Dev boyuyla eğildi,bana kalın bir sesle:
-Sen korkuyormusun ?
Ben kekeliyerek:
-Şe...y g.a.l.i.b.a
Bağladıkları zincir çok soğuktu ve çürümüştü kolaylıkla çıkabilirdim ama çıkarsam gık demeden öldürürlerdi beni ama ben böyle durursamda ölecektim bu
suratlarından belli oluyordu karşımda kafesin içinde bir kurt vardı oda büyüktü burda en küçükleri ben olsa gerek.Aynı şekilde zincirli benim boyumdan
biraz uzun daha yaratıklar vardı.Bir şeyler konuşuyorlardı maskeli kız ve büyük dev.Aynı maskeli kızlar vardı ama onlar biraz daha küçüktü.
Elinde zincirli dev olan:
-Ana bu insanoğlunu ne yapacağız ?
Dedi kalın bir sesle.Galiba anasıydı zincirlide oğluydu.
Dev ana:
-Neden yakaladınız ki bunu yiyin gitsin sizindir uğraşamam ben bukadar işim varken.
Olaaamaaz bu sözü dediğinin hemen arkasından zincirliyle göz göze geliverdik.
-Şimdi düştün elime !
-Bak lütfen çok çok lütfen bırak beni gidiyim Vallaha gelmem bir daha buraya Yemin ederim lütfeeen.
-Bir şartla.
-Ne nedir ?
-Tepegözleri buradan uzaklaştıracaksın.
-Ne nasıl tepe ney nası bişi odamı yaratık.
-Kess !Şimdi mağaranın hemen sağında bir yol var ve o yoldan yürü karşına çıkan tüm yaratıkları öldür serbestsin.
-Ee peki ya kaçarsam ?
-Hahaha kaçamazsın yüzünden buranın yabancısı olduğun belli oluyor buralar çok düzlüktür yani seni elimde koymuş gibi bulurum ve yakalandığımda yapacaklarımı
düşünme bile şimdi yürü !
-Pekala gidiyorum.
Kılıclı adamlar zincirimi çözdü ve elime kılıc verdi yavaş adımlarla yürüdükten sonra koşarak mağaradan çıktım acaba kaçmalımıydım yoksa dediğini
yapmalımıydım.Galiba dev ananın oğlunun dediğini yapmalıydım sonra buradan çıkmak için birşeyler düşünürüm.Yola ilerledim acaba karşıma ne çıkacak diye
merak ederken ohaa bunun devden farkı yok o elindeki büyük sopasına ne demeli birtek gözünde makine mi ne o ya yer bitirir beni aldım başıma gine belayı.Ama
yapmalıydım.Artık korkmaktan vazgeçmeli ve cesur bir yiğit gibi karşısına çıkmalıydım.Kılıcımla yavaş adımlarla yürüdüm tepegöz beni farketmişti ve bana
doğru döndü aniden saldırmaya başladı korkudan bende kaçmaya başladım ben kaçtım o kovaladı sonunda takip etmeyi bıraktı onu yenebilmek için bir plan
yapmalıydım.Derken ayağımın ucunda bir tüfek gördüm çok sevinmiştim hemen tepegözün karşısına dikildim tekrar tam sıkacaktım ki içi boştu tepegöz gülmeye
başladı gıcık oldum ya bir kere ama elimden de bir şey gelmiyordu oda doğruya doğru.Gine kovalamaca başladı ben kaçtım o kovaladı sonunda tekrar peşimi bırak-
-tı.Şimdi ne yapacaktım nasıl yenecektim tepegözü.Arkamdan bir ses duydum bakim derken ince up uzun bir dev daha gözlerimi büyük bir şekilde açtım...
İstanbul Kıyamet Vakti [Karabela] Bölüm:2
İKV için yazdığınız hikayeler, şiirler veya kurgusal eserleriniz
-
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Meran
Geçiş yap
- Genel Duyurular
- ↳ Kurallar
- ↳ Haberler & Duyurular
- ↳ Sıkça Sorulan Sorular
- Genel Etkileşim
- ↳ Genel Etkileşim