Selamün aleyküm ..
AZAP BİRLİĞİ
Öncelikle Selamlar…
Bu mail İKV çapında hatta sanal alemde bir ilk olarak kurulması planlanan, birden fazla loncanın bir arada, tek çatı altında birleştirilmesini hedefleyen ve oyuncu haklarını savunmayı amaçlayan Azap Birliği’ne davet amaçlı gönderilmiştir.
Bu davete İKV’ye gönül vermiş ve lonca üyelerinin huzurunu ve mutluluğunu düşünen tüm lonca yöneticilerinin cevap vermesini ve birliğe katılım göstermesini bekliyoruz.
Her şey daha güzel ve iyi bir İKV için!
- Nedir Azap Birliği?
Azap Birliği; İKV çapında tüm sunucularda ki tüm loncaları bir araya getirip, oyuncu haklarını savunmak için tek bir söz mercii oluşturulmak için kurulmuş bir birliktir. İKV yönetiminden taleplerimizi bireysel olarak değil, birlikten güç doğar felsefesinden yola çıkarak, “tek yumruk” yaklaşımıyla yapmayı amaçlayan bir oluşumdur.
- Kimler Katılabilir?
Azap Birliğine bu maili alan tüm loncalar ve İKV’ye gönül vermiş, oyunu oyun olarak oynamasını bilen tüm lonca oluşumları katılabilir.
Birlikte herhangi bir klan, sınıf, sunucu ayrımı yoktur. Sunucu ve oyuncular arası rekabetin yerine, oyuncular arası dayanışmayı prensip alır.
- Nasıl Bir Güç Oluşacak?
Azap Birliği sizlerin katılımıyla hedeflediği sayıya ulaşırsa İKV’de en etkili söz hakkına sahip oyuncu oluşumu olacak, hedef sayımız 10’lar ya da 100’ler değil, hedef sayımız 1000’lerdir.
İKV’de ortalama bir loncanın 50 üyesinin olduğunu varsayarsak, 20 loncanın katılım göstermesi 1000 birlik üyesi demektir ki 1000 kişinin tek bildirimle ilettiği talebinin reddedilmesi kolay olmayacaktır.
- Kararlar Nasıl Alınacak?
Azap Birliği; sunucu bazında katılım gösteren loncaların temsilcileri arasından seçimle gelecek olan bir sunucu arz, bir sunucu lodos ve birde sunucu genel lideri olmak üzere üç kişiyle yönetim kademesine katılacak. Sekiz sunucuda toplam 8 Lodos, 8 Arz, 8 Genel Lider olmak üzere 24 lider tarafından ve bu liderlerin üstünde bir genel lider, bir genel lider yardımcısı, bir sözcü olmak üzere 27 kişiden oluşacak bir yönetim takımına sahip olacak.
Sunucu içerisinde loncalardan gelecek talepler ve öneriler, klan liderine, klan liderinden sunucu genel liderine, sunucu liderinden de tüm lonca temsilcilerinin katılacağı (Her loncadan 2 temsilci) Birlik Meclisi’ne taşınacak. Birlik meclisi konuyu görüşüp yapılabilecekleri kararlaştıracak ve yönetimden talepte bulunacak.
- Yönetime Taleplerimizi Nasıl Onaylatacağız?
Bin kişinin üstünde bir oluşumun talebini geri çevirmek çok kolay olmayacaktır, fakat geri çevrilirse; tekrar başvuru yapacak ve uzlaşma yolları arayacağız fakat talebimiz yine onaylanmazsa ve biz haklıysak protesto hakkımızı kullanacağız. Oyun içerisinde yapılan etkinlikleri katılmayacak, belirlenen sunucularda yürüyüşler düzenleyecek, desteği mail yağmuruna tutacağız.
- İletişimi Nasıl Sağlayacağız?
Birliklerde en önemli kısım olan iletişimi sağlamak için;
o Group Msn yardımı alacağız.
o Bir forum sitesi edineceğiz.
Bunların yanı sıra bildirimlerimizi yayımlamak için;
o Resmi İKV forumunda her sunucuda bir bildirim sayfası kuracağız.
o Facebook üzerinden bir sayfa edineceğiz.
