Oyunda düşen torbalara tıklandığında çıkan “Bu eşya size ait değil” uyarısını genel olarak doğru ve yerinde buluyorum. Yönetimin bu sistemi getirme niyeti açık: geçmişte yaşanan haksız kazanç, suistimal ve oyun içi–oyun dışı real para döngülerinin önüne geçmek. Bu tür durumlar oyunda ciddi gerginliklere yol açtı ve en çok da kurallara uygun oynayan oyuncular zarar gördü.
Bu açıdan bakıldığında sistemin amacı oyuncuyu zorlamak değil, adaleti ve düzeni korumak. “Bu eşya size ait değil” uyarısı, yanlış anlaşılmaları azaltıyor ve gereksiz tartışmaların önüne geçiyor. Niyetin doğru olduğu konusunda bir tereddüt yok.
Ancak uygulama tarafında küçük bir iyileştirme yapılabilir. Uyarının ekranda pop-up şeklinde çıkması, özellikle yoğun alanlarda veya seri tıklamalarda oyuncuyu yorabiliyor ve oyun akışını bölüyor. Bunun yerine, aynı bilginin sohbet penceresinde yazı olarak iletilmesi, hem daha az rahatsız edici olur hem de bilgi amacını korur.
Özetle; sistem doğru, niyet yerinde. Sadece bildirim şekli biraz daha oyuncu dostu hale getirilirse, hem amaç korunur hem de oyun deneyimi daha akıcı olur.
“Bu Eşya Size Ait Değil” Uyarısı Hakkında Görüş
“Bu Eşya Size Ait Değil” Uyarısı Hakkında Görüş
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”
Oyunun. hatalarını eleştiririm, tavrım yönetime veya oyunculara değildir.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Re: “Bu Eşya Size Ait Değil” Uyarısı Hakkında Görüş
Sistemin nesi doğru? Gruptayken yerden eşya alamıyoruz. Bu nasıl MMORPG? Bir yeri düzeltmeye çalışırken başka bir yeri bozdular. Bunun hakkında açıklama ve fix bekliyoruz.
Yönetimin burada vermek istediği mesaj aslında çok açık: Grup para dengesini sabitliyorum, herkes yalnızca kendi emeğiyle ilerlesin. Dikkatli okunduğunda sistemin neyi amaçladığı net şekilde anlaşılıyor ve açıkçası bu yaklaşım bana mantıklı geliyor.
Amaç kimseyi zorlamak değil; oyunda emeğe dayalı, daha adil bir düzen kurmak. Oyun dışı satış yapmayı düşünenler açısından bu durum nasıl değerlendirilir bilemem, ancak oyunun iç dengesi ve adalet duygusu açısından sistem doğru.
Emeğini veren ilerlesin mantığı yerinde ve oyunun uzun vadeli sağlığı için doğru bir adım olarak görüyorum.
Tarafsız bir oyuncu | Oyunu oynar, fikrini söyler. Yapıcı eleştirir. Kimseyle bağlantısı olmayan “az insan çok huzur”
Bab-ı Âli’den selamlar.
Bab-ı Âli’den selamlar.
- Danisman
- Cin Avcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Extremely Artist Crew
- Discord: mitwelt
Zaten poşetler kişiye özel düşüyordu? O torbayı sadece siz görüyorsunuz. Sistem doğru değil. Bu nasıl mantık ben anlamadım. Bu bir hata normal değil. O poşet sizin. Başkası alamıyor. Herkesin poşeti özel.IIMUCKII yazdı: ↑27 Ara 2025 14:13Yönetimin burada vermek istediği mesaj aslında çok açık: Grup para dengesini sabitliyorum, herkes yalnızca kendi emeğiyle ilerlesin. Dikkatli okunduğunda sistemin neyi amaçladığı net şekilde anlaşılıyor ve açıkçası bu yaklaşım bana mantıklı geliyor.
Amaç kimseyi zorlamak değil; oyunda emeğe dayalı, daha adil bir düzen kurmak. Oyun dışı satış yapmayı düşünenler açısından bu durum nasıl değerlendirilir bilemem, ancak oyunun iç dengesi ve adalet duygusu açısından sistem doğru.
Emeğini veren ilerlesin mantığı yerinde ve oyunun uzun vadeli sağlığı için doğru bir adım olarak görüyorum.
Güzel Dostluklar Edinmek İçin Buradayız, Bu Oyunun da Oyuncularının da yeri hep ayrı kalacaktır 
EMİNÖNÜ ve BAB-I ALİ sunucusundan selamlar
Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Norm Düzenlemesi Hemen Şimdi
- Kahve
- Danisman
- Cin Avcısı

- Lonca: Extremely Artist Crew
- Discord: mitwelt
Zaten poşetler kişiye özel düşüyordu? O torbayı sadece siz görüyorsunuz. Sistem doğru değil. Bu nasıl mantık ben anlamadım. Bu bir hata normal değil. O poşet sizin. Başkası alamıyor. Herkesin poşeti özel.IIMUCKII yazdı: ↑27 Ara 2025 14:13Yönetimin burada vermek istediği mesaj aslında çok açık: Grup para dengesini sabitliyorum, herkes yalnızca kendi emeğiyle ilerlesin. Dikkatli okunduğunda sistemin neyi amaçladığı net şekilde anlaşılıyor ve açıkçası bu yaklaşım bana mantıklı geliyor.
Güzel Dostluklar Edinmek İçin Buradayız, Bu Oyunun da Oyuncularının da yeri hep ayrı kalacaktır 
- Kahve
-
TeknoBYraM
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: ASiL
Muck arkadaşımız konuyu hiç anlamamış.
Grup olarak bölgeye giriyoruz, görev yapıyoruz slot kesiyoruz. Ben şifacıyım. Benim şifacı olarak herhangi bir slota ilk vuran olma şansım yok. Dolayısı ile bana boss harici torba düşmüyor. Üstüne yüzük nedeniyle, kesilen slotlardan da para gelmiyor. Peki benim örs ve makine param nereden gelecek? Bak; item, maden, vb. konulara girmiyorum bile. Tüm sunucu büyücü olunca sınıflar arası denge nasıl sağlanacak? İki gün sonra bölgelere girecek şifacı bulamayınca ne yapacaksınız?
Adalet kavramın nasıl bilmiyorum ama şifacı oynamak ne demek bilmediğin kesin.
Bu bir hata (teknik veya bilinçli) düzeltilmesi gerekiyor. Ciddi sorunlara sebep olabilecek bir konuda direk böyle olması gerekiyordu demeden önce tepkileri incelemeni öneririm.
Grup olarak bölgeye giriyoruz, görev yapıyoruz slot kesiyoruz. Ben şifacıyım. Benim şifacı olarak herhangi bir slota ilk vuran olma şansım yok. Dolayısı ile bana boss harici torba düşmüyor. Üstüne yüzük nedeniyle, kesilen slotlardan da para gelmiyor. Peki benim örs ve makine param nereden gelecek? Bak; item, maden, vb. konulara girmiyorum bile. Tüm sunucu büyücü olunca sınıflar arası denge nasıl sağlanacak? İki gün sonra bölgelere girecek şifacı bulamayınca ne yapacaksınız?
Bu bir hata (teknik veya bilinçli) düzeltilmesi gerekiyor. Ciddi sorunlara sebep olabilecek bir konuda direk böyle olması gerekiyordu demeden önce tepkileri incelemeni öneririm.
-
Gündüz
- Sahaf Yardımcısı

Muck verecek örs parasını öyle anladımTeknoBYraM yazdı: ↑27 Ara 2025 15:13 Muck arkadaşımız konuyu hiç anlamamış.
Kesilen slotlardan para geliyor; bunu oyun içinde aktif takip ederseniz zaten görürsünüz. Bu konuda yanlış bir bilgi üzerinden yorum yapıldığını düşünüyorum.TeknoBYraM yazdı: ↑27 Ara 2025 15:13
Üstüne yüzük nedeniyle, kesilen slotlardan da para gelmiyor. Peki benim örs ve makine param nereden gelecek?
eskiden gelmiyordu düzeltildi !
Ayrıca şunu da sormak gerekiyor: Grup bölgesi gelmeden önce Karaköy’de şifacı olarak ne yapıyordunuz? O dönemde de ilk vuran sınıf şifacı değildi, buna rağmen oyun oynanıyordu. Yani bu durum yeni ortaya çıkmış bir şey değil.
Buradaki sistemin amacı şifacıyı değersizleştirmek değil; emeğe dayalı ilerlemeyi ve suistimallerin önüne geçmeyi sağlamak. Elbette sınıf dengesi konuşulabilir, buna itirazım yok. Ancak “para gelmiyor” gibi gerçeği yansıtmayan argümanlarla sistemi tamamen hatalı göstermek de doğru değil.
Bab-ı Âli’den selamlar.
Bab-ı Âli’den selamlar.
-
Gündüz
- Sahaf Yardımcısı

Sistem sen dahil gördüğün üzere hatalı. Analizi azaltIIMUCKII yazdı: ↑27 Ara 2025 16:47Kesilen slotlardan para geliyor; bunu oyun içinde aktif takip ederseniz zaten görürsünüz. Bu konuda yanlış bir bilgi üzerinden yorum yapıldığını düşünüyorum.TeknoBYraM yazdı: ↑27 Ara 2025 15:13
Üstüne yüzük nedeniyle, kesilen slotlardan da para gelmiyor. Peki benim örs ve makine param nereden gelecek?
Ayrıca şunu da sormak gerekiyor: Grup bölgesi gelmeden önce Karaköy’de şifacı olarak ne yapıyordunuz? O dönemde de ilk vuran sınıf şifacı değildi, buna rağmen oyun oynanıyordu. Yani bu durum yeni ortaya çıkmış bir şey değil.
Buradaki sistemin amacı şifacıyı değersizleştirmek değil; emeğe dayalı ilerlemeyi ve suistimallerin önüne geçmeyi sağlamak. Elbette sınıf dengesi konuşulabilir, buna itirazım yok. Ancak “para gelmiyor” gibi gerçeği yansıtmayan argümanlarla sistemi tamamen hatalı göstermek de doğru değil.
-
TeknoBYraM
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: ASiL
Dostum daha dün akşam oyundaydım ve yüzük takılıyken para gelmedi. Bugün mü düzeldi?IIMUCKII yazdı: ↑27 Ara 2025 16:47Kesilen slotlardan para geliyor; bunu oyun içinde aktif takip ederseniz zaten görürsünüz. Bu konuda yanlış bir bilgi üzerinden yorum yapıldığını düşünüyorum.TeknoBYraM yazdı: ↑27 Ara 2025 15:13
Karaköyde şifacı olarak gruptayken, grubun kestiği slotlardan yaratık başına para geliyordu. Düşen torbaların içinden çöpleri alıp, bunları NPC’lere satıp para biriktiriyordum. Ama şuan bunların hiç birisi olmuyor. Yani durum yeni ortaya çıktı.
Sanırım sana bu olayın tekniğini yanlış anlattılar. Hızlıca özetleyeyim. Bir grup nerede olursa olsun herhangi bir yaratık keserken (boss’lar hariç) herhangi birisine torba düşüyor. Buraya kadar sistem aynı. Yeni sunucular ile birlikte gelen yenilikte, yine aynı şekilde grup elemanlarına torba düşüyor ama sadece slota ilk vuran kişi torbasını açabiliyor. Diğer elemanların torbaları açılamıyor. Dolayısı ile şifacılar torba alamıyorlar.
Emeğe saygı kısmını açıklar mısın? Büyücü hasar veriyor emek, ben büyücüyü ayakta tutuyorum bu emek değil mi? O zaman şifacıları silip atalım oyundan.