Merhaba arkadaşlar daha önce bu konuyu yayımladım ama yanlışlıkla forum moderatörü tarafından kaldırılmış yeniden yayımlıyorum.
Bu anlattığım yöntem kısa vadede lag sorununu çözecektir.
İyi eğlenceler
İlk adım ikvnin hızlı çalışmasını sağlamak bunu nasıl yapacağımızı aşağıda başıt bir paint görüntüsüyle anlatmaya çalıştım.
ikinci adım Trky-Dns ayar adılı program
Trky-Dns nedir,ne işe yarar ?
TRKY-DnsAyar kurulduğu andan başlayarak çalıştığı süre zarfında; TTNet, Türkiye ve dünya genelindeki diğer internet servis sağlayıcıları ve veri merkezleri tarafından işletilen dns sunucularından iyi durumda olanlar arasından hazırlanılan listeden sizin tercihlerinize en uygun olanını seçerek; en iyi performansı alacağınız, en hızlı dns sunucusunu kullanmanızı sağlar.
Üreticinin Açıklaması:
TRKY-DnsAyar, kendi türündeki ilk ve tek programdır.
TRKY-DnsAyar'ın boyutu küçük, sağladığı fayda büyüktür.
TRKY-DnsAyar, TTnet alan adı sunucularındaki yapılandırma problemlerini bypass ederek size mümkün olan en hızlı internet deneyimini yaşatmak için hazırlanmıştır.
TRKY-DnsAyar, bilgisayarınıza kurduğunuz andan itibaren periyodik olarak en iyi performansı alabileceğiniz alan adı sunucusunu sizin için bulur ve ayarlar.
TRKY-DnsAyar, kullanıcı dostu arayüzüyle sizi yaptığı işlemlerden haberdar eder.
TRKY-DnsAyar, hiçbir ayar yapmanıza gerek kalmadan çalışabilecek şekilde programlanmıştır. Yine de size, programın çalışmasını kendinize göre uyarlayabilmeniz için, seçenekler sunar.
TRKY-DnsAyar; tercihlerinize bağlı olarak; Türkiye'deki ve/veya yurtdışındaki DNS sunucularından "yasaklı (örn:Youtube) sitelere girişe izin vermeyen veya bilimsel/kişisel araştırmalarınızı yapabilmeniz için tüm sınırlamaları geçersiz kılacak" DNS sunucularını seçerek internette güvende ve/veya özgür olmanızı sağlar.
TRKY-DnsAyar'ın kullandığı DNS sunucu listeleri; ikisi Türkiye'de ve birisi yurtdışında bulunan üç bilgisayarda 7 gün 24 saat çalışarak; tüm dünyadaki bilinen ve halka açık DNS sunucularını test edip, performanslarına ve lokasyonlarına göre sınıflandıran, aynı anda 1000 DNS sunucusunu test edebilen özel bir program tarafından oluşturulmaktadır.
TRKY-DnsAyar, tamamen bağımsız bir grup tarafından yazılan bir program olduğu için hiçbir DNS sunucusuna torpil geçmez ve hiçbir DNS sunucusunun gerçekte öyle olmadığı halde daha performanslı olduğunu söyleyerek reklamını yapmaya çalışmaz.(Bakınız: Google Public DNS, Open DNS, vb.)
Bu yeni sürümde tüm program yeniden düzenlenmiş. Değişikliğin sadece görünüşte olmadığı, çalışma biçiminde de köklü değişiklikler olduğu belirtiliyor.
Editörün Notu:
Program 3.0.1 sürümünden itibaren en hızlı DNS sunucusunu seçerken sizin tercihlerinizi de gözönünde tutarak sunucu seçimi yapmaktadır. Eğer internette sansürün doğru olmadığını düşünüyorsanız bunu tercihlerinizde belirtmeniz, tercihlerinizi kaydetmeniz, bundan sonra "Şimdi test et, seç ve ayarla!" düğmesine tıklamanız ve "Yeni DNS sunucusu ayarlandı." mesajını gördükten sonra tarayıcınızın ön belleğini ve dns cachesini bir defaya mahsus sıfırlamanız (Oyun
Açıksa kapatıp açmak yeterli olacaktır.)
Buda kullanııcılarin yorumu
Gerçekten çok saol internet şuan jet gibi
teşekkürler ellerinize emeğinize sağlık
İndirip yükledim. Bu ilginç program için çok teşekkürler.
İlk gözlem: 3 ay önce TTNET'in '8Mbs'ye kadar' maskaralığına aboneliğe geçmiş ve günümüze dek de indirmelerde 1.8Mbs'nin üzerinde hız görememiş idim. Programın yüklenme sonrası öğrenme aşamasında ilk p2p indirmede 6.4Mbs hız gördüm! Artık program sayesinde mi yoksa ilginç rastlantı, TTNET'in başına mı taş düştü bilemiyorum...
Eline Sağlık usta
Arkadaşlar Cfos Speed etkisini tam olarak ne zaman gösteriyor ?
muhteşem tek kelimeyle, hikaye falan derlerdi ama bu değil
Emeğinize sağlık
teşekkürler
İnterneti açtıktan sonra
çok bombeli bir program
Eğer gerekli olursa bu programın kullanımıı hakkındada görsel oluşturabilirim
Diğer Oyunlardaki Lag Oyunculardan İleri Gelmektedir Zira O Sunucular İstanbul Kıyamet Vakti'ndeki Bütün Oyuncuları Bir Tek Server(channel)'da Kaldırabilecek Niteliktedir.
Bizdeki Lag ise Sunucu Bilgisayarlarından Kaynaklanmaktadır.
Yani Sorun Sizin İnternetiniz, Bilgisayarınız Kaynaklı Değil Sobee Studios'un İstanbul Kıyamet Vakti Sunucularından Kaynaklanmaktadır.
Boşuna Çabalamaya, Havada Kürek Çekmeye Gerek Yok En Fazla 2 Ay İçinde Oyun, Sunucu Bilgisayarlarını Değiştirmek Zorunda Kalacak.
Arkadaşım o kadar yazıyı boşşa yazmadıım denemeden kübra ı işkembeden sallama Sobee yi savunmuyorum kesin çözüm demiyorum ama az da olsa düzeliyor oyananıır hale geliyor.
Bu Çözümü Toplamda 5 Adet Oyun İçin Farklı Zamanlarda Denedim. Hepsinde Farklı Ayarlar Kullandım.
Dersen ki, Bu Oyunlar Arasında İstanbul Kıyamet Vakti Var mı ?
Evet Var...
Geçen Ay İtibariyle VDSL 32 Mb SuperOnline Kullanmaya Başladım Ama Lag Var.
Lag'ın Sistem Özelliklerinden Kaynaklanmadığını da Göz Önünde Bulundurursak;
Kim İşkembeci'de Sevgilisi Kübra ile Takılıyor Bilemem Ama Bilgisayardan Anlamadığını Düşünmeye Başladım.
Eğer ki Çevrende Yazılım Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi Falan Varsa Teknik Bilgi Alabilirsin.
Bende Sakat Bilgi Olmaz Zira Şu Son Yazdığını Kimseye Okutma, Gülerler.
Neden mi ?
Bu Anlattıkların Lag'ı En %0.01 Oranında Dahi Azaltmaz. Sen Tutmuş Az da Olsa Düzeliyor Demişsin.
Emin Olabilirsin Tamamen Psikolojik :lol:
İddia Ediyorum, Çünkü Biliyorum. Lüften İnsanları Yanlış Bilgilendirme...
Öncelikle bu tarz programların hiç bir etkisi olmaz.
Lagı sıfırlamanız için oyuna port yardımıyla bağlanmanız lazım DNS değil.
DNS veya DNs sadece farklı yollarla aynı sunucuya bağlanmayı sağlar.
Programlar ve macro tarzı görevliler sadece görüntü amaçlı lagı engeller.
Ben port yoluyla istediğim sonuca ulaştım 0 lag.
Gecikme söz konusu değil.
Ayriyetten bilgisayarınızdaki yavaşlama ve internet sağlayıcınız bu gecikmeyi etkiler (lag.)
İnternet hızınız isterse 100 mbps olsun, internet sağlayıcınız size bu hızı sağlamadığı sürece sunuculara bağlanmanız gecikir.
İnternet sağlayınıcınız için ise tek yapabileceğiniz ana santrale yakın olmaktır.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Ya bi deneyin sonucları ona göre yazın.Bakın ben 10 kblıık interneti 10 mb ta çııkarmıs biriyim bunlar var hepsini kendi emeğimle buldum.Vodafonun bir sürü açıklarını buldum bana bir çok defa bedava kontör ve internet vediler.
Elimde sihiri değğnek yok tamamen yok etmesini garantileyemem ama oynanır hale geltirir.Ayrıca ikvdeki lag genelde görüntü gecikmesi şeklinde oluyor.Sizler ikv oynuyormusunuz gerçekten yoksa yoldan geçerkenmi uğradınız