Aynın Sarmış Her Yanımı
Yediğim ekmeğin en kıtır yerinde
Çayımın en güzel deminde aynın var
Sokağımın karanlık köşe başında
Başımı koyduğum yastıkta aynın var
Ettiğim o acımasız kavgalarda
Sorgulandığım zindanlarda aynın var
Bitmez tükenmez o acı yollarımda
Hatta hüzünlü infazımda aynın var
Gel sundum sana kalbimi ellerimde
Cemal'im çektiğim hasrette aynın var.
Aynın Sarmış Her Yanımı
- Esvedibihak
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- DeathLord
- Çınaraltı Müdavimi
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Aynın Sarmış Her Yanımı
Merhaba,
Şiirindeki tema ve şiirinin kendisi beğendim.Ancak ufak bir sorun var.Beyit halinde yazmışsın ve her beyit sonunda ''aynın var'' sözcükleri geçiyor.4'lük olduğunda arada cümleler oluyor ve aynı sözcük grubundan yüzlerce olsa dahil ağza hoş geliyor.Ama beyitte biraz cıvık kaçıyor.Yani her zaman aynı kelimeler ağızda olunca hoş olmuyor.Aynı şiiri 4'lük şeklinde yazdığında daha güzel bir hâl alacağını düşünüyorum.
Eline sağlık.
Şiirindeki tema ve şiirinin kendisi beğendim.Ancak ufak bir sorun var.Beyit halinde yazmışsın ve her beyit sonunda ''aynın var'' sözcükleri geçiyor.4'lük olduğunda arada cümleler oluyor ve aynı sözcük grubundan yüzlerce olsa dahil ağza hoş geliyor.Ama beyitte biraz cıvık kaçıyor.Yani her zaman aynı kelimeler ağızda olunca hoş olmuyor.Aynı şiiri 4'lük şeklinde yazdığında daha güzel bir hâl alacağını düşünüyorum.
Eline sağlık.
Leb demeden LeBronn James'tir pek çok MC
Ais Ezhe(R)
SusTuRun
Ais Ezhe(R)
SusTuRun
- Esvedibihak
- Şarapçı'nın Sırdaşı
Re: Aynın Sarmış Her Yanımı
Güzel bir eleştiri olmuş
o halde şiir ile ilgili küçük bir detay vereyim.Ayn ve aynın şeklinde okuyup farklı varyantasyonlarda algılanabilen çeşitli anlamları iç içe taşıyan bir şiirimdir bu. Aslen beyit halinde yazmamın nedeni bu amaca daha iyi hizmet etmesidir.
Sevgi ve muhabbetimle...
Sevgi ve muhabbetimle...