Yeni sunucular açılmadan önce hobi amaçlı bir site hazırladım. Malumunuz IKV'de bir pazar/market sistemi yok ve itemların oyun içi parayla ortalama değerlerini takip etmek de hayli zor. Bu sebeple oyuncuların eşyaları aldıkları veya sattıkları fiyatları sisteme girebildiği, bu verilerden sunucu genelindeki ortalama değerlerin hesaplandığı, hatta zaman bazlı fiyat grafiklerinin takip edilebildiği topluluk tabanlı bir fiyat takip sistemi oluşturdum.
Elbette bu tarz sistemlerde manipülasyon riski her zaman var. O yüzden gerçekten yararlı bir uygulama olur mu emin değilim. Ancak manipülasyonun önüne geçmek için bazı önlemler aldım.
- Bir kullanıcı 1 saat içerisinde maksimum 5 fiyat girişi yapabiliyor.
- Her bir eşya için saatte yalnızca 1 veri girişi yapılabiliyor.
- Piyasa gerçekliğinden uzak, çok uç değerler otomatik olarak hesaplama dışı bırakılıyor.
- Bot girişlerini engellemek adına sisteme captcha doğrulaması eklendi.
Sistem tamamen veri odaklı çalıştığı için, ilk kullanıma açıldığında sonuçlar hemen %100 tutarlı olmayabilir. Ancak topluluk tarafından düzgün bir şekilde beslendiğinde, hepimiz için çok kullanışlı bir yardımcı araç olacağını düşünüyorum. Şu an sitemiz beta modunda yayında fakat henüz veri girişlerini başlatmadım.
Eğer IKVAdmin ve yönetim ekibi de uygun görürse, sunucularda piyasalar oluşmaya başladığında gerçek veri girişini aktif hale getirmeyi planlıyorum. İzin konusunda bir çekince oluşursa veya tüm önlemlere rağmen veriler manipüle edilirse de sitenin fişini çekerim
Site Linki: ikvmarket [.] live
forumda yeterince paylaşımım olmadığı için link paylaşamıyorum