Kazanılan Paralar Hk.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Kuklacı

Kazanılan Paralar Hk.

Mesaj gönderen Sufizm »

Her mmorpg gibi kıymetli ve değerli onlarca yılı aşkın istanbul kıyamet vakti oyunumuzda da bir sorun mevcut. Öncelikle IKVAdmine ve ekibine teşekküler. Çalışmalarında başarılar. Sorunumuza gelirsek sürekli olarak çantamızda biriken M miktarıdır. M miktarı sürekli olarak piyasada artmakta ve silinmemektedir. Biriken bu yük M değerini düşürmektedir. Şuanda 1 aylık serüvende 1m dahi kıymetlidir böyle kalmalıdır. Diğer mmorpglere bakarsak örnek Knight Online da GB silme politikası vardır. Nedir bu? Her ay NPC hem buranın akçe karşılığı olan cash olarak ve GB olarak bazı özellikte kullanılacak eşyalar gelmektedir. Bunlar gerek can arttıran, gerek güç arttıran eşyalardır. Bu şekilde isteyen akçe ile isteyen de M olarak bu eşyaları satın almaktadır. İKV için ise M sürekli başka karakterden başka karaktere aktarılmakta ve kullanılmamaktadır. Sadece Örs ve Sıfırlama için belirli ücret ödüyoruz. İKV de M silmek şarttır. Öneriler nedir?
1. Dinazor ve Ejder iksirlerini M miktarı olarak NPC üzerinden almak.
2. Aylık olarak gelebilecek bazo eşyalar. Büyücü için Kritik arttırıcı olabilir. Şifalar için şifa arttırıcı olabilir. Bunlar şuan güncel kur ile örnek verirsek 15m atıyorum 20m değerinde eşyalar olabilir. NPC üzerinden alındığında doğal olarak m silinecek ekonomi canlı olacaktır.
3. Xenotim, Hidrojen, Menekşe, Akik gibi kıymettar madenler NPC üzerinden satılmalı M silinmelidir. Atıyorum menekşe 8m alınan bu materyaller aktarılmamalı. Fark oyuncunun çektiği safla aradaki m miktarıdır. NPC den çekebiliriz.
Öneriler çoğaltılabilir. Oyun hakkında böyle detaylı son önerim 2011deydi ilgili ekip vardı suan ki ekip daha çok ilgili umarım kısa vakitte değerlendirilir.
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Büyük Hol Kaşifi
Büyük Hol Kaşifi
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

Re: Kazanılan Paralar Hk.

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Her mmorpg'nin kitlendiği noktalardan biri. Bu arada mesela İbni Sina ya da Bilge Kağan iksirler de eklenebilir aktar Şevket'e. Sadece burada şöyle bir denge olmalı. Ne çok alınacak kadar düşük fiyatlı olup değersizleştirmeli ne de lodos bayrak gibi kimsenin almayacağı kadar yüksek olmalı. Eminim ki o bayrak da bunun için getirildi ama zaten 500m olan bir item son parayla alınacak bir zorunluluk olmadığı için etki etmiyordu.

Son çare hiçbiri olmazsa örs paraları biraz yükseltilebilir yapacak bir şey yok ama bu duruma cidden el atılmalı.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
DeaqLe77
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Rise of Abyss

Mesaj gönderen DeaqLe77 »

Bu durum oyunun tüm tarihinde bulunan bir sorun eğer üstüne düşünülür ve aksiyon alınırsa oyunun gelecegı ıcın cok yerınde bir durum olur.
Her şeyin olabilitesi vardır fakat olabilite oldurulmalıdır...

Loncalar
Lodos [Rise of Abyss]
Arz [E X E]
Karakterler
schenKi
ANDRON
Imcomeback
ANDRONN
Öylebakma
IANDRONI
Kullanıcı avatarı
MuratYABANGULU
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Mu Ra T

Mesaj gönderen MuratYABANGULU »

İksirin akçe ile olması suan en büyük sorun ve gider. Çözüm cok güzel üstünde düşünülürse . Yada fiyatları düşürülürse cok iyi olucaktır yada adetleri artırılabilir aynı fiyata 10 adet gibi.
MURAT
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen Sufizm »

Dediğim seçenekler M ile alınabilmeli. Alınamazsa real olarak zaten sürekli M satışı yapıyor oyuncular. Yönetim önüne geçmeli bazı madenleri ek özellikleri M silinmesi için getirmeli. Hemde ivedilikle.
FRANKHESTAYN
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen FRANKHESTAYN »

Sık sık yetenek toplama vs. Puanlarını sıfırlamak yeterli olacaktır çok fazla cimri var :)
desoildd
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen desoildd »

Bahsettiğiniz durum Game Currency Inflation olarak da geçer.

Oyun parasının düzensiz artışı parayı değersizleştirir ve yapılan ticaretin parasal hacmi artar.

Bu da farm yapan oyuncunun verdiği zamanı emeği çöp eder ileride maalesef.
Yapılacaklar için önceden bir öneri sunmuştum.

Şuanki oyun düzeninde oyun parasını ve hol materyallerinin fiyatını düzenlemek için en mantıklı çalışma para ile alınabilecek bir “Hol Gamineti” çantası tarzında random drop veren bir çantadır. herhangi bir NPC ye eklenebilir.

Peki nedir bu Hol Ganimeti çantası, örneğin;

%25 45 seviye büyü hasarı / max hasar iksir 5 adet

%20 Peptit Klorotoksin
%20 Örümcek Salgısı
%10 Xenotim
%7 Safran
%7 Jadeit
%7 Gadolinyum
%2 II. Seviye Mavi Tılsım
%2 II. Seviye Kırmızı Tılsım

Çantayı açtığımızda mükafat olarak verecektir. Fiyatı da 5m olarak sabit kalabilir.

Bu hem hol madenlerinin fiyatını regüle edecektir hem de enflasyonu önleyecektir.
Aynı zamanda oyuncuları farm yapabilecekleri diğer haritalara itecektir.

- Yönetim böyle bir ürünü oyunun içine ekleyebilir mi veya teknik olarak mümkün mü bilmiyorum.

Fakat mevcut düzende oyuncular çoktan holü doldurmaya başlarken tek xenotim kaynağı olan ırklar için de rekabet artıyor.

Sadece ticarette kullanılan oyun parası ise enflasyonu şişiriyor ve arz/talep dengesizleşiyor.

Oyundaki ticareti düzenlemenin zorunlu ve gerekli olduğunu düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
Sufizm
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen Sufizm »

Yönetim oyuncuları dinliyor ilgileniyor. M silme politikası uygulanmalı. Şuanda itemi olmayan büyücü bile çöp kasarak peptit veya xenotim alabiliyor. Bir kaç haftaya biriken M silinmedikçe maden fiyatları artacak çöp kasarak elde edilemeyecek. İksir olayı mantıklı 30dk iksirler şans arttırıcılar. Saklı Irk Şans arttırıcı iksir sallıyorum. Plus dahi M ile çekilebilmeli oyuncular kendi arasında M satarak Akçe alıyor. Bu oyun içi pazara konulmazsa M stresi birikecektir.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön