Kürtçe konuşan DİYARBAKIR QAMeDLiQ

Teşkilat sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
OyunHatalari
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Loncasız

Kürtçe konuşan DİYARBAKIR QAMeDLiQ

Mesaj gönderen OyunHatalari »

bak güzel kardeşim.
sen iyi bir kardeşe benziyon.
biraz önceki kilitlenen konunu okudum ve bunları yazamadan rahat edemeyeceğimi anladım.

bak güzel kardeşim. kürtçe konuştuğun için ceza aldıysan bu yerinde bir karardır. Almadıysanda anormal bir durumdur.
Bunu söylememdeki amaç, resmi dilimizin Türkçe olması ki, buda toplum içinde Türkçe konuşman gerektiğini gösterir.

daha basitçe anlatmak gerekirse, Sen bana oyunda kürtçe küfür etsen bunu kimse anlamaz? sen sinirlenince yapıştır küfür kürtçe olarak? oldu mu bu şimdi? ben kürtçe bilmiyorum sonuçta. şikayet sistemine bakan abilerde bilmiyordur.

olay şudur ki, konuşma penceresinden Türkçe harici bir dil ile muhabbet eden varsa şikayet üzerine ceza alır.

Bu oyunu oynayacak zekan olduğuna göre bu kadar basit bir kavramında farkında olabileceğine inanıyorum. ama yoook.... senin derdin üzüm yemek değil, senin derdin bağcıyı dövmek. Hemen yapıştırmış oraya "ırkçılık yapıyonuz" bilmem ne... bırak bu ayakları gülüm. kürtsen kürtsündür, ne yapalım? her sıkıntında "ırkcılık yapıyonuz, ayrımcılık var" diye bağırırsan bir gün o dilini kesiverirler.

bu forum üzerinde düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliriz değil mi? mavi renkli forum yetkililerine duyrulur.
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi
Sunucu: Teşkilat

Re: Kürtçe konuşan DİYARBAKIR QAMeDLiQ

Mesaj gönderen PROF »

Uzun zamandır forumda yazı yazmamakla içinde bulunduğum sessiz tavrımı, senin gereksiz düşüncelerine hak etmediği cevabı vererek bozmak, beni tatminkarlığın doruklarına taşıyacak. Öncelikle bunu belirtmek istedim. Konuyla ilgili;
Kürtçe resmi bir dil değildir. Ancak Trt 'nin bile kürtçe yayın yapan bir kanalı mevcut. Senin dediğine göre oyunda Türkçe harici bir dil kullandığımızda susturulmamız gerekiyor. Neden? Çünkü başkası anlamıyor. Ben karadenizliyim. Oyunda lazca ya da bizim lehçeden kelimeler kullansam ve kendi hemşehrilerimle bu şekilde anlaşsam bunun kime ne gibi bir zararı oluyor. Oyunda küfür etmek için illa yabancı bir dil kullanmak gerekmiyor. Konuyu açan arkadaş zaten yüzlerce kez küfür edip susturulma alan bir arkadaştır :) çoğumuzun ondan aşağı kalır bir yanı yok.
Toplum içinde Türkçe konuşmak gerekiyor diyorsun, burası oyun. Toplum dahi olsa, kimse kimsenin hangi dili konuşması gerektiğine karar veremiyor. İstanbul'da yaşıyorum. Otobüste, minibüste kürtçe konuşanlar illa ki denk geliyorum. Acaba bunlar bana küfür mü ediyor diye düşündüğüm hiç olmadı :) öncelikle bu paranoyadan bir sıyrıl. Bilmediğin bir kelime gördüğünde aha kürtçe, aha lazca, aha çerkezce bana küfür etti. Öyle bir şey yoook.
Bu arada şikayet sistemine bakanların içinde kürtçe bilen birinin bulunduğuna yüksek olasılık veriyorum :)

mavi renklerinden ayırt ettiğin forum yetkilileri de bir cevap verir belki :) düşüncelerimizi gerekli, gereksiz rahatça paylaşabiliyoruz. Sikinti yok :)
Küfürle ilgili; birine küfür etmek için dedim ya illa farklı dil kullanmaya gerek yok. Eğer kürtçe susturma sebebi ise, ak, hmng, ag, bsg, oç, koç vb. kısaltmaların da susturulma sebebi olması gerekir. Bu kısaltmalar küfür olarak kullanılsa da ispatlanamaz.
Şimdi anlayamadığım bir nokta daha var. Eğer oyun diğer bazı oyunlar gibi tüm dünya ile ortak serverlerden oynanılsaydı. Yani demek istediğim oyuncu kitlesi farklı uluslardan olsa ve 3-5 tane farklı dil konuşulsa her yabancı kelimeyi şikayet mi edecektiniz? At gözlüğünüzü çıkarın. Savunulan düşünce ne milliyetçilikle ne Atatürkçülükle ne cumhuriyetçilikle uyuşmuyor. Oyuna siyaset sokmaya çalışmayın. Küfür konusu açan arkadaşa yetkili arkadaş gerekli cevabı vermiş, hatasını dile getirmiş, onun da kendi yanlış düşüncelerinin farkına vardığına eminim. Ama senin kilitlenen bir konuya cevap hakkın olmamasına rağmen, y. görmüş yeni gelin gibi çıkıp anlamsız laflar savurman senin pek de iyi bir kardeşe benzediğini göstermiyor. Neyse ben de bunları yazmadan rahat edemezdim. İyi OYUNLAR.
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
QSOMEGOSALENQ
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Lodos

Mesaj gönderen QSOMEGOSALENQ »

Selamün Aleyküm Sazan Arkadaşım.

Oyunda farklı dilde konuşmanın heleki Kürtçe Konuşmanın yasak olduğunu veya toplum İçerisinde kullanılıp Kullanılmadığını senden daha iyi bilen bir kişiye vereceğin cevao ancak bu şekilde pasif Kalır.
Kürtçe Konuşmayı sen değil Feliştahın gelse yasak edemez GÜLÜM .
Oyunda Canım istediği zamanlarda kürtçe şakalaşırım kakalaşırım bunada bugüne kadar engel olan çıkmamıştır hadi çıktı diyelim sence ne yapabilirler :D
Destek takımında kürtçe yazılan yazıların içeriğini araştırmadan incelemeden direk susturan Kişilerin içinde bir Hainlik bir Art niyet olduğunu belirteyim ki Destek ekibinde bulunan Kürt kökenli arkadaşlarada saygımız sevgimiz vardır
Oyun yönetiminde çalışan kürt ve türk kökenli Arkadaşlarımızda vardır bizzat istanbulda gidip tanışmışlığım var.
Şimdi sana gelelim sazan arkadaşım.

Sana şöle geriden bi #@!? of desem Oyunda kah kah kih kih gülersin Bu ülkede İngilizce türkçeden daha çok kullanılıyor hatta bu dili bilen insanlar tercümanlık yolu ile köşe oluyorlar o ayrı bi konu
Kürtçe Türkiye İçinde farklı ırklara sahip olan bir kısmın Kendi aralarında asırlardır kullandığı bir dildir.
Kürtçe Dili Türkçenin daha henüz kabul olmadığı zamanlarında Kullanılan bir dildir.
Senin Kürtçe Konuştu diye o insana farklı bakman zaten Kişiliğini ortaya koyuyor.
Kürt Ve Türk ayrımı diye yorum yapmak Ne senin Nede benim Haddim değil.
Yetkililerden Ricamız bu ve buna benzer Konuları açan arkadaşlara aydınlatıcı bir cevap vermeleri değil Direk konuyu kitlemeleridir.
TRT6 Kanalı Resmi olarak açılmış Doğunun her köşesinde Batıda bir takım yerlerde Kürt Dili öğrenmek için kurum ve kuruluşlar Açılmış sende üzüm nerden çıkar diye soruyorsun be gülüm.
Bu konu seni aşar aşar aşar gider.
bundan sonrada vereceğin cevap dağdan geldiniz vs vs öpüyorum seni sen değil tüm serverler Çökse tından aşağıya gidemezsiniz Konuda sadece kitlenir.

Kürtçe Dili Halka Açık bir dildir İsteyen Kullanır İsteyemen Kullanmaz her seferinde Aynı konuları açıp durmayın engel olabilecek olan varsa Saygılar :D

Şahsen Umrumda değilsin..
Ben Birini Sevmiyordum Oda beni Sevmiyordu Birgün Biryerde Randevuleştik, Ben gitmedim Oda Gelmedi Pp

SomeGİveToGİRL & QSOMEGOSALENQ & DyBGöLGe
Resim
Kullanıcı avatarı
VatanSeveriz
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen VatanSeveriz »

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Madde 3 - Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.Dili
Türkçedir.

kendi aranızda konuşun kekeler ama burada türkçe konuşacaksın yoksa ceza alırsın
Aşka inanmam deme.!
Aşkı doğru kişide dene.
Kullanıcı avatarı
dyb21
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Rock N Roll

Mesaj gönderen dyb21 »

Buraya yazı yazanlar Neden Kendi Hesabınızla değil fake hesaplan yazıyorsunuz erkekliğiniz yok demekki Kürtçeyi Ben Heryerde Kullanırım Sen Değil senın Kralında Feriştahında Gelse Konuşurum. Anayasaya Bakarsan Senın sonun Felakettir. Siz Tapmaya Devam edin ;) AMED Kürtçe D.bakır demektir. Ve Benm Kürtçe Nick açmamada Kimse Karışamaz Sonuçta Özgür Bir Ülkede Yaşıyoruz. Bu arada Kürtçe 1400 Küsür Yıllık bir Dildir Bunu Kimse Ortadan kaldıramaz Kaldırmak isteyenleri sonları Eski mazilerde yazar Yeğenim :)
En son dyb21 tarafından 06 Nis 2012 23:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
IıIPaTRoNIıI TOXİC
Teller Büyük Evleri Korumuş,
Köpeklerde Büyük adamları.
Kullanıcı avatarı
QSOMEGOSALENQ
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen QSOMEGOSALENQ »

VatanSeveriz yazdı:TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Türkçedir.

kendi aranızda konuşun kekeler ama burada türkçe konuşacaksın yoksa ceza alırsın
KÜRTÇE Konuşuyorum .? Ceza Almıyorum .?

Tayip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıdır Kürtçeyi Sertbes dil olarak TRT6 kanalında Benimsemiştir.Git Engel ol :D
Ben Birini Sevmiyordum Oda beni Sevmiyordu Birgün Biryerde Randevuleştik, Ben gitmedim Oda Gelmedi Pp

SomeGİveToGİRL & QSOMEGOSALENQ & DyBGöLGe
Resim
Kullanıcı avatarı
dyb21
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen dyb21 »

Türkçedir.

Bölünemez Mi Niye Ülke Kurucusu Kainmiydi :D :D
IıIPaTRoNIıI TOXİC
Kullanıcı avatarı
PROF
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen PROF »

Türkçedir.

madde 3te belirtmiş. devamında "Farklı dil kullanılamaz" gibi bir ibare olmadığı için geçiyoruz sonraki yorumları alalım.
dyb21 yazdı:Bölünemez Mi Niye Ülke Kurucusu Kainmiydi :D :D
Kain değildi veysel "İleri görüşlü bir Dahi" idi. Yaptığın yorumlara dikkat et.
bir varmış bir yokmuşum
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Mesaj gönderen ARZLODOS »

dyb21 yazdı:
Türkçedir.

Arkadaş sen ağzınla kuş tutsanda bu millet seni kürtçe konuştun diye banlamıyacaktır.

Sen küfürbaz biri oldğundan ceza alıyon ortalığı bulandırmak içinde foruma bişiler yazıyon seni tanıyan tanımayan ne ayakçı olduğu bildiğinden artık kuş tutsanda yemiyorlar.

Adam gibi küfür etisen ettin ettim yedim cezamı desen ne oalcak senin hep bu konuların ardında bişiler gönderme iç güdüsü var. Bu ufak tefek ayaklara yatmanın anlamı ne.

Bir yokum beni oyunda tek bırakıyorsunuz ayrımcısınız diye oyunu bırakıyorum diyon ertesi gübü çarımı caldınız ben diyarbakırlyım yanınıza bırakmam diye oyundan önüne gelne etmediğin laf kalmıyor çarını sen dahil 4 kişi giriyor hepsi ayrı bir telden çalıyor. Bir gün selam veriyorsun millet alıyor ertesi günü alalhın bir slemnını almıyorunuz diye avazın çıktığı akdar bağıyon bir gün arkdaş oluyorsun diger gün beni dışladınız diye teddit ediyon ne ayaksın loo.

Ben senin diyarbakırlı olduğundan bile süpheliyim artık o kadar tanığım var saygı sevgi dolu insanlar hiç biride boyle bir bakış acısında degil özel dershaleremi gidiyon acaba.

oNLAR DİYARBAKIRLI DEGİL DİYORSANDA sen uçmusun desem yeridir. Ve ayrıca o carın sahibi olmadığınada emimin tanığımız Diyarbakırlı ile hiç bir alakan yok gibi.
En son ARZLODOS tarafından 07 Nis 2012 00:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
dyb21
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen dyb21 »

ARZLODOS yazdı:
dyb21 yazdı:
Türkçedir.

Arkadaş sen ağzınla kuş tutsanda bu millet seni kürtçe konuştun diye banlamıyacaktır.

Sen küfürbaz biri oldğundan ceza alıyon ortalığı bulandırmak içinde foruma bişiler yazıyon seni tanıyan tanımayan ne ayakçı olduğu bildiğinden artık kuş tutsanda yemiyorlar.

Adam gibi küfür etisen ettin ettim yedim cezamı desen ne oalcak senin hep bu konuların ardında bişiler gönderme iç güdüsü var. Bu ufak tefek ayaklara yatmanın anlamı ne.

Bir yokum beni oyunda tek bırakıyorsunuz ayrımcısınız diye oyunu bırakıyorum diyon ertesi gübü çarımı caldınız ben diyarbakırlyım yanınıza bırakmam diye oyundan önüne gelne etmediğin laf kalmıyor çarını sen dahil 4 kişi giriyor hepsi ayrı bir telden çalıyor. Bir gün selam veriyorsun millet alıyor ertesi günü alalhın bir slemnını almıyorunuz diye avazın çıktığı akdar bağıyon bir gün arkdaş oluyorsun diger gün beni dışladınız diye teddit ediyon ne ayaksın loo.
ayakçımı ahaha Sana Arka tarafımla gülerim :D Bizde dostta düşmanda bir kere vardır. Ben Dost olduğum kişilerle hiç bir zman aramıda bozmadım. Bizi tanıyan iyi tanır Kürtçe Konuştum ben sadece Küfür etmedim Bütün Lodos klanıda şahittir. İçinde olmadığın bir duruma maydanoz olma. Her Konuya yorum yapmak için sana para mı veriyorlar Neci Ne olduğunda Belli değil Nickini yaz bana.
IıIPaTRoNIıI TOXİC
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön