayarımdan kaldırdığım gibi tamamen aklımdan da kaldırırım ve bir daha bu berbat ortama uğramam..
Selametle...