Öncelikle forumu hala sessizce takip eden İKV severlere selam olsun. Bu benim 16 yıllık oyun hayatımda foruma yazdığım son şey olacaktır. Vaktinizi ayırırsanız ve birazcık farkındalık oluşturabilirsem çok mutlu olurum.
Bu oyun bizim hayatımızın ve çocukluğumuzun bir parçası oldu. Büyülü müzikleriyle ve hikayesiyle büyüdük, tek bir eşya düşürünce mutluluktan heyecandan delirdik. Güncelleme gelmesi için yıllarca bekledik. Büyüdük, yaşlandık fakat hevesimizi heyecanımızı öldürmedik. Ancak İKV yi İKV yapan asıl şey kurduğumuz dostluklardı, birbirlerini hiç tanımayan insanların canla başla birbirlerine yardım edişi ve destek oluşuydu.
Bugün geldiğimiz nokta ise maalesef Karaköy sunucusundaki rezilliklerdir. Çemberlitaş önü, gördüğü herkesten görevi için yardım isteyen günlerce büyük seviyelerden destek bekleyenlerle dolu. İnsanların umrunda olan şey ise Erg yongası kasmak. Düşecek olan erg yongasını vereceğini söyleyen yemin eden dil döken görevi olanlara bile destek olunmaması bir kenara dursun, garibanların kasasındaki iki üç madeni çalan dolandırıcılara bile şahit oldum. Hayatın stresinden biraz uzaklaşıp gönül verdiği oyunu oynamak isteyenleri hayattan daha da bıktırıp oyunu bıraktırıyorlar. Daha kötü ne olabilir ki derken çoğu kişinin Çemberlitaş görevlerini gerçek para karşılığında yaptıklarını öğrendim...
Bu efsanevi oyunun bu hale gelmesinin hiçbir bahanesi cartı curtu yoktur. Bu oyunu hile yapan, boss kaçıran emek hırsızı ahlaksız ve aşağı yaratıklar gibi aynı zamanda yukarıda bahsettiğim, ihtiyacı olanlara yardım etmekten aciz insanlar bitirmiştir. O kişilere ithafen diyorum ki fırsatçılığınız, hırsınız ve kibrinizle bu oyundan zevk alıyorsanız... İyi eğlenceler. Oyunun ruhuna ihanet etmeyen dostlara ise iyi forumlar dilerim...
Oyundaki insanlığın ölüşü
- Suminat
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: İttihad I Arz
Oyundaki insanlığın ölüşü
İttihad I Arz
- sonsuzadek45
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Karaköy
Re: Oyundaki insanlığın ölüşü
şahsen forumu takip ettiğini kadar oyunu takip ettiğini düşünmüyorum çt önü dekilerin bir çoğu görevleri yapılıyor rica eden çok yapan da çok erge giren insanlar yapıyor görevi
- Suminat
- Sahaf Yardımcısı
Bu ne saçma bir yorumdur. Şahsen güldüm.sonsuzadek45 yazdı: ↑23 Nis 2025 12:03 şahsen forumu takip ettiğini kadar oyunu takip ettiğini düşünmüyorum çt önü dekilerin bir çoğu görevleri yapılıyor rica eden çok yapan da çok erge giren insanlar yapıyor görevi
Yukarıda yazdıklarıma bizzat oyun içinde şahit oldum olmaya da devam ediyorum günlerdir. En az 5-6 kişiden de duydum. Siz neye göre görevler yapılıyor diyorsunuz ?
Gariban adamın biri görev ayağına dolandırılmış be neyden bahsediyorsun la havle
İttihad I Arz
15 sene bu oyunu oynuyorum size tavsiyem hiç kimseye yardım etmeyin
- sonsuzadek45
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Karaköy
sitem etmek yerine esc-çıkış atabilirsin şahsen günde 1 kişinin görevini yapılıyor ve bende yardımcı oluyorum çt önünde değilseniz başka bölgelere bakarsan zor işler Senin gülmenle mesele hafiflemiyor, aksine ciddiyetsizliğini gösteriyor Forumda yazdıklarımı oyunla birlikte takip eden herkes ne demek istediğimi anladı. ÇT önü görevlerini yapan da çok, rica eden de sırf ücretli sistemi bilmediği için dolandırılanı biilmiyorum ve Ben gördüğümü, yaşananı paylaştım. Bu durumla karşılaşan 5-6 kişiden fazlası var. Sen oyunun içini bu kadar takip etmiyorsan, forumu takip etmen yetmez. 'Ne saçma yorum' demek yerine bir zahmet oyuna gir de gerçekleri yerinde görSuminat yazdı: ↑23 Nis 2025 13:54Bu ne saçma bir yorumdur. Şahsen güldüm.sonsuzadek45 yazdı: ↑23 Nis 2025 12:03 şahsen forumu takip ettiğini kadar oyunu takip ettiğini düşünmüyorum çt önü dekilerin bir çoğu görevleri yapılıyor rica eden çok yapan da çok erge giren insanlar yapıyor görevi
Yukarıda yazdıklarıma bizzat oyun içinde şahit oldum olmaya da devam ediyorum günlerdir. En az 5-6 kişiden de duydum. Siz neye göre görevler yapılıyor diyorsunuz ?
