Artık Çözüme Gotüren Cevap istiyorum, yoksa fıttırıcam...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Ahiret
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Artık Çözüme Gotüren Cevap istiyorum, yoksa fıttırıcam...

Mesaj gönderen Ahiret »

Bu konuyla ilgili 3. başlığım olacak :D Lakin çözüm hala yok ve fıttırmak üzereyim :mrgreen:
Gelelim soruna:
Elimde Lenovo G560 model bir laptop var.İkv oyununu yükledim fakat açtığımda ekran görüntülerinde bozukluklar var. İşte resimler:
1. resim: İkv başlangıç sayfası bozuk,yazılar karışık durumda. Arkadaşın teki önceki konuda dpi ayarını küçült demişti bu sorun çözülüyor aslında,ama yine de görün.
Resim

2. resim: Oyun açılırken yüklenme zamanı. Hiç bir sorun yok burda.
Resim

3. resim: Karakter seçme sayfası. Burada ekran hataları çıkıyor ortaya. Gökyüzü ve solda oluşan karartılar var ki bunlar sabit değil aslında sadece resimde sabit.
Resim

Bundan sonra yüklediğim resimlerise artık karakterimi seçtikten sonraki resimler. Sonuç: Berbat.Yürümeyi bırakın yön tuşlarıyla etrafımı bile döndüğümde resimler nasıl bakın. yürümem imkansız çünkü önüm gözükmüyor.
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu kadar resim yeterli sanırım. Çözüme götürecek cevaplar bekliyorum.Umarım çözülür
Laptopun özellikleri: (pek anlamam ama bulduğum kadarıyla)
windows 7
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 2,13 GHz
RAM: 3,00 GB
32 bit
Çözünürlük:1366*768
Toplam kullanılabilir grafik belleği: 1275 MB
Ayrılmış video belleği: 64 MB (acaba burada mı bir sorun var, buna takıldım ben)

Not: İkv nin resmi sitesinden bilgisaraın oyuna uyumluluğunu ölçen program oyun için bilgisayarınız uygundur yazıyor.
Kullanıcı avatarı
W0IkaN
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Lonca: Babylon

Re: Artık Çözüme #@!? Cevap istiyorum, yoksa fıttırıcam...

Mesaj gönderen W0IkaN »

ekran kartının sürücüsünü yüklediğine eminmisin
w7 otomatik yüklediği sürücü gibi duruyor ;)
Kullanıcı avatarı
inoky
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen inoky »

W0IkaN yazdı:ekran kartının sürücüsünü yüklediğine eminmisin
w7 otomatik yüklediği sürücü gibi duruyor ;)
+
MAVİEJDER

SİYAHEJDER

BEYAZEJDER
Ahiret
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Ahiret »

Şimdi aslında bu laptop benim değil kardeşimin fakat o yurtdışına çıktığı için bana kaldı bir sürelik.
Bu ekran kartı driverinın yüklü olup olmadığını nasıl anlıycağım ki ? Cd si mi vardır yani ?
Kullanıcı avatarı
DavutVideo
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Anka

Mesaj gönderen DavutVideo »

Bilgisayarıma sağ tıkla yöneti seç oradan aygıt yöneticisine tıkla sağ tarafta görüntü bağdaştırıcıları yazar oradakileri harfiyen yaz buraya
Resim
Ҩİstanbul Kıyamet VaktiҨ
֝Sunucu ANKA֙
"""""""""""""

╬ Null ↔ Null ↔ Null ↔ Null ╬
Ahiret
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Ahiret »

DavutVideo yazdı:Bilgisayarıma sağ tıkla yöneti seç oradan aygıt yöneticisine tıkla sağ tarafta görüntü bağdaştırıcıları yazar oradakileri harfiyen yaz buraya
Intel(R) Graphics Media Accelerator HD
yazıyor :?
Kullanıcı avatarı
DavutVideo
Cin Avcısı
Cin Avcısı

http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?

bu sayfaya git sol tarafta Download Drivers & Software yazıyor o linke tıkla karşına bir ligthbox gelecek oradan laptop serisi modeli işletim sistemini falan girerek driverlere ulaşacaksın orada en son güncellemesi mevcut eğer yapamazsan yine yardımcı olabilirim.
Resim
Ҩİstanbul Kıyamet VaktiҨ
֝Sunucu ANKA֙
"""""""""""""

Ahiret
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Ahiret »

Şimdi hocam henüz bakmadım siteye yapacağım dediğiniz şeyi fakat aklıma birşey takıldı.
Ekran kartı driverlerı yüklü değilse sadce oyunlarda mı böyle yapar? Film izleken felan böyle sorunlar yok gayet netç
Bir de bilgisayarım/aygıt yöneticisi/ekran bağdaştırıcıları kısmına sağ tık yapıp güncelle dediğimde zaten en son güncel driver yüklü uyarısı yapıyor.
Kullanıcı avatarı
DavutVideo
Cin Avcısı
Cin Avcısı

senin laptop 2011 e ait fakat win7 sanırım 2007 de çıkmıştı o zamanki driverleri benimser onları kurar fakat yine olumlu sonuç alınmazdı çünkü sistemi farklı güncelleme olayınıda sana kısaca şöyle açıklayayım 2011 yılında hiç ekran kartı driveri indirdin mi? indirmediysen en günceli o olarak görünür. İşletim sistemleri aldatıcıdır.

Film izlerken kusursuz bir görüntü yaşarsın fakat oyunda neden donmalar ve ekran kırılmaları olur onu açıklayım film sadece görüntüden ibarettir sana görüntüyü sunar o kadar fakat oyunlar öyle değildir oyunlar programlamadan oluşurlar bir ton kodu çözümleyip sana sunmak zorundadır yani bilgisayarın harılharıl çalışması gerekir eğer bir bilgisi eksik biliyorsa bilgisayar o zaman orayı kafasından sallar :D ya tutarsa misali bunu kafanı karıştırmıcak şekilde soru işaretini yok etmek amacıyla yazdım

diğer bir olayda ise ati ekran kartlarında ekran kırılmaları oluyor diye düşünmdük forumda ufak çaplı bir araştırma yaptık ekran kartı ati olupta işlemci intel olduğunda kusursuz çalışıyordu bu durumda işlemci amd olduğundan dolayı ekran kırlıyor diye düşündük fakat seninki kafamı kurcaladı işlemcin intel :? neyse sen dediğim gibi bi kur driveri belki driver den kaynaklanıyordur.
Resim
Ҩİstanbul Kıyamet VaktiҨ
֝Sunucu ANKA֙
"""""""""""""

Kullanıcı avatarı
Forumkral
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen Forumkral »

Ahiret yazdı:
DavutVideo yazdı:Bilgisayarıma sağ tıkla yöneti seç oradan aygıt yöneticisine tıkla sağ tarafta görüntü bağdaştırıcıları yazar oradakileri harfiyen yaz buraya
Intel(R) Graphics Media Accelerator HD
yazıyor :?
İntel ekran kartı çoğu oyunu desteklemez.Onun bi çözümü olacağını sanmıyorum.
Sabırlı insanın öfkesinden kork
Bacon

“Genel Etkileşim” sayfasına dön