Bildiğimiz üzere oyunumuzda gerek "Ölüm Oyunu" olsun,gerek "Sancak Savaşları" olsun birçok etkinlik yapılmakta.Bu etkinlikler belirli saatlerde,her sunucunun kendi içerisinde ve aynı bölgede yapılmakta.Ki etkinlik yapılan bölge,çoğu zaman oyunculara yetmemektedir.
Belirli zaman aralıklarında büyük,ama epeyce büyük etkinlikler yapılması taraftarıyım.Bu ayda bir olur,3 ayda bir olur.Ama kolay kolay kısa periyotlarda olamaz biliyorum.Bu zaman aralıkları oyunculara duyurularak,hazırlık yapmaları sağlanmalı.Oyuncular arasından tabiri caizse "All-Star" takımları çıkartılmalı.Bu karakterler,belirtilen tarihte etkinlik sunucusuna aktarılmalı.
Ve bu etkinliklerde harita,[GM] salonu değil,koskoca bir harita olmalı.Er Meydanı gibi düz bir arazi de değil,ara sokaklı kaçması zevkli bir alan olmalı.Tabii ki burası neresi olabilir? EMİNÖNÜ! Bu etkinliğe katılacak oyuncular Eminönü haritasında birbirlerini arayabilir,kaçabilirler.
Ve bu etkinlikler de [GM]'ler tarafından oyun kameraları ile kayda alınabilir.Böylece çeşitli ortamlarda paylaşılarak ne denli büyük bir etkinliğin yapıldığı gösterilerek,reklam yapılabilir.Ayrıca diğer oyuncuların da etkinliği izlemesi sağlanarak adeta "gaza getirilebilir"
Kabul ediyorum,önerim pek kolay birşey değil,zaten sürekli yapılsın da istemiyorum.Ama mesela oyunun kalabalık olacağı yaz aylarında 2-3 kez düzenlenebilir ve gayet de güzel bir reklam olur düşüncesindeyim.
Tepkilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
İyi Günler.