Sandboxie’nin engellenmesi genel olarak olumlu bir adım oldu, bunu kabul ediyorum. Ancak bu uygulamanın tek karakterle sınırlı kalması oyuncu tarafında ciddi bir memnuniyetsizlik oluşturuyor.
Oyuncu topluluğunun büyük bir bölümü tek çar oynamak istemiyor.
Ben de dahil olmak üzere birçok oyuncu, en azından iki hesapla giriş yapılabilmesini istiyor.
İKV Asistan benzeri bir sistemle 2 karaktere izin verilmesi, hem oyunun dengesini bozmaz hem de oyuncu deneyimini ciddi şekilde iyileştirir.
Tek çar zorunluluğu, oyunu rahatlatmak yerine oyuncuyu kısıtlıyor ve bu da uzun vadede online sayısına olumsuz yansıyor.
Bu yüzden çözüm, tamamen kapatmak değil; kontrollü şekilde çift karaktere izin vermek olmalıdır.
Eğer bu konuda kararsızsanız, en sağlıklısı bir anket açıp oyuncuların fikrini sormaktır.
Oyuncu topluluğunun büyük çoğunluğunun tek çar istemediğini göreceğinizi düşünüyorum.
Bu kararın oyuncu geri bildirimi dikkate alınmadan sürdürülmesi, yanlış bir ısrar olarak görülür.
Oyuncular kısıtlanmak değil, makul şekilde yönetilmek istiyor.
Sandboxie’nin yasaklanması bir nebze iyileştirme sağlamış olabilir. Ancak!!! bu olumlu adımı tamamen anlamsıza çekiyor
Re: Sandboxie’nin yasaklanması bir nebze iyileştirme sağlamış olabilir. Ancak!!! bu olumlu adımı tamamen anlamsıza çekiy
Hiç bir yasal mmorpg de çift hesap client acılmaz yasaktır. Ben ve benim gibi tekelleşmeye karşı tek hesapla oynamayı sonuna kadar destekliyorum. Büyücüysen enotim kasmak için tank arkadaşını çağır. Boss kesiminde BİR grupta 3 hesabını açmak adaletsizliktir. Haksızlıktır ve bir çok hile hurdaya sebebiyet vermektedir.
Re: Sandboxie’nin yasaklanması bir nebze iyileştirme sağlamış olabilir. Ancak!!! bu olumlu adımı tamamen anlamsıza çekiy
Sufizm yazdı: ↑15 Ara 2025 21:32 Hiç bir yasal mmorpg de çift hesap client acılmaz yasaktır. Ben ve benim gibi tekelleşmeye karşı tek hesapla oynamayı sonuna kadar destekliyorum. Büyücüysen enotim kasmak için tank arkadaşını çağır. Boss kesiminde BİR grupta 3 hesabını açmak adaletsizliktir. Haksızlıktır ve bir çok hile hurdaya sebebiyet vermektedir.
Kardeşim yok yok neden anlamıyorsun yok. 3 gündür junon ve hidra görevleri duruyor yardımcı olacak bir Allahın kulu YOK.
Kendi hesabımı açıp yapamadığıma göre ne yapacağız akşama kadar eminönünde mi gezeceğiz ?
Konuya açıklık getirmek adına bir bilgilendirme yapmak istiyorum.Sufizm yazdı: ↑15 Ara 2025 21:32 Hiç bir yasal mmorpg de çift hesap client acılmaz yasaktır. Ben ve benim gibi tekelleşmeye karşı tek hesapla oynamayı sonuna kadar destekliyorum. Büyücüysen enotim kasmak için tank arkadaşını çağır. Boss kesiminde BİR grupta 3 hesabını açmak adaletsizliktir. Haksızlıktır ve bir çok hile hurdaya sebebiyet vermektedir.
Burada savunulan yaklaşım sınırsız çoklu hesap kullanımı değildir.
Net olarak ifade ediyorum: önerim kontrollü şekilde en fazla 2 hesap kullanımına izin verilmesidir.
“Yasal MMO’larda çift client yok” yaklaşımı, İKV’nin yıllar içinde oluşmuş oyun yapısı ve oyuncu alışkanlıklarıyla birebir örtüşmeyebilir. Bu oyunda uzun süredir çoklu hesap kullanımı mevcut ve oyun içi denge de bu gerçek üzerinden şekillenmiştir.
Tekelleşme ve adaletsizlikle ilgili yaşanan sorunların temelinde çoklu hesap kullanımı değil boss yerleşimleri, oyun içi denetim ve kontrol mekanizmaları yer almaktadır. Bu nedenle tek çar zorunluluğunun, bu problemleri tek başına çözeceğini düşünmüyorum.
Ayrıca şu noktayı ayırmak gerekir:
Hile kullanımı ile çoklu hesap kullanımı aynı şey değildir.
Hile yapan kişiler, tek çar kısıtlaması varken de farklı yöntemlerle sınırsız client açabilmektedir. Bu durum, alınan kararların hileyle mücadelede etkisini azaltırken; hile yapmayan, benim gibi: kurallara uygun oynayan oyuncuların kısıtlanmasına yol açabilmektedir.
Kontrollü 2 hesap sınırı;
– Oyuncu konforunu korur,
– Oyun dengesini bozmaz,
– Hileyi teşvik etmez,
– Aksine sistemi daha yönetilebilir hale getirir.
Tek çar ile oynamayı tercih eden oyuncular için bu seçenek her zaman geçerlidir. Ancak tüm oyuncuların tek çara zorlanmasının, uzun vadede oyuncu sayısında azalma ve oyun deneyiminde daralma yaratabileceği de göz ardı edilmemelidir.
bu öneri Amacımız yasaklamak değil; oyunu daha dengeli, sürdürülebilir ve adil bir yapıya kavuşturmaktır.
Bu nedenle kontrollü ve ölçülü bir yaklaşımın, tüm taraflar için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
- yeCs
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Tantuni
Kesinlikle katılıyorum hocam. Yeminle oyuna giresim gelmiyor. Hangi karaktere gireyim diye karar veremiyorum. Labiye girsem boş boş 2 saat geçireceğim, item düşecek ya da düşmeyecek.
Hadi diyelim 2 tane güzel item düşürdüm, gideceğim odadan ikinci bilgisayarı alacağım, açacağım, itemi diğer karaktere vereceğim. Sonra kapatacağım laptopu yerine götüreceğim falan. Ayy düşüncesi bile bayıyor.
Hadi diyelim gittim karaköy 'e ticaret için. Boş boş oturup item aramak, item satanı yakalamak dünyanın en saçma işi. 2 saat boş boş oturup ekrana bakacağım. Ara ara " meteor kaplan eldiven alınır" yazacağım.
Hadi diyelim satan adam bulduk, adam diyecek ki M23 + Depar 3 istiyorum. Gidip büyücüden M23 'ü alacağım savaşçı için ikinci bilgisayarı açıp ondan ona aktarım yapacağım falan filan.
Getirisi götürüsünden fazla. Elim gitmiyor oyuna.
Yeni sunucularda, karaköy' de falan çoklu karakter olmasın. Ama Eminönü, beyaz köşk gibi yerlerde zaten madenin değeri yok. Oralarda serbest olsun. Kimse gidip de hol 'de salgı kasmaz Eminönü' nde, köşk'te.
Yönetim lütfen sesimizi duy, çocukluk oyunumuzu elimizden alma.
Veya multi client olayını akçe ile satın. Mesela aylık +1 karaktere girme hakkı 1.000 akçe olsun. +10 'a kadar gidebilsin gibi. Siz de kazanın biz de zevk alalım oyundan.
Hadi diyelim 2 tane güzel item düşürdüm, gideceğim odadan ikinci bilgisayarı alacağım, açacağım, itemi diğer karaktere vereceğim. Sonra kapatacağım laptopu yerine götüreceğim falan. Ayy düşüncesi bile bayıyor.
Hadi diyelim gittim karaköy 'e ticaret için. Boş boş oturup item aramak, item satanı yakalamak dünyanın en saçma işi. 2 saat boş boş oturup ekrana bakacağım. Ara ara " meteor kaplan eldiven alınır" yazacağım.
Hadi diyelim satan adam bulduk, adam diyecek ki M23 + Depar 3 istiyorum. Gidip büyücüden M23 'ü alacağım savaşçı için ikinci bilgisayarı açıp ondan ona aktarım yapacağım falan filan.
Getirisi götürüsünden fazla. Elim gitmiyor oyuna.
Yeni sunucularda, karaköy' de falan çoklu karakter olmasın. Ama Eminönü, beyaz köşk gibi yerlerde zaten madenin değeri yok. Oralarda serbest olsun. Kimse gidip de hol 'de salgı kasmaz Eminönü' nde, köşk'te.
Yönetim lütfen sesimizi duy, çocukluk oyunumuzu elimizden alma.
Veya multi client olayını akçe ile satın. Mesela aylık +1 karaktere girme hakkı 1.000 akçe olsun. +10 'a kadar gidebilsin gibi. Siz de kazanın biz de zevk alalım oyundan.

Hocam belki de o sunucuda karakter kasmayı bırakıp yeni sunucularda şansını denemelisin. Sunucuda oyuncu yok diye tek bilgisayardan 3 4 farklı hesap açmayı meşru kılmıyor bu durum bence. Sorununu anlayabiliyorum ancak bence bu tarz oyunların doğasına aykırı bi şey bu.Fabre yazdı: ↑15 Ara 2025 21:51Sufizm yazdı: ↑15 Ara 2025 21:32 Hiç bir yasal mmorpg de çift hesap client acılmaz yasaktır. Ben ve benim gibi tekelleşmeye karşı tek hesapla oynamayı sonuna kadar destekliyorum. Büyücüysen enotim kasmak için tank arkadaşını çağır. Boss kesiminde BİR grupta 3 hesabını açmak adaletsizliktir. Haksızlıktır ve bir çok hile hurdaya sebebiyet vermektedir.
Kardeşim yok yok neden anlamıyorsun yok. 3 gündür junon ve hidra görevleri duruyor yardımcı olacak bir Allahın kulu YOK.
Kendi hesabımı açıp yapamadığıma göre ne yapacağız akşama kadar eminönünde mi gezeceğiz ?
- BLITZKRIEG
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Eminönü
Selamlar,
Bu önermenizi doğru bulmuyorum. Forumda bu konuda ısrarla başlık açıp şikayet eden maksimum 5 kişi var.
Ayrıca bu oyun bir zamanlar herkesin tek başına oynadığı bir oyundu. Multiclient illeti yüzünden slotlara çöken üç beş hırt, eminim ki yüzlerce insanı oyundan soğuttu. O yüzden burada multiclient, sandbox gibi şeyler için ağlaklanmanız gerçekten acınası. Kusura bakmayın.
Piyasadaki hangi MMORPG multiclient'a izin vermiş ki siz IKV'den bunu bekliyorsunuz, o da garip. Hali hazırda grafikleri yeterinden fazla çağın gerisinde kalmış bir oyun, plus parasına gidip kendinize üç beş bilgisayar alır misler gibi oynarsınız çocukluğunuzun oyununu.
It is always darkest before the dawn.
Kesinlikle katılıyorum. Oyunda bu sayılarda oyuncu kalmasının sebebi ve Karaköy bölgesinin malesef başarısız olmasının sebebi oyundaki hırt nüfusudur.BLITZKRIEG yazdı: ↑15 Ara 2025 23:55Selamlar,
Bu önermenizi doğru bulmuyorum. Forumda bu konuda ısrarla başlık açıp şikayet eden maksimum 5 kişi var.
Ayrıca bu oyun bir zamanlar herkesin tek başına oynadığı bir oyundu. Multiclient illeti yüzünden slotlara çöken üç beş hırt, eminim ki yüzlerce insanı oyundan soğuttu. O yüzden burada multiclient, sandbox gibi şeyler için ağlaklanmanız gerçekten acınası. Kusura bakmayın.
Piyasadaki hangi MMORPG multiclient'a izin vermiş ki siz IKV'den bunu bekliyorsunuz, o da garip. Hali hazırda grafikleri yeterinden fazla çağın gerisinde kalmış bir oyun, plus parasına gidip kendinize üç beş bilgisayar alır misler gibi oynarsınız çocukluğunuzun oyununu.
Karaköy patronlarını tekeline alan sözüm ona 3-5 lonca yüzünden eminim bu oyunu benim gibi bırakan yüzlerce oyuncu vardır.
besoo yazdı: ↑15 Ara 2025 23:08Hocam belki de o sunucuda karakter kasmayı bırakıp yeni sunucularda şansını denemelisin. Sunucuda oyuncu yok diye tek bilgisayardan 3 4 farklı hesap açmayı meşru kılmıyor bu durum bence. Sorununu anlayabiliyorum ancak bence bu tarz oyunların doğasına aykırı bi şey bu.Fabre yazdı: ↑15 Ara 2025 21:51Sufizm yazdı: ↑15 Ara 2025 21:32 Hiç bir yasal mmorpg de çift hesap client acılmaz yasaktır. Ben ve benim gibi tekelleşmeye karşı tek hesapla oynamayı sonuna kadar destekliyorum. Büyücüysen enotim kasmak için tank arkadaşını çağır. Boss kesiminde BİR grupta 3 hesabını açmak adaletsizliktir. Haksızlıktır ve bir çok hile hurdaya sebebiyet vermektedir.

Sunucu tercihimde problem olduğunu sanmıyorum zira gördüğünüz gibi en kalabalık sunucuda deniyorum şansımı.
- yeCs
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Tantuni
Hocam bu adamların büyük ihtimal tek karakterleri var. İki karakteri aynı anda oynama becerisi ve yeteneği yok. Ben yapamıyorsam kimse yapamasın diyor.Fabre yazdı: ↑16 Ara 2025 01:15besoo yazdı: ↑15 Ara 2025 23:08Hocam belki de o sunucuda karakter kasmayı bırakıp yeni sunucularda şansını denemelisin. Sunucuda oyuncu yok diye tek bilgisayardan 3 4 farklı hesap açmayı meşru kılmıyor bu durum bence. Sorununu anlayabiliyorum ancak bence bu tarz oyunların doğasına aykırı bi şey bu.Fabre yazdı: ↑15 Ara 2025 21:51Sufizm yazdı: ↑15 Ara 2025 21:32 Hiç bir yasal mmorpg de çift hesap client acılmaz yasaktır. Ben ve benim gibi tekelleşmeye karşı tek hesapla oynamayı sonuna kadar destekliyorum. Büyücüysen enotim kasmak için tank arkadaşını çağır. Boss kesiminde BİR grupta 3 hesabını açmak adaletsizliktir. Haksızlıktır ve bir çok hile hurdaya sebebiyet vermektedir.
Sunucu tercihimde problem olduğunu sanmıyorum zira gördüğünüz gibi en kalabalık sunucuda deniyorum şansımı.
Eminönü ve karaköy sunucuları bomboş. İnsanlar oyundan kopuyor. 4 karakterle oynamaya alışmış adam, tek karakterle girmiyor oyuna. Ben de 2 günde oyuna max 20 dk falan girmişimdir. Elim gitmiyor.
Neyse sanırım oyunla vedalaşma vakti geliyor yavaş yavaş. Eğer çoklu giriş özelliği tekrar yasal hale gelmezse maalesef birkaç aya hiç bir sunucuna " kalabalık" yazısı göremeyeceğiz.