Gariban adamın biri görev ayağına dolandırılmış be neyden bahsediyorsun la havle
- hattihumayun
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Anka
- Suminat
- Sahaf Yardımcısı
Yazdığım her şeyi kanıtlar nitelikte bomboş bir tenekesin. Normal insanlar bir bir oyundan uzaklaşırken geride ne yazık ki senin gibiler kalmış. "günde 1 kişi" diye yazarken dalga mı geçtin anlamadım "ücretli sistemi bilmeyenler" diye yazarken utanmadın mı anlamadım. Sitem etmek yerine oyundan çık diyor. Cahilin eline külüstür bir bilgisayar ve internet verince ortaya bu çıkıyor. Sizin gibilerle ilgilenen bir yönetim ekibi olsaydı keşke...sonsuzadek45 yazdı: ↑23 Nis 2025 16:19sitem etmek yerine esc-çıkış atabilirsin şahsen günde 1 kişinin görevini yapılıyor ve bende yardımcı oluyorum çt önünde değilseniz başka bölgelere bakarsan zor işler Senin gülmenle mesele hafiflemiyor, aksine ciddiyetsizliğini gösteriyor Forumda yazdıklarımı oyunla birlikte takip eden herkes ne demek istediğimi anladı. ÇT önü görevlerini yapan da çok, rica eden de sırf ücretli sistemi bilmediği için dolandırılanı biilmiyorum ve Ben gördüğümü, yaşananı paylaştım. Bu durumla karşılaşan 5-6 kişiden fazlası var. Sen oyunun içini bu kadar takip etmiyorsan, forumu takip etmen yetmez. 'Ne saçma yorum' demek yerine bir zahmet oyuna gir de gerçekleri yerinde görSuminat yazdı: ↑23 Nis 2025 13:54Bu ne saçma bir yorumdur. Şahsen güldüm.sonsuzadek45 yazdı: ↑23 Nis 2025 12:03 şahsen forumu takip ettiğini kadar oyunu takip ettiğini düşünmüyorum çt önü dekilerin bir çoğu görevleri yapılıyor rica eden çok yapan da çok erge giren insanlar yapıyor görevi
İttihad I Arz
- xxJUSTINGxx
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: Mazi
Yazışmaları Sessizce takip ediyordum, bende karaköyde oynamaya başladım şuan gaffar görevim var ve çevremde beraber kasıldığımız bir kaç kişi daha 5 6 kişi görüyorum hepimizin gaffar görevi var, gaffar için birkaç kişi aradığımda "bulduğun zaman benide çağır" Diyen ardaşarlar yani. Hergün görevi yapılan bir kişinin ya karaköyde 59 çarları vardır yada bi loncası. Erg ve Hidrojen kasan ekipler seni alırsak kesemeyiz grup çok zayıf kesilmez demeyi seçiyorlar. Eğer birine iyilik yaparsan oda başkasına yapar ama bu oyunu tek başına oynayıp arkadaş edinmeye çalışanlar pek bi yol kat edemiyor, oyunu babasının çiftliği sanan arkasında bir ekibi olanlara mesaj yazdığın zaman cevap vermeye bile tenezzül etmiyorlar. Oyunu özleyip "dur tekrar başlayayım eski günleri yağdederim" Diyen insanlar bu toxsic kitle yüzünden tekrar bırakıyor aynı cümleyi söyleyip oyuna tekrar başlayan biri olarak şimdiden sıkılmaya başladım oyunun asıl oyuncuları oyunu oynamak yerine forumdan veya youtubeden "dur lan bi Gaffar kesim videosu izleyeyim" Demekle yetiniyor karaköye giren insanlarda azıcık yükseldiği zaman "senin gaffarını biz kestik" "Daha dün yardım/item dileniyordun" "Benide gruba alın diye ağlıyordun" Gibi söylemlere maruz kalıyor ve yine oyunu bırakmakta çare buluyorlar. Yani sizin dediğiniz gibi esc/çıkış yapıyorlar. benim oyun hakkındaki tecrübelerim bunları söylüyor. İyi forumlar
Bildiğim Birşey Varki Oda Hiçbirşeyin Birdaha Eskisi Gibi Olmayacağıdır.
