Herkese merhaba,
Belki biliyorsunuz, işlerim dolayısı ile oyuna devamlı giremiyorum zaten pekte canım istemiyor artık eskisi gibi.
Oyunun çekiciliği kalmamış, herhangi bir aktivite yok, oyuncularda yaratamıyor, yönetimi es geçtim zaten.
Sevdiğim bir kardeşim abi madem girmiyorsun arada senin çarlarına girer devam ettiririm dedi. Ben pek bu tür işlere meyilli olmasamda artık bir amacım kalmadığından peki dedim. Civra olarak gördüğünüz çarlarda Hamza oynuyordu şu 1 aydır. Bende şu 3-4 gün işleri yoluna koyup kendime boş zaman yarattım, oyuna bakim dedim. Birde ne görüm 2nci gün çar suskun. Ben ne grupta ne özelde ne klanda ne bölgede yazı yazmadığıma göre bu susturmayı hamza almıştır dedim. Diğer hesaptaki çarlarımda oyunda iken Hamzanın klandan herhangi bir söylemi görmedim. Hamza gün boyu Migratta idi demekki gruptan veya özelden bişeler demişki ceza almış dedim kendi kendime.
Cezaya itiraz ettim, gelen cevap;
"Yapılan inceleme sonrasında uygulanan moderasyonun doğru olduğu görülmüştür.Sizlerin ceza almanıza sebep sadece bölge klan söyle kanallarınızdaki rahatsız edici davranışlarınız değildir.Kişilerin özeline ve grup içi yazışmalarınızda ceza almanıza sebep dir.Sizler için önemsiz olan hitaplar söylemler bir başkası için rahatsız edici olabilir..
Lütfen bundan sonraki oyun içi yazışmalarınızda daha dikkatli olunuz.
Bu destek işlemi hakkında iletişime devam etmek için İletişim/Destek formunu kullanınız.
Bu e-posta’ya yanıt göndermeyiniz."
Şimdi arkadaşlar,
Burada dikkat edilmesi gereken şey nedir grup ve özel durumu ve uygulanan medorasyon durumu.
Suçumuzu bilmiyoruz, rahatsız edici davranış deyip işin içinden çıkıyorlar. Bu nasıl mantıktır. Tüürkiyede kıyamet kopuyor savcılar tutuklulara ne suç işlediğini söylemiyor diye aynı şey burada da geçerli. Nasıl bir benzeyiştir bu, neden korkulur. zaten kişiye özel mesaj atıyorsunuz ne yazdığını söylesenizde oda bilse bir daha bu kelime veya cümleyi kullanmasa olmazmı. Şimdi ben Hamzaya nasıl kızacam, ne dediğini bilmiyorumki bir daha böyle cümleler kullaqnma diyeyim. Gelen cevaptan belliki küfür etmemiş, gruptan veya özelden laf etmiş. Haklı yada haksız orası ile ilgilenmiyorum. Benim ilgilendiğim artık medorasyonun özellere bile uygulanması bu çok hatalı bir davranıştır.
İKV nin bunun için basit bir önlemi var oda yasaklamak. Siz polis değilsiniz. Sizin medorasyonunuz geneli rahatsız eden davranış ve eylemlerle sınırlı olmalı. Ben arkadaşıma özelden şaka yollu İ...e desem oda şaka yollu şikayet etse susturma alırım, bunu medorasyon yapan nasıl bilebilsin şaka olduğunu, bu bir örnekti.
Arkadaşlar ipin ucu yine kaçmaya başladı. Burası Ahlak masasımı ya. Kimseye terbiye veremezsiniz hem bu sizin göreviniz değil sakın bu göreve talip olmayın.
Yemin ediyorum hesaplarımı banlarsanız size itiraz edersem namertim. Genelden veya bölgeden bir rahatsızlık verilirse bu hesaplardan yine banlayın itiraz eden namerttir ama suçumuzu bilmeden hele 2 kişi arasında geçen "ne olursa olsun" konuşmalara susturma verecekseniz sizin çözüm değil bir nevi gücü eline geçirmiş onun meyvelerini toplayan ve bunu arkadaşları ile kakara kikiri yaparak uygulanmasına tepki vermememi beklemeyin.
Gitti pazarım ya, suskun çarla kenan yaptım, oyunu yanlış oynayan arkadaşımı yönlendiremedim hep hata yaptı, beni bilen bilir bilgimi paylaşırım o arkadaşa nasıl oynaması gerektiğini anlatamadım ve bu beni çok üzdü.
Dediğim gibi bu oyunu temelli bırakmam için sağolsun yönetimde desteğini eksik etmiyor değil. Teşekkürlerimi sunuyorum onlara.
Hepinizi seviyorum sevgiler saygılar.
Heyecanı kalmadı artık.....
Re: Heyecanı kalmadı artık.....
:evil: :evil: :evil: :evil: sanirim bu bende bardagi tasiran son damlaydi.
- OsmanBey
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Lodos
- Lonca: Osmanlı
Tılsım da bir kaç gün önce yeni bir panel deneyecekleri açıklaması yapılmıştı.
Bu açıklama yapıldıktan sonra oyunda ve forumda sürekli ceza alanları gördük.
Bu ceza alanların bir çoğu haksız aldığını düşünüyor.
Tezcan abi senin olayında bu şekilde bir durum galiba.
Hamza ile bir çok defa grup bölgelerine gittik. Hiç bir zaman yanlış kelimeler kullandığını görmedim.
Senin dediğin gibi rahatsız edici davranış deniliyor ceza bildirimlerinde.
Bu cezalara itiraz edildiğinde yapılan konuşmanın ceza alan kısmını itiraz edene göndermek bence bu tarz şikayetlerinde önüne geçer elbette.
Ancak bunu yapcak Yönetim bizde yok maalesef.
Şeffaflık söz konusu değil hiç bir zaman....
Bu açıklama yapıldıktan sonra oyunda ve forumda sürekli ceza alanları gördük.
Bu ceza alanların bir çoğu haksız aldığını düşünüyor.
Tezcan abi senin olayında bu şekilde bir durum galiba.
Hamza ile bir çok defa grup bölgelerine gittik. Hiç bir zaman yanlış kelimeler kullandığını görmedim.
Senin dediğin gibi rahatsız edici davranış deniliyor ceza bildirimlerinde.
Bu cezalara itiraz edildiğinde yapılan konuşmanın ceza alan kısmını itiraz edene göndermek bence bu tarz şikayetlerinde önüne geçer elbette.
Ancak bunu yapcak Yönetim bizde yok maalesef.
Şeffaflık söz konusu değil hiç bir zaman....
Haruncum dediğin gibi oldu herhalde.
Çünkü bu işte bir tuhaflık var, biraz araştırdım hemen hemen herkes susturulmuş.
Ya Tılsıma bakan ekip değişti, gelen ekipte çıplak ayakla sokakta oynamamış, sokağın nabzını tutmasını bilmeyen hayatı bilgisayar başında geçmiş birileri sanırım. Argonun küfür olduğunu sanıyor olabilirlerde. Bakarmısın itiraz makamının cevabına "sizin için normal olan başkaları için rahatsız edici olabilirmiş". Bu nasıl bir yargılamadır, neye göre böyle bir kanıya varabiliyor. Cümlenin sonuna -nız veya -niz eklemek o cümledeki hakareti ortadan kaldırmaz. Tekrar söylüyorum geneli rahatsız etmediği ve küfür ve ağır hakaret içermediği müddetçe özel ve grup konuşmalarına müdahale etmeye hakları yok.
Düşünün arkadaşlar 6 kişilik bir grupta 5 arkadaş 1 yabancı var. Bu 5 arkadaş birbirleri ile şaklaşıyor, birbirinin dilini anlıyorlar diğer 6ncı kişi bunlardan rahatsız olsa alın size susturma, olurmu böle bişe. Daha bir sürü örnek çoğaltabilirim. Bunun önüne geçemezsiniz.
Bunlar müşteri profili tutmadıklarından neyi nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Zaten amatörler, bedava insan nasıl çalıştırırız derdindeler. Artık oyundan para almaya başladıklarına göre profesyonel bir bekleyiş biz oyuncuların hakkıdır sanıyorum. Bu kadar kişinin aynı anda susturulması tesadüf olamaz.
Neyse ya çokta takmıyorum. Plus ve Boz ayıyıda Hamza oynayacak diye almıştım. Sağlık olsun dilenciye verdiğim sadakaya sayarım artık.
Çünkü bu işte bir tuhaflık var, biraz araştırdım hemen hemen herkes susturulmuş.
Ya Tılsıma bakan ekip değişti, gelen ekipte çıplak ayakla sokakta oynamamış, sokağın nabzını tutmasını bilmeyen hayatı bilgisayar başında geçmiş birileri sanırım. Argonun küfür olduğunu sanıyor olabilirlerde. Bakarmısın itiraz makamının cevabına "sizin için normal olan başkaları için rahatsız edici olabilirmiş". Bu nasıl bir yargılamadır, neye göre böyle bir kanıya varabiliyor. Cümlenin sonuna -nız veya -niz eklemek o cümledeki hakareti ortadan kaldırmaz. Tekrar söylüyorum geneli rahatsız etmediği ve küfür ve ağır hakaret içermediği müddetçe özel ve grup konuşmalarına müdahale etmeye hakları yok.
Düşünün arkadaşlar 6 kişilik bir grupta 5 arkadaş 1 yabancı var. Bu 5 arkadaş birbirleri ile şaklaşıyor, birbirinin dilini anlıyorlar diğer 6ncı kişi bunlardan rahatsız olsa alın size susturma, olurmu böle bişe. Daha bir sürü örnek çoğaltabilirim. Bunun önüne geçemezsiniz.
Bunlar müşteri profili tutmadıklarından neyi nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Zaten amatörler, bedava insan nasıl çalıştırırız derdindeler. Artık oyundan para almaya başladıklarına göre profesyonel bir bekleyiş biz oyuncuların hakkıdır sanıyorum. Bu kadar kişinin aynı anda susturulması tesadüf olamaz.
Neyse ya çokta takmıyorum. Plus ve Boz ayıyıda Hamza oynayacak diye almıştım. Sağlık olsun dilenciye verdiğim sadakaya sayarım artık.
Selamün aleyküm.
Tezcan , başına gelenlerden ötürü geçmiş olsun arkadaşım.
Harun kardeşiminde söylediği gibi , aynı dertten dem vuranlar var.
Haksız yere ceza aldım diyenlerin son zamanlarda sayısı bir hayli fazla.
Açıkçası , İkv artık çığrından çıktı desek yeridir.
Bende işlerimin yoğunluğundan belki 3 aydır girmiyorum oyuna.
Bundan sonra da girermiyim bilmiyorum.
Ne diyelim , geçmiş olsun.
Bundan sonra ki hayatında başarılar.
Arada bir belki girersin , dostlarınla esenleşmeye.
Sağlıcakla kal...
Tezcan , başına gelenlerden ötürü geçmiş olsun arkadaşım.
Harun kardeşiminde söylediği gibi , aynı dertten dem vuranlar var.
Haksız yere ceza aldım diyenlerin son zamanlarda sayısı bir hayli fazla.
Açıkçası , İkv artık çığrından çıktı desek yeridir.
Bende işlerimin yoğunluğundan belki 3 aydır girmiyorum oyuna.
Bundan sonra da girermiyim bilmiyorum.
Ne diyelim , geçmiş olsun.
Bundan sonra ki hayatında başarılar.
Arada bir belki girersin , dostlarınla esenleşmeye.
Sağlıcakla kal...
- OsmanBey
- Antrepo Bekçisi
Tezcan abi bu konu burda olmasa idi yeni bir konuyu biz açacaktık.Civra yazdı:Haruncum dediğin gibi oldu herhalde.
Yarım saat olmadı bi oyuna gireyim dedim. 2 kişi susturulmuş bizden.
Hadi biri genç kardeşimiz biraz kızdım niye ceza aldın diye tam o sırada birde ne göreyim bizim Yunus ceza almış :S
Yunus u bilen bilir. Oyuna başlayalı uzun bir zaman oldu ve oyun hakkında epeyce bilgiye sahip bir kardeşimiz.
7 gün susturma almış ve kendisine sorduğumda ise bir tartışma yaşanıyormuş ve o söyle kanalından ''susun lan itler'' yazdım sadece diyor. Ceza ya itiraz etmiş ve verilen ceza haklı denilmiş.
Yunus da bende bu oyunda defalarca bu sözü söyledik veya bu sözden daha fazla hakaretler işittik.
Bu zaman a kadar herhangi bir ceza alındığını ne duyduk ne gördük.
Ancak şunu anlıyorum. Ekip yeni ve verilen cezalarda en az Ekip kadar acemice.
Sadece şunu iyi biliyorum. Eğer bu ekip ve ceza sistemini Test amaçlı deniyor iseler, çok yanlış sunucudalar
Dip not;
Kod: Tümünü seç
Ceza alınan cümle veya kelime forumdaki filtrede bile yazılmamış
- mimarzekeriya
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Lonca: Deliler Ocağı
Hakkaten tadı kaçtı artık aynı dertden bizde muzdaripiz bende itiraz ettim ve aynı yanıtı aldım.Buna bi dur denmesi lazım :evil:
Mimarzekeriya-Mimarzeko-Mimarov-UrbanUsta-VvvvVvvvvV-SultanIIBayezid/Mylady
Sağolasın Alp, aynı dileklerle bilmükabil.
Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın cezamın kalkması için uğraşmıyorum. Yapılan uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bu yanlışlığı direk yönetimle iletişime geçerekte yapabilirdim ama bunun oyunculara ulaşması hayli zaman alabilirdi, bu yüzden forumu kullanarak hem bilgilendirme hemde üzüntümü dile getirmek istedim. Arkadaşlar birilerine ceza vermek çok ciddi bir iştir, suç işlediğini görseniz bile bu kez vereceğiniz cezanın şiddeti sizi kararsızlığa itebilir. Bu iş için ehil olmak lazım. Birilerine şunu gördünmü 5 gün böyle oldumu 7 gün vereceksin demekle çözüme ulaşılmıyor.
Tekrar tekrar ediyorum grup ve özel kanallardan yapılan yazışmalara müdahale etmek demek bu işi çözümsüzlüğe götürmek demektir. oyunun zaten buna karşı çok basit bir çözümü var yasaklamak. Çünkü iki kişi arasında geçen bir diyalogta taraflardan biri rahatsız oldumu yasaklama seçeneğini kullanabilir. Diğer tarafın amacı zaten geneli rahatsız etmek değilki bu tür davranışlar ceza gerektirmez. Ben dahada ileri gidip geneli aşırıcı derecede rahatsız edenleri 1-2 ay gibi cezalandırmak taraftarıyım.
Umarım bundan sonra bu işle ilgili olanlar daha dikkatli olurlar. İnanın insanın hevesi kaçıyor amaç oyundan soğutmaksa bu işte çok başarılı oluyorsunuz aynı başarının diğer konulardada devam etmesini istiyorum.
Düşünün arkadaşlar sığınağa giriyoruz 4 kişi susturulmuş, tesadüften öte bişe bu.
Harun, bilirsin ortada bir haksızlık varsa veya haksızlık doğacaksa gerek hayat tecrübesi gerek oyun tecrübesi bunu önceden görüp yönetimin buna müdehale etmesi için forumda senle beraber çok konu açtık veya dahil olduk, buda onlardan biri gibi gözüküyor. Bu aynı şuna benziyor, uzun zaman önce gazetelere düşmüş bir hırsızlık olayında bir çocuk aç olduğu için 1 dilim baklava çalmıştı aldığı ceza 7,5 yıl falandı aynı zamanlarda hayali ihracat yapanlar bırakın cezayı teşfik bile görüyordu devletten. Açıklanması gereken baklavayı alan hırsızmıydı, hırsızsa bu tür cezaya verilecek olan ceza miktarı bumu olmalıydı gibi yukardada bahsettiğim gibi ceza şiddetini belirlemedeki kararsızlığımız. Adil olacaksak daha dikkatli olmalıyız.
Yazdıklarım sakın yanlış anlaşılmasın cezamın kalkması için uğraşmıyorum. Yapılan uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bu yanlışlığı direk yönetimle iletişime geçerekte yapabilirdim ama bunun oyunculara ulaşması hayli zaman alabilirdi, bu yüzden forumu kullanarak hem bilgilendirme hemde üzüntümü dile getirmek istedim. Arkadaşlar birilerine ceza vermek çok ciddi bir iştir, suç işlediğini görseniz bile bu kez vereceğiniz cezanın şiddeti sizi kararsızlığa itebilir. Bu iş için ehil olmak lazım. Birilerine şunu gördünmü 5 gün böyle oldumu 7 gün vereceksin demekle çözüme ulaşılmıyor.
Tekrar tekrar ediyorum grup ve özel kanallardan yapılan yazışmalara müdahale etmek demek bu işi çözümsüzlüğe götürmek demektir. oyunun zaten buna karşı çok basit bir çözümü var yasaklamak. Çünkü iki kişi arasında geçen bir diyalogta taraflardan biri rahatsız oldumu yasaklama seçeneğini kullanabilir. Diğer tarafın amacı zaten geneli rahatsız etmek değilki bu tür davranışlar ceza gerektirmez. Ben dahada ileri gidip geneli aşırıcı derecede rahatsız edenleri 1-2 ay gibi cezalandırmak taraftarıyım.
Umarım bundan sonra bu işle ilgili olanlar daha dikkatli olurlar. İnanın insanın hevesi kaçıyor amaç oyundan soğutmaksa bu işte çok başarılı oluyorsunuz aynı başarının diğer konulardada devam etmesini istiyorum.
Düşünün arkadaşlar sığınağa giriyoruz 4 kişi susturulmuş, tesadüften öte bişe bu.
Harun, bilirsin ortada bir haksızlık varsa veya haksızlık doğacaksa gerek hayat tecrübesi gerek oyun tecrübesi bunu önceden görüp yönetimin buna müdehale etmesi için forumda senle beraber çok konu açtık veya dahil olduk, buda onlardan biri gibi gözüküyor. Bu aynı şuna benziyor, uzun zaman önce gazetelere düşmüş bir hırsızlık olayında bir çocuk aç olduğu için 1 dilim baklava çalmıştı aldığı ceza 7,5 yıl falandı aynı zamanlarda hayali ihracat yapanlar bırakın cezayı teşfik bile görüyordu devletten. Açıklanması gereken baklavayı alan hırsızmıydı, hırsızsa bu tür cezaya verilecek olan ceza miktarı bumu olmalıydı gibi yukardada bahsettiğim gibi ceza şiddetini belirlemedeki kararsızlığımız. Adil olacaksak daha dikkatli olmalıyız.
-
- FareAdam Düşmanı
- Lonca: [Kan Ve Revan]
Adama naber la naptın diyorsun hemen ceza
Koca sunucuda menekşe satan yokmu pes diyorsun ceza
Karizma satan varmı ceza
Slm veriyosun ceza
Biz napalım bu oyunda ?
Şimdide yeğenimn çarı susturulmuş kp çarlarım susturuldu cwp veren yok babannem bile daha iyi GM lik yapar
Karizma satan varmı ceza
Slm veriyosun ceza
Biz napalım bu oyunda ?
Şimdide yeğenimn çarı susturulmuş kp çarlarım susturuldu cwp veren yok babannem bile daha iyi GM lik yapar
I>>>>>> o(^_^)o >>>>>
(49)TürkxxMeLaNKoLiQ
(49)Lodosşifa=> ArTıK XxBaHTıKaRaxX
(49)Türkxxvakitsiz
Bi' Güne Daha El Salladım Giden Gitti Ve O Günün Şahitleride Gayba
Karıştı.
(49)TürkxxMeLaNKoLiQ
(49)Lodosşifa=> ArTıK XxBaHTıKaRaxX
(49)Türkxxvakitsiz
Bi' Güne Daha El Salladım Giden Gitti Ve O Günün Şahitleride Gayba
Karıştı.
- OsmanBey
- Antrepo Bekçisi
Kaswa yazdı:Adama naber la naptın diyorsun hemen ceza
Karizma satan varmı ceza
Slm veriyosun ceza
Biz napalım bu oyunda ?
Süper bir Çözüm buldum :idea:
Oyuna girmeden önce 500mg lık Xanax (Anti depresan ilacı) atıcaz. Sonra rahat herkesin kafası hoş olcak tartışma yok ceza yok
Hepimiz aynı dil i konuşuyoruz ancak hepimiz Üniversite mezunu birer siyasetçi veya hepimiz münazara uzmanı olmadığımızdan tartışmalarımız da bu seviyede olmayabiliyor.
Bizler küfür e karşıyız. Karşılıklı münazara ve tartışmaya karşı değiliz.
Fakat demekki böyle olması isteniyor o zaman benim önerim en sağlıklısı olur.
Xanax ları hazırlayın oyuna girerken