İyi günler sevgili dostlarım.
Bugün kendi sunucum olan Tılsımda bu olay olduğu için bilgilendirme amaçlı açılmış bir konudur !.
Sahte isimleri hepimiz biliriz. Suzanİsimli bir karakteriSüzan yaparak Tanıdıklarından şifre isteyen çok Hain var bu oyunda.
Eski karakterimin başına gelmiş bir olaydır aynı zamanda .
Böyle kişiler için yapılacak iki çözüm vardır .
1. olarak Bir karakter sizden , başka bir kişinin karakter şifresini istiyorsa , En başta bundan şüphelenmeniz lazımdır.
Dolaylı yoldan şifre isteme dediğimiz bu olay en çok karakter çalma işlemlerinin başında gelir.
İsmi çok benzeyen biri sizden , arkadaşınızın şifresini istiyorsa azıcık beynimizi çalıştırmamız lazım .
Madem bu onla yakın arkadaş , neden benden istiyor ?
Ona şu soruyu sorduğunuzda : ''Neden ondan değilde benden istiyorsun ? ''
Alacağınız cevap şu olacaktır : '' Şuan oyunda yok , acil bir işim var o karakterde ''.
Böyle bir konuşmayı yada benzeri konuşmaları yaşadığınız zaman karakterin ismini iyice inceleyip arkadaş listesine ekleyip , seviyesine bakınız . % 99 ihtimal 1 seviye savaşçıdır
2. çözüm ise daha güvenlidir ve bu yöntem ile sahte isminizin açılması gayet zordur .
Örneğin karakterinizin ismi İstanbul olsun .
Başka bir üyelik açıp , 1 seviye karakterler ile isminizin benzer isimlerini açınız .
Demek istediğimi biraz açayım :
Örneğin İstanbul nickini kullanıyorsanız diğer üyeliğinizle hırsızların açabileceği ;
ISTANBUL , ISTANBULL , İSTANBULL , ISSTANBUL , İsTanBuL , IsTanBuL ... vs . vs. ( Harfler daha net görülsün diye büyük yazılmıştır. Oyunda isminiz nasıl ise öyle yazınız ).
Böylece birşey kaçırmassanız hırsızların sahte isminizi açması imkansız denebilecek kadar zordur.
Eğer bunu sonuna kadar okuyup , uygulamaya geçirdiyseniz ;
Önce kendinizi güvenceye aldınız , sonra ise bana teşekkür etiniz
Hepinize çok teşekkür ediyorum.
İyi akşamlar .
Berke kardeşim emeğine sağlık.
Artık moda olmuş bir davranış ola geldi.
En kıza ve zahmetsiz çözüm berke kardeşimin ilk şıkta anlattığı olaydır.
Arkadaşlığa ekleyerek , kolayca anlıyabilirsiniz şahsın gerçek kişi olmadığını.
Bu olay benim ve bir çok arkadaşımın başına geldi.
Ben olayı kazasız atlatan şanslı biriyim.
Fakat arkadaşlarım benim kadar şanslı olamadılar.
Onca emek heba olmaması için , lütfen biraz daha dikkat...
Teşekkürler Fatih , Teşekkürler Alp ağabeyciğim.
Böyle haysiyetsiz , namussuz kişilerin soylarını tüketmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız .
Tekrardan teşekkür ederim
Teşekkürü bence hakeden bir tek kişi var o dasensin kardeşim.
Bu konuya dikkat edilmesini dile getirmen bence teşekkürü hak eden bir davranış.
İnşallah br daha hiç bir arkadaşımız bu türden bir işle karşılaşmaz.
Bu artık moda olan bir davranış , bu modayı demode hale getirmek bizlerin elinde.
herkes dikkatli olsun ve şifresini gerekmedikçe oyundan paylaşmasın.
En güvnli yol msn , msn den alıp verin şifrelerinizi.
AlpAykan yazdı:Teşekkürü bence hakeden bir tek kişi var o dasensin kardeşim.
Bu konuya dikkat edilmesini dile getirmen bence teşekkürü hak eden bir davranış.
İnşallah br daha hiç bir arkadaşımız bu türden bir işle karşılaşmaz.
Bu artık moda olan bir davranış , bu modayı demode hale getirmek bizlerin elinde.
herkes dikkatli olsun ve şifresini gerekmedikçe oyundan paylaşmasın.
En güvnli yol msn , msn den alıp verin şifrelerinizi.
İyi forumlar...
Teşekkür ederim Ağabeycim.
Şunuda belirtmek isterim.
Oyunda '' HER KİM OLURSA OLSUN ''lütfen msn'den dosya alışverişi yapmayınız .