Hemen merakla geldiğinizi biliyorum, usta büyücüler! Şimdi capa canlı yeni İKV'miz ve adil ırkların üzerine kutlama zamanı tabi ki... Genç, acemi, amatör, elemental güçlere heves ve emek vermiş, "Kimya" dersine ilgili; kısaca "Büyücü" sevdalılarını toplayalım.
Prof. Kont ve Konsantrasyon kardeşlerimizden; özel bir talebim olacak, kendileri uygun görürse elbet. Herkes sussun, ustalar konuşsun bu gece. Sizden istediğim el ele, iş birliğiyle; Kont ustanın açtığı "kasma" rehberinden de yararlanarak, "Kasılmak için yetenekler", "Pvp için yetenekler" gibi rengarenk bir yetenek dağılımı, kasılma yerleri ve o yeteneğe şu item olmalı rehberlerini rica edeceğim.
Aaaa.. Sinirlenmeyin hemen, ustaların işi zor tabi. Hem ustalığını konuşturmak hem de öğretmencilik oynamak! N'olur n'olur n'olur amaBazılarımız, "Biz emek harcadık bazı ukalalara neden boşu boşuna öğretelim ki sanki?" diye soranlarımız elbet vardır. Ama burada onlar gibi bir çok iyilikseverinde yardıma ihtiyacı var.
Yine de çok ısrarcıysanız, bu konuda da... Ben kendi tecrübelerime sizin tecrübelerinizi de katmak isterim. En azından özel mesajlarınızı beklerim.
Sizi ve Konsantrasyon kardeşimizin güzel sloganını çok seviyor, herkese iyi oyunlar ve Atatürk ilke ve devrimleri ışığında herkesin gönüllerince olan dileklerinin kabulünü diliyorum bu dileklerin kabul gününde de...
Yeniden İyi Oyunlar tüm İKV severlere...İyi Geceler.
Smyrnaonian (Smyrnaon .)
Buradan Kont'a ve Konsantrasyon'a Sesleniyorum!!!
- Smyrnaonian
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
Buradan Kont'a ve Konsantrasyon'a Sesleniyorum!!!
Defteri ( olan Yazar , Hukuk varsa ) Dürülür . 32 oyuncu ; 1 Büyük Yürüyüş ,
Hayatta en hakiki mürşit İlimdir ; bunu kabul edemeyen Vatan Hainidir .
32 Türk ; 32 Emanetçi ; 32 "Oyuncu" .
- Konsantrasyon
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
Re: Buradan Kont'a ve Konsantrasyon'a Sesleniyorum!!!
ben yazayım dedim ilk yorumun benden olsun 
Bir kere ben oradaki bir şeyi sevmedim herkes sussun ustalar konuşsun eğer herkes susup ustalar konuşuyorsa Sadece benim ve Kont arkadaşımın konuşması lasım demek çok büyük haksızlık olur .Ustalar konuşuyorsa REDDEVİL, MAKİNE , CEVİZ ,ufak tefek tartışmalarımız olmasına ragmen XAEON adlı arkadaşlarımızda konuşması lasım lütfen bu yorumu dikkate al ve senin bu konuyu açarak ne yapmak istediğini anlamış değilm
Kontun kasma rehberinden pvp ye çevirmmişsin konuyu açıklarsan sevinirim
Bir kere ben oradaki bir şeyi sevmedim herkes sussun ustalar konuşsun eğer herkes susup ustalar konuşuyorsa Sadece benim ve Kont arkadaşımın konuşması lasım demek çok büyük haksızlık olur .Ustalar konuşuyorsa REDDEVİL, MAKİNE , CEVİZ ,ufak tefek tartışmalarımız olmasına ragmen XAEON adlı arkadaşlarımızda konuşması lasım lütfen bu yorumu dikkate al ve senin bu konuyu açarak ne yapmak istediğini anlamış değilm
- Büyücünün Zırhı Beynidir
KonSanTrasYoN
TeaMPicH
TeaMPıcH
PaSiFiK
TeaMStyLe
- Kurtlarxjunior
- Antrepo Bekçisi
Bende şu mantığı anlamış değilim ustalar sadece foruma yorum yapanmı oluyo
Burda yorum yapanlar oyunda iyide olabilirler ama ustalar diyerek 2 kişi isim belirtmenin nolduğunu halen anlamış değilim..

Kurtlarxjunior
Peçenek
Kurtlarxxperfect
MucKsS
ÇıkıkÇı
- Konsantrasyon
- Işık Hanım'ın Elemanı
Yukarıda bakarsan bende o konuya değindim 
KonSanTrasYoN
TeaMPicH
TeaMPıcH
PaSiFiK
TeaMStyLe
- Smyrnaonian
- FareAdam Düşmanı
Yahu , ustalar bi' ikiniz değilsiniz herhalde...Onu dememin amacı boş yorumlar olmasın diyedir. Dediğin gibi Ceviz'i de tanırım o da usta. 49 LwL saygın bir büyücüsü olması kafi elbet. Demek istediğim "eski resmi forumumuzdaki" büyücüye ait o detaylı ögelerin yeniden siz - biz profosyoneller ile birlikte açığa çıkarılabilmesi , tartışılabilmesi.
Ben de sana çok üzüldüm, Konsantrasyon; çünkü seni çok severim. Bana darılma! benim oradaki; "sizi" kavramım zaten diğerlerini ve Konstanrasyon ... anlamındadır. Bir yanlış anlaşılma olmuş ama ikimizin de aynı olan görüşlerimizden doğan eski bir samimiyetin buz dağından oluşmuş bir husumette bitmesine izin vermem.![]()
Smyrnaonian (Smyrnaon .)
- Konsantrasyon
- Işık Hanım'ın Elemanı
Kusura bakma kardeşimSmyrnaonian yazdı:Yahu , ustalar bi' ikiniz değilsiniz herhalde...Onu dememin amacı boş yorumlar olmasın diyedir. Dediğin gibi Ceviz'i de tanırım o da usta. 49 LwL saygın bir büyücüsü olması kafi elbet. Demek istediğim "eski resmi forumumuzdaki" büyücüye ait o detaylı ögelerin yeniden siz - biz profosyoneller ile birlikte açığa çıkarılabilmesi , tartışılabilmesi.
Ben de sana çok üzüldüm, Konsantrasyon; çünkü seni çok severim. Bana darılma! benim oradaki; "sizi" kavramım zaten diğerlerini ve Konstanrasyon ... anlamındadır. Bir yanlış anlaşılma olmuş ama ikimizin de aynı olan görüşlerimizden doğan eski bir samimiyetin buz dağından oluşmuş bir husumette bitmesine izin vermem.![]()
Smyrnaonian (Smyrnaon .)
Bir de adım Konsantrasyon Konstanrasyon deil
KonSanTrasYoN
TeaMPicH
TeaMPıcH
PaSiFiK
TeaMStyLe
- Smyrnaonian
- FareAdam Düşmanı
Yanlış yazmışım , bilerek değil kardeşim. İzin vermem zaten iki Kemalist'in dargın olmasına , bir gram bile...
Madem öyle , güzel oyunumuza girmeden önce ; bir büyücü başlangıcı yapalım !
1. 1 Karakteristik Ve Teknik Olarak Büyücü Kimdir?
Karakteristik olarak değindiğimizde "Büyücü" ; elemental güçleri yöneten , fiziksel kuvvetten çok kurgusal anlamda zekası ile hareket eden , varoluşun başlangıcındaki savaşçılarla birlikte doğan ilk ırklardan biridir. Tüm hayal gücü seneryolarında ekstra olarak , büyücülerin savaşçılara göre daha az kaslı , daha az çevik fakat; daha çok tercih edilen karizmatik insanlar olduğu söylenmektedir. Şifacılar (Priest) ' ler de Büyücü (Mage) asıllıdır. Çünkü Şifacıların da yaptığı her ne olursa olsun "büyü" dür. Büyücülerden daha sonra ayrılan , daha "esrarengiz" kuvvetlere sahip Şifacılar'ı Büyücülerden ayıransa "teknik" saldırı mesafesi ve menzilidir. Büyücülerle karakteristik değil "Teknik" anlamda benzer olanlar oynumuzda bulmayan "Okçu" lardır. Çünkü; aynı şekilde onlar da uzak mesafeli ırklardır. Ancak; okçularda , şifacıların büyücülerden gelme olduğu gibi , savaşçılardan gelme bir ırktır. Böylece iki esas ve iki doğma diye adlandırabileceğimiz dört ırktan , esas ırktır Büyücü. Savaşçılar gibi yapaylıklarla güçlenmektense , tüm evreni oluşturan elementlerden , Kimya'nın derinliklerini kontrol eder Büyücüler.
( Bu yazı alıntı değil , Tüm Hakları Smyrnaonian ' a Aittir. )
2. Oyunumuzdaki "Büyücü" Ler ..
2. 1 Büyücüler İçin İpuçları
- Büyücünün yüksek hasar verebilen bir çok büyüsü mevcuttur. (Meteorit, Buz oku, Yıldırım,
Ateş çemberi gibi) Ancak bu yeteneklerin hepsini birden kullanmak büyücü için avantaj
değildir. 1 sn‟lik bütün yetenekleri etkileyen yenilenme süresi nedeni ile, bütün hasar
yetenekleri aynı anda kullanılamaz. Bundan dolayı yüksek hasarlara ulaşmak için
büyücülerin, makul düzeyde hasar veren büyüler ile bu büyülerin hasarını arttırmaya yönelik
yetenekleri bir arada kullanmaları doğru olan yoldur.
-Büyücüler, ilerleyen seviyelerde zihin saldırısı, kutup rüzgarı gibi düşmanların oyununu
engelleyen, düşmanı belli bir süre savaş dışında bırakan yeteneklerini kullanarak, hem
kendisinin hem de grubunun oyununu kolaylaştırabilir.
-Büyücülerin, savaşçılarla grup halinde düşmanlara saldırdıkların da, tank olan savaşçıya
rakibin hiddetini üzerine çekmesi için, bir süre müddet tanımaları, hem tankın işini
kolaylaştırır hem de büyücünün ve grubun ömrünü uzatır.
- Kudreti biten bir büyücünün savaşta hiç bir şansı kalmayacağından dolayı, büyücüler için
kudret arttıran iksirler, kudret rejenerasyon hızını ve maksimum kudret limitini arttıran
eşyalar, çok önemlidir.
( Rehberden Alıntıdır. )
2. 2 Büyücü Yetenekleri (En önemli konu)
İKV ' yi açtığınızda Sağ Üst Köşede Yer Alan "Oyun Rehberi" 'ni Açın. Açılan Pdf Belge'sinde Yukarıda Yer Alan ".. / 84" adlı kutucuğa 69 / 84 yazın . 69 - 76 . sayfa aralıklarında tüm yeteneklerin ayrıntılı olarak ne sağladığına ulaşacaksınız .
2. 3 Pvp , Kasma Veya Farklı Tarzlar İçin Yetenek Dağılımları Nasıl Olmalıdır ?
