1 Ocak

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Titxreis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

1 Ocak

Mesaj gönderen Titxreis »

1 Ocak tarihinin müslümanlar için özel bir önemi vardır. Bazıları şuursuzca yılbaşı kutlarken, müslümanlar da Mekke'nin fethini kutlamalılar.
Mekke şehri; Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır.
Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi;Allah Rasûlünün ve müslümanların, insanların gönlünü fethetmesiydi..
Titxreis-Titxatasagun
Resim
Bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte Çin seddinde buluşacağız... M.Kemal ATATÜRK
Gizlenmiş İçerikGöster
Bir Kurt' un Peşinden 40 Köpek Havlamıyorsa, O Kurt, Kurt Değildir.
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Teşkilat

Re: 1 Ocak

Mesaj gönderen ARZLODOS »

Titxreis yazdı:1 Ocak tarihinin müslümanlar için özel bir önemi vardır. Bazıları şuursuzca yılbaşı kutlarken, müslümanlar da Mekke'nin fethini kutlamalılar.
Mekke şehri; Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) tarafından 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu fetih öyle anlamlıdır ki, müslümanlar zorla çıkarıldıkları Mekke’yi hiç silah kullanmadan, bir damla kan akıtmadan teslim almışlardır.
Fethin bu kadar kolay olmasının sebebi;Allah Rasûlünün ve müslümanların, insanların gönlünü fethetmesiydi..

İlginç Simdiye kadar Genelde tüm yorumları seyrederim Dinadamalarını dinlerim ama yılbaşı 1 ocak günü mekkenin fehtinin kutlanması diye bişi duymadım Öğrenmiş olduk sayendede beni Mekkenin fethi ilgilendirmezki da Gaziantap Ankaranın kurtuluşu olsa anlıyacamda Mekke nin anlamı yok.

Ne zaman Arap Ülkeleri İstanbul fethini kutlamaya başlarsa bende o zaman Mekkenin Kurtuluşu için bir dua edeblirim.

Dünyada Batıdan daha çok düşman gözü ile bakam bir Ülkenin Başkentinin Fethi beni hiç sallamıyor kusurada bakma.

Bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte Çin seddinde buluşacağız... M.Kemal ATATÜRK ( bAK BU SÖZÜNE KATILIYOM)
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Yılbaşını ben Hiristiranlar kutluyor diye kutlamıyorum.

Bir eski yıldan bri yeni yıla girmek için kutlama yapıyoruz. Ve ayrıca Yılbaşı kutlamalarını kutlanmasın diye engelmek isteyenlerinde Araştırmacı bri yazar var adını yazmıyacam o çok güzel ifade etti.

Yılbaşında hindi pişirmek Müslümanlara göre yasaklanmıştır Noel ağacı ws felan filan Noel baba gibi bunlarla kutlama yapan günah işliyor.

Ama sevgilisine yeni yıl hediyesi öpücük felan filan Gezme yemek yeme Eğlenmek Doğal ve insanın hakkıdır.

Hem hakları kısıtlamak hem özgür bırakmak çelişki yapmak kimlerin işine geliyor bkz. Eski tarihlerde Müslüman Kılığına giren Hocaların Yahudi çıkması başka bir söze gerek yok araştır öğrenin.
A R Z L O D O S
Kullanıcı avatarı
Comader
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen Comader »

Yılbaşı kutlamalarının ne hristiyanlıkla ne de islam ile alakası yoktur.

Hristiyanlar Hz.İsa'nın doğum gününü kutlarlar ve tarih 25 Aralık'tır.Buna Noel de denmektedir.

31 Aralık gecesi kutlanan ise tamamen bir yılın geçmiş olması ve yeni bir yılın başlangıcıdır ve hiçbir din ile alakası yoktur,HERKES tarafından kutlanır.Budist olsun Hristiyan olsun Müslüman olsun...
Eski nickim, LoSTxGENCASKER

Yeni nickim, BericDondarrion

Düşsel Eserler Kısa Hikaye Birincisi

Fan Art 2011 Kısa Hikaye İkincisi

''Hikayede sen de yerini al '' Kazananı
Kullanıcı avatarı
fenomen
Zincir Bozan
Zincir Bozan

Mesaj gönderen fenomen »

ılk once sunu soyleyeyım mekkenın fethını kutlayacaksan musluman oldugun ıcın kutlamalısın
peygamberimiz için kutlamalısın bunun arap-turk ılıskılerıyle hıcbır alakası yoktur.

Rasulullah(sav) buyurdular;

“ Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır. ”

ben noelı kutlamıyorum yılbasını kutluyorum dıyerek yavas yavas benzıyoruz
sen yılbasını kutlarsın çocukların noeli ve bunun sorumlusu olarak ahirette hesabını sen verirsin
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames

''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
Kullanıcı avatarı
ottomanempire
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen ottomanempire »

Selamun aleyküm dostlar...
Yılbaşı neye göre belirleniyor? Takvime göre...
Kullanılan takvim ne takvimi? Miladi takvim...
Miladi takvimin başı nedir? Hz.İsa'nın doğumu...
Bu kimlerin bayramıdır? Hristiyanların...
Ayrıca arkadaşın da belirttiği gibi; '‘Kim bir kavme benzerse, o onlardandır’' Hadis-i Şerif.
Gel gelelim yılbaşı denilen rezalet günde her türlü pislik yapıldığı için, sırf bu yüzden dahi bir Müslüman'ın hiç bir şekilde bu günde bir kutlama yapmaması gerekir. Kutlamayı da geçtim, televizyon dahi izlememesi gerekir. En güzeli Şehirlerin Anası Mekke'nin de fethinin yıl dönümü olan bu günü ibadetle geçirmektir. Bunu yapmayanlar en azından erkenden ışıklarını söndürüp, bu rezalet geceyi uyuyarak geçirmeliler. Tabi bunlar sadece ''Müslümanlar''a ! ;)

Peygamber Efendimiz’in (asm) başka kavimlere benzemeyi yasakladığı hadislerinden bir kaçı şöyledir:
* Abdullah bin Amr bin As (ra) der ki: “Resulullah (asm) benim üzerimde usfur bitkisi ile sarıya boyanmış iki elbîse gördü ve: ‘Bu küffâr elbîselerindendir. Bunu giyme’ buyurdu.1
* Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Müşriklere (her hal ve hareketinizle) muhalefet ediniz ve benzemeyiniz. Sakallarınızı bırakınız ve bıyıklarınızı kısaltınız.”2
* Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: “Yahudî ve Hıristiyanlar saç ve sakallarını boyamazlar. Siz onlara muhalefet ediniz. (Kına ile boyayınız.)”3

Ayrıca bir Müslüman Arap-Türk-Kürt gibi ayırımlar, ırkçılıklar kesinlikle yapmaz. Biz Mekke'nin fethini, İslam sancağı altına girdiği için kutlarız.
Ozan ATALAY [ ANKA ]
İyi bir savaşçı kendini yenilgiden koruyabilir ama düşmanı yenmeyi garantileyemez..
Kullanıcı avatarı
fenomen
Zincir Bozan
Zincir Bozan

Mesaj gönderen fenomen »

Comader yazdı:Yılbaşı kutlamalarının ne hristiyanlıkla ne de islam ile alakası yoktur.

Hristiyanlar Hz.İsa'nın doğum gününü kutlarlar ve tarih 25 Aralık'tır.Buna Noel de denmektedir.

31 Aralık gecesi kutlanan ise tamamen bir yılın geçmiş olması ve yeni bir yılın başlangıcıdır ve hiçbir din ile alakası yoktur,HERKES tarafından kutlanır.Budist olsun Hristiyan olsun Müslüman olsun...

h.z. isa'nın dogumu tam olarak bılınmemektedır.
çogu kişi 25 aralıkta bazıları 5 6 ocakta derler
ama 1 ocakta diye kabul edilir miladi takvimde buna göre ayarlanmıştır
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames

''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
Kullanıcı avatarı
WHiTexDeWiL
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Sancak
Klan: Lodos

Mesaj gönderen WHiTexDeWiL »

[İçerik Silinmiştir.]

Mümkünse sen girme 2012 ye 2011 de kal :D Kendi günahlarını bitirdin yok neymiş müslümanların yıl başı kutlaması günahmış :) Artık vatan , millet , din gibi kutsal değerleri kullanarak insanların beynini yıkamaktan vazgeç.

1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.

İlgili madde gereği konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Keyifli forumlar.

Forumlar içerisinde diğer oyuncuları küçük düşürücü/aşağılayıcı söylemler ve hakaret içerikli ifade kullanımından dolayı hesabınız 1 gün kapatılmıştır.

[GM]HellRiDerS
Kullanıcı avatarı
ottomanempire
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen ottomanempire »

WHiTexDeWiL yazdı:Etekli mümkünse sen girme 2012 ye 2011 de kal :D Kendi günahlarını bitirdin yok neymiş müslümanların yıl başı kutlaması günahmış :) Artık vatan , millet , din gibi kutsal değerleri kullanarak insanların beynini yıkamaktan vazgeç.

1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.

İlgili madde gereği konunun kapatılmasını rica ediyorum.

Keyifli forumlar.

Onun günahları Onu ilgilendirir. Ancak bir günah karşısında, hele ki böyle topluca işlenen günahlar söz konusu olunca, bilmeyen Müslümanlar'ı uyarmak ve bilgilendirmek her Müslüman'ın üzerine farz-ı ayndır. Burada kimsenin beyin yıkadığını göremedim...
Ozan ATALAY [ ANKA ]
İyi bir savaşçı kendini yenilgiden koruyabilir ama düşmanı yenmeyi garantileyemez..
Kullanıcı avatarı
ARZLODOS
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi

Rasulullah(sav) buyurdular;

“ Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır. ”

Bu yazıda ters olan bişi yok. Bunu ne zaman ve ne için söylediğini araştırdınmı.

Ama yazıyı araştırıp yazsanda peygamber efendimizin ağzından çıkmış gibi yazman garip olmuş yazının asıl sahibinin benim bildiğim gibi Sünen-i Ebû Dâvûd Ait olduğunu biliyorum.

Buda bunu Resullah efendimizin bir sözünden yola çıakrak söylediğini varsayıyorum.
Resulullah (s.av.) Mekkede ken bir zat geldi Ashabı Kırama yemek yaptı. Ateşin harareti onu rahatsız etti bunun üzerine Resullah(s.a.v)

Bundan böyle cehennemin sıcağı sana asla dokunmaz. Müjdesini verdi.

her neyse bunu herhangi bir yorumda kullanılablir bir hadisi serif yılbaşına alet eden Diyanettir. Ama diyanetin son çıkardığı hadisler kitabında yer almıyor.
Peygember Efendimizin sözü olarak ben öyle hatırlıyordum.
A R Z L O D O S
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön