Gorgar'dan Eski Bir Alıntı

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
melihbey
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Lodos
Lonca: Nefer Team

Gorgar'dan Eski Bir Alıntı

Mesaj gönderen melihbey »

Merhabalar,

Az önce forumda dolaşırken denk geldiğim ve altına her koşulda imza mı atacağım, Gorgar'a ait bir metin var. Yeni sunucu açılmış ve ortalık sürekli benzer konulardan ötürü meşgulken, bu yazıyı okumak, belki de mevcut durumu tekrar değerlendirmek hepimiz adına faydalı olacaktır. O metin ise şu şekilde;

Şef kaçıranlar beni oyundan soğutuyor! Onların uzaklaştırılması lazım…
Bu durumu açık dünyanın zorluklarından biri olarak kabul ederek hazırlıklarınızı ona göre yapmanızı, gruplarınızdaki tank sayılarınızı arttırmanızı ve vereceğiniz çok öfkeli tepkilerden uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum. Zira sadece bu nedenle, neredeyse oyunun türünü değiştirmemizi rica eden öneriler dahi geliyor, İKV bir MMORPG arkadaşlar, Karaköy ise herkese açık bir bölüm…

2007’de ilk çıkardığımız eklenti paketi meteor bölgesinde dahi oyunda dostluk ve arkadaşlık ortamının kalmadığına ilişkin eleştiriler alıyorduk. Dostluk ve arkadaşlık ortamı eleştirileri her eklenti paketinde yükseliş gösterir zira her eklenti paketinde oyuna baskın bir rekabet ortamı gelir, bu MMORPG’lerin doğasıdır. Eğer bu ortamın etkilerine dayanamıyorsanız, oyunda daha pasif şekillerde karakterinizi geliştirmenizi tavsiye edebilirim.

Oyun ortamını bozduğunu düşündüğünüz, kurallara aykırı olmasa da sizi sinir eden herkesin başına bir GM dikilmesinin veya oyundan atılmalarının etik ve mümkün olmadığını takdir edersiniz. Sonucunda sinirlendiğiniz herkesin insan olduğunu unutmayın. Bunlar sizin kardeşiniz, ağabeyiniz, evladınız, ana-babanız yaşında insanlar olabilir. Farklı kültürlerde, farklı eğitim seviyelerinde, doğruları yanlışları farklı olan, hayattan zevk alma şekilleri sizden çok farklı olan bir sürü insanla yan yana geleceksiniz. Eğer onlarla güzel paylaşımlarda bulunabiliyorsanız ve çatışmaları büyük problemler haline getirmemeyi başarabiliyorsanız MMORPG’lerin en büyük zenginliğini yaşayabiliyorsunuz demektir. İKV’nin oyuncu kitlesinde en sevdiğim şeylerden biri budur…

Ancak bir şekilde bazı olaylar size katlanılmaz geliyorsa ve dayanamıyorsanız, biraz eğlenmek için girdiğiniz bu oyun sizin için işkence haline geliyorsa biraz nefes alın ve başka şeylerle uğraşın.

Unutmayın, hiçbir oyun sizin sağlığınızdan ve mutluluğunuzdan önemli değil…

İyi forumlar dilerim.

Karaköy
Ultron
Megatron
Kullanıcı avatarı
Heaven1925
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Brothership Of Nobility

Re: Gorgar'dan Eski Bir Alıntı

Mesaj gönderen Heaven1925 »

Kürşat abinin bu yorumu yaparken, çok masum düşüncelerle yaptığını düşünüyorum.
Aksi halde gözleme dayalı bir yorum olmadığı çok kesin.
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"

Karaköy
Lighthouse - Heaven - Recthaltouche

Kullanıcı avatarı
yavuzsavage
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Outcast

Mesaj gönderen yavuzsavage »

Okurken çok başka hissettirdi.Yarın bir gün kestiğim boss kaçırılırsa canınız sağolsun diyecek kıvama geldim.
Resim
Kullanıcı avatarı
maxwell1337
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Karaköy

Mesaj gönderen maxwell1337 »

Zaten Gorgar'ın boss kaçıranlara ban atın gibi bir söylemi de yok , rekabet ortamının gereği olduğunu savunuyordu , boss kaçıranlara atılan banlar tamamen dayanıksızdır , oyunun lider yapımcısı doğal diyor siz hangi hakla ban atıyorsunuz ? boss kaçıran nara mı atıyor sen de at kardeşim yok mu nara yeteneğin ? Gorgar'ın söylediği gibi tank bulundur bi tane kaçıracak kişi nara attı mı hemen senin tankın da atsın.
Kullanıcı avatarı
Swag
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Karaköy
Lonca: Çorak Diyar Muhafızları

Mesaj gönderen Swag »

Bu konuda Gorgar'a katılıyorum. Eğer bu durum istenmiyorsa çözümü ban değil. Başka bir çözüm üretilmeli. Bu hareketi yapanları destekliyor muyum? Hayır.
Kullanıcı avatarı
Heaven1925
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Brothership Of Nobility

Mesaj gönderen Heaven1925 »

Herkesin atladığı şey şu, Karaköy yeraltı veya meteor gibi bir bölge değil!

Patron kesimlerinin, karakteri end-game'e ulaştırması söz konusu...

Yeraltı, ada ve meteor evet burada da patron canavarlar vardı ( Bronz, İflis, Karakürk vb. ) fakat bunların hiçbiri karakter gelişimine doğrudan etki etmezdi evet belli bir yerden sonra, bu bölgelerde bazı yerler sadece maden ve görev amaçlı canlı kaldı ancak, Karaköy tamamen buna zıt bir bölge, tamamen artniyet oluşturacak altyapıya sahip. Görev ve hikaye zenginliği dışında karaköy'ü çöpe atabilirsiniz. 0 mekanik ile kesilen patron canavarlar tek nara ile ucu ucuna kaçırılan bosslar, fiyasko.

Bazen kendime dedim ki eşyalar şaheser değil nadide(mor) acaba, karaköy açık dünyası bir geçiş bölgesi mi? Ancak 2018'den beri 6 senedir herhangi birşey yok.

Oyundaki kopya problemi vb. herşey üretimsiz bir gelecekte anca bizi tatmin edecektir. Yeni sunuculardan elde edilen gelirin geliştirmeye aktarılmasını umut ediyorum.

Karaköy hikayesi üzerinden;
Gezginler girişi, ( grup bölgesi )
Hakir'in üst sokağı, ( Unutmayın ki hidra güncellemesi, bu şekilde geldi )
Büyük büyücünün arena bölgesi, ( Arena gibi farklı bir sistem )

Sivri ada üzerinden;
Migrat cent tangriss devamı, ( grup bölgesi )

Hol üzerinden;
Saat tangriss devamı, ( açık bölge xenotim, ve sstans hikayesi )

Bunların hiçbir zaman olmayacağını düşünenlere söyleyebileceğim tek şey bu oyun biz olduğumuz sürece vardır. Biz yoksak oyun da yoktur. Yeni sunucu açıldı burdayız. Yeni şeyler içinde umutlanmak hata değil.

"Bizler daima tanıklarıyız!"
Hafif bir iç çekiş ile birlikte, esprili bir cevap verdiniz "Kıyamet Keyifsizliği"

Karaköy
Lighthouse - Heaven - Recthaltouche

Kullanıcı avatarı
yavuzsavage
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Outcast

Mesaj gönderen yavuzsavage »

Heaven1925 yazdı: 21 Ağu 2024 15:34 Herkesin atladığı şey şu, Karaköy yeraltı veya meteor gibi bir bölge değil!

Patron kesimlerinin, karakteri end-game'e ulaştırması söz konusu...

Yeraltı, ada ve meteor evet burada da patron canavarlar vardı ( Bronz, İflis, Karakürk vb. ) fakat bunların hiçbiri karakter gelişimine doğrudan etki etmezdi evet belli bir yerden sonra, bu bölgelerde bazı yerler sadece maden ve görev amaçlı canlı kaldı ancak, Karaköy tamamen buna zıt bir bölge, tamamen artniyet oluşturacak altyapıya sahip. Görev ve hikaye zenginliği dışında karaköy'ü çöpe atabilirsiniz. 0 mekanik ile kesilen patron canavarlar tek nara ile ucu ucuna kaçırılan bosslar, fiyasko.

Bazen kendime dedim ki eşyalar şaheser değil nadide(mor) acaba, karaköy açık dünyası bir geçiş bölgesi mi? Ancak 2018'den beri 6 senedir herhangi birşey yok.

Oyundaki kopya problemi vb. herşey üretimsiz bir gelecekte anca bizi tatmin edecektir. Yeni sunuculardan elde edilen gelirin geliştirmeye aktarılmasını umut ediyorum.

Karaköy hikayesi üzerinden;
Gezginler girişi, ( grup bölgesi )
Hakir'in üst sokağı, ( Unutmayın ki hidra güncellemesi, bu şekilde geldi )
Büyük büyücünün arena bölgesi, ( Arena gibi farklı bir sistem )

Sivri ada üzerinden;
Migrat cent tangriss devamı, ( grup bölgesi )

Hol üzerinden;
Saat tangriss devamı, ( açık bölge xenotim, ve sstans hikayesi )

Bunların hiçbir zaman olmayacağını düşünenlere söyleyebileceğim tek şey bu oyun biz olduğumuz sürece vardır. Biz yoksak oyun da yoktur. Yeni sunucu açıldı burdayız. Yeni şeyler içinde umutlanmak hata değil.

"Bizler daima tanıklarıyız!"
Katılıyorum.
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön