İKV Lore'una giriyoruz, ama tam ortadan!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Heaven1925
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Brothership Of Nobility

İKV Lore'una giriyoruz, ama tam ortadan!

Mesaj gönderen Heaven1925 »

Merhaba arkadaşlar,

İstanbul Kıyamet Vakti için içerik üretmeye hız kesmeden devam ediyoruz! 🎮 Geçtiğimiz canlı yayınlarımızda, bu büyüleyici evrenin lore'una derinlemesine dalacağımızı sizlerle paylaşmıştık.

Lore: "Belirli bir konu hakkında geleneksel bilgi ve hikayeler (Cambridge Dictionary)"

Geleneksel yöntemlerin yanı sıra, görev metinlerini detaylı analiz ederek ve farklı teknikler kullanarak bu eşsiz içerikleri üretme kararı aldık. 🚀

İlk aşamada, Çemberlitaş bölgesindeki gizemli tabloları mercek altına alıyoruz. 🔍
Bu 40 dakikalık heyecan verici hikaye yolculuğumuz, 29.08.2024 - 10:00'da yayında olacak! 🕛

Ama endişelenmeyin, bu sadece başlangıç! 📅 Her ay bir kez yeni lore içerikleriyle karşınızda olacağız. Bu maceraları kaçırmamak için bizimle kalın!

Ve unutmayın, içeriklerimizin ve yayınlarımızın devamı için 3 temel kuralımız var:

Kanalımızı beğenin 👍
Abone olun ve zili etkinleştirin🔔
"Henüz okumadıysanız," 'Hayat Bir Oyun' kitabını mutlaka okuyun! 📚 (Yayında, bunu yapmayanların başına neler geldiğini anlatmıştık 😉)

Hepinize iyi seyirler, esen kalın!
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"

Karaköy
Lighthouse - Heaven - Recthaltouche

Kullanıcı avatarı
IFonQzrail
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: YENİ SUNUCU İSTİYORUZ

Re: İKV Lore'una giriyoruz, ama tam ortadan!

Mesaj gönderen IFonQzrail »

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Swag
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Karaköy
Lonca: Çorak Diyar Muhafızları

Mesaj gönderen Swag »

Öncelikle ortaya koyduğun emek için teşekkür ederim. İKV bu tarz içerik üretimine en uygun oyunlardan biriyken maalesef böyle içerikler hiç yok denecek kadar az. Bu kalitede uğraşılmış başka video/makale var mı bilmiyorum.

Bazı yapıcı eleştirilerim olacak. En azından yapıcı olmasını umuyorum :) Videonun başlarında bolca yorum içereceğini ve ipuçları üzerinden doğaçlama gidileceğini söylemişsin zaten. Ama teknik ve felsefi çıkarımlar bana göre çok genel perspektiften yapılmış. Biraz daha spesifik çıkarımlar görmeyi beklerdim.

Teknik terimlerin biraz daha arkaplanda olduğu daha high level ve oyunla ilişkili bir anlatımın sürükleyiciliği artıracağını düşünüyorum.

Tabi bunlar benim fikirlerim. Başta söylediğim gibi her ne şekilde olursa olsun böyle içeriklerin üretimini oyuncu kitlesi olarak desteklememiz gerekiyor. Geldiğimiz noktada hikaye, müzikler ve nostalji dışında neyimiz var ki? Devamını merakla bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Heaven1925
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Brothership Of Nobility

Mesaj gönderen Heaven1925 »

Swag yazdı: 29 Ağu 2024 11:59 ...
Geri bildirim çok değerli, ancak başka bir evrene adım atmadan önce o evrenin yapı taşlarını genel hatlarıyla incelemek doğru olur bu sebepten aslında amacım izleyiciyi heyecanlandırıp, oyuna farklı perspektifler açmak.

İzleyiciyi farklı bir evrene davet etmeden önce, o evrenin yapı taşlarını derinlemesine incelemek önemlidir. Amacım, izleyiciyi heyecanlandırarak lore'a yeni yoruma açık perspektifler kazandırmak.

Çünkü hikaye ne kadar etkileyici olursa olsun, bir noktada sıradanlaşabilir. Ancak bizim hikayemiz henüz bitmedi; aksine, tam olarak olgunlaşmadığı için felsefi yaklaşımlar üzerinden bazı derin sorular sormamızı gerektiriyor.

Örneğin, "Game of Thrones"ta Demir Taht'ın savaşı, "Yüzüklerin Efendisi"nde yüzüğün felsefesi tartışıldığı gibi, "İstanbul Kıyamet Vakti"nde de kıyamet sonrası toplumsal ve ırksal gelişmeleri, büyünün uyumunu ve sınıfsal ayrımları sorgulamak, bu olayların ardındaki ideolojiyi düşünmek "sosyal felsefe yapmamıza" olanak tanıyacaktır. Bu da bizi, yazarın iç dünyasını daha iyi anlamaya yönlendirecektir.

Yazarın iç dünyasını anladıktan sonra, görev metinlerinden en belirgin betimlemeleri çıkarabiliriz.
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"

Karaköy
Lighthouse - Heaven - Recthaltouche

Kullanıcı avatarı
alienamore
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen alienamore »

Emeğine yüreğine sağlık, beğenip yorum yapıyorum hemen, bütün hikayeyi bekliyoruz..

“Genel Etkileşim” sayfasına dön