2. 3. 1 Kasmak İçin ... [KONT ' A AİTTİR ]
şimdi ilk lwl ler
bir meteorit bir fiziksel bigi her lwl alısınızda bunlara verın
15 lwl de meteorıt ve bılgısı tamamlanır
ondan sonra her aldıgınız lwl de bır buz oku bir buz bilgisi
bu şekilde 30 lwl de 2 si tamamlanıyor
lwl atladıgınızda gelen her puanı Konsantrasyona verın
31-31 lwl i yagmacı tüftüfçü cinlerde kasın
33-34 lwl de zincir magaralarında gorev ler ıle kasarsınız
35 lwl kurt magarası gorevlerını gorevlerı ıle 36 olursunuz
36 lwl olana kadar konsantrasyon yetenegı 12 puan olur bundan sonra kasacagınız yer
sıvrı adadakı kemık kafa ve ruh calanlardır burda 39 lwl olana kadar bıraz takılmanız gerekecek
konsantrasyon 15 puan olduktan sonra artan puanları hıc bır yetenege vermeyın
39 lwl de yeraltı gorevlerı yapıcaksınız o gorevlerı bıtınce cinnet in oldugu bolgede büyücünüzü full orda kasıcaksınız
40 lwl olunca o vermedıgınız yeteneklerı Tesla küresine vericeksiniz tesla kuresı 5 puan olması yeterli sonra 1 kutup gerı kalanları zıhın saldırısı verin ondan sonra cinnetın orda ful kara cın ve bombacı kesıceksınız
Not:(ben 5 gün içinde 40 lwl den 44 lwl oldum cinnetin orda) 44 lwl olana kadar orda kasıcaksınız
44 lwl de GBM-0 girip yetenekleri
15 buzoku&bilgisi
15 yıldırım&bilgisi
15 dırenc kırma
bunlar 15 olunca 44 lwl de 13 tane puan artıcak
1 medıtasyon 1 kutup ruzgarı 11 tanede zıhın saldırısı verıceksınız
sonra meran gorevlerını yapıcaksınız gece takıpcılerının orda ucan muhafızlar vardır oraya oturucaksınız
gorevlerı tamamladıktan sonra 49 lwl e kadar orda kasıcaksınız
Ben büyücümü bu şekilde kastım ve fazla zamanımıda almadı
yardım olduysam ne mutlu bana
BÜYÜNÜN İRFANINI HERKES ANLAYAMAZ
( Bu bölmenin tüm hakları Kont ' a aittir. )
- Smyrnaonian
- FareAdam Düşmanı
2. 3. 2 Pvp İçin Büyücü Yetenek Dağılımlarını ' da Bekliyoruz ...Bakalım Kimden Gelecek :?:
- Konsantrasyon
- Işık Hanım'ın Elemanı
Büyücülerin 3 ana görevi ve yüzlerce yetenek kombinasyonu vardır.
1)SVH(DPS) Büyücü: SVH(Saniyede verilen hasar) büyücüler, özelliklerini yüksek hasar
verme üzerine yoğunlaştırmışlardır.
Gruptaki görevleri, düşman yaratıkların en çabuk şekilde ölmesini sağlamaktır.
SVH büyücülerin, SVH savaşçılardan farkı, menzilli olarak ve SVH savaşçıya göre daha
uzun süre yüksek hasarlar verebilmeleridir.
SVH Büyücü Yetenekleri: Meteorit, Konsantrasyon, Fiziksel bilgi, Buz oku, Direnç kırma,
Buz bilgisi, Yıldırım, Yıldırım bilgisi, Tesla küresi
2)AHV(AOE) Büyücüsü: AHV(Alan hasarı veren) büyücüler, sadece tek bir hedefe değil,
çevresindeki belirli bir alana hasar veren büyücülerdir. Aynı anda bir çok hedefi saf dışı
bırakabilirler. Düşmanlara daha yakın bir oyun oynamak zorunda olduklarından, daha çok
tehlikeye atılırlar.
AHV Büyücü Yetenekleri: Ateş çemberi, Ateş bilgisi, Direnç kırma
3)KK (CC) Büyücüsü: KK(Kalabalık kontrolü) büyücüleri, etraflarındaki 1 veya daha fazla
rakibini, kalabalık kontrolü yeteneklerini kullanarak etkisiz hale getirirler ve grubun hedef
sayısını azaltırlar.
KK Büyücü Yetenekleri: Kutup rüzgarı, Zihin tutulması
Alıntıdır....
1)SVH(DPS) Büyücü: SVH(Saniyede verilen hasar) büyücüler, özelliklerini yüksek hasar
SVH büyücülerin, SVH savaşçılardan farkı, menzilli olarak ve SVH savaşçıya göre daha
SVH Büyücü Yetenekleri: Meteorit, Konsantrasyon, Fiziksel bilgi, Buz oku, Direnç kırma,
2)AHV(AOE) Büyücüsü: AHV(Alan hasarı veren) büyücüler, sadece tek bir hedefe değil,
çevresindeki belirli bir alana hasar veren büyücülerdir. Aynı anda bir çok hedefi saf dışı
bırakabilirler. Düşmanlara daha yakın bir oyun oynamak zorunda olduklarından, daha çok
tehlikeye atılırlar.
3)KK (CC) Büyücüsü: KK(Kalabalık kontrolü) büyücüleri, etraflarındaki 1 veya daha fazla
rakibini, kalabalık kontrolü yeteneklerini kullanarak etkisiz hale getirirler ve grubun hedef
sayısını azaltırlar.
Alıntıdır....
KonSanTrasYoN
TeaMPicH
TeaMPıcH
PaSiFiK
TeaMStyLe
- Smyrnaonian
- FareAdam Düşmanı
Konsantrasyon yazdı:Büyücülerin 3 ana görevi ve yüzlerce yetenek kombinasyonu vardır.
tehlikeye atılırlar.
sayısını azaltırlar.
Alıntıdır....
O halde ; bu bilgiyi de Kont'un yazısının ardından gelen
2.3. 2 - Grup Bölgeleri ya da 49 LwL ' dan sonra PvP Amaçlı Seçilebilecek Büyücü Oynama Stilleri dersek;
Bu 3 Stilden Yola Çıkılarak Oluşturulabilinecek 3 Yetenek Dağılımı Bulabiliriz: ( 2.3.3)
1. stil - Grup Görevlerinde ; "Bir Öldürülecek" Planlaması (t.p* 5/3) , PvP ' de "En başarılı" PvP Taktiği (t.p* 5/yıldızlı5)
2. stil - Grup Görevlerinde ; "Çok Öldürülecek" Planlaması (t.p* 5/4) , PvP ' de "Lonca" Taktiği (t.p* 5/5)
3. stil - Grup Görevlerinde; "Çok Öldürülecek" Planlaması (t.p* 5/5) , Pvp' de "Lonca" Taktiği (t.p* 5/4)
* t.p = Taktik Puanlaması ; Örneğin ; 1. stilin grup görevlerindeki amacı bir kişiyi öldürmek ama yoğunlaştığı için hızlıca öldürmektir. Diğerlerine göre bakıldığında ; "GRUP" kapsamlı görevlerde (yeni görevler) pekte başarılı olmadığı görülmekte. Bunun aksine 1. stilin ; PvP ' de ve Lonca Savaşlarında ise yıldızlı 5 alarak en başarılı PvP taktiği olduğunu da görmekteyiz. Bu da bir nebze zaman sonra (görev bitimi / destek grup bitimi ) 1. stilin uygulanmaya başlanabileceğini göstermektedir.
Diğer stil yargılarını da , "taktik puanlaması" na göre gözlemleyebilirsiniz. Ben Smyrnaonian olarak şahsen hazırladığım 2.3.3 'üncü bu planın ; "2.3.4" olarak bu stillerin yetenek dağılımlarının kurgusal biçimde başkaları tarafından şekillenmesinden de mutlu olurum.Ayrıca, Konsantrasyon arkadaşımızın , rehber destekli yayımladığı 2.3.2 konulu başlığı destekleyen 2.3.3 başlığında da bir problem oluşmuşsa lütfen söyleyiniz.
Teşekkür ederim.