İkv Kasma Problemleri Ve Çözüm Yolları

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Tydixx
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak
Klan: Arzın Çocukları

İkv Kasma Problemleri Ve Çözüm Yolları

Mesaj gönderen Tydixx »

Arkadaşlar bildiğiniz gibi son günlerde oyun kasıyor tipi konular baya var.Genellikle ekran kartından yakınıyorlar.Peki bir oyun neden yavaşlar ? Temelden başlayalım işe.

:arrow: İlk önce oynadığımız bir oyun Online'sa internet bağlantımız önemlidir.İnternet bağlantımız 512 gibi düşük bir rakam olursa oyunumuz hayli hayli kasar.Ayrıca Ana Sunucuda büyük önem taşır.Burda oluşan bir takım problemler bilgisayarınızın yavaşlamasına sebep olabilir.

:arrow: Ramden kaynaklanıyor olabilir.512 ram varsa oyunun kasması hayli hayli doğaldır :) Yetmez çünkü.

:arrow: Ekran kartından kaynaklanan problemlerin aslında az olması lazım.Ekran kartınız yetmiyorsa görüntü gelmez zaten.Fakat ikv için belirlenen minimum ekran kartında oyun kasar.Adı üstünde , minimum verilen bir değerdir bu.Ekran kartınızı yenilemeniz iyi gelecektir.Ayrıca alırken uyuşmalara dikkat etmemiz lazım.

:arrow: Büyük ihtimalle virüsten kaynaklanıyor olabilir.Tavsiye ettiğim virüs programı Kaspersky 2010'dur.Artık bilgisayarınızı o kadar kasmıyor.Adam gibi taratırsanız bütün virüsler ortaya çıkacaktır.Mesela benim kuzenim bir program indirmiş program 1 saatte bilgisayarı yedi bitirdi.Kaspersky 2010 bilgisayarını temizledi ve şuan bilgisayarını virüssüz kullanıyor.

:arrow: Kasa içi problemlerden kaynaklanıyor olabilir.Laptop la oynayan kullanıcıların genellikle laptopları çok ısınır.Isınma problemi bilgisayarı aşırı yavaşlatır.Çözüm soğutucu almaktır.Eğer masaüstünüzde ısınıyorsa tamire götürmeniz gerekir :) Veya basit bir yöntem olan bilgisayarı açıp küçük vantilatör koyma da işe yarayabilir :) kasaya buz koyan bir arkadaşım olduğu için bunu normal görüyorum :D

:arrow: Bilgisayarınızı odaklayarak oyunu tam performansta oynamayı sağlayabilirsiniz.Cntrl-Alt-Delete kombinasyonunu kullanın.İşlemler sekmesine girip ordan odaklamak istediğiniz programı seçin.Sağ tıklayıp öncelik ata sekmesinden bir sekme belirleyin.Yüksek yaparsanız bilgisayarınız o programa odaklanır ve kasmalar ortadan kalkar.Ancak bu çözüm bilgisayarınıza zarar verebilir.Ben hiç bir zararını görmesem de uyarıyım dedim.Fakat bu yöntemi yaptığınızda başka bir şeyin açık olmaması gerekir.Aynı anda ikv msn facebook takılırsanız bilgisayarınız aşırı yavaşlar.Sadece odakladığınız programı kullanmanız gerekir :) Yok bir yandan müzik dinleyeyim falan bilgisayarın iyice içine edersiniz :)

:arrow: Bilgisayar içi tozlanmalar çoğu kişi tarafından saçmalık olarak görülse de bilgisayarı yavaşlatan bir gerçektir.Bilgisayarınıza adam gibi bakıp tozlanmasını önlerseniz bir takım yavaşlıkların da önüne geçebilirsiniz :)

Saygılarla..

Tydixx
Bozkurtydixx
Katib ol sabahın ilk ışıklarına gönlüm al senin ayakların altına ser yağmuru bırak güneşimi al götür herşeyi bir Rap'i ver bana
Tydixx
Bozkurtydixx
Jellybon
www.myspace.com/dhoodrapfamily
GHOSEN
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Re: İkv Kasma Problemleri Ve Çözüm Yolları

Mesaj gönderen GHOSEN »

YAA BENDE KASPERSY 2010 var. Taratma Yapıyorum Aşağıdaki Resimdeki Sonuçlar Çıkıyor Ama Otomatik mi Siliyor Yoksa Benim mi Silmem Gerek Virüsleri Bilmiyorum :|

Resim
Kullanıcı avatarı
Tydixx
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Tydixx »

programın gerekli şeyleri yapması lazım :) karantina vs . bütün virüsleri tek tek elle temizlemeye kalkarsan oooo :F
Katib ol sabahın ilk ışıklarına gönlüm al senin ayakların altına ser yağmuru bırak güneşimi al götür herşeyi bir Rap'i ver bana
Tydixx
Bozkurtydixx
Jellybon
Kullanıcı avatarı
Ceviz
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Ceviz »

Kasanın kapağını açık tutmak pratik bir çözüm yolu olabilir , oyuna girmeden önce ekran kartını ve ramleri çıkarıp buzdolabı poşetine koyup buzdolabında soğutan insan tanıyorum (bknz : ben) :D

Eğerki 1-2 yıldır kasanızın içini görmüyorsanız baştan önleminizi alın, kasayı alın ve balkona çıkın. Yanınıza saç kurutma makinasını ve elektrikli süpürge alın. Önce süpürgeyle kasanın içindeki yünümsü oluşumları çekin ardından kurutma makinesiyle kasanızın tozlarını dışarı atın. İşe yarıyor :)
Kullanıcı avatarı
Tydixx
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Tydixx »

Ayrıca modem ısınması da onemli onu da buzlukta halledebılırsınız :D
Tydixx
Bozkurtydixx
Jellybon
Kullanıcı avatarı
OveRCLocK
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen OveRCLocK »

Ceviz yazdı:Kasanın kapağını açık tutmak pratik bir çözüm yolu olabilir , oyuna girmeden önce ekran kartını ve ramleri çıkarıp buzdolabı poşetine koyup buzdolabında soğutan insan tanıyorum (bknz : ben) :D

Eğerki 1-2 yıldır kasanızın içini görmüyorsanız baştan önleminizi alın, kasayı alın ve balkona çıkın. Yanınıza saç kurutma makinasını ve elektrikli süpürge alın. Önce süpürgeyle kasanın içindeki yünümsü oluşumları çekin ardından kurutma makinesiyle kasanızın tozlarını dışarı atın. İşe yarıyor :)
Aman arkadaşım birdaha öyle birşey yapmamaya çalış. Çünkü buzdalabında soğuttuğunuz donanımlar bilgisayar içinde ısındığı zaman terleme yapar. Donanımlarınız kısadevre yapıp yanabilir. Eğer kasanızda ön fan ve egzos(arka) fan varsa kasanın yanını açmanız iyi olmaz ama yoksa yan kapağı açmak hiçte fena bir fikir değil 8-)
Hidra gelmeden önce ---> :|
Hidra geldikten sonra ---> :o
GB geldikten sonra -----> :shock:
Resim

Fizik ve Matematik Hastası.
Kullanıcı avatarı
Ceviz
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Ceviz »

Zaten düzgün çalışmayan donanımlarla yapmıştım bu işi :) Boşyere tehlikeye girmeye deymez.
Kullanıcı avatarı
Tydixx
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen Tydixx »

bu tür ürünler için risk almamak en büyük risktir :F
Tydixx
Bozkurtydixx
Jellybon

“Genel Etkileşim” sayfasına dön