Pek Sayın Yönetim;
Bu konuyu açmaktaki asıl amacım oyuncuların artık kendi aralarında konuşmayı bırakıp kendilerini burada net bir şekilde ifade etmeleri ve seslerini duyurmaları.
Asıl konuya gelecek olursak;
Yapılan son köklü değişimin ardından ne yazık ki oyuncular arasındaki denge tamamen deprem geçirmiştir ve kolay kolayda siz yönetim olarak gerekli değişimleri yapmadığınız taktirde düzeleceğe benzemiyor.
Savaşçılar artık bölgelere bırakın düşme ihtimalini vaad ettiğiniz itemleri eşyalar için girmeyi aldıkları görevlerini yapmak için bile giremez oldular!
Sözüm ona adı grup bölgesi olan bölgeler için artık 5BÜYÜ+1ŞİFA şeklinde bir grup kurulumu yapılmaktadır ve 2. bir şifaya yada 1 savaşçıya dahi yer verilmemektedir.
Yani ideal grup dediğimiz 2ŞİFA + 2 BÜYÜ + 2 SAVAŞ kurulumundan artık eser yok.
Çok çar açılması oyunda üye artışı olduğu kanısı uyandırmasın çoğu oyuncu grup bölgelerinde varlık gösterebilmek için yeni bir üyelik ardından da tabiki büyü çar almaktadır. Üyeler + çarlar arasındaki dengesizlik UÇURUM durumuna gelmştir.
Grup bölgeleri açıldıktan sonra yapılan makine ayarları ve bölgeye uygun olmak için alınan itemli eşyalar boşa gitmiştir. bütün bunlar para demektir. Para ise zaman ve emek anlamaına gelmektedir. Emeklere yazık olmuştur.
Ayrıca savaşçılarda bulunan "durdurma" yeteneği ile büyücülerde bulunan "zihin tutlması" yeteneği grup içinde önceden dayanışma anlamına gelirken artık AVANTAJ-DEZAVANTAJ olarak değerlendirilmektedir.
Büyücülerde bulunan zihin tutulması yeteneğinin yaratıklar ve dolayısı ile grup bölgelerinde 45 saniye olması avantaja dönüşürken, savaşçılarda bulunan durdurma yeteneğinin 5 saniyede sabit kalması hiç bir değişime uğramaması ise dezavantaj olmuştur. Daha net yazmak gerekirse zihin ve durdurma hesapta 60 saniye bir yeniden kullanılıyor ancak zihin tutulması için 45 saniyenin ardından büyücü 15 saniye beklerken, durdurmadan sonra geçen 5 saniyenin ardından savaşçı yeteniğini kullanmak için 55 saniye beklemek zorunda kalmaktadır.
Tabiki isteğimiz savaşçıların büyücü yetenelleri ile donatılması değil ama şu bir gerçek bölgelere mahsus bile olsa içieri girişten itibaren DURDURMA yeteniğinin AKTİF ETKİ SÜRESİNİN ARTTIRILMASI dengeyi biraz sağlacaktır. Aksi taktirde savaşçılar ne yazık ki bölgelre girememeye devam edecektir.
Bunu yönetim bilmeli!
Üyelerine kulak verip isteklerini ve şikayetlerini dikkate alıp varlığını hissettirmeli
Not: Arkadaşlar yorumlarınız bekliyorum. Ama bir ricam var lütfen konuya sadık kalalım. sadık kalalım ki hem fikir isek eğer bu isteğimiz ses getirsin
Teknik bilgi konusunda yardımı dokunan bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
Yalnız hiç kimse sanırım şunu düşünmüyor ve düşünmeyede nıyetlerı yok gibi ben bundan öncesinde 5 büyü 1 şifa gidiyordum veya 4 büyü 2 şifa ama burada bir büyücü olarak benım en buyuk dezavabtajım şudur;Eger ben 5 büyüü 1 şifa olarak girersem ve bu 5 büyücü içinde bende bunlardan bırıysem junon bir buyucu zırhı attıgında ornek verıyorum nucleus zırh attıgında benım bu zırha ulaşma şansım %20 dir ama junon bir şifacı zırhı attıgında grubda tek bir şifacı oldugu ıcın %100 zırh şifacının olacaktır eger 2 şifacı oldugunda ise bu oran %50 ye kdr düşmüş olacaktır.Bunu geç farkettim ve bundan böyle 3 büyü 1 savaşçı 2 şifacı gırıyorum..Şimdi dıyeceksın konumuzla ne alakası var ben savaşçıların durumuvahım dıyorsun sen ne dıyorsun gibi ? şöyle açıklıyım sen mıgrat grubuna gırdıgınde tek savaşçıysan junonu kestıgınız anda eger junon zıeh atarsa o zırha %100 oranında sahıp olucaksın evet bir savaşçı olarak oraya gırmen zor ama gırdıgın taktırde buyuk bır ıhtımalle zırh sahıbı olursun
Yorumun için teşekkür ederim Aldatmaz.
Eminim bu onuda haklılık payın vardır.
birçok oyuncu bölgelre girme fırsatı bulamadığı için bu yazdığın blgilere sahip olamıyor ve ne yazıkki kulaktan dolma bilgileri model alarak 5 +1 gidiyor yöntem olarak. itemler evet güzel. itemlerin düşme olasılığının eşit dağılması ne kadar gereklilikse herkezin bölgelerde var olma hakkının korunması ve kollanması gerektiğini düşüyorum.
aldatmaz2012 yazdı:Yalnız hiç kimse sanırım şunu düşünmüyor ve düşünmeyede nıyetlerı yok gibi ben bundan öncesinde 5 büyü 1 şifa gidiyordum veya 4 büyü 2 şifa ama burada bir büyücü olarak benım en buyuk dezavabtajım şudur;Eger ben 5 büyüü 1 şifa olarak girersem ve bu 5 büyücü içinde bende bunlardan bırıysem junon bir buyucu zırhı attıgında ornek verıyorum nucleus zırh attıgında benım bu zırha ulaşma şansım %20 dir ama junon bir şifacı zırhı attıgında grubda tek bir şifacı oldugu ıcın %100 zırh şifacının olacaktır eger 2 şifacı oldugunda ise bu oran %50 ye kdr düşmüş olacaktır.Bunu geç farkettim ve bundan böyle 3 büyü 1 savaşçı 2 şifacı gırıyorum..Şimdi dıyeceksın konumuzla ne alakası var ben savaşçıların durumuvahım dıyorsun sen ne dıyorsun gibi ? şöyle açıklıyım sen mıgrat grubuna gırdıgınde tek savaşçıysan junonu kestıgınız anda eger junon zıeh atarsa o zırha %100 oranında sahıp olucaksın evet bir savaşçı olarak oraya gırmen zor ama gırdıgın taktırde buyuk bır ıhtımalle zırh sahıbı olursun
Bende böyle olmasını İSTERDİM.isterdim dedim çünkü böyle bişey yok.Mesela sığınağa giriyoruz (5 büyü 1 şifa) bir büyücüye alternator yüzük cıkıyor.tekrar giriyoruz gene aynı büyücüye alternator kolye cıkıyor ve o büyücü sığınaktan alacağını alıyor.Bu böyle döndü ve dönecekte.(160 kenan oldu hala tek takı yok buda şanssa ben bu şansın)..
ihtimallerden çok gerçeklikten bahsetmek gerekirse yeni bölgeler açılacağına mecvut bölgelerin sorunlarının giderilmesi için birşeyeler yapılmalı. ben şifacıyım ama bu konuyu açarak değişik karakterlerden birçok arkadaşımın ortak sorununun sesi olduğumu düşünüyorum. umarım sesimizi duyarlarda çözüm yoılları aranır ve uygulamaya dökülür.
