[Soluk Soluğa olan Vakkas Efendi soluklanarak söze başlar]
Vakkas Efendi: Agah bey haberler çok kötü erg enerjisi yayılıyor ve muazzam bir basınç oluşturuyor eminönü büyük bir tehlike altında.1 haftaya kalmaz erg bulutları üstümüze çökecek sis insan vücudu kezzap gibi yakacak vücudumuzu koruyabilirsek ki o bir mucize basınçtan içi kan dolu bir balon gibi patlacağız!
[Agah Bey çok sinirli ve çaresiz bir şekilde]
Agah Bey: Gereken neyse yapılacak sana tam yetki veriyorum bu konuyla sen ilgileceksin artık durum çok vahim çaresiz halk Eminönünde toplandı,burada güvenli olmayınca halk neyapacak!
Vakkas Efendi: Efendim bunun bir amanı yok bir amanı olsaydı erg enerjisi olmazdı zavallı insanlarımızı delirmekten ölmekten kurtarırdık. Ya büyük bir göç ya hiç!
Agah Bey: Göçmü dedin bu bir çılgınlık olur halkı nereye göç ettireceğiz afetten sonra eminönünden başka ayakta kalan nere kaldı!?
Vakkas Efendi:Zor ama en iyi çaremiz meteor bölgesi.
Agah Bey: Vakkas bu bir çılgınlık halkımızı orda nerde yaşatacağız halk erg enerjisinden ölmezse ordaki acımasız mahuklar insanlarımıza kıyar!
Vakkas Efendi: Bab-ı Ali'deki insanlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşayacağız başka çaremiz yok!
Agah Bey:Bab-ı Ali dediğin teşkilatı tanımayan bir avuç vahşi insandan başkası değil biz koskoca eminönü halkından bahsediyoruz.
Vakkas Efendi: Bu konuda bana tam yetki vermiştiniz değilmi ben bu işi canım pahasına halledeceğim.Bu işte büyük bir sorumluluk size düşüyor eğer teşkilat konseyine büyük göçü onaylatırsanız yeni bir İstanbul kurulacak!
Saat: 20:00 Yer: Mısır Çarşısı Altındaki Gizli Toplantı Salonu.
Agah Bey: Efendiler Karaköyden erg bulutları Eminönün üzerine çökmüştür.Bu görev için görevlendirdiğim Vakkas Efendi araştırmaları sonucu 1 haftaya kalmaz erg bulutları sis gibi çöküp bizi zehirleyeceğini söylüyor.Eğer korunsak bile basınçtan hayatımızı kaybedebilirmişiz.Bu kötü afetin bir çözümü yok ya büyük bir göç ya da bir hiç olacağız!
Konsey salonundakiler taş kesilirler. Ziya bey sessizliği bozar
Ziya Bey: Vakkas Efendinin dediğinden başka çare olmadığına göre bu iş olmak zorunda.
Toplantı salonundakiler hemfikir oldular çünkü başka bir seçenek yoktu.
Sabahleyin 10 civarların anons yapıldı herkes bütün eşyalarını toparlayıp 2 gün sonraya hazır vaziyette olacaktı.Zaten afetten sonra kimsenin yanında taşıdığı silahtan vede giysisinden başka kişisel eşyaları az olduğundan toparlanmak birazda olsa kolay olacaktı.
Yorumlarınızı bekliyorum devamı gelecek