Son zamanların en çok sikayet edilen suçlarından biride "Fake Site" yöntemi ile dolandırıcılık oldu. Fake site deyip geçmeyin mağdurlarla görüşüldüğünde ortaya içler acısı durumlar ortaya çıkıyor.
Fake Site Nedir: Coderler tarafından ustaca yazılmış, içerisinde Kredi kartı ile üyelik ve Alış-Veriş ihtiva eden kötü amaçlı bir sitedir.
Her Fake Sitenin bir post attığı server vardır. Bu bir mail hesabıda olabilmektedir. Üyelik bilgilerinizi sürekli olarak o adrese post etmektedir.
Fake Site ile Nasıl Mağdur Olursunuz:
1) Üye olmaya çalıştığınız mail adresiniz ve şifreniz artık başkalarının elinde olur.
2)Kredi kartı ile Üyelik ücretini online ödemeye çalıştıysanız Kart bilgilleriniz ve şifreniz kötü kişilerin elinde kullanıma hazır olur..
3)Msn adresiniz Hacklenmiş olur. Şifresi muhtemelen derhal değiştirilecektir.
4) Msn adresinizdeki yakınlarınızla irtibata geçerek sizin adınıza Kontör Şifresi talebinde bulunarak Maddi çıkar elde edebilir.[KARDEŞ BANA ACİL 500 KONTÖR LAZIM YARIN ÖDERİM] gibi
5)Msn listenizdeki kişileri rahatsız ederek adınız kullanabilir. vs...
Evet arkadaşlar belkide içlerinde en kötüsü Kredi kartı ile ilgili olandır. Genelde Fake Site kuranlar bunu msn için yada Kontör için yapmazlar Kredi Kart dolandırıcılığı için girişimde bulunurlar. Yani hedef herzaman büyüktür.
ÖRNEK OLAY
Masum bir vatandaşımız MSN üzerinden tanıştığı birinden bir arkadaşlık sitesi önerisi alır. Site sahibinin kendisinin olduğunu söyler. Ayda 10 YTL ye yüzlerce arkadaşa kavuşacağını vaad eder.
Site adresini alan zat hemen siteye üye olur ve site ücretini yüksek limitli bir kredi kartından yapar.
Ay sonunda hesap ekstresi geldiğinde gözlerine inanamaz. Kartla internet üzerinden limiti kadar alış-veriş yapılmıştır. Adrese teslim altın ve ziynet eşyası alınmıştır.
Neyseki Fake Site sahibi kurnaz değilmiş ki Alış-veriş yapılan yerlerle irtibata geçilerek adres bilgileri alınıp şahıs yakalanmıştır.
Üye olunacak sitelere çok dikkat etmek gerekmektedir. Güvenilmeyen sitelere üye olunurken site profilindeki şifre, msn şifrenizden farklı olmalıdır. Pr sorgulaması yapılarak sitenin domain adresinden fake olup olmadığı az-çok anlaşılmaktadır.
MSN ÜZERİNDEN ARKADAŞINIZ DAHİ SİZDEN KONTÖR ŞİFRESİ YA DA ÖZEL BİLGİLER İSTEDİĞİNDE, KARŞINIZDAKİNİN ARKADAŞINIZ OLDUĞUNU TEYİD EDİCİ SORULARA SORARAK EMİN OLUN.
Ayrıca Son Gunlerde Kendım Şahıt Oldum Ve Az önce yaşadım Ama Geri dönus yapıp aramadım
359 ALAN KODU İLE SİZE CEVAPSIZ ÇAĞRI MESAJ VS GELİRSE SAKIN GERİ DÖNUS YAPMAYINIZ.
BulgaristaN Kodu Olup Aradığınızda Kontorlerınız gıtmektedır.
Sizi Bılgılendırmek ıstedım
Saygılar
..
FAKE SİTELERE DİKKAT (MAĞDUR OLMAYIN)
- choosensxduygu
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Meran
- Klan: Lodos
FAKE SİTELERE DİKKAT (MAĞDUR OLMAYIN)
LODOS
RÜTBE

MeraN

RÜTBE

MeraN

Re: FAKE SİTELERE DİKKAT (MAĞDUR OLMAYIN)
kusura bakmada bunları bilmeyen enayidir boş bir konu
Karşında gördüğün yorgun yürek tamemen senin eserin..!
Madem sevmiyordun mdm sonunda bn yokum diyip ayrılıcaktın ndn çıktın?beni ağlatmak çok mu hoşuna gdiyordu?
Madem sevmiyordun mdm sonunda bn yokum diyip ayrılıcaktın ndn çıktın?beni ağlatmak çok mu hoşuna gdiyordu?
- choosensxduygu
- FareAdam Düşmanı
- Klan: Lodos
Sen bılıyorsun burada 10 yasından 50 yasına ınsan var.Bılmeyende var bılende elbette anımsatmak lazım .Tazelemek gerek herseyı .Klavyede A tusunu arayan var ..Yadırgamamak lazım öğretmek lazım Konu dolu bence anlayış lazım anlamak ıcın..fundafuni yazdı:kusura bakmada bunları bilmeyen enayidir boş bir konu
LODOS
RÜTBE

MeraN

RÜTBE

MeraN

haklısın eline sağlıkchoosensxduygu yazdı:Sen bılıyorsun burada 10 yasından 50 yasına ınsan var.Bılmeyende var bılende elbette anımsatmak lazım .Tazelemek gerek herseyı .Klavyede A tusunu arayan var ..Yadırgamamak lazım öğretmek lazım Konu dolu bence anlayış lazım anlamak ıcın..fundafuni yazdı:kusura bakmada bunları bilmeyen enayidir boş bir konu

bu ıslerle ugrasanlar zaten hıle arıyordur
handanın ölümü
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
http://www.dailymotion.com/video/xdb1dm_ikv-handan-olumu-fenomen_videogames
''Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.''
oyun çıkdı çıkalı arıyolar yok hile falan milleti kandırmak için var diyenler var onlara inanlarında amacı zaten hile bulup kısa yoldan köşeyi dönmekfenomen yazdı:bu ıslerle ugrasanlar zaten hıle arıyordur

GüzeL Paylaşım Olmuş Eline Saglık..
Nick
/color]Nora
Sunucu
/color]Meran(SoN)/TıLsıM(Başlangıç)
Karakter Türü
/color]SAVAŞÇI ŞİFACI BÜYÜCÜ

вєηιм кσякυм öℓмєк ∂єgιℓ, ѕєη∂єη Aуяι кAℓмAк.
NoRa[49] Noraşifa[45]
Sunucu
Karakter Türü

вєηιм кσякυм öℓмєк ∂єgιℓ, ѕєη∂єη Aуяι кAℓмAк.
NoRa[49] Noraşifa[45]
-
- Kadim Hidra Avcısı
choosensxduygu yazdı:Sen bılıyorsun burada 10 yasından 50 yasına ınsan var.Bılmeyende var bılende elbette anımsatmak lazım .Tazelemek gerek herseyı .Klavyede A tusunu arayan var ..Yadırgamamak lazım öğretmek lazım Konu dolu bence anlayış lazım anlamak ıcın..fundafuni yazdı:kusura bakmada bunları bilmeyen enayidir boş bir konu
Doru diosun o A tuşunu arayanlar içinde sende vardın
ahahahah hahaha niye uğraşıon sen şu kızla yaVandervaart yazdı:choosensxduygu yazdı:Sen bılıyorsun burada 10 yasından 50 yasına ınsan var.Bılmeyende var bılende elbette anımsatmak lazım .Tazelemek gerek herseyı .Klavyede A tusunu arayan var ..Yadırgamamak lazım öğretmek lazım Konu dolu bence anlayış lazım anlamak ıcın..fundafuni yazdı:kusura bakmada bunları bilmeyen enayidir boş bir konu
Doru diosun o A tuşunu arayanlar içinde sende vardınyadırgamamak lazım=)

- morukkelleci
- Bab-ı Ali Muhafızı
- Klan: Arzın Çocukları
hile yok değil hile var
bizzat kullananı gördüm
büyük bir arayış içindeyiz :mrgreen:
fake siteden kazanılan çar sayısı çok fazla. adam geliyor xxxx.com adında bir fake site linki veriyo salih mort ama bu forumda risk biraz düşük
bizzat kullananı gördüm
büyük bir arayış içindeyiz :mrgreen:
fake siteden kazanılan çar sayısı çok fazla. adam geliyor xxxx.com adında bir fake site linki veriyo salih mort ama bu forumda risk biraz düşük