Aslında o 5 büyücü 1 şifacı girenler oyundan bir gram anlamayan insanlar
sığınak savascısız olmaz.
3 lü slotlarda tek zihin atıp 45 sn beklemektense
bir savascı (TANK) çeker üstüne büyücüler tek tek üstünden alır keser.
Motoru geçtikten sonra 2 baş 3 fedaili gruplar var.
1 başa zihin atarsın 1 de fedaiye. Başı keserken tank sarsılmaz açar 2 fedaiyi kontrol eder sonra 2 fedaie kesersiniz. Daha sonra gene savascı zihindeki fedaiyi alır , büyücüler tekrar başı ilk keser.
Ama bunu savascısız versiyonunu düşünelim...
5 yaratık 3 bazende 4 zihin at menzil
...............................
..............................
birinde tek seferde birinde 3 seferde. migrata bişi diyemem , fakat sığınakta rahat ilerlemenin tek yolu savascıdır.
bir bilgi daha vereyim.
Savunma düşükse = kritik çok yersin
zırhın düşükse = hasar çok yersin
biliyoruz ki savascının kışkırtma diye bir skili var savunma düşürüyor.
Bosslarda bunu atınca büyücülerin kritik vurma şansının yükseldiğini kaç kişi biliyordu ???
Bendensairolmaz bilgiler için sağol umarım yazıya bakan oyunculardan bu yazdıklarını not alıp uygulayanlar çıkar
Herşey tecrübeyle sabit tabiki bunları uygulamayanlar yada senin gibi iyi bilen birine danışmamış olan oyuncular ne yazık ki yine kulaktan dolma bilgilerle saatlerce saatlerce bölgelrde vakit geçirecek ve kaybedecektir.
Konuyu bağlamak gerelirse acil bir düzenleme gerektiğini düşünüyorum hala. Bu yazılanlardan sonra değşikliği belki yanlış yönde talep etmiş olabilirim diyorum ama genede ben ideal grup kurulumuyla da bu işin yapılabilirliğinin test edilmesinden ve savaşçı konusunda ısrarcı olunmasından yanayım. Çünkü bütün dengeler alt üst olmuş durumda !
bendensairolmaz yazdı:Aslında o 5 büyücü 1 şifacı girenler oyundan bir gram anlamayan insanlar
sığınak savascısız olmaz.
3 lü slotlarda tek zihin atıp 45 sn beklemektense
bir savascı (TANK) çeker üstüne büyücüler tek tek üstünden alır keser.
Motoru geçtikten sonra 2 baş 3 fedaili gruplar var.
1 başa zihin atarsın 1 de fedaiye. Başı keserken tank sarsılmaz açar 2 fedaiyi kontrol eder sonra 2 fedaie kesersiniz. Daha sonra gene savascı zihindeki fedaiyi alır , büyücüler tekrar başı ilk keser.
Ama bunu savascısız versiyonunu düşünelim...
5 yaratık 3 bazende 4 zihin at menzil
...............................
..............................
birinde tek seferde birinde 3 seferde. migrata bişi diyemem , fakat sığınakta rahat ilerlemenin tek yolu savascıdır.
bir bilgi daha vereyim.
Savunma düşükse = kritik çok yersin
zırhın düşükse = hasar çok yersin
biliyoruz ki savascının kışkırtma diye bir skili var savunma düşürüyor.
Bosslarda bunu atınca büyücülerin kritik vurma şansının yükseldiğini kaç kişi biliyordu ???
Sığınak için en ideal grup
4 büyücü 1 savascı 1 şfiacı
iyi forumlar...
Aynen ama sğınaklar da savaşcı artık olmuyor savaşcının sığınak yapması %5 %10 civarı Büyücünün %100 Bu arada sığınaklar yazmışsın asıL Miğrat savaşcısız olmaz..