Ve en önemlisi, aylık lonca liderlerinin de bülten yayımlayabileceği “Havadis Gazetesi” adında bir e-dergi çıkaracağız.
Azap Birliği’nin genel hatlarıyla amacı ve sistemi bu şekildedir. Eğer loncama ve İKV’ye katkı sağlamak istiyorum, bu gidişatta söz sahibi olmak istiyorum diyorsan bu mesaja sende cevap verip Azap Birliği içerisinde yerini alabilirsin.
Daha güzel bir İKV için el ele…
Şimdiden teşekkürler...
AZAP Birliği
Re: AZAP Birliği
Harikulade bir fikir :!: arz lodos ve genel sunucu birliği meselesi bile tartışma yaratabilir ancak umarım başarılı olur .
MePoDer Üyesi :arrow: Ayık Olun 
______
MoZiLLa
______
______
- Cesurlar
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Bu tür tartışmaları aşmamız lazım.Çünkü İKV oyununda şu an oyuncu haklarını savunabilecek bir birlik bulunmamakta ve bu Arz,Lodos herkese zarar vermektedir.AZAP Birliğini duyurduğumuz sunuculardan ve lonca liderlerinden olumlu tepkiler aldık.Umarız proje başarıya ulaşır.MoziLLa yazdı:Harikulade bir fikir :!: arz lodos ve genel sunucu birliği meselesi bile tartışma yaratabilir ancak umarım başarılı olur .
Bu arada projeyi gündeme getiren Kuklacı RoA dan WaxWhineRAVYN[Oktay] kardeşimizdir.
Öncelikle tebrikler mükemmel bi fikir mükemmel bi proje ancak;
Bizim sunucuda birçok lonca birbiriyle düşman birbirine kin beslemekte ve asla bir arada hareket edemez eminim bu sorun tüm sunucularda vardır sadece belirli loncaların bizi temsil etmeleride anlamsız olacaktır Umarım bu sorunada bi çözümünüz vardır
Saygılar
Bizim sunucuda birçok lonca birbiriyle düşman birbirine kin beslemekte ve asla bir arada hareket edemez eminim bu sorun tüm sunucularda vardır sadece belirli loncaların bizi temsil etmeleride anlamsız olacaktır Umarım bu sorunada bi çözümünüz vardır
Saygılar
En az tartışmaya giren loncalardan seçilebilir. Örneğin yaş ortalaması en yüksek loncalardan biri Redsx ve tartışmada bulunmuyorlar gibi ...SHooT yazdı:Öncelikle tebrikler mükemmel bi fikir mükemmel bi proje ancak;
Saygılar
MePoDer Üyesi :arrow: Ayık Olun 
______
MoZiLLa
______
______
- WaxWhineRAVYN
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
Selamlar,
Projeye destekleriniz için tek tek teşekkür ederim
Katılımcı loncalar arasında ki sorunlar hakkında ki konuda; İKV oyuncuları ve en başta kendi loncalarında ki oyuncuların haklarını savunacakları için ufak tefek anlaşmazlıklar göz ardı edilebilir diye düşünüyorum, zaten oyun içi bir gerilim olsa da Birlik Meclisi'ne bu gerilim yansımayacaktır. Hali hazırda her oyuncunun karşı klan ve rakip loncadan anlaşamadığı insanlar vardır ama bu sorunlar yok sayılabilir, kaşrılıklı diyaloglarla çözüme kavuşturulabilir.
İyiForumlar...
Projeye destekleriniz için tek tek teşekkür ederim
Katılımcı loncalar arasında ki sorunlar hakkında ki konuda; İKV oyuncuları ve en başta kendi loncalarında ki oyuncuların haklarını savunacakları için ufak tefek anlaşmazlıklar göz ardı edilebilir diye düşünüyorum, zaten oyun içi bir gerilim olsa da Birlik Meclisi'ne bu gerilim yansımayacaktır. Hali hazırda her oyuncunun karşı klan ve rakip loncadan anlaşamadığı insanlar vardır ama bu sorunlar yok sayılabilir, kaşrılıklı diyaloglarla çözüme kavuşturulabilir.
İyiForumlar...
Selamün aleyküm ,
Arkadaşlar her alanda her ortamda tartışma çıkabilir.
Ama iyi niyetli bir projede yer almak isteyen bireyler projenin başarıya ulaşması için ve daha iyi bir ikv için
bazı şeyleri göz ardı etmelidirler.
Herşey daha iyi bir ikv için ...
Arkadaşlar her alanda her ortamda tartışma çıkabilir.
Ama iyi niyetli bir projede yer almak isteyen bireyler projenin başarıya ulaşması için ve daha iyi bir ikv için
bazı şeyleri göz ardı etmelidirler.
Herşey daha iyi bir ikv için ...
- fatihfenerkoliq
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Meran
Fikir Çok İyi Tebrik Ederim.. Ama Bu AZAP Birliği "meran" dışındaki Tüm Sunucularda faaliyete Geçebilir
Neden mi ?
Cevap : Aşırı Hırsız , Dolandırıcı , Yarı Yolda Bırakan Tipler Var Meranda Onlar Kendilerini Biliyor..
Bu Birlikte Meran'dan Katılım Olduğunu Varsayalım..
Bu Birlik Daha Büyük tartışmalara Yol Açabilir..
Esas Hedefinden Sapmaya Başlar..
Söz Geçirme Düelloya Döner...
Örneğin ;
A Loncası B Loncası düşman Klanlarda Veya Görüşü Farklı Loncalar..
A Loncası Asla B Loncasının Düşüncelerini Desteklemez Ve Sonuç Olarak Bölünme Yaşanır
Buda KAOS Ortamı Oluşturur..
Bu Örnek Sadece Meran Değil Tüm Sunucular İçin Geçerli..
Fakat AZAP Birliğinin Meranda Oluşacağını Sanmıyorum..
Meranda Takım Ruhu Yok
Bugün Sunucular Arasında Bir Turnuva Düzenlense
Meran Kendi Kendine Savaşır... Herkes Bir söz Söyler..
2 Sene Önce Olsaydı Bu Dediğiniz Olurdu Çünkü
Herkesin Saygı Duyduğu Arz- Lodos Hepsinin Saygı Duyduğu Ebuhan Abi Vardı Oyunda.
Onun Bir Sözüyle Meteor'da Savaşı Keserdi Millet.
Şimdi İse Öyle Biri Yok veya Tanımıyorum.
Kısacası MERAN buna hazır Değil..
--SAYGILAR--
Neden mi ?
Cevap : Aşırı Hırsız , Dolandırıcı , Yarı Yolda Bırakan Tipler Var Meranda Onlar Kendilerini Biliyor..
Örneğin ;
A Loncası Asla B Loncasının Düşüncelerini Desteklemez Ve Sonuç Olarak Bölünme Yaşanır
Meranda Takım Ruhu Yok
Herkesin Saygı Duyduğu Arz- Lodos Hepsinin Saygı Duyduğu Ebuhan Abi Vardı Oyunda.
--SAYGILAR--
Meran FatiHi
TSKxSUBAY"s - KevınnasH
TSKxSUBAY"s - KevınnasH
TSKSUBAY ? kendi loncasını soyan adam değilmi bu kalkmış bide meran hırsız dolandırıcı kaynıyor diyor yanılıyorsam düzeltin ama ben öyle hatırlıyorum... 
- Cesurlar
- Antrepo Bekçisi
- Sunucu: Tılsım
fatihfenerkoliq yazdı:Fikir Çok İyi Tebrik Ederim.. Ama Bu AZAP Birliği "meran" dışındaki Tüm Sunucularda faaliyete Geçebilir
Neden mi ?
Örneğin ;
Meranda Takım Ruhu Yok
--SAYGILAR--
Yorum için teşekkürler yalnız ne meranda ne de diğer sunucularda bu şekilde bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.Çünkü bu birlik oyuncu haklarını korumak için kuruluyor.Bu birlik sayesinde 15 günlük Sancak Savaşları etkinliğindeki gibi skandallarla karşılaşıldığında hakkımızı daha etkin savunmuş olucaz.Bu tarz haksız uygulamalara karşı Arz-Lodos nasıl birlik oluyor görmüştük zaten.