Bugün komik bir yazı ile değil, 5 yıla yakındır oynadığım ikv için fikirlerimi hep burdan hemde destekten özel olarak paylaşıcam..
Değerlendirmenizi yorumla değil, puanla yaparsanız daha keyifli olucaktır.
1-3 puan arası verenlere - adıyaman hıyarı
4-6 puan arası verenlere - çıban otu
7-8 puan arası verenlere - abd genel başkanlığı
9 puan verene - ufolarla ilgili çok gizli bir sır
10 puan verene - jumbo jetimle papua yeni gine turu
verilecek veyahut hediye edilecektir.
Ona göre değerlendirmenizi yapın..
OYUNA GELMESİ GEREKEN EKLENTİLER VE YENİLİKLER
- Çemberlitaş uzun soluklu ve en az 2,30 saat sürmesi ( oda yol savaşçısına kadar gidilen yol ) ve 6-7 saat sürmesi oyuncuları bıkıp usandırmış vaziyette.. psikolojik etkilerini siz düşünün...
( 2 saattir oyundasınız, lütfen sağlınız için ara veriniz ) ulen daha yol savaşçısını kesmedik.. kolaysa sen kes.?
ÖNERİM: Çemberlitaşta ki tüm yarıtıkların enerjilerini %50 yani yarı yarıya düşürmek radikal bir cözüm olucaktır.
(bosslara dokunmanız gerekmez)
- Potansiyel olarak oyunda şahaser silah sahibi olamamış binlerce oyuncu var. sebeb maden ve materyalleri toplamanın ne kadar çok külfiyattlı ve zorluk derecesinin bir o kadar üst düzeylerde olmasın. bıktım çünkü bana büyük baş hayvanın var mı diye sorularından... ( bkz:ejder)
ÖNERİM: Maden sürelerinde en azından %20 iyileştirme yaparsanız.. buna çok rahat oyunda yanıt almanız mümkün..
- Çantamız da 26 tane boş kutucuk bulunmakta.. emin olun noel babanın bile çantası daha büyük değilse, bana da kongolu çekirge kaçakçısı hüdasü yarmakayık desinler !
ÖNERİM: 4 boş kutu daha ekleyerek.. hem görsel hemde psikolojik olarak rakamı 30lu seviyelere çıkarmak güzel bir haber olurdu.
- Son günlerin en popüler konusu... BANKA 3... gelsin mi hocam ?
ÖNERİM: ]Oyunda madenlere ve materyallere verilen önem eskisine nazaran çok daha fazla ilgi görüyor..5 yılı genel baz olarak ele alıp son 2-3 yıldır bunu görmeyen yönetim, metin şentürkten utansın diyorum.
- Madem bu oyunu oynayan 12-20 yaş arası çok ağırlıkta, dolayısı ile hayat tecrübeleri çok az olduğundan, insanlara hemen güvenip kandığından ve yeterince olgunluk gösteremediklerinden.
böyle bi şeyi düşünmeye başlasanız iyi olur. yoksa ikv'de ki suç oranı, abd'deki suç oranı ile eşit hale gelicek haberiniz yok..
ÖNERİM: Oyuncu karakteri şifresi ve banka şifresi olmalı..
öRN: oyuncu kullanıcı adını ve şifresini girdikten sonra.. genel olarak bir de karakter şifresi ile oyuna başlamalı..
Ve bankaya gittiğinde kasayı açtığında şifre olmalı..ve böylece oyun içinde şifre olursa KEYLOGGER denen meretten büyük bir nufus kurtulmuş olucak.. düşünsenize dünyada hangi kasanın veya bankanın şifresi yok ki?
ben söyleyeyim.. ikv kasalıbank..
- Artık gereksiz eşyaları mausla tıklayıp çekerek zar zor gelmesinden bıktım usandım diyebilirim. kadın programında ki teyzeler gibi çıldırmış haldeyim.. ulan eşyanın üstüne geliyorum, mausla bi güzel tıklıyorum. yok gelmiyor.kastırıyor!! kolumu ekrandan içeri sokasım geliyor ! dandik eşyayı işportacıya satmak 15 bin lira için eziyete dönüşüyor..
ÖNERİM: İşportacıya çantada ki malzemeleri veya eşyaları satmayı biraz daha basitleştirin veya bu konuda ciddi bir düzenlemeye bu geceden itibaren başlamayı düşünün. yoksa ofisinizi kerevizle basarım.
- Lonca gelicek mi ?? burdan herkese açıklıyorum. ben emekli olunca gelicek arkadaşlar. daha önümüz de uzuuun uzuuun uzuuuuuuuuuuuuuuun çooookk uzunnn bir zaman var. o zamana istediğiniz derneğe, vakıfa üye olarak geleceğe dair hazırlık yapabilirsiniz. mesela ben güvercinler federasyonu derneği üyesiyim.
ÖNERİM: Hacı lonca da yalan oldu he?
- Diğer bir konu ise ŞAHESER EŞYALAR SATILMAZ.. bu konuyu yönetim bakış açısından düşünürsek. oldukça mantıklı karar.. çünkü yukarıda anlattığım gibi emek ve çaba ile zar zor üretilen veya sahip olunan bu eşyaların çalınmasını engellemek.. bakın ben önerilerimin içinde bunlara çözüm buldum. benim düşünce yapımıa göre her şeyin bir değeri vardır. ve hiç bir oyunda satılmayan eşya diye bi şey yoktur. (%1 hariç) adamda işine yaramayan bir yığın şaheser var hemde aynısından.. Ne yapsın onları ? bana bunun mantıklı açıklamasını yapabilir mi biri.?
ÖNERİM: Artık şaheser ve mor olan tüm eşyaların satışa açılması kesinlikle istenilen bir ihtiyaçtır. yani oyuna 5-10 dk giripte vakit geçirmekle olmaz bu işler şekerim. oyuncuyu hisset. anladın mı sevgili yönetim. bak burda seni iğneliyorum ona göre.
- Oyunda her şey şaheser olmuş. gidip bir meranda kasıp item düşürmek istesem. düşürüyorum ama bu sefer para etmediğini görmek ( ki süper bir eşya olarak hayal edin ) çok büyük hayal kırıklığı.. resmen eşya ticareti piyasasını öldürdünüz diyebilirim. çok yazık oldu gerçekten.. spot mağazalar sizden daha insaflı.
ÖNERİM: Eğer şaheserleri ve morları satışa açmayacaksanız, Vakit geç değilse, alın elinize kağıt kalemi.. şaheser ve mor olmayacak bir şekilde belli başlı ve oyunda önem verilen ( çok değil ..) bi kaç tür eşya yapımına başlayın. ve bunlar şaheser ile - çift efsunlu eşyaların arasında ortasın da bir değer olsun.. tekrardan o eski ve zevkli eşya ticaretine bize geri verin.. bende hepinize ezo gelin çorbası ısmarlayayım.
- Çantada ki para göstergesi 897895739...
ÖNERİM: çantada ki para göstergesine, nasıl alıverişte nokta koyduysanız. çantaya da bi el atın he.? adama geçen gün 1 m yerine 10 m vermişim de, feci koydu o yüzden..
Şimdilik bu kadar cemaat. bir sonra ki vaazda görüşmek üzere..
HATIRA; 2007 İKV COMPLEX FUARINDAN BİR RESİM..
BEN DAHİL HERKES İÇİNDE.. BİLİN BAKALIM KİM BUNAR