Öncelikle merhaba bugün bi' değişiklik varmı diyerek foruma göz atıyordum,Avatar yarışmasının sonuçlarının açıklandığını gördüm. Ve ben zaten emeğimin karşılığını bulmasından başka hiçbirşey beklemiyordum. Forum hesabımın altında "Avatar Tasarımcısı" yazısının bulunması bana pek birşey katmaz,bulunmazsa da benden birşey eksiltmezdi. Sadece katılmak için,şansımı denemek için emek verip çalışmalar yaptım... Ve sonuçlara baktığımda gerçekten yüzümde bir gülümseme oluştu. Ama bu gülümseme emeğimin karşılığını alamadığım için oluşmuş dalga geçercesine bir gülümsemeydi. "IzdırapGrafik" 'in çalışmalarını zaten hepimiz uzun zamandır takdir ediyoruz,gerçekten emek veriyor... Başarılı çalışmalar ortaya koyuyuor. Birinciliği hak etmiş olabilir,insanların zevkine kalmış birşeydir sonuçta. Ve içten bi' şekilde kendisini tebrik ediyorum.. Başarılarının devamını dilerim.
Fakat gelelim "Sizden_gelenler" bölümüne alınan diğer çalışmalara... :arrow: Arkadaşlar yazımın başındada belirttiğim gibi benim tek amacım şansımı denemekti,ben zaten buradan bir kar elde etmek amacıyla katılmadım. Ve zaten yarışmanın amacında da böyle birşey yoktu. Avatar Tasarımcısı' yazısı sadece emeğinin karşılığını alan bir kişinin göstergesi olacaktı.
Sizin dikkatinizi çekti mi bilmiyorum... "Izdırapgrafik" kardeşimizin çalışması dışındaki çalışmalarda ben pek emek unsuruna ve yaratıcılığa rastlamadım. Eğer bu bir görsel yarışmasıysa bu saydığım kriterlerin gözönünde bulunması gerekmezmiydi ?
Daha açık bir şekilde açıklamaya çalışacağım...
" viewtopic.php?f=46&t=66350&start=90 "
adresinin en sonunda "Nerull" un açıklamasında seçilen eserleri görmektesiniz.
:arrow: " http://www.istanbuloyun.com/cemberlitasConceptArt.aspx "
adresine ,yani İKV'nin resmi sitesindeki Konsept çizimleri incelediğinizde diğer katılımcıların resimlerinin aynılarının bulunduğunu göreceksiniz. Bu resimleri alıp, üzerinde hiçbir oynama yapmadan 100x100 boyutuna getirip upload etmek pek zor birşey değil sanırım :?
Bunu kendi çalışmalarımı övmek amacıyla yazmıyorum,emek veren arkadaşlarımız vardı.
:arrow: viewtopic.php?f=46&t=66350&start=80
Sihirbaz adlı forum kullanıcısının katılımını yani benim çalışmalarımın bulunduğu yukarıdaki adreste görüldüğü gibi çalışmalarım özenle hazırlanmıştır.
İlle de benim çalışmalarımın kazanmasını isteyen birisi değilim. Fakat kazanan eserleri görünce gerçekten üzüldüm. Ve bu fikirlerimi sizin takdirinize sunuyorum ...
Ve belirtmeliyim ki diğer kazanan arkadaşlarımla hiçbir kişisel problemim bulunmamaktadır. Kendilerine yöneltilmiş bir saldırı olarak almasınlar lütfen. Hepsini tekrar tebrik ederim.
Bunu inceleyen görevlilerin kriterleri nelerdi onları da bilmek isterim.
Çalışmaları incelediğinizde sizde hakedenin kazandığını mı düşünüyorsunuz ?
Görselini Konuştur[Avatar Yarışması Hk.]
- sihirbaz
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Arzın Çocukları
Görselini Konuştur[Avatar Yarışması Hk.]

~ xIIIxSANALxIIIx ~
*KaosteamxLyder*
*JUSTE*
★
~ SANAL 2oıı ® ~
Re: Görselini Konuştur[Avatar Yarışması Hk.]
İki adet avatar ile katılmıştım.3 saate yakın vaktimi almıştı uğraşması .Seçilen avatarlar zaten var olan resimlerin avatar haline 100x100 piksel haline çevrilmiş hali . Veya arkaplan değişilmiş renk sadece .
Forumda anket'e sunulup öyle seçilseydi keşke.Birinci olan arkadaşıda tebrik ederim.

Forumda anket'e sunulup öyle seçilseydi keşke.Birinci olan arkadaşıda tebrik ederim.

- sihirbaz
- FareAdam Düşmanı
Dostum haklısın,sorun kimin kazandığı değil de direk resimlerin alınıp 100x100 boyutuna getirilip kazanılması... Emek vermekten soğutuyorlar resmen..

~ xIIIxSANALxIIIx ~
*KaosteamxLyder*
*JUSTE*
★
~ SANAL 2oıı ® ~
- FaunTLeRoy
- Arzuhalci'nin Adamı
- Sunucu: Anka
Konsept Çizimi

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Konsept Çizimi

Konsept Çizimi

Konsept Çizimi

Konsept Çizimi

İyi günler,
Bahsettiğiniz yarışmada ben de ilk 5'e kaldım.
Ve gerekli sadeleştirmeler ve renk,ton oynamalarından başka ben de birşey yapmadım doğrudur.
Ama şunu atlamamak gerekir.
Efekt bir eserde her zaman değer taşımaz.
Hele ki avatarsa.(100x100)lük bir resimin ne derece birşey yansıtmasını bekliyorsunuz da onlara tonlarca efekt yüklüyorsunuz ki? Bu adete aşırı makyaj gibi birşey.
Ve gerektiğinde sadelik,süsten çok daha iyidir.
Ve şunu da asla unutmamak gerekir.
Bazı zamanlarda bazı şeyleri "görmek" gerekir.Alıp da wallpaper resimlerini olduğu gibi de koyabilirdim.
Bazı şeyleri farketmek gerekir.
Yansıtmak saçma ve emeksiz olsaydı zaten fotoğrafçılık diye bir meslek olmaz,hiçbir fotoğraf da güzel olarak nitelendirilemezdi.
Ve gerekli sadeleştirmeler ve renk,ton oynamalarından başka ben de birşey yapmadım doğrudur.
Hele ki avatarsa.(100x100)lük bir resimin ne derece birşey yansıtmasını bekliyorsunuz da onlara tonlarca efekt yüklüyorsunuz ki? Bu adete aşırı makyaj gibi birşey.
Bazı zamanlarda bazı şeyleri "görmek" gerekir.Alıp da wallpaper resimlerini olduğu gibi de koyabilirdim.
Yansıtmak saçma ve emeksiz olsaydı zaten fotoğrafçılık diye bir meslek olmaz,hiçbir fotoğraf da güzel olarak nitelendirilemezdi.
"Everything starts in the head"

- sihirbaz
- FareAdam Düşmanı
Eet kardeşim bende bundan bahsediyordum.. Teşekkürler açtığın için.FaunTLeRoy yazdı:Konsept Çizimi
Konsept Çizimi
Konsept Çizimi
Dostum tamam çalışmalarına saygım var. Fakat takdir edersinki Tonlamasına varıncaya kadar aynı olan resimlerde ne gibi bir unsur arıyorlar ? Kendi sitelerine koydukları resimleri tekrar seçmiş gibi oluyor zaten. Ve Yarışmayı kazanan "IzdırapGrafik" 'in çalışmasına dikkatli bakmanı öneririm 100x100 çalışmasının üstünde nasıl oynanabileceği hakkında bilgi alman açısından.Aedan yazdı:İyi günler,
Bundan sonra pek birşey değişeceğini zannetmiyorum zaten yine de tebrikler. Benim serzenişim bunları seçen kişilere.

~ xIIIxSANALxIIIx ~
*KaosteamxLyder*
*JUSTE*
★
~ SANAL 2oıı ® ~
- WHiTexDeWiL
- Çınaraltı Müdavimi
- Klan: Lodos
Evet son derece haklısın kanka. Bende sonuçların çok da adil olduğundan şüpheliyim.
O kadar emek verilen eserler ve gerçekten görsellik olarak göze hitap eden eserler varken sonuçlar hiçte beklenilen gibi olmadı. Umarım tekrardan bir inceleme olur.
Keyifli forumlar.
Keyifli forumlar.
- sihirbaz
- FareAdam Düşmanı
Umarım knkaWHiTexDeWiL yazdı:Evet son derece haklısın kanka. Bende sonuçların çok da adil olduğundan şüpheliyim.O kadar emek verilen eserler ve gerçekten görsellik olarak göze hitap eden eserler varken sonuçlar hiçte beklenilen gibi olmadı. Umarım tekrardan bir inceleme olur.
Keyifli forumlar.

~ xIIIxSANALxIIIx ~
*KaosteamxLyder*
*JUSTE*
★
~ SANAL 2oıı ® ~
- Sanalkorkun
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Karaköy
- Klan: Lodos
- Lonca: Sanalkorkun
Adaş çok güzel yazmışsın Izdırap grafik'in avatarı hariç hiç bir avatarda bir emek veya uğraş yok !.
Aynen bende sonuçlara bakarken 1. sıradaki gördüğüm avatarı gördüğümde kesin benimkiside oralarda biryerdedir demiştim.
...fakat Hüsran'a uğradım...sadece konsept çizimlerindeki resmi kesip 100x100 boyutunda ki 1 resme yapıştırmışlar...Bu avatarları kimler seçiyorsa içler acısı halde olduklarını belirtmek isterim.
Izdırap Grafik'i burdan tekrar tebrik ederim haketti.
Aynen bende sonuçlara bakarken 1. sıradaki gördüğüm avatarı gördüğümde kesin benimkiside oralarda biryerdedir demiştim.
Göster
- sihirbaz
- FareAdam Düşmanı
Aynen adaşım. Bu konuya,bu seçimleri yapan kişilerin seçim kriterlerini yazmalarını istiyorum fakat sadece istediğimle kalırım herhaldeSanalkorkun yazdı:Adaş çok güzel yazmışsın Izdırap grafik'in avatarı hariç hiç bir avatarda bir emek veya uğraş yok !.
Aynen bende sonuçlara bakarken 1. sıradaki gördüğüm avatarı gördüğümde kesin benimkiside oralarda biryerdedir demiştim....fakat Hüsran'a uğradım...sadece konsept çizimlerindeki resmi kesip 100x100 boyutunda ki 1 resme yapıştırmışlar...Bu avatarları kimler seçiyorsa içler acısı halde olduklarını belirtmek isterim.
![]()

~ xIIIxSANALxIIIx ~
*KaosteamxLyder*
*JUSTE*
★
~ SANAL 2oıı ® ~