Yetim ağladığı zaman arşı taşıyan melekler titrer, geldiği vakit de cennette güller açmasına vesile olur. Yeryüzündekilere acıyınız ki,gökyüzündekiler size acısınlar. Sev ki sevilesin. Yetimi koru ki mele-i alada övülesin.
Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: (Yetim işlerine bakan kimse, ister yetimin akrabasından olsun, ister yabancılardan olsun, benimle o, Cennette şu iki parmak gibi bulunacağız). Peygamberimiz bunu söylerken orta parmağı ile şehâdet parmağını biraz açarak göstermiştir.
(Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yerler ve yakında alevli ateşe gireceklerdir.)
İnsanlar içinde yakın alâkaya ve yardıma en çok muhtaç olanlar, daha hayatın başında iken, yalnız ve muhtaç kalan yetim ve öksüz çocuklardır. Bunları himaye etmek, ellerinden tutmak, ihtiyaçlarını gidermek müslümanların başta gelen vazifelerindendir. Böyle öksüz ve yetim olanlar, Allahü teâlânın bütün kullarına emânetidir. Yakınlarından başlamak üzere bütün müslümanlara bu emâneti korumak vazife olarak verilmiştir. Bu görevi yerine getirenler, Allahü teâlânın ve O'nun sevgili Peygamberi Muhammed aleyhisselâmın rızasına kavuşmuş olur
Tşk ederim murat ve apo agam
sadece sunu diyim insanlar kendi basına gelmezse anlamaz en onemlisi simdiden anlamaktır benim basıma geldi acıkcası cok iyi bilirim..
HArika bir paylaşım.Eline , emeine , yüreğine sağlık.
Bende bir kaç hadis eklemek isterim.
Kalbinin yumusamasini ve hacetinin gorulmesini sever misin?
Yetime merhamet et, onun basini oksa ve ona yediginden yedir.
Kalbin yumusar ve hacetine erisirsin. Allah'a en sevgili ev, icinde ikram goren yetim bulunan evdir. Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dahil ederse,
affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır."
Tşk ederim dostlar yureginize elinize saglık sizinde minnettaruım anlayısınızdan dolayı
Degil mi buyuk ustad demiş
HAYAT 2 GUNLUKTUR
BUGUNU YASADIK KALDI YARIN YARINA BAKMAK LAZIM
hayat cok kısa o kısa sure icerisinde anne baba degerini kıymetini bilmek lazım
bebnden kucuk veya buyuk olanlara sozumdur alır kupe yaparsa o ona bir amanet olarak asılla boyu kalır anne baba gibi kutsal şey yoktur anne acısı hele hele kimseye vermesin babadan gidersen yetim olarak üzülmezsin ama anneden cok kotudur allah yoksulun yetişim yar ve yardımcısı olsun Güzel şiiriniz nameniz icin tşk ederim sadece herşeyi dusunmek yetmiyor gormekte onemli bu dusunceyi bu zorlugu bu yasam tarzını bu acıyı yasayan yıllardır tek iyi degil kotu gunler yıllarca gecirmişler vardır bilmek gormekti...
Açlığın Yoksullğun Ne Oldğunu Bilmek İçin Yaşamak Gerekir Çekmek Gereki O Sefaleti Zaten Oruç Tutmakta Bi İmtihandır Kim Nekadar Dayanabilir İnsanların Halinden Anlayabilelim Diyedir Tutanlar Bilir
Paylaşım İçin Teşekkürler
Bu Konu Belki Okuyan [bazı arkadaşları ] haramdanda soğutur belki yada onlarn orda hiç Ezan < Okunmuyor...