1- Röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?
Böyle güzel bir yapılanmada bana da yer ayırdığınız için öncelikle ben teşekkür ederim. Adım, İlyas Gümüşgöz. 1989 İstanbul doğumluyum. 1989 senesinden bu zamana, İstanbul'da yaşıyorum. 4 yılı aşkın süredir turizm ile uğraşıyorum, ve Açık Öğretim Fakultesi Kamu Yönetimi öğrencisiyim.
2- Kindar ismi nereden geliyor? Gerçekten kindar biri misiniz?
Kindar ismi, İKV ile tanıştığım ilk gün arkadaşımın internet kafesinde; arkadaşımla birlikte Kinder çikolata yiyor olmamızdan geliyor. Yani, "bu oyun da neymiş?" diye masaüstündeki İKV kısayoluna tıkladığımda karakter oluşturma ekranından çok elimdeki çikolataya bakmam, bu gün bu isme sahip olmamın asıl sebebi. Fakat, oradaki "e", "a" olarak evrim geçirdi ve mizacımdan çok uzak bu karakter ismine sahip olmama sebep oldu.
3- İKV ile ne zaman tanıştınız? İKV oynamadan önce oyun oynuyor muydunuz? Şu sıralar İKV dışında başka oyun oynuyor musunuz?
İstanbul Kıyamet Vakti ile tahminen 2007 yazında tanışmış olmam gerekiyor. Daha öncesinde, herhangi online bir oyun oynamıyordum. Bundan mütevellit olduğunu düşünüyorum ki, 15 seviye Azul görevini ilk yaptığımda Sobee şirketini üzerime aldım sanıyordum. Fakat 90'larda çocuk olmayı başarmış her genç gibi ben de; "misket, aylık, ve gazoz kapağı" oynayıp, Solo Test çözdüm.
4- İleride kendinizi hangi konumda görüyorsunuz? Oyun sektöründe devam mı?
İKV baz alındığında benim için nirvana, şu an bulunduğum konum. Çünkü daha ötesi, biraz tercih meselesi haline geliyor. Gönüllü olarak yaptığım, ve neredeyse her günümün yarısını birlikte geçirdiğim bu "hobi"min, bir iş haline dönüşmesini istemiyorum. Oyun sektörüne devam, tabii eğer gönüllü olarak hemen her günün yarısından fazlasını İKV ile geçiriyor olmama sektör diyebiliyorsanız.
5- Compex fuarının en kalabalık standı İKV'ydi. Peki fuardaki ilgiden memnun musunuz? Fuar beklentilerinizi karşıladı mı?
GameX fuarına daha önce iki kez katılmıştım. Fakat GM olarak katılım gösterdiğim ilk seneydi bu. Biraz hazırlıksız yakalandım, biraz tecrübesizdim.Ama her şeye rağmen GameX fuarı, arkada bıraktığım en güzel anılarımdan biri olarak kalacak hayatımda. İlgi, tahmin ettiğimden çok daha fazlaydı. 4 Gün fuar, 1 hafta hasta olmama yetti ve arttı diyebilirim. Oyuncularla tanışmak, gecenin bir vakti gizli karakterlerimizle Sığınak ve Miğrat yaptığımız insanları görmek hepimiz için tarifi mümkün olmayacak şekilde hoştu. ( Not: Evet ben de tebdil-i kıyafet yapıyorum. Belki de sizle bile defalarca Sığınak'a girmiş olabiliriz.)
6- İKV gelişiyor, değişiyor. Çemberlitaş geliyor? Başka ne geliyor acaba?
İKV her zaman olduğu gibi, bu gün de tüm hızıyla gelişmeye devam ediyor. Başka neler geliyor sorunuzu yanıtlamadan önce, bu gelişimde emeği geçen herkese sizin nezdinizde teşekkür ediyorum. Günlerce uyumayıp, en ufak bir detayın peşinden koşmak pek akıl işi değil.
Çemberlitaş, bildiğiniz gibi çok büyük bir grup bölgesi. Bu konu hakkında bilgi vermek gerekirse, yeni eşya ve materyallerin geleceğini söylemek ilk sırada yer alır sanırım. Tabi akabinde yeni düşmanlar, yeni şefler... Hepimize süpriz olması için, tutmayı pek bilemediğim dilimi bu kez tutuyorum. Çemberlitaş'dan bağımsız olarak elbet yeni güncellemeler eklemeler gelecektir. Fakat bunların belirli bir çalışma planı ve bu plana müteakip zamanları var. Bekleyip hep birlikte göreceğiz...
7- Peki Sobee'den başka projeler geliyor mu? Özellikle de CD'li oyunlar...
Sobee eğer böyle bir proje geliştiriyor ise, benim bilgim haricinde geliştiriyor. Keza, İKV dışındaki konularda ben pek meraklı olamıyorum. Ama Sobee bu, ne yapacağı belli olmaz. Her an bizi Sobe'leyebilir...
8- Sobee'de ki arkadaşlarınızla aranız nasıl? Neler yapıyorsunuz? Gününüz nasıl geçiyor?
Gerek Sobee, gerekse Sobee'den bağımsız İKV'ye gönül vermiş ve bu uğurda emek harcayan tüm arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyoruz. Herkesin ortak noktası; her ne statüde olursa olsun İKV'de odaklanıyor. Bu da bizlerin, birbirimize destek olması için yeterli bir sebep. Kimi zaman oyun diyip geçilen bu platformda, her ne söylenirse söylensin gecenin bir yarısı kapısını çaldığımda beni buyur edebilecek onlarca arkadaşa sahibim ben.
9- Gerçek hayatta nasıl birisiniz? Neler yaparsınız? Hobileriniz veya fobileriniz nelerdir?
Gündelik yaşamda, sakin denebilecek kadar hu'şuh birisiyim. Fakat boşuna "Kindar" demiyorlar bana, belirli zamanlarda Karadeniz damarım tutabiliyor. Ailem ve kız kardeşimle vakit geçirmek benim için her şeyden öte. Onlarla vakit geçirmek en büyük hobim diyebilirim. Bunun akabinde en büyük fobim ise, İzmir'de ikamet eden sözlüme olan her ziyaretimde Hava Yolu şirketlerinin zam yapıyor olması. Ben ne zaman İzmir'e gitsem, mutlaka gideceğim şirket zam yapıyor. Bu da dolayısıyla bende ufak bir fobi oluşturdu. Şanssızlık diyelim... Bunun dışında, lise zamanımda Basketball'u spor olarak çok sık tercih ediyordum. Hatta lisans sahibi emekli bir lise takımı müdahiliyim.(Her on kişiden üçü gibi) Fakat 3 kez bu sebeple sakatlanmam sonucunda, bu spora da küstüm. ( Not 2: Güzin abla gibi hissettim sizi. Birisi sorsa da söylesem diye bekliyormuşum meğer...)
10- Röportajımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Son olarak İKV oyuncularına söylemek istediğiniz birşeyler var mı?
Bana oluşumunuzda yer verdiğiniz için ben teşekkür ederim. İKV oyuncuları işini biliyor. Onları çok sevdiğimden öte herhangi bir şey söyleyemiyorum sanırım. Fakat, okul çağındaki İKV severlerimize tavsiye niteliğinde; bunun, her ne olursa olsun bir oyundan öte olmadığını hatırlatmak ve her ne olursa olsun İKV'yi derslerinden öte tutmamaları gerektiğini bildirmek istiyorum.
Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sıkı bir takipçinizim, başarılarınızın devamını diliyorum.
İlyas GÜMÜŞGÖZ
İkvonline Muhabir Ekibi
HaruNGs
CanKeser
İSTiRHaM
Kaynak : ikvonline.net
[GM] Kindar röportajı (daha önce yayınlandıysa özür dilerim)
- Sagopakajmeran
- Mezarlık Bekçisi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Ferday-i kyamet
Re: [GM] Kindar röportajı (daha önce yayınlandıysa özür dilerim)
Galiba yayınlanmıstı
Karakral
Gecedüşü
Kaosteam
Gecedüşü
Kaosteam
- Sagopakajmeran
- Mezarlık Bekçisi
arama yaptığımda karşılaşmadım, o yüzden yayınladım. dediğim gibi eğer varsa özür dilerim, kaldırabilir yetkililer.
Eski forumda vardı diye hatırlıyorum..
- Sagopakajmeran
- Mezarlık Bekçisi
eski forumda olamaz, o zamanlar çemberlitaşın geliceği bile kesin değildi. bu en fazla 1 aylıktır kanımca.xPrince yazdı:Eski forumda vardı diye hatırlıyorum..