Dağlar Yalçın (Ruffles)

Sancak sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kullanıcı avatarı
RuffleS
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

Dağlar Yalçın (Ruffles)

Mesaj gönderen RuffleS »

yaşadığım sırada hayatımın elimden kayıp gittiğiini hiç bukadar fark etmemiştim.çocukluğumda evimizin küçük penceresinden sokak manzarasına baktığımı hatırlıyorum.nekadar da güzeldi renkler. karşımızdaki kaçak binanın acele boyanmış o dumanlı duvarın rengi bile bi başka gelirdi.belkide dünyayla olan ilk yüzeysel gözlemlerim olduğu için.gece uyurken karşımdaki duvar saatinin ben uyanıncaya kadar nasıl ilerlediğini anlamadığım gibi hayatımın nasıl geçtiğini anlamadım.20 li yaşlarıma geldiğim zaman artık çocukluğumda ki o ayrıntıları düşünemiyecek kadar değişik bir ben haline gelmiştim.hiç bir zaman özgür olmadığımın farkndaydım.kötülük ve iyilik kavramlarını birleştirdiğim zaman ikisininde birbirinden farklı olmadığını anladım.iyilik yaptığım için cennete direceğimden emin değildim.veya kötülük yaptığım için cehenneme gireceğimden de emin değildim.bi yaratıcının varlığına inanıyordum fakat adaleti ve iyiliği seven yaratıcı neden cehennemi yaratmıştı.demek ölümden sonraki hayatta iyiliği merhameti seven tanrının da bir acımasız tarafı vardı?bu düşünce beni sınırlarımı aşmayı zorlamaya başladı ve acımasız tarafımı görmeyi istiyordum. bu düşünce hergeçen gün beynimi yiyen tümör gibi büyümekteydi.sadece şunları hatırlıyorum gözümü açtığımda daha önce hiç görmediğim bir adamın ayaklarımın dibinde cançekiştiğini gördüm.değişik bir duyguydu sanki gökdelenin ucundan aşşağıya bakıp çok yüksek olduğunu görüp tedirgin olmak gibi bi duyguydu bu.ayaklarımın dibinde yatan adamında sanki ayakları yere basan ve gökdelenin tepesine bakıp iyiki orda değilim dediğini düşünüyordum.bu değişik bir duyguydu.gökdelenden değilde aşşağıdan bakmayı öyle bir istedim ki o an.sadece aklımda benim öldürdüğüm insanın duygularını yaşamak istediğim geldi.elimdeki fazla yağlanmış olan silahın varlığıyla öldürmeyle ölmek arasındaki paralal bi bağın etkisi olduğunu düşündüm silah ortak noktaydı yani gökdelen.kafama dayaıp tetiği çektiğim an sadece zamanın ışık hızıyla paralel olduğunu anladım..

Dağlar Yalçın
RuffleS :geek:
Rowxruff
Barış Kadınlar Ve Korkaklar İçindir...

www.013-suikast.com

Resim
Kullanıcı avatarı
IIciRkiNkraLII
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Klan: Lodos

Re: Dağlar Yalçın (Ruffles)

Mesaj gönderen IIciRkiNkraLII »

Bir insanın iç dünyası, düşünceleri ancak bu kadar iyi anlatılabilir. Eminimki bunu okuyan herkes bu metnin bir yerinde kendini bulmuştur. Tebrik Ederim Dağlar.
Bizde Bilirdik Sevgiliye Karanfil Almasını Lakin AÇ İdik Yedik Karanfil Parasını..
çiRkiNkraL
Resim
erdinc
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen erdinc »

Çıkarıp atmak lazım at gözlüklerini.. Hayata ne kadar farklı bakarsak o kadar farklı yaşayabiliriz..
Teşekkürler Dağlar..

Karagumruk
KaraGumruK - IKGumruKI
Kullanıcı avatarı
kupluce
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen kupluce »

İçtenlikle yazılmış ..
Güzel olmuş, tebrik ederim.
AteşSalih -- TERBİYECİ

Resim
AFxKaRTaNeM
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen AFxKaRTaNeM »

IIciRkiNkraLII yazdı:Bir insanın iç dünyası, düşünceleri ancak bu kadar iyi anlatılabilir. Eminimki bunu okuyan herkes bu metnin bir yerinde kendini bulmuştur. Tebrik Ederim Dağlar.

Kesinlikle katılıyorum.Emeğine sağlık.

