Kadim hidranın bir kafasını kestikden sonra derin yaralara ve kan kaybına dayanamayan Balyoz nazım ölmek üzeredir. Lodos Klanı Üst rütbeliler Bir konsey odasında toplanmış ve Balyoz nazımın ağzından çıkacak o kişinin Adını Beklemektedirler. Rütbeli lodoslar kendi isimlerinin söyleneceğine umutlu bir halde beklerken sadece 1 kişi hüsrana uğramaz. Balyoz nazımın son nefesinde Söylediği Tek şey ''İs... İsss.... İsmet bey. Lodosların Baş muhafızı!!!!''
Emin önü kayıplarını yolculamış kısmen kendini toparlamış ve Teşkilatın önemli isimleri bundan sonrasını düşünmek, Ortak kararlarını belirtmek için Azat Efendi' nin Köşkünde toplanmışlardır.
İstihbarat subayı, Komutan, Azat Efendi, Agah bey, İsmet bey, Handan Hanım,Mebhure Hanım, Arzuhalci ve Işık Hanım Gibi tüm teşkilat üyeleri Yuvarlak bir masada Azat Efendi Yönetimindeki Emin önünün Geleceği için tartışmaya başlamışlardır. Bu Kadim konseyde birbirine zıt iki kişi bulunması Emin önünün refahı değil adeta bu sefer sonu olacaktır. İsmet bey Balyoz nazım ile övünüp Lodos baş muhafızı olmasını kutlarcasına kendisinden bahsederken, Handan hanım bu aşırı kibir'e dayanamaz ve şöyle der. Teşkilatın hala teşkilat olarak kalmasını ve eminönü'nde hala nefes almanı Ben, Muhafızlarım ve Arzın çocuklarına borçlusun. Nefes almaya devam etmek istiyorsan ve bu odadan canlı çıkmak istiyorsan, Daha fazla ileri gitme İsmet.
Bu Kadim klanın Efsane Hanımının ağzından çıkan yürekli sözler İsmet beyin yüreğinde öylesine bir delik açarki.Konseyi terk Edip bu nefret karşısında nasıl hayatta kalabileceğini düşünmeye başlar kalesinin en derin köşelerinde.
Hayatından Korkan İsmet Beyin Lodos baş Muhafızı olması, Lodos Kelimesi geçtiğinde Emin Önü halkının Titreyen o ellerinin geride kaldığının Kanıtıdır Artık.
(Baltada suç varsa Sapındada vardır.....)
Devamı daha sonra