Veda vakti geldi, gözüm arkada değil, T.İ.T. Ailesini emanet edeceğim genç kardeşlerim var artık... Gelelim asıl konumuza.Burada yazmak güzel. Bir o kadar da şaşırtıcı ve ürkütücü.
Bazen de hüzün veriyor. Hüznümün sebebi, yazılanların ancak polemik konusu olduğunda ciddiye alınması. Şaşırtıcı olan ise polemik olsun diye yazmadıklarımın-hatta polemik olmasın diye yazdıklarımın da- polemik konusu edilmesi.
Benim en büyük hatam, İstanbuloyun camiasındaki herkesi Adam yerine koymam oldu... Çoluktur çocuktur demedim, hatalarından ders almaları için herkese aynı muameleyi yaptım, oysa güzel bir söz vardı Göksu arkadaşımın, ( Söz ona ait değil Anonim ) " Sen ne kadar bilirsen bil, senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır." bu sözünü şiar edinmedim, yeri geldi kızdım yeri geldi sövdüm, yeri geldi veryansın ettim... Gençlerin emek vermeden yemek yemeğe çalışmasını hazmedemedim, oysa bu dünyada da, diğer dünyada da hiç birşey karşılıksız değildir, bu gün oyunda hile yapar, hırsızlık yapar işin kolayına kaçarsan, yarın birgün hayatta karşılaştığın zorluklarla da aynı düstur ile mücadele etmeğe çalışır ve haksız kazanç elde etmek için çabalar durursun, eline ne mi geçer, o an için gemisini yürüten kaptan olabilirsin, hatta sana " Rüzgara hakim olamıyorsan yelkenlerini ona göre ayarla. Ve unutma ki hayat karsilatigin gucluklerle degil gemiyi limana getirip getiremediginle ilgilenir..." şeklinde bir bizans özdeyişi ile cesarette verip, yanlış bildiğin yolda ilerlemene destek olabilirler, oysa emek verilerek elde edilen küçük bir kazanç, hile hurda yolu ile edinilmiş onlarca değerden daha yeğdir.
5 Yaşındaki kızıma edilmedik küfür kalmadı, hiç bir lonca da bulunmayan bir çok kız arkadaşımızın karakterlerine girip oyun oynadığım için ( İnsan olan bir düşünür, neden bir hanımefendi bir çok lonca/ekip dururken T.İ.T. Loncasını tercih etmiştir ? ) etekli dendi, doğru yolu gösterme gayretimden ötürü bilmemne ( Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar... Doğru kovuyorlar. ) dürüst olduğumuz ve bir tane yanlışımız bulunmadığı için tarafımıza atılan iftiralar atıldı, yönetim ( Şeriatın kestiği parmak acımaz düsturu ile hareket ettik, bu da bizim Devletçilik anlayışımızdan olagelmekte...) in arkasında durduk adımız yalaka ya, hatta Sobee nin sahibine çıktı ( Neymiş Yönetim bizi koruyor kolluyor ve müsamaha gösteriyormuş ) Yönetimin yapmış olduğu hataların karşısında oyunun sahipleri ( Çünkü asıl sahibi ve oyunu ayakta tutan biz oyuncularız. ) olarak karşı çıktığımızda, yöneticileri galeyana getirmeye gayret edip bizlere ceza verilmesi için çabalar sarfedildi. Tek kişilik dev lonca dendi, adımız tanguta da çıktı anguta da... Yılmadık yıkılmadık...
Daima dürüstlüğümüzle, şeref ve haysiyetimizle örnek olmaya, genç nesle sahip çıkmaya çalıştık, elimizin erdiği dilimizin döndüğünce doğruyu göstermeğe çalıştık oyundaşlarımıza, kazancımız ne oldu yalnızca Allah (c.c.) rızası ve yanında Atalarımızdan emanet aldığımız devlet ve vatan topraklarımızın gelecek nesillere bağımsız bir biçimde teslim edilmesine katkıda bulunup vazifemizi tamamlama gayreti oldu.
Bir çok arkadaşımız malesef ve malesef yazı uzun geldi diyerek okumayıp olumlu/olumsuz yorumlar yapacak, hiç sorun değil, bizlerin safı belliydi Hz. İbrahim için yakılan ateşi söndürebilme gayretiyle sırtındaki yaprak ta 2 damla su taşımaya çalışan karıncaydık bu camiada...
Birşeyler katabildiysek, 3000 kişi arasında 3 kişiyi kurtarabildiysek, 1 kişinin dahi zarar görmesine engel olabildiysek ne ala ne mutlu bizlere.
“Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu saymasın kendini.”
Tek tek isim yazmayacağım, olabilir insanlık hali bir arkadaşımın dahi adını unutur yazamazsam gönül koyar darılır, o nedenle başta kurucusu bulunduğum T.İ.T. Loncası Üyeleri olmak üzere, 3 yıldır oynadığım İKV Camiasının tüm oyuncularından ( Hakkımı helal etmeyeceğim birkaç oyuncu var, onlara tek sözüm benden helallik almadan can veremesinler, aynı şey benim için de geçerli. ) haklarını helal etmelerini diler, oyun ve reel hayatlarında herşeyin gönüllerince olmasını Yüce Allah (c.c.) tan niyaz ederim.
Sizleri son kez saygı ve sevgi ile selamlar, oyunda da olsa gerçek hayatta da olsa, doğru ve dürüst olmanın o an için sizlere fayda sağlamasa dahi gelecekte hakkınızda en hayırlısı olacağını bilmenizi dilerim.
Alemlerin Sahibine Emanetsiniz.