Biraz Ticari Zeka ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
PANORA
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Biraz Ticari Zeka ?

Mesaj gönderen PANORA »

İksirlerin Şuanki Fiyatı = 300 Akçe

Olması Gereken Minimalize Fiyat = 100 Akçe

İstanbul Kıyamet Vakti Yönetimi Olayı ''Kaliteden Kazanç'' Olarak Nitelendiriyor.

Fakat Yanıldığınız Nokta Bu !

SORU

300 Akçe'lik İksirlerden Alan 2 Kişi mi İşinize Yarar ?
100 Akçe'lik İksirlerden Alan 10 Kişi mi ?

Cevabı Vermeye Gerek Yok Sanırım.

Minimum Satışla Maximum Kar Elde Etme Çabaları Boşunadır. ''Kaliteden'' Değilde ''Sürümden'' Kazanmaya Çalışsanız Kar Oranınız Satışlardan %50 Artacak, Sürümden ise %200 Artacak.

Kar Maksimizasyonu Denen Bir Olay Var.

(Müşteri Sayısına Bağlı Kar Fonksiyonu)' = 0

Buradaki Kar Payı Değişkenini Kafanıza Göre Belirleyip Satışa Sunarsanız Deyim O ki ''BATARSINIZ...''

Yada Daha Basit Bir Açıklama ile Yönetime Sevgilerle...

1 Liralık Malı 10 Liraya Satıp 30 Liralık Kar Etmek mi ?
1 Liralık Malı 5 Liraya Satıp 100 Liralık Kar Etmek mi ?

Cevabı Bulursanız Bizede Açıklarsınız Sevgili Yönetim ;)

Rekabet Anlayışında Ticari Zeka Önemlidir, Siz Oyuncu Potansiyelinin Niteliklerini Bildiğiniz Halde, İşadamlarına Proje Sunarcasına Bir İhale Koymaya Devam Ederseniz Önümüze En BOL Sıfırlı Şekilde ''Midyata Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Olacaksınız''

Vesselam !
Kullanıcı avatarı
ForeverHope
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Divanı I Türk

Re: Biraz Ticari Zeka ?

Mesaj gönderen ForeverHope »

PANORA yazdı:

İstanbul Kıyamet Vakti Yönetimi Olayı ''Kaliteden Kazanç'' Olarak Nitelendiriyor.

SORU

Minimum Satışla Maximum Kar Elde Etme Çabaları Boşunadır. ''Kaliteden'' Değilde ''Sürümden'' Kazanmaya Çalışsanız Kar Oranınız Satışlardan %50 Artacak, Sürümden ise %200 Artacak.

Buradaki Kar Payı Değişkenini Kafanıza Göre Belirleyip Satışa Sunarsanız Deyim O ki ''BATARSINIZ...''

Rekabet Anlayışında Ticari Zeka Önemlidir, Siz Oyuncu Potansiyelinin Niteliklerini Bildiğiniz Halde, İşadamlarına Proje Sunarcasına Bir İhale Koymaya Devam Ederseniz Önümüze En BOL Sıfırlı Şekilde ''Midyata Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Olacaksınız''

Vesselam !
Çok haklısın kardeşim. Bide indirim yapmışlar 5 li iksirler 95 akçe. Zaten normalde olması gereken fiyat odur bence.
TRhopelessTR (49) [(^)Ecel Getiren]~[(^)Latif]
Xhope (49) [(^)Ejder Asa]
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Cerfiss
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Çakır Keyif

Mesaj gönderen Cerfiss »

PANORA yazdı:

SORU

Vesselam !
:arrow:
Kullanıcı avatarı
YaLnIzKaLp
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen YaLnIzKaLp »

100 Akçede Olsa Almam Oyunda Materyalim Çok Üretirim . Ha Oyun Parası ile Olsa Alır Herkes

Yönetim Kendini Düşünmekten Başka Birşey Bilmiyor. Yönetim Keser Olmuş Hep Bana Hep bana :)

Biraz Testere Olun Bir Sana Bir Bana ;)
Resim
IIIYaLnIzKaLpIII(49)
IIYaLnIzKaLpII(49)
Ilxyalnızkalpxll (49)

'
Kullanıcı avatarı
Vassago
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Vassago »

Amaç para kazanmak değil, bunu kabul etseniz?? Gözü paradan başka birşey görmeyen yönetim değil bence böyle konular açan kişiler :)
Kullanıcı avatarı
PANORA
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen PANORA »

Vassago yazdı:Amaç para kazanmak değil, bunu kabul etseniz?? Gözü paradan başka birşey görmeyen yönetim değil bence böyle konular açan kişiler :)

Dimi Maksat Spor Olsun Kazandıkları Para Darülaceze'ye Gidiyor ya...Töbe Töbe !

(Bkz. Beynini Cımbızla Aldırmak)
Kullanıcı avatarı
Vassago
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Vassago »

PANORA yazdı:
Vassago yazdı:Amaç para kazanmak değil, bunu kabul etseniz?? Gözü paradan başka birşey görmeyen yönetim değil bence böyle konular açan kişiler :)

Dimi Maksat Spor Olsun Kazandıkları Para Darülaceze'ye Gidiyor ya...Töbe Töbe !

(Bkz. Beynini Cımbızla Aldırmak)
Vassago yazdı:Biliyorum... Çok kızacak, tepki göstereceksiniz, belki içinizden belki dışınızdan kötü sözler söyleyeceksiniz. Ama yinede yazıyorum, şu forumda olumsuz konuları görmekten sıkılan tek kişi olmadığımı düşündüğümden "yazıyorum".

Uzun bir yazı olacak, okumadan yorum yazacak kişiler genelde düşünmeden konuşan kişiler olduğu için ricada bile bulunmuyorum lütfen okuyun diye. Neyse...

En başından alalım;
İKV'mizde akçe yoktu, sadece plus paket satın alarak oyun oynuyorduk. Saatlerini pc başında geçirebilen kişiler maden çekerek, daha fazla online süresi ile daha fazla para kazanarak hüküm sürebiliyorlardı. Hali ile oyun oynayabilecek az vakti olan kişiler onlara yetişemiyorlardı.

Akçe ile beraber oyuna gerçek para girişi geldi. Dileyen kullanıcılar bu ürünlerden faydalanabilirler denildi. Karakterini hızlı kasabilirsin, daha fazla maden çekebilirsin tek seferde, eşya düşürme oranını artırabilirsin grup bölgelerinden denildi. Fiyatı ne olursa olsun, bu soygun mudur?

Hayır. Sorgun şudur;

Maden toplamak istediğinizde; Bu madeni toplamak için gerekli olan ürün karakterinizde bulunmamaktadır.
Şaheser eşyalar yalnızca premium üyeliklere düşebilir!
Şaheser üretimi yapabilmek için gerekli olan ürün karakterinizde bulunmamaktadır.
vesaire...

Bizlere bu konuda herhangi bir kısıtlama getirildi mi? Getirilmedi. Oyun bir lükstür. 1 lira bile para harcamadan uzun vadede birşeyler elde edebilirsin. Ancak kısa vadede istiyorsak bu daha da lükse ve bizim kişisel isteklerimize girer. Harcadığımız para için kimseye kızamayız, tepki gösteremeyiz. Bir ürün bize pahalı geliyorsa bu pahalı diye kimseye birşey söylememeliyiz. Çünkü bir dayatma yok, bizim lüksümüz ve bu yalnızca bizi ilgilendirir.

Diyebilirsinizki dayatma var, eğer maden yükseltici almazsan maden çekemezsin. Eğer yağma artırıcı almazsan eşya düşmez. Eğer eğer eğer..... Hayır, öyle birşey olmadığını hepimiz biliyoruz.

Demiyor muyuz? "Maden artırıcının süresi bitti, menekşe çektim" ?? Nasıl bir çelişkidir bu. Ben bir defa artırıcı kullandım, bir defa da yağma artırıcı. Daha sonra gerek duymadım ve normal şekilde para harcamadan daha doğrusu yalnızca plus paket alarak oyunuma devam edebildim.

Devam edelim;
İksir satışları başladı. Fiyatı bir ekmek parası. Bana kalırsa kötü bir lüks. Ama yine söylüyorum ki bu da lüks.
Eskiden iksir için, etkinliklere katılıyorduk, maden topluyorduk. Şimdi ne değişti? Neden daha hızlı iksir kazanma hırsı bürüdü bizi? Böyle birşey yok. Daha hızlısını istiyorsan bu senin lüksüne girer ve o lüksü satın almak istiyorsan değeri neyse verecek ve bunun için kimseye laf söylemeyeceksin. Kimse senin lükslerin yüzünden laf duymak zorunda değil, ne yönetim ne de bizler gibi foruma giren kullanıcılar.

İksirler bence pahalı, ama bu beni ilgilendirmiyor. Eskiden olduğu gibi iksirlerimi üretebilirim, etkinliklere katılabilirim. Bunun soygun olduğunu düşünmüyorum, bence para kazanmak için iyi bir yöntem de değil ve amaçta para kazanmak değil burada. Eğer amaç para kazanmak olsaydı, koskaca firma bunu düşünebiliyordur diye düşünüyorum, sürümden kazanmak diye bir tabir vardır. Çekersin iksirin fiyatını 50 Kuruşa, 25 Kuruşa. Bak bakalım ne kadar para kazanılıyor. Ama biz oyuncular hemen "paragöz" yaftasını vurmayı severiz insanlara, burda amacın para olmadığını kabul etmeliyiz. Amaç, iksir üretecek vakti olmayan kişilerin lükslerine hitap etmektir. Eğer vaktin varsa üret iksirini devam et, katıl etkinliğine kazan onlarca iksirini. Eğer para için yapılmış olsa etkinliklerde neden iksir versinler hala? yüzlerce iksir giriyor hergün sunuculara etkinliklerden.

Otomat denen makine gelmiş. Bir sürü haznesi var iki tane iksir koymuşlar. Henüz anlayamadım neden ama anlayamadığımız şeylere yorum yapmamıza gerek yok bekleyip görelim diyorum.

Geçen görmüştüm bir arkadaş demiş ki, çemberlide iksirimiz bitecek mecbur kalacağız onlardan almaya. O olmasaydı ne yapacaktın? kesemiyoruz diyip çıkacaktın. Değil mi? Burada karar senin, ister çıkıp hazırlanırsın tekrar girersin, ister vaktim değerli dersin yine lükse girer bu alırsın para karşılığında iksir. devam edersin. kimse zorlamıyor kimseyi, ki ben olsam çıkarım toplarım malzememi üretirim iksirimi eğer param kıymetliyse ve vaktim varsa.

Çok uzattım Türkçe'de bir kayma oldu :) Kısacası, yeter arkadaşlar yeter. Yok yönetim istifa, yok bilmem ne, yok eskiden böyle değildi.

Unutmadan, silah yükseltme geldiğinde denildiki para veren kadar güçlü olabilecek miyiz hiç para vermezsek?? Cevabı geldi çemberliden, reçeteler sayesinde onlardan daha güçlü duruma gelinebiliyor silahları incelediyseniz. Sadece para veren hızlı, vermeyen yavaş ilerleyebilir ki bu da gayet normal. Herşeyi önüne hazır isteyen, armut piş ağzıma düş ilkesi ile hareket eden bir oyuncu kitlesi, sadece kendi başını yer.

İmza bekliyorsunuz, şu an bir çoğunuz için adım yalaka, işlevim yalamadır.

Adım Vassago,
Umarm biraz olsun hırslarınızı dindirebilirsiniz.

Anlayıpta yorum yazmak istersen buyur beynini cımbızla aldırmamış arkadaşım.
viewtopic.php?f=46&t=70319

“Genel Etkileşim” sayfasına dön