DevilMayCry
Karaköy
DevilMayCry
Karaköy

- Suminat
- Sahaf Yardımcısı
Ne kadar konuşsak boş çünkü bu asosyal eşşşşeklerin kafası boş... Ağzına sağlık kardeşxxJUSTINGxx yazdı: ↑23 Nis 2025 22:17 Yazışmaları Sessizce takip ediyordum, bende karaköyde oynamaya başladım şuan gaffar görevim var ve çevremde beraber kasıldığımız bir kaç kişi daha 5 6 kişi görüyorum hepimizin gaffar görevi var, gaffar için birkaç kişi aradığımda "bulduğun zaman benide çağır" Diyen ardaşarlar yani. Hergün görevi yapılan bir kişinin ya karaköyde 59 çarları vardır yada bi loncası. Erg ve Hidrojen kasan ekipler seni alırsak kesemeyiz grup çok zayıf kesilmez demeyi seçiyorlar. Eğer birine iyilik yaparsan oda başkasına yapar ama bu oyunu tek başına oynayıp arkadaş edinmeye çalışanlar pek bi yol kat edemiyor, oyunu babasının çiftliği sanan arkasında bir ekibi olanlara mesaj yazdığın zaman cevap vermeye bile tenezzül etmiyorlar. Oyunu özleyip "dur tekrar başlayayım eski günleri yağdederim" Diyen insanlar bu toxsic kitle yüzünden tekrar bırakıyor aynı cümleyi söyleyip oyuna tekrar başlayan biri olarak şimdiden sıkılmaya başladım oyunun asıl oyuncuları oyunu oynamak yerine forumdan veya youtubeden "dur lan bi Gaffar kesim videosu izleyeyim" Demekle yetiniyor karaköye giren insanlarda azıcık yükseldiği zaman "senin gaffarını biz kestik" "Daha dün yardım/item dileniyordun" "Benide gruba alın diye ağlıyordun" Gibi söylemlere maruz kalıyor ve yine oyunu bırakmakta çare buluyorlar. Yani sizin dediğiniz gibi esc/çıkış yapıyorlar. benim oyun hakkındaki tecrübelerim bunları söylüyor. İyi forumlar
İttihad I Arz
Olaya her tarafindan bakmak gerekirse insalar biraz cekingenler gorevlerini yapmak konusunda ;
kacirma carlarinin turemesini istemiyorlar. Sifaci svasci buyucu simdi sunucuda olaylar iyilesti ama her zaman bozuk zihniyetteki insanlar cikiyor .. Bug kesen , nara atan tank , bunlara sifa basan sifacilar... simdi biraz empati kurar sen bunlari tanimadigin icin bunlara yardim edermisin ? Biraz muhabbet kurmalisin ,, ben genlede herkese yardim eden adamim, dun o kadar yorgun olmama ragmen 2 kisinin gorevi var diye ortagimi cagridim ve sandbox yardimi ile karakterleri acip Migrat gorevlerini yaptik ... Sonuc olarak yapiliyor eve , ama biraz muhabbet et be , mesela sor onceden hangi sunucuda oynuyordun vs .. muhabbet kur, direkt bodoslama ya bana yardim et sana sunu vereyim yok . Konusursun halini hatrini sorarsin vs .. Sonra ya kanka gorevim var ama yapamiyorum bir el ativer.. belki erg duser hidro duser sana veririm dersin biter. Kelimenin gucu ahmagin zorbaligindan
, para istemesinden kuvvetlidir. Ulas bana oyunda yardimci olayim . hafta sonu ama . GANGSTA nick
kacirma carlarinin turemesini istemiyorlar. Sifaci svasci buyucu simdi sunucuda olaylar iyilesti ama her zaman bozuk zihniyetteki insanlar cikiyor .. Bug kesen , nara atan tank , bunlara sifa basan sifacilar... simdi biraz empati kurar sen bunlari tanimadigin icin bunlara yardim edermisin ? Biraz muhabbet kurmalisin ,, ben genlede herkese yardim eden adamim, dun o kadar yorgun olmama ragmen 2 kisinin gorevi var diye ortagimi cagridim ve sandbox yardimi ile karakterleri acip Migrat gorevlerini yaptik ... Sonuc olarak yapiliyor eve , ama biraz muhabbet et be , mesela sor onceden hangi sunucuda oynuyordun vs .. muhabbet kur, direkt bodoslama ya bana yardim et sana sunu vereyim yok . Konusursun halini hatrini sorarsin vs .. Sonra ya kanka gorevim var ama yapamiyorum bir el ativer.. belki erg duser hidro duser sana veririm dersin biter. Kelimenin gucu ahmagin zorbaligindan
, para istemesinden kuvvetlidir. Ulas bana oyunda yardimci olayim . hafta sonu ama . GANGSTA nick
•Gerçekleri konuşmak yetenek,birbirimizi iyileştirmek zaman ister. "Tupac Amaru Shakur "