(AFxKaRTaNeSi)
AFxORUGA
AFxKaRTaNeM
Orugaxbüyü

Msxoruga
AFxKaRTaNeSi
AFxByNORUGA
Resim
Kullanıcı avatarı
edirneli
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen edirneli »

tebrik ediyorum üstad tek kelimeyle harika okurken sanki yaşamış gibi oldum anlatıklarını hayat bu olsa gerek !!!
IıISINyORIıI IıIxSİNyORxIıI Gökxsinyor
Kullanıcı avatarı
RuffleS
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen RuffleS »

Eyw Tşk Ederim..Begendiğinize Sevindim..
Rowxruff

www.013-suikast.com

Resim
Kullanıcı avatarı
Titxreis
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Titxreis »

Affedici olan cezalandırmaz

Misyoner diyor ki:
Sual: “Hac suresinin, (İnkâr edenler için ateşten bir elbise giydirilecek ve başlarına kaynar su dökülecektir) anlamındaki 19. âyeti ile, Haşr suresinin, (Allah rahman rahimdir [esirgeyen, bağışlayandır]) anlamındaki 22. âyeti çelişkilidir. Affedici olan Allah, inkârcıları hiç cezalandırır mı?”
CEVAP
Çelişki bunun neresindedir?
Affedici olmak, mazlumun hakkını zalimden almamak mıdır? Yahut hainleri, canileri cezasız bırakmak mıdır? Suçluları adaletle cezalandırmak, affedici olmaya aykırı olur mu? Dünyada suçluları cezalandırmayan bir nizam var mıdır? Cezasız, hukuksuz nizam olur mu? Bu cezalar, ülkenin kiminde hafif, kiminde ağır olur. Mesela bazı Avrupa ülkelerinde namusla ilgili suçların cezası az, fakat para ile ilgili olan suçlarınki ağırdır. Bu da onların paraya, namustan çok önem verdiğini göstermektedir. Katile ceza verilmiyorsa veya hafif ceza veriliyorsa, insana değer verilmiyor demektir. Ölen insanın bir değeri olsaydı, elbette katilin hak ettiği ceza verilirdi.

Katillerin, canilerin ölümle cezalandırılmalarına da misyoner ateş püskürüp, (Katiller öldürülürse, dünyada insan kalmaz) diyor. Birisi, birisini öldürünce, kendisinin de muhakkak öldürüleceğini bilse, acaba başkasını öldürebilir mi? Buna rağmen öldüren çıksa da, çok az olur. Her suç için caydırıcı ceza vermek misyonere göre yanlışmış. Ceza verilmezse, katillik o zaman daha çok artmaz mı?

Bir cani, çoluk çocuk demeden on kişiyi öldürüyor. Ceza olarak bu da öldürülmeli denince, (İnsanlığa yakışır mı) deniyor. Caninin on kişiyi öldürmesi insanlığa yakışır mı? Katliamlara son vermenin çaresi, öldürenin cezasız kalmamasıdır. Cezaların hafif olması, hapse girince bütün ihtiyaçların karşılanması suçları teşvik olmaz mı?

Her şeyi yoktan yaratan Rabbimizin, emrini dinlemeyenlere ceza verme yetkisi yok mudur? Cezayı suçluların kendisi mi tayin eder?

Demek ki, Kur’an-ı kerimde asla çelişki yoktur. Kendi başına tıp kitabı okumakla doktor, hukuk kitabı okumakla hakim olunamadığı gibi, meal okumakla da din öğrenilemez. Misyoner papaz gibi yanlış anlar. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Rabbin elbette hem bağışlayan, hem de çok acı azap verendir.) [Fussilet 43]
Titxreis-Titxatasagun
Resim
Bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte Çin seddinde buluşacağız... M.Kemal ATATÜRK
Gizlenmiş İçerikGöster
Bir Kurt' un Peşinden 40 Köpek Havlamıyorsa, O Kurt, Kurt Değildir.
Kullanıcı avatarı
HAMMER62
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Absolute Power

Mesaj gönderen HAMMER62 »

Titxreis in resmi elinde oLan var mı :D çok merak etim ya tipini sesini duydumda :D
*xllHaMMeRllx
*HaMMeR
*lHAMMERll
*Devdeniz

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

•((¯°·._.• ɥɐɯɯǝɹ •._.·°¯))•
Kullanıcı avatarı
RuffleS
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen RuffleS »

Ya Sen ne Sıgır Bir adamsın..

Affedici olan ALLAH seni Cehenneminde cezalandırmıcakmı ozaman neden cehennemi yarattı ?

Ne Aptal Bir adamsın sen ya..

Benim Konularıma Sen yorum yapma..

Git dışarı çık Az O al (oksijen)..
Rowxruff

www.013-suikast.com

Resim
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön