Dine- Dile- Irka SAYGI

Eminönü sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Kilitli
Kullanıcı avatarı
RADQN
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Dine- Dile- Irka SAYGI

Mesaj gönderen RADQN »

Merhabalar;

Dünyamızda çevrimiçi oyunların sürekli arttığı bir yapıda bizlerde bu yapının içinde yer alıyoruz.Ancak bizim oynadığımız oyun diğer çevrimiçi oyunlara göre çok farklı çünkü bizim oyunumuzda sohbet ve kültür paylaşımı ön safhada hepimiz çeşitli insanlarla reel yaşantımızda görüşüp aynı masada yiyip içtiğimiz bir yapıdan oluşmakta.Bu yapı sayesinde oyunlara bağlılık daha da artmaktadır.Ama bir x oyununda bu tür etkileşim olmamakta bunu nerden biliyorum derseniz 7 8 senelik online oyun yaşantımdan hatta bu oyun türlerinde yüklü miktarda paralar harcayarak kendi zevklerimi tatmin etmeye çalıştım ve çalıştınız.Ancak sonuç olarak o paralar bazen boşa harcanmış olabiliyor.

Biz İKV oyuncusu olarak hayatımızın 1/5 ini bu çatı altında geçiriyoruz.Türkiyenin dört biryerinden insanlar oynuyor onların kültürleri, yaşayış tarzlarını bu sayede öğrenebiliyoruz aynı anda istanbuldan X kentinde ki insanla görüşebiliyoruz onunla tüm reel hayatta olmıycak arkadaşlığı bile kurabiliyoruz.Bu yüzden İKV Türkiye adına kurulmuş en iyi sanal ortam, bazıları X oyunlarıyla kıyaslasada en iyisi budur.
İKV oyununun güzel bir yapısı vardır.Türkiye gündemi aynı anda bu oyunda yer almasıdır.Bazen bu gündem çok güzel tartışılır.Bazen de oyundaki etnik yapıyı bozmak derdinde tartışılır.Bundan 2 3 sene önceye gittiğimizde bazı kişiler Türkiye gündeminden faydalanarak farklı IRK tartışması yaptı sonuç olarak oyundaki, iki grupta birbirleriyle zıtlaştı ama fazla sürmedi tekrar normal oyun yaşantısına geçildi.Bu yapıyı bozmaya kalkanlara ne oldu derseniz kimisi Moderasyona uğradı çeşitli nedenlerden uzaklaştırıldı.Kimiside oyunu bırakmak zorunda kaldı .Ve şimdi tarihler 2011 i gösterirken bazı İKV oyuncuları ve çeşitli topluluklara hitap eden grup başkanları tekrar bu tür olayları çıkartmanın derdinde, olduğunu gördüm ve duydum .Bir insanı dini inancından dolayı küçümsemek TC anayasasına göre suçtur.

VI. Din ve vicdan hürriyeti
MADDE 24- Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat
hürriyetine sahiptir.
14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet,
dinî âyin ve törenler serbesttir.
Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç
ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve
kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve
denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve
ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer
alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi
isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel
düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî
veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle
olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan
şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Bu maddeye göre bir kimse inançlarından dolayı alay konusu olamaz .

İKV evreninde belli bir kitleye hitap eden insanların ,bir oyuncuyu inançlarından dolayı küçümsemesi ve onu destekleyen şahısların böyle bir davranışı sergilerken neye dayandıklarını bilmek isterim.Ben ve arkadaşlarım oyunda belli bir kitleye hitap eden grup üyeleri olarak böyle bir şeyden üzüntü duyduk ve kendi aramızda bu zihniyete destek çıkan kişileri tespit ederek aramızdan ayrılmasına karar verdik.Umarım İKV yönetimi olarak böyle bir durumu göz ardı etmezsiniz umarım.
Barış ÇOLAK
Kullanıcı avatarı
altinkalp
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Lonca: A L P

Re: Dine- Dile- Irka SAYGI

Mesaj gönderen altinkalp »

RADQN yazdı:Merhabalar;

Dünyamızda çevrimiçi oyunların sürekli arttığı bir yapıda bizlerde bu yapının içinde yer alıyoruz.Ancak bizim oynadığımız oyun diğer çevrimiçi oyunlara göre çok farklı çünkü bizim oyunumuzda sohbet ve kültür paylaşımı ön safhada hepimiz çeşitli insanlarla reel yaşantımızda görüşüp aynı masada yiyip içtiğimiz bir yapıdan oluşmakta.Bu yapı sayesinde oyunlara bağlılık daha da artmaktadır.Ama bir x oyununda bu tür etkileşim olmamakta bunu nerden biliyorum derseniz 7 8 senelik online oyun yaşantımdan hatta bu oyun türlerinde yüklü miktarda paralar harcayarak kendi zevklerimi tatmin etmeye çalıştım ve çalıştınız.Ancak sonuç olarak o paralar bazen boşa harcanmış olabiliyor.

Biz İKV oyuncusu olarak hayatımızın 1/5 ini bu çatı altında geçiriyoruz.Türkiyenin dört biryerinden insanlar oynuyor onların kültürleri, yaşayış tarzlarını bu sayede öğrenebiliyoruz aynı anda istanbuldan X kentinde ki insanla görüşebiliyoruz onunla tüm reel hayatta olmıycak arkadaşlığı bile kurabiliyoruz.Bu yüzden İKV Türkiye adına kurulmuş en iyi sanal ortam, bazıları X oyunlarıyla kıyaslasada en iyisi budur.
İKV oyununun güzel bir yapısı vardır.Türkiye gündemi aynı anda bu oyunda yer almasıdır.Bazen bu gündem çok güzel tartışılır.Bazen de oyundaki etnik yapıyı bozmak derdinde tartışılır.Bundan 2 3 sene önceye gittiğimizde bazı kişiler Türkiye gündeminden faydalanarak farklı IRK tartışması yaptı sonuç olarak oyundaki, iki grupta birbirleriyle zıtlaştı ama fazla sürmedi tekrar normal oyun yaşantısına geçildi.Bu yapıyı bozmaya kalkanlara ne oldu derseniz kimisi Moderasyona uğradı çeşitli nedenlerden uzaklaştırıldı.Kimiside oyunu bırakmak zorunda kaldı .Ve şimdi tarihler 2011 i gösterirken bazı İKV oyuncuları ve çeşitli topluluklara hitap eden grup başkanları tekrar bu tür olayları çıkartmanın derdinde, olduğunu gördüm ve duydum .Bir insanı dini inancından dolayı küçümsemek TC anayasasına göre suçtur.

VI. Din ve vicdan hürriyeti
MADDE 24- Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat
hürriyetine sahiptir.
14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet,
dinî âyin ve törenler serbesttir.
Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç
ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve
kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve
denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve
ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer
alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi
isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel
düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî
veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle
olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan
şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz.

Bu maddeye göre bir kimse inançlarından dolayı alay konusu olamaz .

İKV evreninde belli bir kitleye hitap eden insanların ,bir oyuncuyu inançlarından dolayı küçümsemesi ve onu destekleyen şahısların böyle bir davranışı sergilerken neye dayandıklarını bilmek isterim.Ben ve arkadaşlarım oyunda belli bir kitleye hitap eden grup üyeleri olarak böyle bir şeyden üzüntü duyduk ve kendi aramızda bu zihniyete destek çıkan kişileri tespit ederek aramızdan ayrılmasına karar verdik.Umarım İKV yönetimi olarak böyle bir durumu göz ardı etmezsiniz umarım.

Biz bu vatanımızı cephe'de savaşırken Dedelerimiz olsun Babalarımız olsun almak kazanmak uğruna can'larını feda etmiş iken din dil ırk meshep ayrımı yapmamışken, biz burada oturdumuz yerdenmi sen kürt alevi laz Vs diyerekmi vatanımıza sahip çıkıcaz ?
En son altinkalp tarafından 16 Oca 2011 22:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
GANDALF
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen GANDALF »

Evet Malesef Oyunumuzda 2 Sene Öncesi Böyle Tartışmalar Oldu. Fakat Çok Uzun Sürmedi. Herkez Eski Sohbetine Devam Etti. Fakat Bu Olaylar Hala Oyunumuzda Yaşanmaktadır. Ülkemizde ve Oyunumuzda Din Dil ve Irk Seçimi Konusunda Herkez Özgürdür. Oyunumumuzda da Özgür Olduğu Halde Hala Bir Kaç İnsan Din'e Dil'e ve Irk'a Saygı Duymaksızın. Kendi Uydurmaları Üzerine Bi Takım İtiraf Atmaktadırlar. UNUTMAYINKİ KENDİ DİNİMİZ DERKİ ' HER DİNE SAYGI DUYUN'. LÜTFEN DİN'e DİL'e ve IRK'A SAYGI DUYALIM. DUYMAYANLARI ARAMIZDA BARINDIRMAYALIM..

DAHA GÜZEL İKV İÇİN EL ELE

Saygılarımla;
GANDALF
Kullanıcı avatarı
ogezen
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen ogezen »

Bir kişinin kendi dinine,ırkına,diline,mezhepine kendisinden başkasının karışmaya ve alay etmeye hakkı yoktur ve hiç bi zamanda olmamıştır.Allah insanları yaratırken tek bir dine veya ırka dayalı şekilde yaratmamıştır.Bu seçim sadece kul ve Allah arasındadır.Bunada kimse karşı çıkamaz ve küçümseyemez.
Ama ne yazık ki oyunumuzda bunun ayrımcılığını yapan kesimlerde mevcut.Bunlara tek sözüm var Türkü,kürdü,lazı,çerkezi,alevisi bu topraklar içinde kardeştir.Bunuda kimse dışlayamaz..!
Resim
www.loncabeta.com
Farkı Farket! Ve Hazmet Sana Zahmet!..
Kullanıcı avatarı
JiGyyy
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen JiGyyy »

selamın aleyküm kardeşlerim çok açık uzun ve net konuşıcam.Ben alevi kültürüyle yaşayan 23 yaşında bir insanım, herkesin tanıdığı dadaşorhan denilen adam abimle yaşadığı kişisel küfürsüz tartışmayı çok başka boyutlara taşımıştır.Ceza(mustafa) bana orhan seninle konuşmak istiyormuş skype de seni konuşmaya alıyım mı dedi bende derdi neymiş bakalım dedim ve kabul ettim konuşmada hatem ben dadaşorhan ve ceza (mustafa) vardı.dadaşorhan benden açık adresimi istedi bende verdim bana söz verdi yanına gelicem dedi sonra ben kürdüm akıllı ol falan gibi hakaret ederek konuştu bende dedim ki sen kürtsen bende aleviyim nolcak,sonra alevilere hakaret etmeye başladı alevilerin anabacı demeden ilişkiye girdiğini söyleyip küfür etmeye başladı, senden tek birşey istiyorum erkeksen açık adres verdim bunları yüzüme karşı söyle dedim ve dayanamayıp bende küfür ettim konuşmadan çıkdım.Bu adam daha yaşları 18 bile olmayan körpecik beyinleri aleviler hakkında ne kadar yalan yanlış iftiralar varsa onlarla doldurup benim üstüme salıyor ben bu çocuklara kızmıyorum ama gücüme giden beni gördükleri yerde mum söndü mü yapıyorsun gibi iğrenç ithamlarda bulunmaları bunları heryerde tekrarlıyorlar bu dadaşorhan denen adam alevilerden ne kadar nefret eden varsa yanına toplayıp bana saldırıyor.Benim inancıma hakaret ettiriyor defalarca şikayet ettim ama GM ler heralde bunun bi hakaret olduğunu düşünmediler galiba bu öğlen saat 14:00 civarlarında yine lodos klanından dadaşorhan ve akibi yine mum söndü yapıyorsunuz diye hakaret etmeye başladılar.Gm leri göreve çağırıyorum ve alevi kardeşleirmden destek bekliyorum benim kültürüme dini inancıma hakaret ediliyor lütfen bu olaya daha fazla kayıtsız kalmayın.Beni seven ne kadar insan varsa lütfen bana burda destek verin ki alevilere bu hakareti yapan insanlar cezasız kalmasın.Biz bir bütünüz bu konuya yer veren BETA LONCASINA teşekkür ediyorum,Sayın GM ler ve ikv yetkilileri sizin gerekeni yapacağınıza inanıyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
JiGy
ŞEHRİNAZİZLERİ

Beni Siz Delirttiniz!...
Hakkıdır Hakkı...
Jimnastic
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Jimnastic »

N Dil IRk koken ayrımı yapan ınsan sefersızdır..

KURT. ALEVI . LAZ vs.. bu sekılde ayrım yapıp ve de kufur eden kısının ınsanlıgınından suphe duyuyorum ..
hele bırde oyun da husumetın varsa altı ustu oyun lan bu ...alevıler olsun kurt olsun ne olursa olsun hıc bır sekıl de kımseye hakaret edılemez ..
YOk ben kurtum dıyım alevılere kufur etmen zaten senın psıkolojık sorunların oldugu anlamına gelır gene belırtıyorum oyunda adama kızıp da alevıymıs yok laz mı yok cerkez mıs dıyıp ona hakaret edemezssın T.C devletınde yasıyorsan kımsenın ınanc ozgurlugune karısamasın ve herkeze ınanclarından dolayı saygı duyarsın ..

oyun G.Mlerının de pasıflıgı ortada bu arada nasıl bır oyun yonetıcısı bunlar oda tartısılır..sozde oyunu duzene sokacaklar nerde bı sıkayet sıstemı var oda (lan yazarsın sıkayet ederler 2gun susturma )ınsanları dın dıl ırk ayrımı yaparak gozeten kendını bılmez karaktersız kısılıklere de blok vrmelerı lazımken kımın umrunda dunya...

KIMSENIN YAPAMADIGINI YAPTINIZ BIZI OYUNDAN SOGUTTUNUZ
EsCoNtEs
Jimnactic
Jackk
KiMsE AğLaMaSıN HeRkEzE YeTeCeK KaDAr BüYüK
Kullanıcı avatarı
CaPuRrO
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen CaPuRrO »

JiGyyy yazdı:selamın aleyküm kardeşlerim çok açık uzun ve net konuşıcam.Ben alevi kültürüyle yaşayan 23 yaşında bir insanım, herkesin tanıdığı dadaşorhan denilen adam abimle yaşadığı kişisel küfürsüz tartışmayı çok başka boyutlara taşımıştır.Ceza(mustafa) bana orhan seninle konuşmak istiyormuş skype de seni konuşmaya alıyım mı dedi bende derdi neymiş bakalım dedim ve kabul ettim konuşmada hatem ben dadaşorhan ve ceza (mustafa) vardı.dadaşorhan benden açık adresimi istedi bende verdim bana söz verdi yanına gelicem dedi sonra ben kürdüm akıllı ol falan gibi hakaret ederek konuştu bende dedim ki sen kürtsen bende aleviyim nolcak,sonra alevilere hakaret etmeye başladı alevilerin anabacı demeden ilişkiye girdiğini söyleyip küfür etmeye başladı, senden tek birşey istiyorum erkeksen açık adres verdim bunları yüzüme karşı söyle dedim ve dayanamayıp bende küfür ettim konuşmadan çıkdım.Bu adam daha yaşları 18 bile olmayan körpecik beyinleri aleviler hakkında ne kadar yalan yanlış iftiralar varsa onlarla doldurup benim üstüme salıyor ben bu çocuklara kızmıyorum ama gücüme giden beni gördükleri yerde mum söndü mü yapıyorsun gibi iğrenç ithamlarda bulunmaları bunları heryerde tekrarlıyorlar bu dadaşorhan denen adam alevilerden ne kadar nefret eden varsa yanına toplayıp bana saldırıyor.Benim inancıma hakaret ettiriyor defalarca şikayet ettim ama GM ler heralde bunun bi hakaret olduğunu düşünmediler galiba bu öğlen saat 14:00 civarlarında yine lodos klanından dadaşorhan ve akibi yine mum söndü yapıyorsunuz diye hakaret etmeye başladılar.Gm leri göreve çağırıyorum ve alevi kardeşleirmden destek bekliyorum benim kültürüme dini inancıma hakaret ediliyor lütfen bu olaya daha fazla kayıtsız kalmayın.Beni seven ne kadar insan varsa lütfen bana burda destek verin ki alevilere bu hakareti yapan insanlar cezasız kalmasın.Biz bir bütünüz bu konuya yer veren BETA LONCASINA teşekkür ediyorum,Sayın GM ler ve ikv yetkilileri sizin gerekeni yapacağınıza inanıyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...

Merhaba Öncelikle Dadaşorhan böyle bir laf söylemiş olduguna anlam veremiyorum ki vermişse yazıklar olsun.. Bende Kürdüm ve kimseye şimdiye kadar herhangi bir ayrıcalık vs hakarette bulunmadım asla sonuçta oyun bu sivilde olsa farketmez aynı vatan içinde doğduk ve yaşıyoruz.. Kimse kimsenin din ırk mezhep vs laf edemez herkes kendi hür iradesinden sorumludur.. Bu şekil ayrım yapanlar varsa kınıyorum.... :!: :!: :!:
Daha Güzel Bir İkv İçin El Ele Birlik içerisinde Olmak Dileğiyle...
↓ ٩͡๏̯͡๏۶ ║░ SeMPaTiKSeRSeRi ░║ ٩(●•)۶ ↓
Kullanıcı avatarı
HOPDEDIKS
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders of AnatoliA

Mesaj gönderen HOPDEDIKS »

JiGyyy yazdı:selamın aleyküm kardeşlerim çok açık uzun ve net konuşıcam.Ben alevi kültürüyle yaşayan 23 yaşında bir insanım, herkesin tanıdığı dadaşorhan denilen adam abimle yaşadığı kişisel küfürsüz tartışmayı çok başka boyutlara taşımıştır.Ceza(mustafa) bana orhan seninle konuşmak istiyormuş skype de seni konuşmaya alıyım mı dedi bende derdi neymiş bakalım dedim ve kabul ettim konuşmada hatem ben dadaşorhan ve ceza (mustafa) vardı.dadaşorhan benden açık adresimi istedi bende verdim bana söz verdi yanına gelicem dedi sonra ben kürdüm akıllı ol falan gibi hakaret ederek konuştu bende dedim ki sen kürtsen bende aleviyim nolcak,sonra alevilere hakaret etmeye başladı alevilerin anabacı demeden ilişkiye girdiğini söyleyip küfür etmeye başladı, senden tek birşey istiyorum erkeksen açık adres verdim bunları yüzüme karşı söyle dedim ve dayanamayıp bende küfür ettim konuşmadan çıkdım.Bu adam daha yaşları 18 bile olmayan körpecik beyinleri aleviler hakkında ne kadar yalan yanlış iftiralar varsa onlarla doldurup benim üstüme salıyor ben bu çocuklara kızmıyorum ama gücüme giden beni gördükleri yerde mum söndü mü yapıyorsun gibi iğrenç ithamlarda bulunmaları bunları heryerde tekrarlıyorlar bu dadaşorhan denen adam alevilerden ne kadar nefret eden varsa yanına toplayıp bana saldırıyor.Benim inancıma hakaret ettiriyor defalarca şikayet ettim ama GM ler heralde bunun bi hakaret olduğunu düşünmediler galiba bu öğlen saat 14:00 civarlarında yine lodos klanından dadaşorhan ve akibi yine mum söndü yapıyorsunuz diye hakaret etmeye başladılar.Gm leri göreve çağırıyorum ve alevi kardeşleirmden destek bekliyorum benim kültürüme dini inancıma hakaret ediliyor lütfen bu olaya daha fazla kayıtsız kalmayın.Beni seven ne kadar insan varsa lütfen bana burda destek verin ki alevilere bu hakareti yapan insanlar cezasız kalmasın.Biz bir bütünüz bu konuya yer veren BETA LONCASINA teşekkür ediyorum,Sayın GM ler ve ikv yetkilileri sizin gerekeni yapacağınıza inanıyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...

Önce lafa bakarım lafmı diye , sonra söyliyene bakarım adam mı diye . Dinime söven müslüman olsa bari her seferinde allaha kıtaba söven gerektıgınde yalan adres vermekten kaçınmayan Jıgy mı söyluyor bunları.

Orhan adam toplayıp sövdurcek adam degıldır. Sövcek olsa direk kendi söver sövdüm demektenden gocunmaz. Sen mıllette adrs verip delikanlılık yapcagına az insan ol adam ol efendi olda millet seni sevsin saysın.
Ya onurlu bir bakış yada görkemli bir direniş.
Kullanıcı avatarı
myenes
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen myenes »

Saygılarımla...

ALLAH' A KİTABE KÜFÜR ETTİN DİNİMİZE MÜSLÜMANLIĞA HAKARET ETTİN ŞİMDİ GELDİN BURDA UTANMADAN IRKDAN DİNDEN BAHSEDİYORSUN NE KADAR ACİZ İNSANSIN SEN.......... TİMSAHIN GÖZ YAŞLARI ANCA BU KADAR OLUR... :arrow:
Kullanıcı avatarı
Nocomment
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Nocomment »

Forum Kuralları

1. İKV Forum içerisinde siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü , argo kabul edilen, başka bir oyuncuyu yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kamunun güvenliği için tehlikeli tarzda kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici yazılar ve halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan yazılar yazılması yasaktır.

Aynı kural oyun içinde de geçerlidir , Oyun içinde maruz kaldığınız rahatsız edici davranışları '' Şikayet Et '' butonu ile bize bildirdiğinizde gereken yapılacaktır.

İyi forumlar

İKV'den Haberdar Olun!
Resim Resim Resim Resim
Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön